Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe! Jorge Jesus’un...

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe! Jorge Jesus’un öğrencileri Başakşehir’i devirdi…

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maçın başında Başakşehir savunmasının yaptığı büyük hata sonrası henüz ilk dakikaların içinde Batshuayi Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda da kalecinin hatasını iyi değerlendiren Batshuayi farkı 2'ye çıkardı. Maçın geri kalanında gol olmazken sarı lacivertliler kupayı 7.kez müzesine götürdü.

12 Haziran 2023 - 01:56

Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin! Fenerbahçe 2-0 Başakşehir (MAÇ SONUCU-GOLLERİ İZLE)

Giriş: 11 Haziran 2023, Pazar  09:42 Güncelleme: 12 Haziran 2023, Pazartesi  00:49

Başakşehir'i yenen Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı kazandı

Son dakika haberleri: Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe! Jorge Jesus’un öğrencileri Başakşehir’i devirdi…

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Maçın başında Başakşehir savunmasının yaptığı büyük hata sonrası henüz ilk dakikaların içinde Batshuayi Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda da kalecinin hatasını iyi değerlendiren Batshuayi farkı 2'ye çıkardı. Maçın geri kalanında gol olmazken sarı lacivertliler kupayı 7.kez müzesine götürdü.

Son dakika haberleri: Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe! Jorge Jesus’un öğrencileri Başakşehir’i devirdi…

Son dakika haberleri: Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Fenerbahçe! Jorge Jesus’un öğrencileri Başakşehir’i devirdi…

Son Dakika: Ziraat Türkiye Kupasında şampiyon Fenerbahçe Başakşehir finali 2 golle kaybetti İzmir’in ev sahipliğinde oynanan 61. Ziraat Türkiye Kupası finalini Fenerbahçe, 2-0’lık skorla kazanarak kupanın sahibi oldu. Başakşehir karşısında oldukça rahat bir oyun sergileyen sarı-lacivertliler, ilk yarıda Batshuayi’nin ayağından bulduğu gollerle Türkiye Kupası’nı şampiyon tamamladı. İşte maçın özeti ve golleri…

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek kupaya uzanan Fenerbahçe, kupayı 7. kez müzesine götürdü. Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada henüz ilk dakika dolmadan Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, aynı oyuncunun 29. dakikada bulduğu golle ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. İlk 45 dakikalık bölüm bitmeden Medipol Başakşehir, aynı anda 3 değişiklik birden yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, kupanın sahibi oldu.

KADRO TERCİHLERİ

Süper Lig'de son haftayı maç yapmadan geçen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, son oynadıkları Galatasaray derbisinin ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam Samet Akaydın'ın yerine Serdar Aziz'i, Diego Rossi'nin yerine de İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli ekip, müsabakada gelecek sezon kullanacağı efsane çubuklu formayı giydi.

BAŞAKŞEHİR'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Trabzonspor maçından 3 değişikliğe gitti. Emre Belözoğlu, kupa finalinde Şener Özbayraklı, Lucas Lima ve Adnan Januzaj'ın yerine Caner Erkin, Ömer Ali Şahiner ve Serdar Gürler'i tercih etti.

Fenerbahçe taraftarlarının daha çok olduğu müsabakada her iki ekip seyircileri de takımlarına destek verdi.

Karşılaşmadan önce gerçekleştirilen saha içi koreografisinde Türk bayrağının arkasında "Cumhuriyetimizin 100. yılı" yazıldı. Her iki takımın bayrakları açıldı. Saha kenarlarında da Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir takımlarının onar bayrağı görevliler tarafından sallandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada rakipten topu kapan Arda Güler'in ara pasında defansın arkasına sarkan Michy Batshuayi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-0
11. dakikada sağ kanatta topla buluşan Deniz'in yaptığı ortaya dokunan Serdar'ın şutu az farkla auta gitti.
30. dakikada Arda'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Arao'nun ortasında kale önünde topla buluşan Batshuayi, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

51. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Zajc'ın sert şutunda, meşin yuvarlak direğe çarpıp oyun alanın döndü.

63. dakikada Lima'nın sol kanattan yaptığı ortada Keny ile kaleci İrfan Can'ın müdahale etmek istediği top sekerek Januzaj'a geldi. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitse de hakem Atilla Karaoğlan, pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

İkinci devrede iki takım da skor üretemedi ve müsabakadan 2-0 galip ayrılan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

FENERBAHÇE, TÜRKİYE KUPASI'NI 7. KEZ KAZANDI.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4 senenin ardından finale çıkan Fenerbahçe, 18. kez yer aldığı finalde kupayı 7. kez müzesine götürdü.

Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968'de Altay'ı, 1973-1974'te Bursaspor'u, 1978-1979'da Altay'ı, 1982-1983'te Mersin İdmanyurdu'nu, 2011-2012'de Bursaspor'u ve 2012-2013'te de Trabzonspor'dan sonra bu sezon da Medipol Başakşehir'i yenerek bir kez daha mutlu sona ulaştı.

2012-2013'te Fenerbahçe'de takım kaptanı olan ve kupayı kaldıran Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski takımına rakip olduğu finali kaybetti.

ALİ KOÇ'UN İLK KUPASI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, futbol branşında ilk kupasını kazandı. Sarı-lacivertli kulübün başına 2018 yılında geçen Koç, 5 yıllık başkanlık döneminde ilk kez kupa sevincini yaşadı.

2013-2014'te Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, 25 Ağustos 2014'teki TFF Süper Kupa'yı kazanmasının ardından 9 yıl sonra bir kupayı müzesine götürdü.

Bu arada Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile TFF Süper Kupa maçın çıkacak.

FENERBAHÇE KUPASINI ALDI

61. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir'i 2-0 yenen Fenerbahçe, kupasını aldı.

Fenerbahçeli futbolcular, Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakanın ardından kupa coşkusunu taraftarıyla paylaştı. Müsabakadan sonra üzüntü yaşayan Medipol Başakşehirli oyuncular da tribünlere giderek taraftarlarını selamladı. Fenerbahçeli futbolcular kupa töreninden önce armasında 5 yıldız bulunan formaları giydi.

Platformun kurulmasının ardından geçilen kupa töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Eski Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hazır bulundu.

İlk olarak maçın hakemlerine şiltlerin verildiği törende basın mensuplarının oylarıyla karşılaşmanın yıldızı seçilen Fenerbahçeli Arda Güler de ödülünü aldı.

Fenerbahçeli futbolcuların alkışlarıyla platforma çıkarak madalyalarını alan finalist Medipol Başakşehirli oyuncular, üzgün bir şekilde kupa seremonisini takip etti.

Sarı-lacivertli oyunculara da ilk önce madalyaları takdim edildi. Takım kaptanlarının aldığı kupa daha sonra Fenerbahçeli oyuncular tarafından havaya kaldırıldı. Sarı-lacivertli oyuncular kupa sevincini taraftarlarıyla kutladı.

Bazı Medipol Başakşehirli futbolcular tören bitimine kadar sahada kaldı.

Stat: Gürsel Aksel

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Mehmet Emin Tuğral

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Szalai, Peres, Arda Güler (Dk. 90+1 Mert Hakan Yandaş), Arao, Zajc (Dk. 74 Osayi-Samuel), İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Rossi), Valencia (Dk. 74 İsmail Yüksek), Batshuayi (Dk. 90+1 Serdar Dursun)

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Touba (Dk. 77 Aleksic), Caner Erkin (Dk. 34 Lima), Biglia (Dk. 34 Karzev), Keny, Berkay Özcan, Deniz Türüç (Dk. 84 Şener Özbayraklı), Serdar Gürler (Dk. 34 Januzaj), Figueiredo

Goller: Dk. 1 ve 29 Batshuayi (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 14 Zajc, Dk. 88 Serdar Aziz (Fenerbahçe), Dk. 67 Deniz Türüç, Dk. 88 Keny (Medipol Başakşehir)

Başakşehir'i yenen Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı kazandı

Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-0 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı. Sarı-lacivertliler, böylece 10 sezon sonra kupayı müzesine götürdü.

Bu haber 237001 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...