Sözde NATO müttefiki özde azılı düşmanlar!

Sözde NATO müttefiki özde azılı düşmanlar!

NATO tatbikatında, hedef noktalarına Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin konulması sözde müttefik kuruluşun niyetini gözler önüne serdi. “Müttefikiz” diye geçinen bir çok Avrupa ülkesi adeta teröristlerin evi haline geldi. Bu ülkelerde her türlü terörist faaliyet serbest ama konu Türkiye olunca yasaklar başlıyor. Skandalın yaşandığı Norveç kısa süre önce dört FETÖ’cü subay ile bir askeri ateşenin sığınma başvurusunu da kabul etmişti.

19 Kasım 2017 - 08:30 - Güncelleme: 19 Kasım 2017 - 12:42

Sözde NATO müttefiki özde azılı düşmanlar!

Giriş Tarihi: 19.11.2017 06:10 Güncelleme Tarihi: 19.11.2017 08:11

Sözde NATO müttefiki özde azılı düşmanlar! ile ilgili görsel sonucu

Türkiye’nin en önemli üyelerinden bir olduğu NATO’da, Atatürk ve Erdoğan’ın düşman olarak gösterildiği tatbikatın öncesinde yaşananlar ‘müttefik’ geçinenlerin gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

ŞAKİR AYDIN

 Sözde NATO müttefiki özde azılı düşmanlar!

NATO tatbikatında, hedef noktalarına Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin konulması sözde müttefik kuruluşun niyetini gözler önüne serdi. “Müttefikiz” diye geçinen bir çok Avrupa ülkesi adeta teröristlerin evi haline geldi. Bu ülkelerde her türlü terörist faaliyet serbest ama konu Türkiye olunca yasaklar başlıyor. Skandalın yaşandığı Norveç kısa süre önce dört FETÖ’cü subay ile bir askeri ateşenin sığınma başvurusunu da kabul etmişti.  İşte Batı’nın Türkiye konusundaki ikiyüzlülüğünün yüzlerce örneğinden sadece bazıları...

1- Referandum öncesi

Hollanda bakanımızın önünü polisle kesti

Türkiye’nin bakanını polis zoruyla durduran ve miting yapmasına izin vermeyen Hollanda, PKK yandaşlarının düzenlediği ‘hayır’ mitinglerine sessiz kaldı. Hollanda kendisine sığınan FETÖ’cü subayları da iade etmedi.

2- Bir cinayet pankartı da İsviçre’de

İsviçre’nin başkenti Bern kentinde, 25 Mart’ta PKK yandaşlarınca düzenlenen ‘Hayır’ mitinginde, ‘Kill Erdogan’ (Erdoğan’ı öldürün) pankartı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 
başına silah doğrultulmuş şekilde bir fotoğrafının bulunduğu pankart nedeniyle İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner, Bakanlığa çağrıldı. Nato üyesi olmayan İsviçre’de konuyla ilgili soruşturma henüz tamamalanmadı.

3- ABD yoldan çıktı

Terör örgütüne 3500 TIR mühimmat! 

NATO müttefiki ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’ye 3 bin 500 TIR’lık silah yardımı yaptı. Washington’un gönderdiği mühimmatların arasında ağır silahların yanı sıra 4X4 zırhlı personel taşıyıcıları da yer aldı. 

4- Berlin’in göbeğinde

Erdoğan ve Putin’i öldürme kampanyası 

Almanya’nın göbeğinde geçen Temmuz ayında skandal bir pankart açıldı. Üzerinde Erdoğan’ın yanı sıra Putin’in resimlerinin bulunduğu pankartta, “Bu arabayı kazanmak istiyor musun? O zaman diktatörlüğü öldür” yazısı yer aldı. 

5- Safını belli etti

Erdoğan’a izin verilmedi ama Müslim konuştu

Erdoğan’ın, Almanya’da 31 Temmuz 2017’de düzenlenen ‘Demokrasi Mitingi’ne video konferans yöntemiyle katılımına mahkeme kararıyla yasak getirildi. Oysa Mart ayında PYD lideri Salih Müslim, PKK mitingine katıldı.

6- Silahlı mücadeleymiş!

Belçika yargısı PKK’yı resmen ‘akladı’! 

Brüksel’deki mahkeme Kasım 2016’da ‘PKK’nın faaliyetlerinin silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturmayacağı’nı iddia ederek, Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın da içinde olduğu 36 sanık hakkında takipsizlik kararı verdi.  

7- Sığınma hakkı verdi

7- Almanya darbecilerin güvenli sığınağı oldu 

Almanya İçişleri Bakanlığı 15 Temmuz’un ardından ülkeye sığınma başvurusu yapan FETÖ’cü askerlerin sığınma başvurularını kabul etti. Almanya aynı zamanda terör örgütleri PKK ve DHKP-C’ye de ev sahipliği yapıyor.

ABD, terör anlaşmasını itiraf etti

8- Artemis Saldırısı’yla işgal provası

NATO tatbikatında, Türkiye’nin hedef haline getirilmesi ilk değil. Kasım ayının başlarında Washington, Almanya ve Yunanistan ile ortak olarak “Türkiye’yi işgalden” bahseden füze tatbikatı gerçekleştirdi.  “Artemis Saldırısı” adı verilen tatbikatın hedefinde Türkiye vardı.

9- Avusturya’dan silah ambargosu

Geçen yıl Aralık ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Türkiye karşıtı nefret körükleyen Avusturyalı politikacılar, Meclis’te oy birliğiyle Türkiye’ye silah ambargosu kararı aldı. Avusturya’da havalimanlarında Türkiye karşıtı yazılar yer aldı.

Tatbi'kast'!

İşte NATO skandalının belgeleri

İşte arşivlerimizde yer alan kirli işbirliğini ortaya seren haberler:

İşte FETÖ'nün NATO ini

İşte FETÖ'nün NATO ini
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İl Başkanları Toplantısı’nda, Norveç'te NATO krizi ile ilgili yaşanan skandalları gündeme getirdi. Erdoğan: "NATO'da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, Norveç'te düzenlenen NATO tatbikatı ile ilgili skandal bir durumu açıkladı.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında aynen şu ifadeleri kullandı:

"NATO'da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? Dün Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."

Skandalın ardından NATO, Cumhurbaşkanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı düzeyinde özür dilerken, olayda sorumluluğu bulunan iki personeli de kovduklarını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu NATO tatbikatındaki skandalla ilgili soruşturma başlattı.

Peki bu durum kendiliğinden gelişen bir olay mıydı…

Kamuoyunun gözünden kaçan detaylar gösteriyor ki NATO bünyesinde yaşanan bu skandal adeta "geliyorum" diyordu.

Bugün gelinen nokta, ABD-NATO ile Türkiye arasındaki gerilimin hangi noktalarda kendini gösterebileceğini açığa çıkardı.

Bu skandal olaya gelene kadar NATO nezdinde yaşanan skandallara bir göz atalım…

Öyle ki bu skandalın gerçekleştiği Norveç'te, NATO'da görevli dört Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç'e yaptıkları sığınma başvuruları Norveç Göçmen Dairesi tarafından kabul edilmişti.

"Bavulcu" Mehmet Baransu'nun teslim ettiği sözde Balyoz "belgeleri" için, "Bu belgeler doğruysa, bu bir darbe planıdır" şeklinde rapor veren firari bilirkişi Ahmet Erdoğan'ın İngiltere'deki adresi NATO'nun İngiltere'deki Imjin Kışlası'ndan çıkmıştı.

Balyoz davasında harddiskler ve CD'lerle ilgili 'gerçektir' raporu veren 'kumpas' davalarında bilirkişi olarak görev yapan firari FETÖ şüphelisi eski TÜBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Hayretdin Bahşi'nin, Estonya'da NATO ülkelerinin katılacağı Siber Güvenlik tatbikatında görevli olduğu ortaya çıkmıştı.

Dahası…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da bir araya geleceği gün FETÖ lideri Fethullah Gülen Washington Post'a yazdığı, "Artık tanıyamadığım ülke Türkiye" başlıklı yazısında, NATO'ya çağrıda bulunarak Türkiye üzerinde baskı oluşturmasını talep etmişti.

ABD'nin en ünlü televizyon kanallarından biri olan ABC tarafından yapılan Designated Survivor dizisinde, Nuri Şahin karakterinin iade edilmemesi halinde Türkiye'nin NATO'dan çıkış için başvuracağı işleniyor. Dizide Gülen ile Nuri Şahin karakterinin politik benzerlikleri dikkat çekiyordu.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından TSK'da birçok tasfiye yaşandı. Bunlar arasında NATO ve SHAPE karargahında görev almış olanlar dikkat çekiciydi. Bu isimlerin neredeyse tamamı Türkiye'ye dönmek yerine bulundukları ülkeye iltica etmeyi tercih etmişti.

ABD'de gerçekleştirilen NATO Parlamenterler Asamblesi (PA) toplantısına, davetli olmamasına rağmen Middle East Forum (Ortadoğu Forumu) Başkanı Daniel Pipes tarafından FETÖ'cü Emre Çelik'in alınması da tepki çekmişti.

Ve en çarpıcısı…

NATO'nun internet sitesine, darbeden 13 gün sonra, 28 Temmuz da konan bir haber ve fotoğrafa göre 22 Temmuz'dan beri kendisinden haber alınamadığı ve ABD makamlarından sığınma talep ettiği söylenen, "Darbeci" general Mustafa Zeki Uğurlu NATO toplantısında yer alıyordu.

lojik vaka FETÖ, 15 Temmuz'da Türkiye'ye cehennemi yaşatmayı denedi. Başarısız olunca örgüte üye askerler tutuklandı, ’da görevli olanlar ise görevden alınınca kaçtı. NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ise bu duruma isyan etti: O askerler lazımdı. Şimdi zayıf düştük

NATOlojik vaka
FETÖ devletin kılcal damarlarına girdi. Yıllardır gizleyerek yetiştirdikleri elemanlarını hem TSK hem diğer kurumlar içine yerleştirdi. 17 Aralık'ta deşifre olunca örgüt panikledi. FETÖ'cülerin görevden alınmaları TSK'ya kadar ulaşınca, 15 Temmuz'da kendi vatandaşlarına kurşun sıkıp, bomba attı. Tamamen deşifre olan örgüte mensup herkes görevlerinden alındı, birçoğu tutuklandı. Bunların arasında NATO'da görev yapan FETÖ'cü askerler de vardı. Bu askerlerin TSK ile ilişkisi kesildi ancak bu isimlere sahip çıktı. FETÖ üyesi askerler de Türkiye'ye dönmeyerek firari oldu. NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı ABD'li Curtis Scaparrotti ise Türkiye'nin darbeci askerleri atmasına isyan etti.

HİÇBİRİ DARBECİ DEĞİLMİŞ
Scaparrotti, Brüksel'de yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana NATO bünyesinde görev yapan TSK'ya mensup yaklaşık 150 üst düzey askeri personelin tutuklandığını, geri çağrıldığını ya da emekliye sevk edildiğini söyledi. Scaparrotti, "Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi. Şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum. NATO olarak zayıfladık" dedi. ABD'li orgeneral, NATO'daki görevlerinden uzaklaştırılan Türk subayların darbe planlamasında yer aldıklarını düşünmediğini belirtti. ABD'li komutan bu konuyla ilgili kaygıların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da aktarıldığını söyledi. Scaparrotti ayrıca NATO'da görevli askeri personelin ve ailelerinin Türkiye'ye döndükten sonra kötü muameleye maruz kalmamaları için güvence istediğini belirtti. Böylelikle 15 Temmuz'un aslında bir FETÖ-NATO darbesi olduğu iddiası bir kez daha güçlendi.

BELÇİKA EN BAŞTA
FETÖ'cü subayların yoğunlaştığı ülkeler şöyle:
BELÇİKA: 140 NATO subayından 78'i hakkında işlem yapıldı. (29'u NATO Karargahı/Brüksel)
ALMANYA: 77 NATO subayından 32'si hakkında işlem yapıldı.
ABD: 39 NATO subayından 26'sı hakkında işlem yapıldı.
İTALYA: 62 NATO subayından 25'i hakkında işlem yapıldı.
HOLLANDA: 32 NATO subayından 17'si hakkında işlem yapıldı.
İSPANYA: 16 NATO subayından 8'i hakkında işlem yapıldı.

nedir? üyesi ülkeler hangileridir?

Giriş Tarihi: 16.6.2016 12:21
NATO nedir? NATO üyesi ülkeler hangileridir?

Kuzey Atlantik Paktı veya Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü olarak bilinen kısa ismi olan kuruluş, dünyanın farklı bölgelerinden 28 ülkenin içerisinde bulunduğu 1949 yılının Nisan ayında imzalanmış bir antlaşmadır.

Örgütte yer alan ülkelerden ikisi Amerika Kıtası'nda, diğer yirmialtısı Avrupa Kıtası'nda bulunmaktadır. Kurulduğu dönemde 12 üyesi bulunan örgüt, 2009 yılı itibariyle toplam 28 üyeye ulaşmıştır. 'nun açılımı "North Atlantic Treaty Organization"dır.

Uluslararası Askeri İttifak olarakda bilinen , örgüt dışında kalan ülkelerden gelebilecek saldırılara karşı ortak savunma yapmak amacı ile kurulmuştur. NATO'nun merkezi, Belçika'nın başşehri Brüksel'de bulunmaktadır. NATO'ya üye ülkelerin askeri harcamaları, dünyada yer alan tüm ülklerin askeri harcamalarının yüzde 70'ini oluşturmaktadır.

4 Nisan 1949 tarihinde, 12 ülke tarafından imza altına alınan Kuzey Atlantik Antlaşması ile kurulan NATO'nun en önemli özelliği, antlaşma metinlerinde de geçen, üye ülkelerden herhangi birine yapılan saldırının, tüm üye ülkelere yapılmış olarak kabul edilmesidir. NATO, hukukun üstünlüğü ve özgürlükleri tanıyan devletlerin barış ve güvenliğini sağlamak, ayrıca askeri, sosyal ve kültürel olarak birbirlerine destek sağlamak noktasında, ortak faydalar güden ülkelerin bir araya toplanması ile oluşturulmuştur.

NATO'ya üye olan ülkelerin herhangi bir saldırıya uğrayan diğer bir üye ülkeye yardım etmeleri maddesi, tarihte ilk kez, 2001 yılında ABD'de yaşanan 11 Eylül saldırıları sonrasında uygulanmıştır. Gerçekleşen terör saldırılarından sonra çeşitli devletlere ait askerler, NATO liderliğinde, ISAF'ın emri altında Afganistan'a gönderilmiştir.

NATO Nasıl Kuruldu?

2. Dünya Savaşı'nın ardından, gelişmeye başlayan teknoloji, çeşitli silahlar ve özellikle kitle imha silahlarının, bir takım ülkelerin tekelinde bulunması, yaşanılan savaş tecrübeleri, milletlerin dünya üzerinde tek başına var olabilmelerini olanaksız kılmaya başladı. Bu nedenle, milli menfaatleri benzer yönde olan büyük devletler, belli noktalarda buluşarak, dayanışma ve işbirliği yapmak zorunda kaldı. Bu doğrultuda bir araya gelen on iki ülke, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesi çerçevesinde hazırlanan, toplam 16 maddelik antlaşmayı 4 Nisan 1948 tarihinde, ABD'nin Washington Şehri'nde imzaladı. İmzalanan antlaşma onaylanarak 24 Ağustos 1949 tarihinde yürürlüğe girdi.

Başlangıçta Birleşik Krallık, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, , İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Pakt, daha sonra Yunanistan ve Türkiye'nin katılımıyla daha geniş bir hal aldı. Türkiye ve Yunanistan'ın ardından Almanya, daha sonra sırasıyla İspanya'nın katılımı ile üye ülke sayısı 16'ya çıktı.

Günümüzde NATO'ya üye 28 ülkeden en çok dikkat çekeni İzlanda'dır. İzlanda, ordusu olmayan tek NATO üyesi ülkedir.

NATO Üyesi Ülkeler Hangileridir?

12 NATO üyesi ülke, NATO'ya 4 Nisan 1949 tarihinde kurucu üyeler olarak katılan ülkelerdir. Fransa NATO'nun askeri kolundan 1966 yılında ayrılmış olmasına rağmen, 2009 yılında geri dönmüştür. Danimarka'nın üyeliği, Faroe Adaları ile Grönland'ı kapsamaktadır. Üye ülkeler arasında yer alan İzlanda'nın, askeri ordusu bulunmamaktadır.

4 Nisan 1949

– Birleşik Krallık
– Belçika
– Kanada
– Danimarka
– Fransa
– İzlanda
– İtalya
– Lüksemburg
– Hollanda
– Norveç
– Portekiz
– Amerika Birleşik Devletleri

Yunanistan 1974 yılında Türkiye'nin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra, NATO'nun askeri kanadından çekilmiş olmasına rağmen, 1980 yılında geri döndü.

18 Şubat 1952

– Türkiye
– Yunanistan

9 Mayıs 1955

– Almanya

30 Mayıs 1982

– İspanya

12 Mart 1999

– Çek Cumhuriyeti
– Macaristan
– Polonya

29 Mart 2004

– Bulgaristan
– Estonya
– Letonya
– Romanya
– Litvanya
– Slovenya
– Slovakya

1 Nisan 2009

– Hırvatistan
– Arnavutluk

Bu haber 148709 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan'da net mesaj: Biz Filistin davasını terk edemeyiz
Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan'da net mesaj: Biz Filistin davasını...
Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan'da net mesaj: Biz Filistin davasını terk edemeyiz
Başkan Erdoğan'dan Azerbaycan'da net mesaj: Biz Filistin davasını...