Türkiye, doğalgaz aramalarından vazgeçmedi mutlu sona ulaştı!...

Türkiye, doğalgaz aramalarından vazgeçmedi mutlu sona ulaştı! Dünya kıskandı

Son dakika haberine göre; Fatih sondaj gemisi Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularındaki 3 keşifte toplam 540 milyar metreküp doğalgaz buldu. Günde 40 bin, ayda 1 milyon 200 bin hanenin yıllık doğalgaz ihtiyacı Karadeniz'den karşılanacak 2026 yılında Türkiye'de kullanılan toplam gazın yüzde 30'u Karadeniz'deki kuyulardan elde edilecek.Başkan Erdoğan, bu konudaki tehditlere ve tuzaklara dikkat çekti.

06 Haziran 2021 - 09:10

Türkiye, doğalgaz aramalarından vazgeçmedi mutlu sona ulaştı! Dünya kıskandı

Giriş Tarihi: 06.06.2021  07:59 Güncelleme Tarihi: 06.06.2021  09:05 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında toplam 540 milyar metreküp gaza ulaşıldığı müjdesini verdi. Başkan Erdoğan, bu konudaki tehditlere ve tuzaklara dikkat çekti.

Tuzakları bozduk doğalgazı bulduk

Türkiye, hem Karadeniz'de, hem de Akdeniz'de gaza ulaşmak için seferberlik başlattı. Yurt dışından çok sayıda petrol şirketinin "Biz arama yapalım" tekliflerine kapıyı kapattı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli şirketimizi olan Türk Petrolleri'nin (TPAO) bu çalışmayı yapması kararını aldı. Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında toplam 540 milyar metreküp gaza ulaştı.

Erdoğan, bu konudaki tehditlere ve tuzaklara dikkat çekti: Nice sıkıntılara, nice tuzaklara, nice sabotajlara, nice ihanetlere göğüs gererek baş koyduğumuz bu yolda adım adım ilerledik. Türkiye'nin denizdeki ve karadaki doğalgaz arama faaliyetlerinde bugün geldiği yer dikkatli, sabırlı, azimli çalışmaların ürünüdür. Fatih, açılmaz denilen surlarla çevrili 'u gemileri karadan yürüterek fethetmiştir. Biz de sinsi ayak oyunlarını aşarak 2023 hedefine gidiyoruz.

MÜSİLAJ MESAJI!
Başkan Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 10 ayrı millet bahçesini hizmete açtı. "Üniversiteler ile el ele verip bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Haliç'i nasıl temizlediysek müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız" açıklaması yaptı.

DÜNYA BASINI MANŞET YAPTI
-HERSEK (OSLOBODJENJE): Erdoğan Türkiye'yi şahlandırdı:

: Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 135 milyar metreküplük ek doğalgaz keşfedildiğini açıkladı.

AP: Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu.

BLOOMBERG: Erdoğan, Karadeniz'de yeni bir doğalgaz keşfi açıkladı.

DER SPIGEL: Erdoğan, Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfini duyurdu.

CHP YİNE AYNI
Muhalefet partileri, keşfi kıskandı. Hiç bir lider, bu tarihi sevinci paylaşmadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı , "Öyle bir keşif ki, buldukça zam geliyor" diyerek algı yaratmaya çalıştı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili : Vereceği en büyük müjde; "Beceremedim bırakıyorum" diyerek skandal bir çıkış yaptı.

Alman DW, keşfi, "Buluntu" diye verdi.

GÜNLÜK 40 MİLYON METREKÜP
İlk etapta kuyulardan 'a günlük 10 milyon metreküp, ardından ise günlük 40 milyon metreküpdoğalgaz taşınacak

Türkiye'nin milli enerji hamlesi! 1 yılda 180 milyar dolarlık keşif

Son dakika haberine göre;  -1 ve Amasra-1 kuyularındaki 3 keşifte toplam 540 milyar metreküp doğalgaz buldu. Günde 40 bin, ayda 1 milyon 200 bin hanenin yıllık doğalgaz ihtiyacı 'den karşılanacak 2026 yılında 'de kullanılan toplam gazın yüzde 30'u Karadeniz'deki kuyulardan elde edilecek.

Türkiye'nin milli enerji hamlesi! 1 yılda 180 milyar dolarlık keşif

 sondaj gemisinin son bir yılda 'de üst üste yaptığı doğalgaz keşifleri ile şu ana kadar 540 milyar metreküplük keşfe imza atılırken, 'nin bölgedeki hedefi bugüne kadar varlığı tahmin edilen 4 trilyon metreküplük doğalgazın tümünü ortaya çıkarmak.

Bunun için Fatih ve  sondaj gemilerinin önümüzdeki birkaç yılda bölgede 30-40 kuyu daha açması hedeflenirken, böylece 'nın yeni müjdelerin merkezi olması da kaçınılmaz olacak.

Fatih bugüne kadar - 1 lokasyonunda önce 320 milyar metreküp, ardından 85 milyar metreküp ve şimdi de Amasra-1 kuyusunda yaptığı 135 milyar metreküplük doğalgaz ile bugünkü fiyatlarla değeri 180 milyar dolar olan 540 milyar metreküplük doğalgaz bulmuş oldu.

GÜNLÜK 40 MİLYON METREKÜP
İlk etapta kuyulardan 'a günlük 10 milyon metreküp, ardından ise günlük 40 milyon metreküpdoğalgaz taşınacak.

Böylece yıllık ortalama hane başı doğalgaz tüketimi bin metreküp olan Türkiye'de her gün 40 bin hanenin bir ayda ise 1 milyon 200 bin hanenin yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak doğalgaz taşınacak.

Karadeniz'de 2023'te başlaması hedeflenen doğalgaz üretiminin yılda 5 ila 10 milyar metreküp seviyesinde yapılabileceği, en yüksek üretim seviyesine ise 2026'da ulaşılarak 15 milyar metreküp gaz üretilebileceği belirtiliyor.

Böylece, Karadeniz'deki sahadan Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unun karşılanabileceği hesaplanıyor.

Enerjide keşiflere devam İşte doğalgaz rezervlerini tek merkezde toplayacak muhteşem proje Türkiye'nin yeni doğal gaz keşfi enerji sektörünün sürdürülebilirliğine katkı sunacak 135 milyar metreküplük yeni rezerv müjdesi

Bu haber 902671 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...