Terör örgütü PKK/YPG’nin kaçırdığı çocukların kimlikleri...

Terör örgütü PKK/YPG'nin kaçırdığı çocukların kimlikleri ortaya çıktı! Kimi 8 kimi 11 yaşında

PKK Irak, İran ve Suriye’de yüzlerce çocuğu kaçırdı. Irak’ta gazetecilik yapan Zanko Burhan terör örgütünün kaçırdığı, bazısının akıbeti belirsiz 25 çocuğun kimlik bilgisi ve fotoğraflarını yayımladı. Burhan’ın verdiği bilgiye göre, geçen yıl 13 yaşındayken kaçırılan Esrin Muhammedi kaçmak istediği için infaz edildi. Kerkük’te 21 Mart 2016’da henüz 8 yaşındayken kaçırılan Adil Cebar’dan haber alınamıyor.

06 Ocak 2021 - 10:48

Terör örgütü PKK/YPG'nin kaçırdığı çocukların kimlikleri ortaya çıktı! Kimi 8 kimi 11 yaşında

Giriş Tarihi: 6.1.2021  09:52 Son Güncelleme: 6.1.2021  10:16

PKK Irak,  ve Suriye’de yüzlerce çocuğu kaçırdı. Irak’ta gazetecilik yapan Zanko Burhan terör örgütünün kaçırdığı, bazısının akıbeti belirsiz 25 çocuğun kimlik bilgisi ve fotoğraflarını yayımladı. Burhan’ın verdiği bilgiye göre, geçen yıl 13 yaşındayken kaçırılan Esrin Muhammedi kaçmak istediği için infaz edildi. Kerkük’te 21 Mart 2016’da henüz 8 yaşındayken kaçırılan Adil Cebar’dan haber alınamıyor. Ronida Dar Dari de Mart 2016’da 10 yaşındayken kaçırıldı. Ailesi çocuklarının durumundan endişe ediyor.

PKK'nın kaçırdığı çocukların kimlikleri ortaya çıktı!

PKK'ya katılımın tarihin en düşük seviyelerine düşmesi üzerine örgüt çocuk kaçırmalara yöneldi. Kısa süre içerisinde onlarca çocuk PKK tarafından kaçırıldı.

Ronida Dar Darî
Irak Kürt bölgesinde yayın yapan medya kuruluşları, PKK'nın dağa kaçırdığı çocukların bazılarının kimlik bilgileri ve akıbetlerine ulaştı.

Rende Omer Beki

Gazeteci Zanko Burhan'ın paylaştığı 25 kişilik listede Irak, Suriye ve İran'dan kaçırılıp silahlı eğitim verilen kamplara götürülen çocuklar var. Çocukların bir kısmının hayatta olup olmadığını tespit edemediğini belirten Burhan, bazılarınınsa PKK'dan kaçmak isterken öldürüldüklerini vurguladı.

Rênas Tahîr Tilo

KİMİ 8, KİMİ 11 YAŞINDA
Burhan'ın verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz yıl 13 yaşındayken İran Serdeşt'ten kaçırılan Esrin Mihemedi, örgüt kamplarından kaçarken infaz edildi. Kerkük'te 21 Mart 2016'da 8 yaşındayken kaçırılan Adil Cebar'dan haber alınamıyor.

Semir Ebdulrehman Zinki

Ronida Dar Darî de Mart 2016'da 10 yaşındayken kaçırıldı. Suriye vatandaşı olan Dari'nin ailesi çocuğunun hayatından endişeli.

Sedra Ebdulselam Hacı

Yeni Şafak'ın haberine göre, Rende Omer Bekir 2017'de 11 yaşındayken Afrin'de, Şehên İsmail Ebdulla 7 Eylül 2019'da henüz 12 yaşındayken Kerkük'te, Kewser Elî Ebdula 1 Ağustos 2019'da 14 yaşındayken Tel Abyad'ta, Emel Ebdo ise 2017 yılında 13 yaşındayken Afrin'de kaçırıldı.


Lînda Ebdulbaqî Xelef

Terör örgütü PKK/YPG'nin kaçırdığı çocukların kimlikleri ortaya çıktı!

PKK'ya katılımın tarihin en düşük seviyelerine düşmesi üzerine örgüt çocuk kaçırmalara yöneldi. Kısa süre içerisinde onlarca çocuk PKK tarafından kaçırıldı.

Ronida Dar Darî

Irak Kürt bölgesinde yayın yapan medya kuruluşları, PKK'nın dağa kaçırdığı çocukların bazılarının kimlik bilgileri ve akıbetlerine ulaştı.

Rende Omer Beki

Gazeteci Zanko Burhan'ın paylaştığı 25 kişilik listede Irak,  ve 'dan kaçırılıp silahlı eğitim verilen kamplara götürülen çocuklar var. Çocukların bir kısmının hayatta olup olmadığını tespit edemediğini belirten Burhan, bazılarınınsa PKK'dan kaçmak isterken öldürüldüklerini vurguladı.

Rênas Tahîr Tilo

KİMİ 8, KİMİ 11 YAŞINDA

Burhan'ın verdiği bilgilere göre, geçtiğimiz yıl 13 yaşındayken İran Serdeşt'ten kaçırılan Esrin Mihemedi, örgüt kamplarından kaçarken infaz edildi. 'te 21 Mart 2016'da 8 yaşındayken kaçırılan Adil Cebar'dan haber alınamıyor.


Semir Ebdulrehman Zinki

Ronida Dar Darî de Mart 2016'da 10 yaşındayken kaçırıldı. Suriye vatandaşı olan Dari'nin ailesi çocuğunun hayatından endişeli.

Sedra Ebdulselam Hacı

Yeni Şafak'ın haberine göre,  2017'de 11 yaşındayken 'de, Şehên İsmail Ebdulla 7 Eylül 2019'da henüz 12 yaşındayken Kerkük'te,  1 Ağustos 2019'da 14 yaşındayken Tel Abyad'ta,  ise 2017 yılında 13 yaşındayken Afrin'de kaçırıldı.



Lînda Ebdulbaqî Xelef

Helin Fehd Keybi

PKK, kaçırdığı çocukları infaz ediyor

İŞTE O ÇOCUKLAR

Geçtiğimiz yıl kaçırılan diğer çocukların isimleri, yaşı ve kaçırıldıkları yerler şöyle:

-Kezal Muhammed Mustafa Îsa (15) - 11 Temmuz'da Kobanê'den.

-Cudî Adnan Muhammed (14) - 2 Temmuz'da Kamışlı'dan.

-Fethi Muhammed Ömer (13) - 2 Şubat'ta Ayn el Arab'tan.

-Diyari Fuad Ehmed (15), 15 Ağustos'ta Kamışlı'dan.

-Rênas Tahîr Tilo (15) - 15 Ağustos'ta kaçırıldı.

-Caklîn Muhammed Eyub (14) - 7 Temmuz'da Afrin'den.

-Ehlam Müslim Husen (14) Ayn el Arab'tan.

-Dijar Halil (14) - 6 Temmuz'da Ayn el Arab'tan.

-Fatime Zehra Rezwan Seîd, 13 Haziran'da Kobane'den.

-Semir Ebdulrehman Zinki (15) - 25 Mayıs'ta Afrin'den.

-İmad Muhammed Hemo (15) - 2 Şubat'da Ayn el Arap'tan.

-Cihan Şek Muhammed Süleyman, 28 Mayıs'ta Afrin'den.

-Sebah Bışo Heso (16) - 23 Mayıs'ta Afrin'den.

-Leylî Bozan Ramazan, 11 Mart'ta Ayn El Arab'tan.

-Sedra Ebdulselam Hacı (16) - 2 Şubat'da Afrin'den.

-Helin Fehd Xeybi (15) - 17 Haziran'da Kamışlı'dan.

-Lînda Ebdulbaqî Xelef (15) - 2 Temmuz'da Telkerem'den.

-Muhammed İsa Münir, 1 Şubat'ta Afrîn'den.

Helin Fehd Keybi

Terör örgütü / bir haftada ikisi kız 4 çocuğu daha kaçırdı

Terör örgütü /'de işgal ettiği bölgelerde son bir haftada ikisi kız toplam 4 çocuğu daha kaçırarak zorla silah altına aldı. Çocukları YPG/PKK tarafından kaçırılarak silah altına alınan Suriyeli ailelerin bir kısmı, örgütten korktukları için çocuklarının durumuyla ilgili konuşamıyor. Ailelerin bir kısmı ise  hesapları üzerinden duruma tepki göstererek, çocuklarının serbest bırakılmasını istiyor.

Teröristler bir haftada 4 çocuk kaçırdı!

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, /'lı teröristler 'de işgal ettiği bölgelerde çocukları kaçırarak silah altına almaya devam ediyor.

YPG/PKK, bu ay içinde işgalini sürdürdüğü Aynularab (Kobani) ilçesi ile ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ve Dirbasiyye ilçelerinden ikisi kız toplam 4 çocuğu kaçırdı.

Kamışlı'dan 14 yaşındaki Cudi Ömer, Aynularab'dan 15 yaşındaki Dicvar Cuma, Dirbasiyye ilçesine bağlı Tel Kerem köyünden 15 yaşındaki kız çocuğu Lina Halaf ve 14 yaşındaki Aynularablı kız çocuğu Caklin Eyyüp'ten haber alınamıyor.

Terör örgütü geçen ayda da 11-17 yaşlarında en az 4 kız çocuğunu kaçırmıştı.

YPG/PKK Suriye'de kaçırdığı çocukların beyinlerini ideolojik olarak yıkayıp silah eğitimi veriyor.

AİLELER ÇOCUKLARINI İSTİYOR

Çocukları YPG/PKK tarafından kaçırılarak silah altına alınan Suriyeli ailelerin bir kısmı, örgütten korktukları için çocuklarının durumuyla ilgili konuşamıyor. Ailelerin bir kısmı ise  hesapları üzerinden duruma tepki göstererek, çocuklarının serbest bırakılmasını istiyor.

Haseke'nin Amude ilçesinde 20 Haziran'da kaçırılan 11 yaşındaki kız çocuğu Ronida'nın babası Dara Dari, geçen hafta Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Kızımı zorla götürdüler, annesi hasta ve gece gündüz kızı için ağlıyor." ifadesini kullandı.

5 Haziran'da kaçırılan 15 yaşındaki Cihan Suleyman'ın annesi Daika Cihan da sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, "25 gündür ona ulaşamıyoruz. Nasıl oldu nasıl götürüldü bilmiyoruz. En son öğrendik ki örgüt kızımızı kaçırmış." diyerek kızının serbest bırakılmasını talep etti.

- YPG/PKK'nın çocukları "savaşçı" olarak kullanması raporlara yansıdı

Terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları savaştırdığı, ABD  26 Haziran'da yayımladığı "2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu"nda da yer almıştı.

Raporda, "YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti." ifadesine yer verilmişti.

Birleşmiş Milletler () İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak'ta yayımladığı raporda ise YPG/PKK'lı teröristlerin, Suriye'de çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaşmıştı.

Öte yandan BM Genel Sekreterinin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019'da BM Cenevre Ofisinde bir araya geldiği terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile örgütün "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için" eylem planına resmi törenle imza atmıştı.

Ancak BM veya diğer uluslararası kurumlarca bu durumun sona erdiğine ilişkin herhangi bir rapor yayımlanmadı.

Bu haber 801451 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa çalışmaları gündemde... AK Parti'den 'olumlu süreç' vurgusu
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa...
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa çalışmaları gündemde... AK Parti'den 'olumlu süreç' vurgusu
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa...