Uludağ’da bulunan cesetlerden birinin Efe Sarp’a ait olduğu...

Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin Efe Sarp'a ait olduğu belirlendi.

Uludağ'a zirve tırmanışı yaparken 1 Aralık gecesi kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmalarının 17'nci gününde bir ceset bulundu. İlk cesedin üzerinde, kaybolan iki kişiden Efe Sarp'a ait kimlik çıktığı bildirildi. Bursa Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre Uludağ'da Küreklidere Şelalesi yakınlarında ikinci cesedin de bulunduğunu açıklandı.

19 Aralık 2019 - 00:06 - Güncelleme: 19 Aralık 2019 - 00:33

Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin 'a ait olduğu belirlendi

Giriş Tarihi: 18.12.2019  21:07 Güncelleme Tarihi: 18.12.2019  21:45

Son dakika haberine göre Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin, 1 Aralık'ta zirveye doğru yürüyüş yaparken kaybolan 2 kişiden 'a ait olduğu belirlendi. Adli nda yapılan ilk incelemede, Uludağ'da cesedi bulunan Efe Sarp'ın ölüm nedeninin ısı kaybına bağlı hipotermi olduğu belirlendi.

Uludağ'da kaybolan dağcılardan acı haber!Uludağ'da bulunan cansız bedenlerden birinin, 1 Aralık'ta zirveye doğru yürüyüş yaparken kaybolan 2 kişiden 'a ait olduğu belirlendi.

Üzerinden Efe Sarp'a ait kimlik çıkan ilk ceset, helikopterle bölgeden alınarak İl Jandarma Komutanlığına taşındı. Ceset daha sonra ambulansla otopsi için Bursa Adli  morguna götürüldü.

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU
Morga gelen yakınları, cansız bedenin Sarp'a ait olduğunu teşhis etti. Adli Tıp uzmanlarının yaptığı ilk incelemede, Efe Sarp'ın ölüm nedeninin "ısı kaybına bağlı hipotermi" olarak belirlendiği öğrenildi.

Aynı bölgede Efe Sarp'ın cesedine ulaşıldıktan yaklaşık 3 saat sonra bulunan cenazenin de Adli Tıp Kurumuna nakledilmesi için başlatılan çalışma ise sürüyor.


OLAY
İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolu'nun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan arkadaşlar Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37), bir süre sonra yoğun sis nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Uludağ'ın kuzeybatı yamaçlarındaki Küreklidere mevkisinde 2 Aralık'tan itibaren aralıksız yürütülen çalışmalarda önce Sarp'a ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise 2 baton (dağcıların kullandığı yürüyüş sopası) bulunmuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Asayiş, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı aramaların 17'nci gününde sabahın erken saatlerinde ekipler Kestel ilçesi Derekızık Mahallesi'nden hareket etmiş, montun bulunduğu Küreklidere Vadisi'nde çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.

Jandarma keşif uçağı ve 2 helikopterle havadan destek sağlanan aramalar sırasında ekipler, cansız bir beden bulmuştu. Dağın kuzey yamaçlarında, montun bulunduğu bölgeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bu cesedin üzerinden Efe Sarp'a ait kimlik çıkmıştı. Çalışmalarını aynı bölgede yoğun bir şekilde sürdüren ekipler, yaklaşık 3 saat sonra 1 kilometre uzakta bir ceset daha bulmuştu.

Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin Efe Sarp'a ait olduğu belirlendi

'da bulunan cesetlerden birinin kimliği belli oldu!

’da kaybolan iki dağcının arama çalışmaları sürecinin 17. Gününden  haberi geldi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma asayiş, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil arama kurtarma ekiplerinin katıldığı çalışmalar sonucunda ekipler iki kişiye ait cansız bedenlerin bulunduğunu duyururken iki ceset arasında 1 km mesafenin olduğu bildirildi. Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cesetlerin kimliklerinin kesinleşmesi rapor bekleniyordu. Uludağ’da kaybolan dağcılara ait olduğu düşünülen cansız bedenlerden birinin kimliği belli oldu. İşte son dakika haberine ilişkin diğer detaylar…

Son dakika: Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin kimliği belli oldu!

Gelen  haberine göre 'da tam 17 gündür kayıp olan iki dağcının arama çalışmaları sırasında iki ceset bulunmuştu. Cansız iki bedenin kimlikleri belirlenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken acı haber geldi. Bursa Uludağ'da kaybolan dağcıların cesetleri olduğu düşünülen cansız bedenlerden birinin kimliğinin resmen belirlendiği açıklandı. Bursa Valiliği ise konu ile ilgili açıklamada bulunmuştu. İşte yaşanan son dakika haberi ile ilgili diğer tüm detaylar…

ULUDAĞ'DA BULUNAN CESETLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ!

Dağın kuzey yamaçlarında, mont, bere ve anahtarların bulunduğu bölgeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta görülen cesedin üzerinden, Efe Sarp'a ait kimlik çıktı. Çalışmalarını bu bölgede yoğun bir şekilde sürdüren ekipler yaklaşık 3 saat sonra bir ceset daha buldu. Her iki cesedin kimliğinin belirlenmesi için başlatılan çalışma sürüyordu. Adli Tıp Kurumunda yapılan ilk incelemede, Uludağ'da cesedi bulunan Efe Sarp'ın ölüm nedeninin ısı kaybına bağlı hipotermi olduğu belirlendi.

Uludağ'da kaybolan dağcılardan acı haber! İkinci ceset de bulundu

ULUDAĞ'DA KAYBOLAN DAĞCILARDAN ACI HABER!'a zirve tırmanışı yaparken 1 Aralık gecesi kaybolan amatör dağcılar  ve 'ı arama çalışmalarının 17'nci gününde bir ceset bulundu. İlk cesedin üzerinde, kaybolan iki kişiden Efe Sarp'a ait kimlik çıktığı bildirildi. Bursa Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre Uludağ'da Küreklidere Şelalesi yakınlarında ikinci cesedin de bulunduğunu açıklandı. Son dakika gelen bilgiye göre, Uludağ'da bulunan cesetlerden birinin, 1 Aralık'ta zirveye doğru yürüyüş yaparken kaybolan 2 kişiden Efe Sarp'a ait olduğu belirlendi.

'dan 1 Aralık Pazar sabahı gelen amatör dağcılar  ve , 34 SK 2280 plakalı otomobillerini  Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne park edip, Uludağ'a tırmanışa geçti. İki dağcı bir süre sonra etkili olan siste, hava kararınca yollarını kaybetti.

Uludağ'da kaybolan dağcılardan acı haber! Cansız bedenleri bulunduULUDAĞ'DA KAYBOLAN DAĞCILARDAN ACI HABER! CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

ARAMA- KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Mert Alparslan ve Efe Sarp'a ulaşamayan aileleri, akşam saatlerinde durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine saat 23.00 sıralarında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma  (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), BAKUT, İHH, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, arama- kurtarma çalışması başlattı.

Uludağ'da kayıp dağcıya ait olduğu düşünülen bir ceset bulundu |VideoULUDAĞ'DA KAYIP DAĞCIYA AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN BİR CESET BULUNDU |VİDEO

DİDİK DİDİK ARAYAN EKİPLER, 9'UNCU GÜNDE...

Uludağ'ın Yedigöller, Maden, Saitiabat, Çobankaya, Sarıalan ve Alaçam bölgelerinde arama yapıldı. 7'nci günde Küreklidere mevkisinde Efe Sarp'a ait mont ve bere bulan ekipler, çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Küreklidere bölgesini didik didik arayan ekipler, 9'uncu günde de Alparslan ve Sarp'a ait olduğu belirlenen 2 adet baton buldu.

İLK BULUNAN CESEDİN ÜZERİNDEN EFE SARP'A AİT KİMLİK ÇIKTI

Arama çalışmalarında 17'nci günde daha önce Efe Sarp'a ait montun bulunduğu yerin yaklaşık 1 kilometre yakınında bir ceset bulundu. Cesetle ilgili kimlik tespit çalışması başlatıldı. Uludağ'da bulunan ilk cesedin üzerinde, kaybolan iki kişiden Efe Sarp'a ait kimlik çıktığı bildirildi.

Bu haber 201898 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika... Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi
Son dakika... Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi
Son dakika... Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi
Son dakika... Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi