Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden yarın görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden yarın görüşecek

Dünya medyasının yakından takip ettiği G20 Liderler Zirvesi bugün başladı. Başkan Erdoğan'ın da katıldığı zirvede renkli görüntüler çıktı. Ayak oyunlarını sürdüren Batı medyası, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Associated Press ile (AP), İngiltere merkezli Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarla Başkan Erdoğan üzerinden olumsuz bir algı oluşturmak istedi. Sinsi kara propaganda, Anadolu Ajansı'nın servis ettiği fotoğraflarla çöktü.

30 Ekim 2021 - 23:17 - Güncelleme: 30 Ekim 2021 - 23:31

Son dakika: Merakla bekleniyordu! Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu

Giriş Tarihi: 30.10.2021  22:18 Son Güncelleme: 30.10.2021  23:18

Son dakika haberi... Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın yarın Roma'da G20 zirvesinde görüşeceğini duyurdu.

Video Player

00:00 | 00:43

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Son dakika haberi... Biden'ın programına ilişkin gazetecilere açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Biden'ın pazar günü İtalya'nın başkenti Roma'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşme yapacağını ifade etti.

Yetkili, Biden'ın ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yardımcısı Olaf Scholz ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

SAVUNMA İLİŞKİLERİ VE F-16 ALIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesinde, savunma ilişkileri, F-16 savaş uçağı alımı, Suriye ve bölgesel konuların ele alınması öngörülüyor.

ABD merkezli AP ile İngiltere merkezli Reuters haber ajansının Başkan Erdoğan’a karşı yaptığı algı operasyonu çöktü

Uluslararası ajanslardan G20'de Başkan Erdoğan hazımsızlığı! Kirli planları tek karede çöktü

Uluslararası ajanslardan G20’de Başkan Erdoğan hazımsızlığı! Kirli planları tek karede çöktüDünya medyasının yakından takip ettiği G20 Liderler Zirvesi bugün başladı. Başkan Erdoğan'ın da katıldığı zirvede renkli görüntüler çıktı. Ayak oyunlarını sürdüren Batı medyası, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Associated Press ile (AP), İngiltere merkezli Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarla Başkan Erdoğan üzerinden olumsuz bir algı oluşturmak istedi. Sinsi kara propaganda, Anadolu Ajansı'nın servis ettiği fotoğraflarla çöktü.

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'nın başkenti Roma'daki temaslarına başlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ndeki aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Burada dünya liderleriyle ayaküstü sohbet gerçekleştirdi.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu! İşte ele alınması beklenen konular

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu! İşte ele alınması beklenen konular

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu! İşte ele alınması beklenen konular

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın G20 Zirvesi kapsamında yarın Roma'da görüşeceği belirtildi. Roma'da bulunan A Haber muhabiri Dündar Keşaplı, görüşmede ele alınacak konuları canlı yayında açıkladı. Peki Başkan Erdoğan-Biden görüşmesinde neler konuşulacak? İşte son dakika haberinin detayları...

Flaş gelişme Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu

Son dakika haberleri: ABD Başkanı Joe Biden Biden'ın programına ilişkin gazetecilere açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Biden'ın pazar günü İtalya'nın başkenti Roma'da Başkan Erdoğan ile ikili görüşme yapacağını ifade etti.

Yetkili, Biden'ın ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yardımcısı Olaf Scholz ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Roma'da bulunan A Haber muhabiri Dündar Keşaplı iki liderin görüşmesinde neler konuşulacağını canlı yayında aktardı. Görüşmede, F-16 alımı ve savunma ilişkilerinin ön planda olması bekleniyor. Diğer yandan, bölgesel ve küresel konuların da iki lider arasında yapılacak görüşmede ele alınması bekleniyor.

Erdoğan'dan diplomasi trafiği

Başkan Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu! İşte ele alınması beklenen konular

"İSABETLİ OLACAKTIR"

Roma ve Glasgow'da dünya liderleriyle görüşme yapacağı hatırlatılarak özellikle ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Başkan Erdoğan, Roma'nın gündemi ile Glasgow'un gündeminin şu anda değişmiş gibi gözüktüğüne işaret etmiş ve şunları söylemişti:

"Büyük ihtimalle Roma'da değil ama Glasgow'da görüşmemiz olacak. Bu görüşmede de tabi ki en önemli maddemiz; malum bizim F-35 konumuz var. F-35'le ilgili olarak bizim 1 milyar 400 milyon dolarlık yapmış olduğumuz bir ödeme var. Bu ödemeyle ilgili olarak da tabi ki bunun bize geri ödeme planının nasıl olacağını kendileriyle görüşmemiz gerekecek. Bu konuda mükaleme ne getirecek ne götürecek; onu kendileriyle görüşerek öğreneceğiz. Alt düzeyde aldığımız bazı bilgiler var.

Bize F-16 verme konusunda gelen bazı bilgiler… Bize gelen bilgi, bunlarla bu işi ödeme gibi bir plan olduğu yönünde. Bu doğru mudur, değil midir; bunları kendilerinden öğreneceğiz. En üst düzeyde de bunu tabi benim Sayın Biden ile konuşmam isabetli olacaktır. Eğer böyleyse ona göre bir anlaşma yoluna gitmiş olacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden yarın görüşecek

Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın G20 zirvesinde görüşeceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden yarın görüşecek

Joe Biden - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Biden'ın programına ilişkin gazetecilere açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Biden'ın pazar günü İtalya'nın başkenti Roma'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşme yapacağını ifade etti.

Kritik görüşmeye ilişkin bir saat bilgisi ise henüz verilmedi.

KISA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Nuvola Kongre Merkezi'nden fotoğraflar paylaştı.

 

"Cumhurbaşkanı'mızın Roma'daki iki günlük G20 mesaisi yoğun başladı. Ülkemiz için hayırlar getirsin." ifadelerini kullanan Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Johnson, Hindistan Başbakanı Modi ve BM Genel Sekreteri Guterres ile sohbet ettiği anların fotoğraflarına yer vermişti.

Son dakika: Kritik gelişmeyi duyurdular! Erdoğan-Biden görüşecek…

DÜNYA LİDERLERİ İLE SAMİMİ SOHBET
ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,İtalya Başbakanı Mario Draghi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile samimi sohbetler gerçekleştirdi.

BIDEN HÜRMET GÖSTERDİ
Başkan Erdoğan'a karşı hürmet gösteren ve asker selamıyla karşılayan ABD Başkanı Biden'ın vücut dili dikkatlerden kaçmadı.

TEK SİLAHLARI YALAN VE SAHTE ALGI
Buna rağmen ABD merkezli AP, kamuoyunun düşünce ve davranışlarını yanlış etkilemek amacıyla servis ettiği anlık çekilen ve olguyu yansıtmayan bir kare ile Başkan Erdoğan üzerinde olumsuz bir algı oluşturmaya çalıştı.

O anın videosunda Başkan Erdoğan maskesini çıkardıktan sonra kendine has mizacıyla eliyle yüzündeki maske izlerini silmeye çalıştığı görülüyor.

Operasyona devam eden Reuters ise maske çıkardıktan sonra eliyle yüzündeki izleri düzelttiği anı servis etti.

AYAĞA KALTIĞI AN VERDİĞİ SELAMI YUMRUK YİYOR GİBİ GÖSTERMİŞLERDİ!
Geçtiğimiz NATO Zirvesi'nde Reuters ve AFP servis ettiği fotoğraflarla algı oluşturmak istemişti. Reuters ve AFP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tam ayağa kalkarken çekilen fotoğraflarını servis etti. Paylaşılan fotoğraflarla Erdoğan'ın, Biden'ın önünde eğildiği yönünde bir algı oluşturulmak istendi.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMAK GİBİ BİR HUYU VARDIR
Gerçekteyse korona selamlaşması yapan Başkan Erdoğan ile Biden, sonrasında samimi bir sohbet gerçekleştirmişti. O anları AA servis ederek bir algı operasyonunu daha çökermiş oldu.

FONDAŞIN PAÇALARINDAN SAHTELİK AKIYOR
AFP, AP ve Reuters gibi yabancı ajansların kasıtlı bir şekilde Başkan Erdoğan üzerinden oluşturmak istediği sahte algıları Türkiye'deki muhalif fondaş medya (Sözcü, BBC Türkçe, DW Türkçe, Cumhuriyet, T24, Birgün, Yol TV, Halk TV, Karar, Evrensel, Sputnik vs.)sürekli kullanıyor.

Biden-Macron arasında tokalaşma krizi!BİDEN-MACRON ARASINDA TOKALAŞMA KRİZİ!

Dünyanın merakla beklediği zirveden ilk görüntülerDÜNYANIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ZİRVEDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Bu haber 990832 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...