Son dakika: G20 Liderler Zirvesi Roma’da başladı: Başkan...

Son dakika: G20 Liderler Zirvesi Roma'da başladı: Başkan Erdoğan da katılıyor! Pandemi ve iklim krizi masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonia Guterres ile sohbet etti.

30 Ekim 2021 - 14:06

Son dakika: G20 Liderler Zirvesi Roma'da başladı: Başkan Erdoğan da katılıyor! Pandemi ve iklim krizi masada

Giriş Tarihi: 30.10.2021 Güncelleme Tarihi: 30.10.2021 

Son dakika: G20 Liderler Zirvesi Roma’da başladı: Başkan Erdoğan da katılıyor! Pandemi ve iklim krizi masadaSon dakika haberine göre dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İtalya'nın başkenti Roma'da bugün başladı. Başkan Erdoğan, Roma’da G20 Liderler Zirvesi kapsamında liderlerin resmi karşılanma törenine katıldı. Zirve öncesi liderler aile fotoğrafı çektirdi. Erdoğan ile ABD Başkanı Biden, aile fotoğrafı öncesi sohbet etti. İki gün sürecek olan zirvede koronavirüs ile mücadele, pandemi sonrası ekonomik kalkınma ve iklim krizi konularına odaklanılacak.

G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın ev sahipliğinde başkent Roma'nın "EUR" bölgesindeki Nuvola Kongre Merkezi'nde bugün başladı.

Son dakika... G-20 Zirvesi'nde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

Dünya liderleri G-20 Zirvesi için İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'nde İtalya Başbakanı Draghi tarafından karşılandı. Aile fotoğrafı öncesi ise Erdoğan ile Biden kısa süreli bir sohbet gerçekleştirdi.

Son dakika... G-20 Zirvesi'nde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonia Guterres ile sohbet etti.

İtalya Başbakanı Draghi ve konukları, daha sonra birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Liderler, zirvenin ilk gününde 'Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık' oturumunda bir araya gelecek. Zirvede, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeler ele alınacak.

Son dakika... G-20 Zirvesinde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

G-20 Zirvesi öncesi liderle aile fotoğrafı çektirdi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN G-20 PAYLAŞIMI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, G-20 Zirvesi'yle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Altun, "Cumhurbaşkanımız Roma’daki iki günlük G-20 mesaisi yoğun başladı. Ülkemiz için hayırlar getirsin." dedi.

Son dakika... G-20 Zirvesinde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

 

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?

G20 Zirvesi için İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Türkiye heyetinde yer alan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’ın gündemle ilgili sorularını yanıtladı. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin ne zaman gerçekleşeceğine dair soruya “Burada olabilir, Birleşik Krallık’ta olabilir, netleşmek üzere. Önemli bir görüşme” dedi.

Kalın, 10 büyükelçinin geri adım atmasının ardından düzenlenen ilk zirvede konunun taraflarca gündeme getirilmesi halinde Cumhurbaşkanı tarafından gerekli cevabın verileceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Mesajımız açık, net. Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesi gereği büyükelçiler görev yaptıkları ülkelerin iç işlerine karışamazlar” dedi.

Son dakika... G-20 Zirvesinde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

 

ABD’nin YPG’ye destek vermesiyle ilgili olarak “Terör örgütlerine destek vermek suçtur” hatırlatması yapan İbrahim Kalın, Suriye’ye yeni operasyon olasılığına dairse “Şartlar gerektirdiğinde her an olur, askeri makamlarımız planlarlar. İhtiyaca göre gerekli adımları atarlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, F-35’ler ile ilgili devam eden sürece dairse “İlk tercihimiz F-35 programında devam etmek. Bu olmuyorsa hakkımızın asla yenmemesi Cumhurbaşkanımızın talimatı” dedi. Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Kalın, “Neticesinde olumlu bir cevap almayı arzu ediyoruz” diye ekledi.

Son dakika... G-20 Zirvesinde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

 

LİDERLER RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

İtalya’nın başkenti Roma’da bugün başlayan G20 Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer liderler resmi törenle İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından karşılandı.

Son dakika... G-20 Zirvesinde aile fotoğrafı öncesi dikkat çeken kare

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonia Guterres ile sohbet etti.1Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Nuvola Kongre Merkezi'nden fotoğraflar paylaştı.

2Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti"Cumhurbaşkanı'mızın Roma'daki iki günlük G20 mesaisi yoğun başladı. Ülkemiz için hayırlar getirsin." ifadelerini kullanan Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Johnson, Hindistan Başbakanı Modi ve BM Genel Sekreteri Guterres ile sohbet ettiği anların fotoğraflarına yer verdi.

4Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

6Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

8Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

10Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

12Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

14Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

16Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

18Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti19Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi'nde İtalya Başbaknı Draghi tarafından karşılandı.

ERDOĞAN ROMA'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Roma Fiumicino Leonardo da Vinci Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'ın yanı sıra Roma ve Vatikan büyükelçiliklerinin personeli karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Roma'ya geldi.

Zirve kapsamında resmi karşılama töreninde ve G20 aile fotoğrafında yer alacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" ve "Daha İyi Toparlanma için KOBİ'lerin ve Kadınların Sahip Olduğu İşletmelerin Desteklenmesi" temalı oturumlar ile çalışma yemeğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle ikili görüşmeler yapacak, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek kültürel etkinliğe iştirak edecek ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın heyet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN BÖYLE KARŞILANDI
G20 Dönem Başkanı İtalya'nın, Roma'daki Nuvola Kongre Merkezi'nde düzenlediği zirvenin açılışı, ev sahibi İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin konuklarını karşılamasıyla yapıldı.

Draghi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu konuklarını tek tek kapıda karşıladı.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ
İtalya'nın başkenti Roma'da bugün başlayan G20 Liderler Zirvesi'nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Fotoğrafa; İklim ve Pandemi krizine dikkat çekmek amacıyla sağlık sektörü ve çevre alanında çalışan personeller de girdi.

İŞTE MASADAKİ KONULAR
Liderler, zirvenin ilk gününde "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" oturumunda bir araya gelecek.

Zirvede, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeler ele alınacak.

DÜNYA EKONOMİSİNİN YÜZDE 80'İNİNİ OLUŞTURUYOR
ArjantinAvustralyaBrezilyaKanadaÇinAlmanyaFransaHindistanEndonezya, İtalya, JaponyaMeksikaRusyaSuudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'den oluşan G-20, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını ve küresel ekonominin yüzde 80'inden fazlasını oluşturuyor.



PUTİN VE Xİ VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE KATILACAK
Zirveye Çin, Japonya, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan liderleri fiziki olarak katılım sağlamayacak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Covid-19 endişesi nedeniyle video konferansla katılım göstermesi planlanıyor.



İLK GÜNÜN PROGRAMI
Ev sahibi İtalya'nın Başbakanı Mario Draghi, liderleri kongre merkezi önünde karşıladı. Liderler, aile fotoğrafı çektirdi ve "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" konulu zirvenin ilk oturumuna katılacak.

İlk oturumun ardından liderlerin ikili görüşmeleri olması planlanırken, daha sonra liderler "KOBİ'lerin ve kadınlara ait işletmelerin daha iyi gelişmelerini desteklemek" konulu etkinlikte bir araya gelecek.

Lider akşam saatlerinde ise İtalya Başbakanı Draghi tarafından ev sahipliği yapılacak kültürel etkinlikle buluşacak. Daha sonra İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından Ouirinale Sarayı'nda heyet başkanları onuruna verilecek akşam yemeğinde liderler bir araya gelecek.



SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
İtalya İçişleri Bakanlığı, bölgede güvenliği sağlamak için 5 bin ile 6 bin polis ve yaklaşık 500 askerin görevlendirildiğini duyurdu. Zirveye ev sahipliği yapacak kongre merkezinin çevresi Cuma gününden itibaren kordon altına alınırken, özel izin alınmadan kimsenin girişine izin verilmiyor. Roma üzerindeki hava sahası kapatıldı ve potansiyel sorunlar için sınır kontrolleri arttırıldı.


Öte yandan, bir grup çevre aktivisti genç, sabah erken saatlerde, zirvenin yapıldığı EUR semtini kent merkezine bağlayan ana arterlerden Kristof Kolomb Bulvarı'nı oturma eylemiyle trafiğe kapattı. Güvenlik güçleri eyleme müdahale ederek yolu trafiğe açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın görüşme detayları belli oldu: Glasgow yerine Roma'da bir araya gelebilirler

Dünya liderleri, G-20 Zirvesi için İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın zirve sonrası Glasgow'da görüşüleceği konuşuluyordu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SETA Washington direktörü Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat, Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmenin Glasgow yerine Roma'da yapılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bidenın görüşme detayları belli oldu: Glasgow yerine Romada bir araya gelebilirler

Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmenin Glasgow'daki iklim zirvesinde gerçekleştirileceği duyurulmuştu. İklim zirvesi öncesi G20 için şu an İtalya'da bulunan iki liderin görüşmeyi Glasgow yerine Roma'da yapacakları öne sürüldü.

İki liderin ortak kararı

SETA Washington direktörü Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat, Times of Türkiye adlı dijital platformdaki yayında, iki lider arasındaki görüşmenin Glasgow yerine Roma'da yapılacağının öngörüldüğünü söyledi. Kanat, her iki tarafın ortak kararı sonucunda bu kararın alındığını iddia etti.

  • Liderler iki gün boyunca G20 toplantıları için İtalya'nın başkenti Roma'da bulunacaklar. Cumartesi ve pazar günü G20 toplantıları sonrası iklim zirvesi için İskoçya'nın başkenti Glasgow'a gidilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonia Guterres ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Nuvola Kongre Merkezi'nden fotoğraflar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

"Cumhurbaşkanı'mızın Roma'daki iki günlük G20 mesaisi yoğun başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Ülkemiz için hayırlar getirsin." ifadelerini kullanan Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Johnson, Hindistan Başbakanı Modi ve BM Genel Sekreteri Guterres ile sohbet ettiği anların fotoğraflarına yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi'nde dünya liderleriyle sohbet etti

G20 Liderler Zirvesi bugün Roma’da başlıyor: Ekonomi ve iklim krizi masada

DÜNYA

G20 Liderler Zirvesi bugün Roma’da başlıyor: Ekonomi ve iklim krizi masada

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Türkiye artık F-35 programında değil F-16 süreci devam ediyor

DÜNYA

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Türkiye artık F-35 programında değil F-16 süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'da

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'da

Başkan Erdoğan İtalya’ya gittiBAŞKAN ERDOĞAN İTALYA'YA GİTTİ

Başkan Erdoğan’dan G-20 liderlerine çağrıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN G-20 LİDERLERİNE ÇAĞRI

Bu haber 990927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...