Yüz yüze eğitim yeniden başlıyor! Hangi dersler okulda olacak?...

Yüz yüze eğitim yeniden başlıyor! Hangi dersler okulda olacak? Dersler kaç dakika sürecek?

Köy okullarında yüz yüze eğitim 15 Şubat'tan itibaren yeniden başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılacak yeni dönem için kuralları okullara bildirdi. Peki hangi dersler yüz yüze olacak? Ders süreleri kaç dakika sürecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

07 Şubat 2021 - 09:47

Yüz yüze eğitim yeniden başlıyor! Hangi dersler da olacak? Dersler kaç dakika sürecek?

Giriş Tarihi: 7.2.2021  08:42 Son Güncelleme: 7.2.2021  09:52

Köy larında yüz yüze eğitim 15 Şubat'tan itibaren yeniden başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı,  tedbirleri kapsamında başlatılacak yeni dönem için kuralları okullara bildirdi. Peki hangi dersler yüz yüze olacak? Ders süreleri kaç dakika sürecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

Sabah.

Yüz yüze eğitim yeniden başlıyor

15 Şubat'ta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki tüm ilkokul ve ortaokullar ile anaokullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim olacak. 1 Mart itibariyle de ilkokullar ile 8 ve 12'nci sınıflar okula başlayacak.

İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Dersler 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacak.

MÜZİK VE BEDEN UZAKTAN:
İlkokullarda öğrencilere Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüz yüze anlatılacak.

Okula dönüş heyecanı başlıyor!

Son dakika haberi:  hangi derslerde olacak?  kuralları okullara gönderdi

Son dakika haberi: Köy okullarında  için ders zili 15 Şubat’ta çalacak. , koronavirüs tedbirleriyle başlatılacak yeni dönemin kurallarını okullara bildirdi

Son dakika haberi: Yüz yüze eğitim hangi derslerde olacak? Milli Eğitim Bakanlığı kuralları okullara gönderdi

15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlayacak yüzyüze eğitimin detayları netleşiyor. 15 Şubat'ta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki tüm ilkokul ve ortaokullar ile anaokullarda haftanın 5 gün yüzyüze eğitim olacak. 1 Mart itirbariyle de ilkokullar ile 8 ve 12'nci sınıflar okula başlayacak.


İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüzyüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Dersler 30 dakika teneffüsler ise 10 dakika olacak.

MÜZİK VE BEDEN UZAKTAN

İlkokullarda öğrencilere Türkçe,matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüzyüze anlatılacak. Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik,resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.

8 ve 12'LER SINAV AĞIRLIKLI OLACAK

Lise Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerine ise yüzyüze eğitimde yine LGS'deki konuların ağırlıklı olduğu dersler verilecek. Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüzyüze eğitimle alınacak.


12'inci sınıflarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık için olan dersler var. Ancak bu kademede öğrencinin hangi alanı seçtine bağlı olarak yüzyüze alacağı eğitimler farklılık gösterebilecek.


Örneğin sınava SAYISAL'dan hazırlanan öğrenciler fen bilgisi, matematik ağırlıklı yüzyüze eğitim alırken, SÖZEL'den hazırlanan öğrenciler edebiyat ağırlıklı eğitim görecek.

DEVAMSIZ SAYILMAYACAKLAR

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.

KISITLAMADAN MUAFLAR

Örgün eğitim kurumu öğrenci, öğretmen ve çalışanları sokağa çıkma kısıtlamalarından da muaf tutulacak. Öğrenci, öğretmen ve çalışanlar durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde kısıtlamalardan muaf tutulacak.


Ayrıca bu kapsamdaki eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş gibi) kullanma kısıtlamasından da muaf olacak.

"İLİN DURUMUNA ÖZGÜ KAPATMA YA DA DAHA FAZLA AÇMA KARARI ALINABİLİR"

Bakan Ziya Selçuk, "Seyreltilmiş eğitimin günlerini kim belirleyecek?" sorusuna, "Genel bir çerçeve çiziyoruz ve bunu okula bırakıyoruz. İller düzeyinde de seçenek oluşturma yani bir ilde valiler, il hıfzısıhha kurulları o ilin durumuna göre spesifik olarak karar verebilecekler. İlk kovid çıktığında 4 senaryomuz var demiştik.


Onlardan bir tanesi illerin durumuna göre karar vermek. Çünkü bazı iller var ki birkaç kişinin dışında vaka yok. O yüzden de Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan son Kabine Toplantısı'nda iller düzeyinde de valilikler ve il hıfzısıhha kurullarının gözetiminde o ilin durumuna özgü kapatma ya da daha fazla açma biçiminde kararlar alınabilir. Bunları da peyderpey paylaşmış olacağız.


Bu öncelikli açılan sınıflarla ilgili, sonraki aşamada tekrar gözden geçirilecek. Elbette bütün sınıfların açılmasını istiyoruz ama bilim insanları 'Burada risk var.' dediğinde 'Olsun, biz devam ediyoruz.' deme hakkımız yok." yanıtını verdi.

ÖZEL OKULLAR

"Özel okullar şartlarım uygun, öğrencimi 5 gün okula çağırıyorum deme hakkına sahip mi?" sorusuna ilişkin Bakan Selçuk, özel okulların yüksek seviyeli tedbirler aldıklarını ancak bunu sadece okul bağlamında değil bir şehirde yaşayan topluluk anlamında değerlendirdiklerini, bu yüzden tüm ülke için ortak bir karar aldıklarını dile getirdi.

Açılacak sınıflar dışında diğer sınıflar için öngörüsü sorulan Selçuk, "Bununla ilgili de bir çalışma var. Örneğin Avrupa Birliği'nin bir takım sayısal tabloları var. 'Son 7 gün içinde 100 bin kişide şunun altında olursa tamamen açılabilir. Şu sayının altında olursa kısmen açılabilir. Şu sayının üstünde olursa tamamen kapatılır.' şeklinde AB'nin aldığı ortak kararlar var.


Bizde de bu tür bir çalışma yapılıyor. Bununla ilgili de sonuçlandığında paylaşmış oluruz. Bizdeki durumu da gözeteceğiz. Eğer biz Avrupa ülkelerinin yaptığının aynısını yapsak okulları hemen hemen hiç kapatmamamız gerekiyor. Çünkü orada özellikle 10 yaş altının neredeyse hiç kapatılmadığını görüyoruz ama bizde çoğu zaman kapandı.


Biraz kontrollü gitmeye çalışıyoruz. Çünkü bizdeki sosyal hayat, eğlence anlayışı, bir takım toplumsal ritüeller tıpa tıp Avrupa'daki gibi değil, bize özgü olan bazı durumlar var. Bu yüzden de her ülke kendi koşullarını değerlendirmeli. 'Okulları çok kapatıyorsunuz.' diye eleştirenler var.


Kendi değerlerimize bakarak karar vermek zorundayız. Elbette açılmasını istiyorum ama veriler bunu gösterdiğinde kontrollü gidelim tercihinde bulunuyoruz." diye konuştu.

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin başlayacağı dönemde okula gitmeyi tercih etmeyen öğrencilerin devamsız sayılmayacağını, derslerini uzaktan takip edebileceklerini bildirdi.

Açtıkları 3 televizyon kanalında öğrencilerin ihtiyacı olan derslere ulaşabildiklerini belirten Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise için dünyada 3 kanal kurabilen 3-4 ülkeden birinin Türkiye olduğunu, bu süreçte 10 bin ders videosu çektiklerini, günde 3 milyondan fazla ders yaptıklarını kaydetti.

Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.

8 VE 12'LER SINAV AĞIRLIKLI OLACAK:
Lise Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerine Lise Geçiş Sınavı (LGS), 12'nci sınıflara ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık derslerine ağırlık verilecek.

VELİ TERCİHİ:
Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, müdürlüğe yazılı başvuru yapabilecek, böylece devamsız sayılmayacak.

KISITLAMADAN MUAFLAR:
Öğrenci, öğretmen ve çalışanlar durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, toplu ulaşım kısıtlamasından da muaf olacak.

Öğrencilerde okula dönüş heyecanı başlıyor! Hangi dersler yüz yüze yapılacak?Son dakika haberine göre; Köy okullarında yüz yüze eğitim için ders zili 15 Şubat’ta çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs tedbirleriyle başlatılacak yeni dönemin kurallarını okullara bildirdi. Hangi dersler yüz yüze yapılacak? Ders süreleri ne kadar olacak? gibi soruların da cevabı belli oldu.

Öğrencilerde okula dönüş heyecanı başlıyor! Hangi dersler yüz yüze yapılacak?

15 Şubat'ta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki tüm ilkokul ve ortaokullar ile anaokullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim olacak. 1 Mart itibariyle de ilkokullar ile 8 ve 12'nci sınıflar okula başlayacak.



İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Dersler 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacak.

MÜZİK VE BEDEN UZAKTAN:

Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat  ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.

8 VE 12'LER SINAV AĞIRLIKLI OLACAK:

VELİ TERCİHİ:

KISITLAMADAN MUAFLAR:

Eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, toplu ulaşım kısıtlamasından da muaf olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin tüm ayrıntılarını son dakika açıkladı! Okullar ne zaman açılacak? Son dakika haberleri: Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitim için şartları belirledi Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘çok özel bir projeyi hayata geçiriyoruz’ diyerek duyurdu

Son dakika: FETÖ’ye ilk tokat 7 Şubat’ta atıldı

Son dakika haberi: FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı giriştiği ilk kalkışma olan “7 Şubat MİT Kumpası”nın üzerinden 9 yıl geçti. Başkan Erdoğan’ın ameliyat gününe denk getirilen tezgâh, kumpası fark eden MİT ve hükümetin kararlı duruşu sayesinde engellendi

MUSTAFA SAİT ÖZKANMUSTAFA SAİT ÖZKAN

Giriş Tarihi: 7.2.2021  07:47Son Güncelleme: 7.2.2021  08:40

Son dakika: FETÖ’ye ilk tokat 7 Şubat’ta atıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve beraberindeki MİT görevlilerine yönelik kurgulanan kumpas soruşturmasının üzerinden 9 yıl geçti. Kumpasın yargı ayağında dönemin özel yetkili savcıları şu an firari olan Bilal Bayraktar ve tutuklu Sadrettin Sarıkaya vardı.



Emniyet ayağında ise başrol tutuklu TEM Şube Müdürü Yurt Atayün ve tutuklu İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'indi. FETÖ'nün yargı ve emniyet imamları 2012 Ocak ayında FETÖ elebaşının yanına giderek aldıkları talimat sonrası biri ocak ayında diğeri kumpastan 3 gün önce 2 ayrı toplantı gerçekleştirerek kumpasa son şekli verildi. Bu toplantılardan birinde, gözaltına alınmak istenen Hakan Fidan'a sorulabilecek soruların planlaması bile yapılmıştı. İşte detaylar:



FETÖ'nün hükümete yönelik ilk darbe teşebbüsü, 7 Şubat MİT kriziydi. FETÖ'nün devleti ele geçirme hedefine ulaşmak için başlattığı eylemlerin ilk aşaması Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir Askeri Casusluk gibi kurgu ve kumpas soruşturmalarıydı. FETÖ vites yükseltip bu sefer ilk kez hükümeti hedef alarak 7 Şubat 2012'de Fidan ve 4 MİT görevlisini ifadeye çağırma hamlesinde bulundu.


MİT kumpasındaki temel hedef, Türkiye'nin çözüm sürecinde yürüttüğü politikalardan dolayı MİT'i PKK ile ilişki içerisindeymiş gibi göstermeye çalışmasıydı. Böylece hükümetin devrilmesi amaçlandı.



AMELİYAT GÜNÜ SEÇİLDİ
7 Şubat kumpasını, Türkiye "Emniyet" imamı Çetin Özgür ve "Yargı" imamı İlyas Şahin, 2012 Ocak ayı içerisinde İstanbul'dan ABD'ye giderek FETÖ elebaşından kumpas talimatını alarak gerçekleştirdi. İlk toplantı Diyarbakır'da, ikinci toplantı Ankara'da düzenlendi. Asya Termal Otel'deki ikinci toplantıya aralarında MİT, Emniyet, Yargı imamları ve Rus Büyükelçi Andrey Karlov cinayetini işleyen Mert Altıntaş'ın 2 mahrem imamının da olduğu çok sayıda mahrem imam katıldı. ABD'den gelen kumpas talimatı sonrası izlenecek olan yol haritası belirlendi.



Diyarbakır'daki bir toplantıda kumpas sonucu gözaltına alınacak olan Fidan'a sorulabilecek soruların planlaması yapıldı. Talimat bizzat ilgili ünitelerden sorumlu bölge imamı veya Türkiye imamı tarafından ABD'ye gidilerek alındı. Özgür ve Şahin, 7 Şubat MİT kumpas soruşturmasının bilgilerini FETÖ elebaşına aktarmak ve onay almak için kuryelik yaptı.



Gelen talimatla FETÖ'nün emniyetteki üyeleri harekete geçti ve 7 Şubat 2012'de Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisi ifadeye çağırılarak haklarında yakalama kararı çıkartıldı. Tüm bunlar ise o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ameliyat olacağı güne denk getirilerek kurgulandı.


BÜYÜK KUMPAS ÇIKARILAN KANUNLA ÖNLENDİ
Kalkışmanın önlenmesi için MİT görevlilerinin ifadesinin alınmasını doğrudan Başbakan'ın iznine bağlayan kanun 17 Şubat'ta TBMM'de çıkarıldı. Soruşturma izni Başbakan'ın iznine bağlandı. Ertesi gün MİT görevlileri hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı ve daha sonra ise haklarında takipsizlik kararı verildi. Böylece Emniyet, MİT ve yargıya sızarak yerleşmiş olan FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açıktan giriştiği ilk kalkışma önlenmiş oldu.

FETÖ operasyonunda 43 tutuklama SON DAKİKA! Boğaziçi olaylarından FETÖ de çıktı! DHKP-C'lilere özendi... FETÖ’nün ‘hâkim-savcı çalışma evleri’ çökertildi SON DAKİKA! Boğaziçi olaylarından FETÖ de çıktı! DHKP-C'lilere özendi...

 üzerinden  aleyhine kamuoyu oluşturmak için böyle çalıştılar

Giriş Tarihi: 7.2.2021  08:42 Son Güncelleme: 7.2.2021  09:52

, yurtdışında  karşıtı kamuoyu oluşturmak için malzemelerden en yenisi... Önce basın marifetiyle kirli manipülasyonlarını devreye soktular. Sonra etki ajanlarını ve kullanışlı piyonlarını üzerimize saldılar. İşte hibrit harekatın detayları...

takvim.com.tr

Başkan Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu Rektör atamasıyla Boğaziçi Üniversitesi'nin adeta Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'ne çevrildiği ortaya çıktı...

HİBRİT HAREKATI

Tabi çomak sokulunca karşılığı geldi. İşte kirli oyun böyle başladı...

Önce basın marifetiyle kirli manipülasyonlarını devreye soktular. Sonra etki ajanları ve kumandalı piyonlarının düğmesine bastılar. Derin lobileri harekete geçirip, psikolojik harekatı Batı'ya taşıdılar.

HESAPLAR 2021'DE AÇILDI

Olaylardan önce olmayan "Yurtdışında Yaşayan Mezunlar" hesapları yeniden açılmaya başlandı. Hepsinin açılış tarihleri 2021 görünüyor.

Ardından Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan düşmanı Kati Piri öncülüğünde Avrupa çapında eylem çağrıları başlattılar.

KATİ PİRİ'DEN BOĞAZİÇİ'NDEKİ Z KUŞAĞINA ZEHİRLİ GAZ: CESUR ÖĞRENCİLERE

Avrupa Parlamentosu Türkiye eski Raportörü Kati Piri, dün de Boğaziçi'ndeki protestocu gruba destek vererek, "Türk hükümetinin zulmü artık Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin aleyhine dönüyor. Birçoğu, hükümet tarafından atanan rektörü barışçıl bir şekilde protesto ettikleri için tutuklanıyor. (Sıkılmış pazular) Cesur öğrencilere!" sözlerini sarf etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Boğaziçi'ndeki olayları değerlendirdi: Ailelere seslendi

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında son dakika! Kadıköy’de terör estiren 4 vandal için karar

Sabah

Giriş Tarihi: 07.02.2021 Güncelleme Tarihi: 07.02.2021 

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında son dakika! Kadıköy’de terör estiren 4 vandal için karar

'nde gerçekleştirilen rektör atamasını bahane ederek geçtiğimiz hafta İstanbul 'de olaylar çıkaran ve vandallık yapan şüphelilere yönelik soruşturma bütün hızıyla devam ediyor. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 6 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi Boğaziçi Üniversitesi'ne ABD'nin el koymasına evet dedi! Mandacı zihniyet yine hortladıCUMHURİYET GAZETESİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE ABD'NİN EL KOYMASINA EVET DEDİ! MANDACI ZİHNİYET YİNE HORTLADI

SAVCILIK 6 ŞÜPHELİDEN 5'İNİ TUTUKLAMA İSTEMİYLE SEVK ETMİŞTİ

'nde işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6'sı bugün 'ne sevk edilmişti. Soruşturmayı yürüten savcılık 6 şüpheliden 5'ini tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ederken 1 şüpheli için adli kontrol talep edilmişti.

Kadıköy’de terör estiren vandallar için karar

Şüphelilerin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde işlemleri tamamlandı. Hakimlik sorgular sonucu 4 şüphelinin tutuklanmasına hükmederken 2 şüphelinin ise ev hapsine çarptırılmasına karar verildi. Kadıköy'deki olaylar sebebiyle halen gözaltında bulunan bir bölüm şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Kadıköy'de polis aracını taşladılar! Skandal görüntülere A Haber canlı yayınında sert tepkiKADIKÖY'DE POLİS ARACINI TAŞLADILAR! SKANDAL GÖRÜNTÜLERE A HABER CANLI YAYININDA SERT TEPKİ

SAVUNMALARI PES DEDİRTTİ

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan şüpheliler arasında alan Akın K. Mahkemedeki ifadesinde, sosyal medya üzerinde gördüğü Boğaziçi eylemlerine katılmak için Kadıköy'e gittiğini, polis arabasına tekme atmadığını söyleyerek polis arabasına zarar verdiğini inkar etti. Şüpheliler arasında olan Ömer Ş. de eylemi sosyal medyada gördüğünü, Kadıköy'e gittiğini ve görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını söyleyerek polis arabasına saldırdığını yalanladı. DEAŞ terör örgütüne ait paylaşımlar yaptığını belirten şüpheli Ömer Ş., suçlamaları kabul etmedi.

Son dakika: Boğaziçi eylemlerine katılan teröristlerin yeni görüntüleri ortaya çıktıSON DAKİKA: BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNE KATILAN TERÖRİSTLERİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

"ELİMDEKİ CİSİMLER NEREDEN GELDİ BİLMİYORUM"
Polis aracına saldıran şüpheliler arasında olan Muratcan D., ifadesinde, Kadıköy'de oturduğunu, eyleme katılmadığını, evine giderken bir anda kalabalık içinde kaldığını belirtirken ifadesinin devamında 'Kalabalıkta 15 dakika durmak zorunda kaldım. Sonrasında eve gittim. Gösterdiğiniz videodaki kişi benim. Elimdekilerin cisimlerin ne olduğunu bilmiyorum.' Diyerek suçlamaları reddetti. Diğer bir şüpheli Necmettin E. İse ifadesinde, eylemlere katılmak amacıyla olay yerinde bulunduğunu, eylemin yasaklandığını bilmediğini, bir süre sonra evine döndüğünü söyleyerek görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etmediğini ifade etti.

Kirli bağlantı deşifre oldu: İşte Boğaziçi provokasyonunda yakalanan teröristlerin sicilleri! 'Kırmızı Fularlı Kız' ve FETÖ detayı...KİRLİ BAĞLANTI DEŞİFRE OLDU: İŞTE BOĞAZİÇİ PROVOKASYONUNDA YAKALANAN TERÖRİSTLERİN SİCİLLERİ! 'KIRMIZI FULARLI KIZ' VE FETÖ DETAYI...

6 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'Görevi yaptırmamak için direnme' ve 'Kamu malına zarar verme' suçundan 4 saldırgan tutuklanırken, tutuklular arasında olan şüpheli Necmettin E., Ömer Ş. Ve Muratcan D., ayrıca 'Toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma' suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ömer Ş. Aynı zamanda 'Terör örgütü propagandası yapma' suçundan da tutuklanırken şüpheli Akın K. ise 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçundan tutuklandı.

Toplam 6 gözaltından 4'ü tutuklanırken diğer 2 şüpheli Yunus Emre K. ve Recep A. Mahkeme kararınca adli kontrolle serbest bırakıldı.

Son dakika: Boğaziçi olayları maskelerini düşürdü! Gül'ün avukatından Babacan'a sert sözler: SahtesinizSON DAKİKA: BOĞAZİÇİ OLAYLARI MASKELERİNİ DÜŞÜRDÜ! GÜL'ÜN AVUKATINDAN BABACAN'A SERT SÖZLER: SAHTESİNİZ

Son dakika: Başkan Erdoğan imzaladı! Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldıSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN İMZALADI! BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE HUKUK FAKÜLTESİ VE İLETİŞİM FAKÜLTESİ AÇILDI

ODTÜ'lü akademisyenler Boğaziçi olaylarına destek verdiODTÜ'LÜ AKADEMİSYENLER BOĞAZİÇİ OLAYLARINA DESTEK VERDİ

Son dakika: Boğaziçi eylemlerinde yer alan teröristlerin yeni görüntüleri ortaya çıktıSON DAKİKA: BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNDE YER ALAN TERÖRİSTLERİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Son dakika: İzmir'de Boğaziçi provokasyonu! Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldıSON DAKİKA: İZMİR'DE BOĞAZİÇİ PROVOKASYONU! POLİS ÇOK SAYIDA KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Bu haber 991044 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu!
Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu! "İsrail ile...
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı