Terörsüz Türkiye, silahsız Kandil! Başkan Erdoğan İmralı'ya giden DEM heyetini kabul ediyor: Görüşmede MİT de olacak
Giriş Tarihi: 06.07.2025 15:29 Son Güncelleme: 06.07.2025 15:48
Beştepe'de Terörsüz Türkiye Zirvesi! Başkan Erdoğan DEM Heyetini yarın kabul edecek.
Son dakika: Başkan Erdoğan yarın DEM Parti heyetiyle görüşecek!
Son dakika: DEM Parti'nin Öcalan görüşmesi sona erdi!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de DEM Parti Heyetini yarın saat 15.00'te kabul edecek. Görüşmede Pervin Buldan ve Mithat Sancar olacak. A Haber Parlamento Şefi Tülay Ağaoğlu kritik görüşmenin detaylarını aktardı. Öte yandan Gazeteci Güngör Yavuzaslan A Haber’de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yavuzaslan, terör örgütü PKK’nın silah bırakma tarihi için 9 Temmuz Çarşamba gününü işaret etti..
DEM Parti heyeti, İmralı'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaklaşık 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Heyetin, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği açıklandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan DEM Parti Heyetini yarın saat 15.00'te kabul edecek. Görüşmede Pervin Buldan ve Mithat Sancar olacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, eski eş genel başkan Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatı Özgür Faik Erol’dan oluşan heyetin, terör örgütü PKK'nın İmralı Cezaevi'nde tutuklu lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü açıkladı.
GÖRÜŞME 2,5 SAAT SÜRDÜ
Parti tarafından yapılan açıklamaya göre, İmralı'daki görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Heyetin, görüşmeye ilişkin detaylı yazılı bir açıklama yapacağı bildirildi. Görüşmenin içeriği hakkında kamuoyuna henüz bilgi verilmedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME PLANLANIYOR
DEM Parti heyetinin ayrıca yarın saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği duyuruldu.
PKK'nın Süleymaniye'de silah bırakması öncesi İmralı'ya giden DEM Parti, Öcalan'la 2.5 saat görüştü. Bu gelişme sonrası Başkan Erdoğan'ın DEM heyetini yarın kabul edeceği öğrenildi. Görüşmede DEM adına Pervin Buldan ve Mithat Sancar hazır bulunacak. Başkan Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve MİT Başkanı İbrahim Kalın eşlik edecek. Süreçteki son durum enine boyuna masaya yatırılacak. PKK'nın silah bırakmasıyla sürecin daha da hızlanması bekleniyor.
DEM Parti İmralı Heyeti, teröristbaşı Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere 6. kez İmralı Adası'na gitti. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ana gündem maddesi Süleymaniye'de düzenlenecek olan PKK'nın silah bırakma töreni oldu.
Gelişmeye müteakip Başkan Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti heyetini yarın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.
Başkan Erdoğan DEM Parti heyetiyle görüşecek
DEM Parti İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan ve Mithat Sancar
GÖRÜŞMEDE MİT DE OLACAK
Saat 15.00'te yapılacak olan kabulde DEM Parti İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan ve Mithat Sancar hazır bulunacak.
Başkan Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve MİT Başkanı İbrahim Kalın eşlik edecek. Süreçteki son durum enine boyuna masaya yatırılacak.
İmralı Heyeti'nin Başkan Erdoğan'dan önce DEM Parti Eş Genel Başkanları ile görüşeceği öğrenildi. DEM Parti'nin Meclis'i de bilgilendirmesi bekleniyor.
PKKnın silah bırakması öncesi beklenen gelişme! DEM Parti 6. kez İmralıya gitti... Öcalan Kandile ne mesaj verecek?
BAŞKAN ERDOĞAN: SÜREÇ DAHA DA HIZLANACAK
Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü PKK'nın silah bırakmasına ve DEM Heyeti ile yapacağı görüşmeye ilişkin konuştu.
"Terör örgütünün silah bırakma kararını uygulamaya başlamasıyla süreç biraz daha hız kazanacaktır" diyen Erdoğan, "DEM Parti heyetiyle de "Terörsüz Türkiye" hedefine ulaşmak için bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonrasını ele alacağız" ifadelerini kullandı.
Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı geleceğini belirten Erdoğan, "Bu görüşmede benim de yanımda Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala Bey ve MİT Başkanımız İbrahim Kalın Bey olacak. Birlikte bu görüşmeyi yapacağız" dedi.
"PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK"
Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
Terör örgütü PKK'nın silah bırakması, Türkiye için hem güvenlik hem demokrasi hem de kalkınma alanlarında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.
"Terörsüz Türkiye" başlığı noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Bunu zaten şu anda DEM Parti grubu da ifade ediyor. Birlikte inşallah bu "Terörsüz Türkiye" mücadelemizi yürüteceğiz.
Ülkemizin tamamında, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'da "Terörsüz Türkiye"yi nasıl inşa edeceğimize yönelik çalışmaları birlikte yapacağız. Burada herhangi bir tereddüt söz konusu değil.
BAŞKAN ERDOĞAN DEM PARTİ'Yİ KABUL EDECEK
TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNDE KRİTİK HAFTA!
Kritik görüşmenin detaylarını A Haber Parlamento Şefi Tülay Ağaoğlu aktardı. Terörsüz Türkiye kapsamında kritik bir haftaya girildiğini belirten Ağaoğlu "Bu haftanın en önemli görüşmesi de yarın gerçekleşecek. Cumhurnbaşkanı Erdoğan DEM Heyetini kabul edecek. DEM Heyetinde Pervin Buldan, Mithar Sancar yer alıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanının yanında da MİT Başkanı İbrahim Kalın bulunacak ve Genel Başkanvekili Efkan Ala bulunacak. Bu görüşmede süreçte rol oynayan 4 isim yer alacaklar." dedi.
A Haber Parlamento Şefi Tülay Ağaoğlu: Bu 2. görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, 2. ziyareti DEM heyetinin. Daha önce de hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder vardı bu heyette Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder yer alıyorlardı ilk görüşmede. Bu da 2. si olacak, şimdi Buldan'ın yanında Mithat Sanvar yer alacak bu görüşmede. Bugün de DEM Heyeti İmralı'daydı. Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Erol bu heyette yer aldılar. İmralı'ya gittiler, Öcalan ile görüştüler. O görüşmede sonra da br açıklama bekliyoruz bugün. Yazılı bir açıklama olabileceği belirtiliyor. Bunun Öcalan'ın mesajlarını içeren bir açıklama bekliyoruz DEM Heyetinden.
Yarın o önemli görüşme gerçekleşecek hafta bu kritik görüşme ile başlayacak. MHP lideri Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de ziyaret edecek DEM Heyeti. Bunun yanı sıra silah bırakma görüntülerini göreceğiz bu hafta sonuna doğru. Böylesi önemli bir gelişme yaşanacak. Basın mensupları da izleyebilecek bu silah bırakmayı.
Bir grup PKK'lı Süleymaniye'de silahlarını bırakacaklar ve o silahlar yakılarak imha edilecek orada. Basın mensupları, Sivil Toplum Örgütleri de burada bulunacaklar ve bu ana tanıklık edecekler. Tabi, bu ilk görüntüler olacak. Sonrasında devam edecek silah bırakma süreci de hemen tamamlanacak bir süreç değil, Eylül ayına kadar sürmesini bekliyoruz.
Bu hafta başka bir gelişme yaşanacak. Terörsüz Türkiye Komisyonu diyoruz Bahçeli'nin deyimi ile 'Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu' Meclis'te kurulacak. Numan Kurtulmuş'un başkanlığında bu komisyon gerçekleşecek. Bu partiler komisyona ilişkin önerilerini Kurtulmuş'a ilettiler, şimdi kurtulmuş komisyon kurulması için öncülük edecek başkanlık edecek bu komisyona. bu komisyonda yaz boyunca çalışacak ve yasal düzenlemelerin altyapısını hazırlayacak.
Gazeteci Güngör Yavuzaslan A Haber'de konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yavuzaslan, terör örgütü PKK'nın silah bırakma tarihi için 9 Temmuz Çarşamba gününü işaret etti.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE ADIMLARI KONTROLLÜ BİÇİMDE ARDI ARDINA ATILIYOR"
Başkan Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve DEM Parti'nin, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili önümüzdeki haftayı işaret ettiğini söylemişti.
Erdoğan kendisinin de haftaya DEM Parti heyetini kabul edeceğini hatırlatması ve kabulde hangi hususların ele alınacağını sorulması üzerine "Biz 'Terörsüz Türkiye' hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Milletimizin birçok hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz gibi, kardeşliğimizi tahkim edecek, iç cephemizi güçlendirecek ve medeniyet yürüyüşümüzü hızlandıracak bu hayali de gerçekleştireceğiz. Terörsüz Türkiye adımları kontrollü biçimde ardı ardına atılıyor. Bizim tavrımız net, bunu en başından ifade ettik. 'Silah bırakma koşulsuz olmalı ve örgüt yapısal olarak kendini feshetmelidir.' dedik ve aşama aşama bu noktaya gelindi." demişti.
Başkan Erdoğan terör örgütünün silah bırakma kararını uygulamaya başlamasıyla sürecin biraz daha hız kazanacağını belirterek "Silahın, kanın, gözyaşının milletimizin gündeminden tamamen çıkmasıyla önümüzde yepyeni bir kapı ardına kadar açılacak. İlgili kurumlarımız her adımı, her hamleyi titizlikle takip ediyor ve gerekli adımları atıyor. Bu süreci kendi haline bırakmayız, provokasyonlara da müsaade etmeyiz. Titizlikle çalışıyor, emin adımlarla ilerliyoruz. DEM Parti heyetiyle de 'Terörsüz Türkiye' hedefine ulaşmak için bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonrasını ele alacağız." mesajını vermişti.
Başkan Erdoğan'ın konuya dair a.çıklamasının tamamı şu şekilde:
Kabulümüz önümüzdeki hafta içinde olacak. Bu konuda Özel Kalem Müdürüm Hasan Doğan Bey kendileriyle irtibat sağlayarak randevu tarihini verecek. O tarihte DEM Parti'den Pervin Buldan Hanım ve yanında da Mithat Sancar Bey birlikte gelecekler. Bu görüşmede benim de yanımda Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala Bey ve MİT Başkanımız İbrahim Kalın Bey olacak. Birlikte bu görüşmeyi yapacağız. Terör örgütü PKK'nın silah bırakması, Türkiye için hem güvenlik hem demokrasi hem de kalkınma alanlarında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. 'Terörsüz Türkiye' başlığı noktasında herhangi bir sıkıntı yok.
Bunu zaten şu anda DEM Parti grubu da ifade ediyor. Birlikte inşallah bu Terörsüz Türkiye mücadelemizi yürüteceğiz. Ülkemizin tamamında, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'da Terörsüz Türkiye'yi nasıl inşa edeceğimize yönelik çalışmaları birlikte yapacağız. Burada herhangi bir tereddüt söz konusu değil. Cumhur İttifakı olarak zaten biz bu konuda hemfikiriz. İnşallah Terörsüz Türkiye'yi de birlikte inşa edeceğiz. Bizler silah bırakma konusunun da takipçisiyiz. Gerek Dışişleri Bakanlığımız gerek Milli İstihbarat Teşkilatımız süreci takip ediyor."
YORUMLAR