Son dakika... MGK toplantısı sona erdi: ’Irak ve Suriye’de...

Son dakika... MGK toplantısı sona erdi: 'Irak ve Suriye’de herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyecek'

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada 7 maddelik bildiri yayımlandı. Bildiride terörle mücadele, Gazze'deki İsrail katliamı ve insani dram, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri ve yapay zeka gibi konulara ilişkin alunan kararlar yer aldı.

28 Mayıs 2024 - 21:20

7 maddelik MGK bildirisi açıkladı! Terörle mücadele vurgusu: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde oldubittiye fırsat verilmeyecek | İşte ele alınan konulara yönelik MGK bildirisi...

Giriş Tarihi: 27.05.2024 Güncelleme Tarihi: 28.05.2024 

7 maddelik MGK Bildirisi açıklandı! TAKVİM gündeme getirmişti! 'Teröristan' tezgahı dağıtılacak: Tüm unsurlularıyla bertaraf edilecek

Son dakika... MGK toplantısı sona erdi: 'Irak ve Suriye’de herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyecek'Başkan Erdoğan liderliğinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen MGK toplantısı sona erdi. Toplantıda ele alınan konulara yönelik 7 maddelik yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Irak ve Suriye'de gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi. Öte yandan Gazze'deki katliamına yönelik yapılan yazılı açıklamada, "Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete karşı hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edilmiştir." ifadeleri kullanıldı. İşte ele alınan konulara yönelik MGK bildirisi...

7 maddelik MGK bildirisi açıkladı! Terörle mücadele vurgusu: Irak ve Suriye’nin kuzeyinde oldubittiye fırsat verilmeyecek | İşte ele alınan konulara yönelik MGK bildirisi...Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MGK sona erdi. Toplantı sonrası 7 maddelik yazılı açıklama yapıldı.

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ VE DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere Türkiye'nin milli birlik ve beraberliği ile bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulduğu aktarıldı.

Kritik MGK toplantısı sona erdi!Irak'la eş güdüm ve işbirliğinin, ülkeler arasındaki ahdi zeminin genişlemesiyle daha ileri aşamalara taşınacağı vurgulanan bildiride, güvenlik alanında kaydedilecek somut ilerlemelerin, bölgenin kalkınmasına yönelik müşterek gayretleri kuvvetlendireceğine işaret edildi.

Bildiride, "Irak ve Suriye'de gasbettiği toprakları terör yuvası haline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Uluslararası hukuktan kaynaklanan mesuliyetlerini yok sayarak Gazze'deki katliamlarını sürdüren İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlara son vermesi için dünyanın dört bir yanında yükselen sesleri bastırmaya yönelik uygulamaların, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade hürriyetini savunduğunu iddia eden çevrelerin samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete karşı hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edilmiştir."

Ukrayna'daki insani durumun her geçen gün kötüleşmesine sebep olan savaşa ilişkin son gelişmelerin de ele alındığı belirtilen bildiride, adil ve kalıcı bir barışın en kısa sürede tesisine ilişkin imkanların değerlendirildiği aktarılarak "Kıyıdaş ülkelerle birlikte, Karadeniz'de seyrüsefer emniyetinin tahkimine yönelik çalışmaların sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

"KALICI BARIŞIN TESİSİNE DESTEK"
Bildiride, Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde kaydedilen müspet gelişmelerin barışı sağlayacak bir anlaşma ile neticelenmesi yönündeki temennisi ve kalıcı barışın tesisini hedefleyen tüm iyi niyetli çabalara desteği teyit edildi.

Yapay zeka alanında kaydedilen ilerlemenin, insanlık tarihinde yeni bir merhaleye geçilmesini mümkün kılabilecek büyük fırsatlar sunduğu ifade edilen bildiride, bununla birlikte, bahse konu sahadaki potansiyelin birtakım sınamaları ve siber alanda oluşan yeni tehditleri de beraberinde getireceğine dikkat çekildi.

Bildiride, "Türkiye'nin, yapay zeka çalışmalarının ilmi, askeri, iktisadi ve içtimai neticelerine hazırlıklı olmasının ve bu alanda ileri kabiliyetler geliştirmesinin önem ve önceliğine işaret edilmiştir." ifadesi yer aldı.

MGK’da terör mücadele vurgusuMGK’da terör mücadele vurgusu

Bildiride, "Irak ve Suriye'de gasbettiği toprakları terör yuvası haline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Uluslararası hukuktan kaynaklanan mesuliyetlerini yok sayarak Gazze'deki katliamlarını sürdüren İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlara son vermesi için dünyanın dört bir yanında yükselen sesleri bastırmaya yönelik uygulamaların, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade hürriyetini savunduğunu iddia eden çevrelerin samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtilen bildiride, işte alınan kararlar:

1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ VE DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.


2. Komşumuz Irak'la eş güdüm ve iş birliğimizin, ülkelerimiz arasındaki ahdî zeminin genişlemesiyle daha ileri aşamalara taşınacağı vurgulanarak güvenlik alanında kaydedilecek somut ilerlemelerin, bölgemizin kalkınmasına yönelik müşterek gayretlerimizi kuvvetlendireceği belirtilmiştir.


3. Irak ve Suriye'de gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır.



4. Uluslararası hukuktan kaynaklanan mesuliyetlerini yok sayarak Gazze'deki katliamlarını sürdüren İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlara son vermesi için dünyanın dört bir yanında yükselen sesleri bastırmaya yönelik uygulamaların; hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ifade hürriyetini savunduğunu iddia eden çevrelerin samimiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne serdiği belirtilmiştir. Buna mukabil tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete karşı hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edilmiştir.


5. Ukrayna'daki insani durumun her geçen gün kötüleşmesine sebep olan savaşa ilişkin son gelişmeler ele alınarak adil ve kalıcı bir barışın en kısa sürede tesisine ilişkin imkânlar değerlendirilmiş; kıyıdaş ülkelerle birlikte, Karadeniz'de seyrüsefer emniyetinin tahkimine yönelik çalışmaların sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır.


6. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde kaydedilen müspet gelişmelerin barışı sağlayacak bir anlaşma ile neticelenmesi yönündeki temennimiz ve kalıcı barışın tesisini hedefleyen tüm iyi niyetli çabalara desteğimiz teyit edilmiştir.



7. Yapay zekâ alanında kaydedilen ilerlemenin, insanlık tarihinde yeni bir merhaleye geçilmesini mümkün kılabilecek büyük fırsatlar sunduğuna; bununla birlikte, bahse konu sahadaki potansiyelin birtakım sınamaları ve siber alanda oluşan yeni tehditleri de beraberinde getireceğine dikkat çekilmiştir. Türkiye'nin, yapay zekâ çalışmalarının ilmî, askerî, iktisadi ve içtimai neticelerine hazırlıklı olmasının ve bu alanda ileri kabiliyetler geliştirmesinin önem ve önceliğine işaret edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

ABDden PKKya statü kazandırıp meşru kılma planı! Sözde seçim müsameresinde baş aktör McGurk | İsveçte teröristan buluşması

Başkan Erdoğanın sözleri terör devleti İsraili kudurttu! Soykırımcı Katzdan alçak iftira! Dışişlerinden sert tepki: Yargılanacaksınız

7 maddelik MGK Bildirisi açıklandı! TAKVİM gündeme getirmişti! 'Teröristan' tezgahı dağıtılacak: Tüm unsurlularıyla bertaraf edilecek

Başkan Erdoğan liderliğinde sona eren MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı. TAKVİM'in gündeme getirdiği, ABD'nin kurduğu Batı'nın desteklediği 'teröristan' odaklı seçim müsameresi ile ilgili açıklanan bildiride, "Irak ve Suriye'de gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getiren PKK/KCK-PYD/YPG'nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır" denildi. Öte yandan Gazze vurugusu yapılan bildiride, tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının ve katliamın sorumlularının adalete karşı hesap vermesine yönelik çabaların artmasının kritik önemde olduğu ifade edildi.

Bu haber 125673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz açılışı yaptı
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz...
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz açılışı yaptı
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz...