SON DAKİKA: Joe Biden, Trump’a karşı zafer ilan etti! ABD’li...

SON DAKİKA: Joe Biden, Trump'a karşı zafer ilan etti! ABD'li halk sokağa döküldü.

ABD'de yapılan 3 Kasım'daki seçimin ardından kazanan Demokrat Parti adayı Joe Biden oldu. Pensilvanya'yı da alarak gerekli delege sayısına ulaşan Biden yaptığı zafer konuşmasında "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım" dedi. Delaware şehrinde zafer konuşması yapan Biden, "Amerika'nın iyileşme dönemi geliyor. Çağımızın savaşlarıyla savaşmak için, refah, virüse karşı savaş, ırkçılık karşısında vermemiz gereken savaş ve gezegenimizi kurtarma savaşı." dedi. Donald Trump ise yenilgiyi kabul etmedi.

08 Kasım 2020 - 09:37

Son dakika haberi: ABD’nin seçimde tercihi Joe Biden oldu! Trump yenilgiyi kabul etmiyor

Giriş Tarihi: 08.11.2020 Güncelleme Tarihi: 08.11.2020 

ABD’de 3 Kasım başkanlık seçimlerinin kazananı Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden oldu. Pensilvanya eyaletini de alarak gerekli seçici delege sayısına ulaşan Biden, “Tüm Amerikalıların başkanı olacağım” diye açıklama yaptı. Delaware kentinde de zafer konuşması yapan Biden, "İşte şimdi işte Amerika'nın iyileşme dönemi geliyor. Çağımızın savaşlarıyla savaşmak için, refah, virüse karşı savaş, ırkçılık karşısında vermemiz gereken savaş ve gezegenimizi kurtarma savaşı. Trump ise yenilgiyi kabul etmedi.

1ABD’de 3 Kasım’da yapılan 59’uncu başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden (77) kazandı. Amerikan CNN kanalı ve AP ajansı verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut başkan Donald Trump’ı Pensilvanya eyaletinde yenerek ipi göğüsledi.
2‘TÜM AMERİKALILARIN BAŞKANI OLACAĞIM’

‘TÜM AMERİKALILARIN BAŞKANI OLACAĞIM’ 

Pensilvanya’da sayım tamamlanırken, Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ediyor. Ancak mevcut tabloya göre 20 delegesi bulunan Pensilvanya’da yarışı kazanan Biden’ın seçici delege sayısı 273’ü buldu.

Pensilvanya’da sonuçların belli olmasından birkaç saat sonra ise Biden’ın Nevada eyaletinde de kazanan olduğu açıklandı. Biden böylece 279 delege sayısına ulaştı.
4ABD’de başkan seçilebilmek için en az 270 delege toplamak gerekiyor.
Biden, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Amerika, bu büyük ülkeye liderlik etmek için beni seçmenizden onur duydum. Önümüzde bizi zorlu bir görev bekliyor, ama şu konuda söz veriyorum. Bana oy verin ya da vermeyin tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Bana layık gördüğünüz güvene bağlı kalacağım” dedi.
6‘EN ÇOK OY ALAN BAŞKAN ADAYI OLDUM’

‘EN ÇOK OY ALAN BAŞKAN ADAYI OLDUM’ 

Biden yaptığı yazılı açıklamada ise “Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen Harris’e duyduğu güvenden onur duydum. Kampanya sona erdiğine göre, öfkeyi ve sert söylemi geride bırakıp birlik olma zamanı. ABD’nin birleşme ve şifalanma zamanı. Biz Amerika Birleşik Devletleri’yiz. Eğer birlikte olursak yapamayacak bir şeyimiz olmaz” dedi.

Biden resmi sonuçlar belli olmadan yaptığı açıklamada, ABD tarihinde 74 milyon ile en fazla oyu alan başkan adayı olduğunu belirterek, Amerikan halkının kendisine koronavirüs salgını, ekonomi, iklim değişikliği ve sistematik ırkçılıkla mücadele için yetki verdiğini dile getirmişti.
8

Demokrat Partili Joe Biden, Pensilvanya eyaletini de alarak başkanlık için gerekli seçici delege sayısını elde etti.

ZAFER KONUŞMASI YAPTI

ZAFER KONUŞMASI YAPTI 

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, Delaware kentinde zafer konuşması yaptı. Biden, "İşte şimdi işte Amerika'nın iyileşme dönemi geliyor. Çağımızın savaşlarıyla savaşmak için, refah, virüse karşı savaş, ırkçılık karşısında vermemiz gereken savaş ve gezegenimizi kurtarma savaşı. Haysiyeti geri getirme, demokrasiyi koruma savaşı, herkese adil bir şans verme savaşı" dedi.

10Biden, "Arkadaşlar bu ülkenin halkı konuştu. Bize çok net bir zafer verdiler, ikna edici bir zafer verdiler. Halkımız için bir zafer. Bunu en çok oyla aldık, ulusumuzun tarihindeki en fazla oy. Tam 74 milyon oy. Beni şaşırttı bu durum. Dünyanın her tarafında öyle bir mutluluk, umut ve inanç gördük ki daha iyi bir yarın için... Bana verdiğiniz güvenle öyle bir başkan olacağım ki birleştirmeye odaklanacağım, eyaletleri kırmızı ya da mavi olarak değil sadece birleşik devletleri göreceğim."
ORTA SINIFI YENİDEN GÜÇLENDİRECEĞİZ

'ORTA SINIFI YENİDEN GÜÇLENDİRECEĞİZ' 

Bütün kalbimle, halkın bana verdiği bütün güvenle çalışacağım. ABD bundan ibaret, halkla ilgili. Bu da bizim hükümetimizin temeli olacak. Orta sınıfı yeniden güçlendirmek, ulusu güçlendirmek ve bizi burada evimizde birleştirmek. Bu benim için ömürlük bir onur. Öyle bir görev ki bu, çağımızın görevi. Ben Jill'in eşiyim, kocasıyım ve onun sevgisi ve bitmeyen desteği olmasa burada olmazdım. Aynı şekilde Hunter, kızım ve torunlarım olmasa, bütün ailem olmasa burada olmazdım.

12

"Jill bir anne, bir öğretmen ve hayatını eğitime adamış. Bütün Amerikalı öğretmenler, sizin için çok iyi bir gün. Sizden biri olacak Beyaz Saray'da. Çok iyi bir first lady olacak, o kadar gurur duyuyorum ki. Ve muazzam bir başkan yardımcısıyla olacağım. İlk siyah, Güney Asya kökenli kadın ve göçmenlerin kızı. Bana ABD'de imkansız olduğunu söylemeyin. Bizim için yıllarca bu kadar mücadele edenleri hatırlamalyız." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: ABD’nin seçimde tercihi Joe Biden oldu Trump yenilgiyi kabul etmiyor‘ORTA SINIF JOE’ 

Biden’ın zaferi, 2016 seçimlerinde Hillary Clinton’ın kısmen “beyaz yaka” sınıfı seçmenlerin desteğindeki düşüşün yanı sıra siyah ve Latin seçmenlerden yeterli desteği alamaması nedeniyle çok sayıda kilit salıncak eyaleti Trump’a kaptırdıktan sonra geldi.

14Kökleri Pennsylvania’nın kırsal şehri Scranton ve daha sonra Delaware’de olan işçi sınıfı bir ailede büyüyen ve Barack Obama altında sekiz yıl başkan yardımcısı olarak görev yapan Biden, “Orta Sınıf Joe” olarak bilindiği için Clinton’ın başarısız olduğu yerde bu imajıyla başarılı oldu.
Joe Bİden sonuçların kesinleşmesinin ardından 20 Ocak’tan itibaren Beyaz Saray’daki görevine başlayacak.
16HARRİS İLK KADIN BAŞKAN YARDIMCISI... BAŞARDIK JOE

HARRİS İLK KADIN BAŞKAN YARDIMCISI... 'BAŞARDIK JOE' 

ABD’de 4 günün sonunda seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte Joe Biden 46’ıncı ABD Başkanı seçilirken eski California Senatörü Kamala Harris (56) de Başkan Yardımcısı oldu.

Kamala Harris, ABD tarihindeki ilk kadın ve siyah başkan yardımcısı oldu. Harris, seçim sonuçlarının belli olmasından sonra Twitter’dan bir video mesaj paylaştı. Videoda Joe Biden ile telefonda görüşen Harris, “Başardık Joe! ABD’nin yeni başkanı sen olacaksın” diyor.
18GÖÇMEN KÖKENLİ

GÖÇMEN KÖKENLİ 

ABD’nin California kentindeki Oakland şehrinde doğup büyüyen Harris, Hint asıllı bir bilim kadını ve Jamaika asıllı bir ekonomi profesörünün kızı.

ABD’nin California kentindeki Oakland şehrinde doğup büyüyen Harris, Hint asıllı bir bilim kadını ve Jamaika asıllı bir ekonomi profesörünün kızı.

20Tarihsel olarak “siyah okulu” olarak anılan başkent Washington’daki Howard Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve ekonomi üzerine eğitim alan Harris, San Francisco yakınlarındaki Hastings College of Law’da hukuk diploması aldıktan sonra savcı olarak göreve başladı.
BIDEN ONU SEÇTİBIDEN ONU SEÇTİ 

2010 yılında California eyaletinin ilk kadın başsavcısı oldu ve 2016’da California eyaletinden senatör olarak seçildi. 2020 seçimleri öncesinde Demokrat partinin başkan adaylığı için Joe Biden’la yarışan Harris, Aralık 2019’da yarıştan çekilirken Joe Biden’ı desteklediğini açıkladı. Harris geçtiğimiz ağustos ayında ise başkan yardımcılığı adayı olarak gösterildi.

22TRUMP YENİLGİYİ KABUL ETMEDİ

TRUMP YENİLGİYİ KABUL ETMEDİ 

Ülkede Demokratlar zafer kutlamalarına başlarken Donald Trump seçim sonuçlarını kabul etmediğini açıkladı.

Twitter adresinden yaptığı açıklamada “Gözlemciler oy sayım odalarına kabul edilmediler. Ben 71 milyon yasal oy alarak seçimleri kazandım. Gözlemcilerin görmesine izin verilmeyen daha önce hiç yaşanmayan şeyler oldu.
24Milyonlarca posta oyu bunu istemeyen insanlara gönderildi” diyen Trump’ın kampanya ekibi de pazartesi günü seçimlerin usullere uygun yapılıp yapılmadığının incelenmesi için hukuki süreçleri başlatacağını açıkladı.
Trump’ın mevcut başkanın seçilen başkanı Beyaz Saray’a davet etmesi geleneğine yönelik de bir planı olmadığı öğrenildi. Donald Trump, Joe Biden’ın seçimleri kazandığı duyurulduğu sırada Sterling Park’taki golf kulübünde golf oynuyordu.

26SEÇİM BİTTİ, SAYIM SÜRÜYORSEÇİM BİTTİ, SAYIM SÜRÜYOR 

Joe Biden, 20 delegeye sahip Pensilvanya eyaletindeki oy sayımının lehine sonuçlanmasıyla ABD Başkanı seçildi ancak oy sayımı Georgia, Arizona ve Kuzey Carolina’da hâlâ devam ediyor. Biden, Georgia’da 7.248, Arizona’da 29.861 oyla, Trump ise Kuzey Carolina’da 75 bin oyla önde.

Cumhuriyetçi Parti, Biden’ın başkan seçilmesinde kritik öneme sahip Pensilvanya eyaletindeki oy sayımının durdurulması için Yüksek Mahkeme’ye başvurmuş, daha önce eyalet mahkemesi tarafından alınan “6 Kasım’a kadar ulaşan posta oyları sayılır” şeklindeki kararın geçersiz sayılmasını istemişti.

28AVRUPA’DAN TEBRİK YAĞDIAVRUPA’DAN TEBRİK YAĞDI 

ABD’de Joe Biden’ın Başkan seçildiğinin açıklanmasının ardından Avrupa’dan kutlama mesajı yağdı. Donald Trump döneminde ABD-Avrupa ilişkileri tarihinin en çalkantılı dönemini yaşadı. Avrupa kanadından gelen kutlama mesajlarının odağında daha güçlü ve yakın işbirliği beklentisi yer aldı.Almanya Başbakanı Angela Merkel:Almanya Başbakanı Angela Merkel:

Başkan Biden’la çalışmayı dört gözle bekliyorum. Zamanımızın ana sınamalarının üstesinden gelmek için Transatlantik dostluğumuz vazgeçilmez.

30Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron:

Amerikalılar başkanlarını seçtiler. Joe Biden ve Kamala Harris’e tebrikler. Bugünün sınamalarının üstesinden gelmek için yapmamız gereken çok şey var. Birlikte çalışalım.İngiltere Başbakanı Boris Johnson:İngiltere Başbakanı Boris Johnson:

ABD en önemli müttefikimiz. İklim değişikliğinden ticaret ve güvenliğe kadar ortak önceliklerimizde yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum.

32İtalya Başbakanı Giuseppe Conte:

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte: 

Transatlantik ilişkisini güçlendirmek için Joe Biden’la birlikte çalışmaya hazırız. ABD, sağlam bir müttefik ve stratejik ortak olarak İtalya’ya güvenebilir.

BIDEN SEÇİLDİ, ABD SOKAĞA DÖKÜLDÜ

BIDEN SEÇİLDİ, ABD SOKAĞA DÖKÜLDÜ 

Joe Biden’ın resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçildiğinin açıklanmasının ardından, Biden taraftarları çok sayıda kentte kutlamalar için toplandı.

34Başkent Washington’da Beyaz Saray önündeki Black Lives Matter Plaza’da toplanan binlerce kişi alkışlar, sloganlar ve kornalar eşliğinde seçim sonucunu kutladı. New York’ta ise Biden’ın seçimleri kazandığının açıklanmasının ardından kentin ünlü Times Meydanı’nda binlerce kişi toplandı.
Şehrin çeşitli bölge ve meydanlarında Biden destekçileri korna çalarak araç konvoyları oluşturken New Yorklular kutlamalara evlerinden çaldıkları düdükler ve alkışlarla eşlik etti. Birçok Biden taraftarının seçim zaferine sevinirken Donald Trump’ı tiye alan döviz ve pankartlar taşıması da dikkat çekti. Göstericilerin “Kovuldun Trump” ve “Ulusal kâbusumuz sona erdi” yazan dövizler taşıdığı görüldü.

36BIDEN NELER VAAT ETTİlBIDEN NELER VAAT ETTİ? 

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD’nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden, seçim sürecinde seçmenleri ikna etmek için birçok konuda vaatler ortaya koymuştu. Biden’ın vaatleri özellikle ekonomi, dış politika, göç ve ırk eşitliği gibi konularda Donald Trump’ın söylemlerinden farklı bir çizgi ortaya koymuştu.

Trump döneminde dış politikada ABD’nin itibarının zedelendiğini söyleyen Biden, müttefikler ve uluslararası örgütlerle ilişkileri yeniden düzelteceğini söylemiş, Çin’le ticari alanda yaşanan gerilimle ilgili olarak da ABD merkezli gümrük vergileri yerine uluslararası koalisyon kuracağını ifade etmişti. Biden ayrıca birçok altyapı ve kamu hizmetlerine büyük kaynak oluşturmak için yüksek gelir grubuna vergi artışı getirmeyi planladığını söylemişti.

38PARİS ANLAŞMASINA DÖNÜŞPARİS ANLAŞMASINA DÖNÜŞ

 Paris İklim Anlaşması’na tekrar katılmak da Biden’ın sürekli vurguladığı vaatlerinden biriydi. ABD’nin Trump döneminde çekildiği anlaşma ülkenin 2025’e kadar sera gazı salınımlarını yüzde 25 oranında azaltmasını taahhüt ediyordu. Joe Biden sonuçlar kesinleştikten sonra 20 Ocak’tan itibaren resmen görevine başlayacak.


40

42

44

46

48

ABD'nin projesi çöktü! Çatışmanın eşiğine geldiler

Başta ABD olmak üzere Fransa ve Türkiye karşıtlığı politikalarıyla İslam dünyasından büyük tepki gören bazı Körfez ülkelerinin Barzani ile PKK'yı birleştirme projesi çöktü. TSK’nın sınır hattından sürdüğü ve  içlerinde alanını genişleten terör örgütü, Barzani güçleriyle çatışmanın eşiğine geldi. Barzani’ye yakın ENKS grubu ile masaya oturtulan PKK’nın Dohuk’ta tüm köyleri haraca bağlaması ve Ekimde Kerkük-Ceyhan boru hattına yapılan saldırıyla bölgesel yönetimin milyonlarca dolar zarara uğraması bardağı taşırdı. Kandil’den ve  cephesinden gelen açıklamalarla gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. Taraflar Dohuk’ta yığınak yapıyor.

Giriş Tarihi: 08.11.2020 Güncelleme Tarihi: 08.11.2020 

ABD'nin projesi çöktü! Çatışmanın eşiğine geldiler

ABD, Fransa ve Körfez ülkeleri, PKK'nın Suriye kolu YPG'yi meşrulaştırmak ve tek aktör yapabilmek için bölgedeki etkin bir güç olan Mesut Barzani'ye yakın ENKS grubu ile masaya oturtmuştu. Bizzat ABD ve Fransa'dan diplomatların arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmelerde siyasi temsil konusunda anlaşmaya varılmış, silahlı güçleri birleştirme konusunda pazarlıklar devam ediyordu. Proje, sahada atılan karşılıklı adımlarla çöktü. DEAŞ'ın saldırılarına karşı koyma bahanesiyle 600'den fazla köyü işgal eden PKK, son dönemde bölgeyi baskı altına almaya başladı. Özellikle Duhok ve Sincar'da Ekim ayında atılan karşılıklı adımlar, PKK ile Barzani yönetimini çatışmanın eşiğine getirdi.

HERKESİ HARACA BAĞLADI
8 Ekim'de Türkiye sınırında bulunan sınır kapısı asayiş müdürü ile ünlü bir peşmergeyi öldüren PKK, Duhok'ta vergi adı altında tüm köyleri haraca bağladı. Yol kesen teröristler silah zoruyla TIR'lardan 'vergi' adı altında paralar almaya başladı. Bölgedeki devlet daireleri bile PKK'nın kontrolüne girdi. Barzani'ye yakın basın-yayın organlarına göre Sincar'da gizli cezaevleri oluşturan terör örgütü, kendine karşı çıkan aktivist ve sivilleri buraya kapatıyor. Çok geniş bir bölgeye giriş yasağı koyan örgütün ne gibi hazırlıklar yaptığı bilinmezken, bölgede çok sayıda yerde gizli askeri karargahlar kurduğu da iddialar arasında. Ayrıca Suriye'den de bölgeye silahlar taşındığı ifade ediliyor.

PKK'YI TASFİYE PLANI
Bölgesel yönetim PKK'ya Sincar hamlesi ile karşılık verdi. Irak merkezi hükümeti ile Bölgesel Yönetim arasında Sincar'ın PKK ve Haşdi Şabi güçlerinden arındırılması için imzalanan anlaşma hayata geçirilmeye başlandı. Bağdat ve Erbil, PKK'nın Sincar'dan tasfiyesi için 2 bin 500 kişilik güç kurmak çalışmalarına hız verdi. PKK'nın işgali altındaki bölgelerle özellikle İran ve Türkiye sınırına yakın bölgelere ağır silahlar ve takviye peşmerge güçleri gönderildi, yeni kontrol noktaları oluşturuldu. Duhok'ta örgütün işgal ettiği bölgelerde hakim tepelere zırhlı araçlarla kontrol noktaları kuruldu. Barzani yönetimi PKK'nın 'dönüş' izni vermediği Şengal halkı için de adım attı. Barzani Vakfı, Şengal'e dönmek isteyenlerin yıkılan evlerini yeniden yaptırma sözü verdi.

GÖRÜŞMELER DURDU
İki taraf arasında çatışmaların da çıktığı bu süreç, PKK ile Barzani'yi birleştirme planını çökertti. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında ABD'li ve Fransız diplomatların yönettiği birleşme görüşmeleri durdu. Barzani'nin Suriye'deki uzantısı olan ENKS, 22 Ekim'de görüşmelerin Kandil'in tavrı yüzünden çıkmaza girdiğini açıkladı. Müzakerelere arabulucuk yapan ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Zehra Bill "Görev sürem doldu" diyerek ABD'ye döndü. Birleşmenin en büyük destekçisi olan Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ise se��im sonuçları sonrası istifa edince projenin ABD ayağı da fiilen çökmüş oldu.

TANSİYON DAHA DA YÜKSELECEK
Yeni Şafak'ın haberine göre; Bu süreçte Barzani ve PKK arasında düşük yoğunluklu çatışmalar da yaşandı. PKK önce 29 Ekim'de Kerkük-Ceyhan boru hattına saldırdı. 8 gün duran petrol akışı yüzünden bölgesel yönetim günlük 10 milyon dolar zarar edildiğini belirterek PKK'ya tepki gösterdi. Diğer çatışma Duhok'a bağlı Çemanke nahiyesinde yaşandı. Bölgede 40'a yakın köyü boşaltan terör örgütü ile bölgeye yeni kontrol noktası kurmaya çalışan Peşmerge arasında çatışma çıktı. Peşmergelerin geçişi sırasında yola döşeli mayını patlatan PKK'lılar, ardından konvoyu taradı. En az 2 saat süren çatışmalarda 1 peşmerge öldü. Bölgede tansiyonun daha da yükselebileceği ifade ediliyor.

Kuzey Irakta neler oluyor? PKK Barzani güçlerine neden saldırdı? Abdullah Ağardan A Haberde flaş açıklamalarKUZEY IRAK'TA NELER OLUYOR? PKK BARZANİ GÜÇLERİNE NEDEN SALDIRDI? ABDULLAH AĞAR'DAN A HABER'DE FLAŞ AÇIKLAMALAR

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden kimdir?

'de gerçekleşen başkanlık seçimi sonrasında 279 delegeye uğraşan  ABD'nin yeni başkanı oldu. Biden'ın başkan seçilmesinde Pensilvanya ve Nevada eyaletleri kritik rol oynadı.77 yaşındaki Joe Biden ABD tarihindeki en yaşlı başkan olacak. Biden ayrıca ABD tarihi açısından en çok oyu alan başkan olma ünvanını da taşıyor. İşte ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın biyografisi...

Giriş Tarihi: 07.11.2020 Güncelleme Tarihi: 08.11.2020 

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden kimdir?

'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini, mevcut Cumhuriyetçi Başkan 'ı geride bırakan Demokrat  kazandı.

SİYASİ AYRIŞMALARIN MERKEZİNDEKİ "SEÇİM"

ABD'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ve derin siyasi ayrışmaların gölgesinde yapılan son yılların en zorlu seçimlerini Biden kazandı.

2008-2016 yıllarında dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın başkan yardımcılığını yapan Biden, Cumhuriyetçi rakibinden 'ı alarak önemli bir başarıya imza attı.

New York Trump'ı gidişini kutluyor: Sokaklara akın ettilerNEW YORK TRUMP'I GİDİŞİNİ KUTLUYOR: SOKAKLARA AKIN ETTİLER

279 DELEGEYE ULAŞTI

Hem ülke geneli anketlerde hem de seçimin asıl kaderini belirleyen kritik eyaletlerdeki anketlerde yarışı Trump'ın hep önünde götüren Biden, Associated Press (AP) tarafından açıklanan "resmi olmayan sonuçlara göre" toplamda 279 delegeye ulaşarak başkan olmaya hak kazandı.

İRLANDA KÖKENLİ

Joe Biden, 20 Kasım 1942'de Pensilvanya eyaletinin Scranton kentinde İrlanda kökenli Katolik bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

1953 yılında ailesiyle beraber Delaware eyaletinin Claymont kentine taşındı. Delaware Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden 1965'te mezun oldu, ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk fakültesini 1969'da bitirdi ve Wilmington'da avukatlık yaptı.

EN GENÇ SENATÖR

Henüz 31 yaşındayken 1972 yılında ABD Senatosuna seçilen Biden, en genç senatörlerden biri olarak kayıtlara girdi.

37 YIL SENATÖRLÜK YAPTI

2009 yılının ocak ayında başkan yardımcısı olarak yemin edene kadar bu görevini sürdüren Biden, aralıksız olarak 37 yıl boyunca Delaware eyaletinin senatörlüğünü yaptı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Biden, 2008 yılında yapılan ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Partiden başkanlığa adaylığını koydu ancak Iowa'daki ön seçimlerde başarısızlığa uğrayınca adaylıktan çekildi.

23 Ağustos 2008 tarihinde 'nin başkan adayı Barack Obama tarafından başkan yardımcılığına aday gösterilen Biden, 4 Kasım'da yapılan seçimleri Demokratların kazanmasıyla birlikte 20 Ocak 2009'da 47. başkan yardımcısı olarak yemin etti.

MİKE PENCE'E DEVRETTİ

8 Kasım 2016'daki seçimleri Trump'ın kazanmasının ardından 20 Ocak 2017'de görevini Mike Pence'e devretti.

We did it Joe! Biden'ın yardımcısı Harris sonuçları yürüyüş yaparken öğrendiWE DİD İT JOE! BİDEN'IN YARDIMCISI HARRİS SONUÇLARI YÜRÜYÜŞ YAPARKEN ÖĞRENDİ

3 ÇOCUK BABASI

İlk eşi Neilla Hunter 1972 yılında vefat eden Biden, 1977 yılında Jill Jacobs ile evlendi. Beau adlı oğlu beyin kanserinden 2015 yılında vefat eden Biden'ın 3 çocuğu bulunuyor.

NASIL BAŞKAN OLDU?

ABD başkan adaylığını 25 Nisan 2019 tarihinde yayımladığı 3,5 dakikalık video ile duyuran Biden, burada Trump'ın ülkeyi kutuplaştırdığını vurgulayarak, kendisinin halkı birleştireceğini belirtti.

Ön  sürecinde diğer Demokrat başkan aday adayları ile hararetli tartışmalara imza atan Biden, 5 Şubat 2020 günü Iowa'da Demokrat aday adayları arasında yapılan ilk ön seçimi 4. sırada, 11 Şubat'ta New Hampshire'da yapılan ikinci ön seçimi ise 5. sırada bitirdi.

Son dakika: ABD Başkanı seçilen Joe Biden'dan ilk açıklamaSON DAKİKA: ABD BAŞKANI SEÇİLEN JOE BİDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

TEK BAŞKAN ADAYI OLARAK KALMIŞTI

Ay sonunda Güney Carolina'da yapılan ön seçimde ivme yakalayan Biden, Demokrat rakipleri Pete Buttigieg, Amy Klobuchar ve Elizabeth Warren'ın yarıştan çekilmesiyle büyük avantaj yakaladı.

3 Mart'taki Süper salı olarak nitelendirilen ve 14 eyalette yapılan ön seçimlerin 9'unu kazanan Biden, 8 Nisan 2020'de Bernie Sanders'ın da yarıştan çekilmesiyle partisinin tek başkan adayı olarak kaldı.

O EYALETLER ZAFERİ GETİRDİ

Biden 3 Kasım Salı günü "ABD yakın tarihinin en kritik başkanlık seçimleri" olarak nitelendirilen seçimlerde mevcut başkan Cumhuriyetçi Donald Trump ile karşı karşıya geldi. ABD Başkanlık seçimlerinin sonuçları diğerlerinden farklı olarak bu yıl seçim gecesi netleşmedi ve iki aday da uzun süre başkan olmak için gerekli 270 delegeye ulaşamadı.

Bu süreçte Biden tarafı "kazanan biz olacağız" açıklamalarında bulunurken, Trump tarafı seçimlerde usulsüzlükler olduğunu iddia etti.

Associated Press (AP) ajansının açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre bugüne kadar Biden 253, Trump'ın 214 delegesi vardı.

Öğlen saatlerinde 20 delegeli Pennsylvania eyaletini kazanan Biden, ülkenin 46. başkanı olmaya hak kazandı. Ardından günlerdir merakla beklenen Nevada eyaletindeki 6 delegeyi de Biden'ın kazandığı duyuruldu.

78 YAŞINDA GÖREVE BAŞLAYACAK

Biden'ın zaferi ülkedeki seçim tarihi açısından birçok ilki de beraberinde getirdi. Şu anda 77 yaşında olan ve 20 Kasım'da 78 yaşına girecek olan Biden, ABD tarihinde seçilen en yaşlı başkan oldu. Ülke tarihindeki en yüksek katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Biden, 74,5 milyonu aşkın oy alarak ülke tarihinde en yüksek oyu alarak başkan seçilen kişi oldu.

Biden ayrıca yaklaşık 30 yıl aranın ardından görevdeki bir başkana ilk döneminde seçimi kaybettiren ilk kişi oldu.

Öte yandan, Biden, John F. Kennedy'nin ardından ABD'nin ikinci Katolik başkanı olacak. Biden sonuçların resmileşmesi durumunda 20 Ocak 2021 günü 78 yaşında görevine başlayacak.

ABD'liler Trump'a kendi şarkısıyla veda ettiABD'LİLER TRUMP'A KENDİ ŞARKISIYLA VEDA ETTİ

Azerbaycanlı şehit askerlerin bedenlerinin domuzlara yedirilmesi Twitter'ı rahatsız etmedi!

Son dönemlerde uyguladığı sansür politikası ile dünya gündemine gelen Twitter  askerlerine alçakça ve kahpece yapılan saldırıyı görmezden geldi.  Meclis Başkan Yardımcısı 'ın şehit Azerbaycanlı askerlerin cesetlerinin domuzlara yedirilmesine ait görüntüleri paylaşmasını sansürlemeyen Twitter, bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koydu. Simonyan'ın yaptığı vahşi paylaşım Ermenistan için savaşın bir kuralı olmadığını bir kez daha gösterdi. İnsanlık duygularını tamamen yitirmiş Alen Simonyan'ın paylaşımı sonrasında sosyal medya ayağa kalktı.

Giriş Tarihi: 08.11.2020 Güncelleme Tarihi: 08.11.2020 

Azerbaycanlı şehit askerlerin bedenlerinin domuzlara yedirilmesi Twitter'ı rahatsız etmedi!

AHABER.COM.TR ÖZEL HABER

Son dönemlerde dünya genelinde uyguladığı sansürlerle ön plana çıkan sosyal medya platformu Twitter, Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Alen Simonyan'ın Azerbaycan askerlerine yönelik yaptığı kahpece paylaşımı görmezden gelerek sansür uygulamadı. Alen Simonyan yaptığı insanlık dışı paylaşımda Ermenistan ordusu tarafından şehit edilen Azerbaycanlı askerlerin cesetlerinin domuzlara yedirildiği anlara yer verdi.

BUNA SANSÜR OLMAYACAKSA NEYE OLACAK TWITTER!

Kendi siyasi bakış açısına ve çıkarlarına uygun olmayan paylaşımları anında sansürleyen Twitter, Simonyan'ın paylaşımı karşısında üç maymunu o oynadı. Twitter'ın özellikle ABD seçimlerinde Donald Trump'a yönelik uyguladığı sansür dünya genelinde geniş yankı uyandırırken, Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Alen Simonyan'ın paylaşımı karşısında herhangi bir adım atmaması bir kez daha Twitter'ın gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermiş oldu.

EZİKLİK DUYGUSU!

Azerbaycan ordusunun yıllar önce Ermeniler tarafından işgal edilen topraklarını geri almasına yönelik başarılı operasyonlarını yediremeyen Alen Simonyan'ın yaptığı paylaşım aslında Ermenistan ordusunun yaşadığı eziklik duygusunu gözler önüne seriyor. Cephede şanlı Azerbaycan ordusuna karşı koyamayan Ermeniler, şehitler üzerinden yaptıkları kahpece paylaşımla ile kendi toplumlarının "gazını almayı" deniyor.

TEPKİ YAĞDI

Dünya genelinde istediği ülkeyi manipüle edebileceğini düşünen sosyal medya platformu Twitter'a Simonyan'ın paylaşımını sansürlenmemesi nedeniyle tepki üstüne tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları:

***

***

***

***

 

***

***

ABD Başkan adayı Joe Biden için "tacizci" iddiası! Görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor

 ve Donald Trump arasındaki  yarışı devam ederken  Başkan adayı Joe Biden’ın yıllar önce 'Pizza Gate' ile ortaya çıkan taciz iddiaları sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Farklı mekan ve zaman dilimlerinde, kameralar önünde çocuklara olan yaklaşımları örnek gösterilen Biden’in pedofili olduğu iddia ediliyor.

Giriş Tarihi: 05.11.2020 Güncelleme Tarihi: 05.11.2020 

ABD Başkan adayı Joe Biden için tacizci iddiası! Görüntüler sosyal medyada paylaşılıyor

 Başkan adayı 'ın çocuklara olan yaklaşımları sosyal medyada hızla viral haline geldi. Çocuk tacizi konusunda son derece hassas kuralları olan ABD toplumunda, Biden'in yaklaşımları  üzerinden eleştiri konusu haline getirildi.

Biden'ın bir senatörün kalabalık ailesi ile bir araya geldikleri gün, fotoğraf çekimleri esnasında kayıt altına alınmış.

ABD Başkan adayı Joe Biden için tacizci iddiası! Görüntüler sosyal medyada paylaşılıyorABD BAŞKAN ADAYI JOE BİDEN İÇİN "TACİZCİ" İDDİASI! GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILIYOR

Senatörün genç kızı ile tanışan Biden'in genç kıza kaç yaşında olduğunu sorduğu kayıt esnasında işitilebiliyor, kızın 13 yaşında olduğunu öğrenen Biden "Ah 13 yaş…" diyerek yerine geri dönüyor. Fakat ilerleyen saniyelerde fotoğrafın çekileceği esnada, senatörün 13 yaşındaki kızı fotoğraf karesinde ortada görünsün diye annesine ve dolayısıyla hemen yanındaki Biden'e yaklaşıyor.

Fotoğraf çekimi bittiğinde, Biden'in aniden genç kızı kolundan tutarak kendisine doğru çekmeye çalışması, ardından kızın kulağına eğilerek anlaşılamayan bir şeyler fısıldaması, ardından kızı öpmeye çalışması -başaramaması- görüntülerde en fazla dikkat ve tepki çeken kısımlar olarak tanımlanabilir.

Beden dillerine baktığımızda Biden'in aşırı rahat ve samimi tavırları, genç kızın Biden'den uzak durmak için gayret sarfedişi, kızın babasının da bu yakınlaşmaya tanık olduktan sonra hoşnutsuz bir yüz ifadesine büründüğü dikkat çekiyor. El sıkışarak ortamdan ayrılma faslına geçildiğinde, adam kızına bu fasıla dahil olmak yerine hızla annesini takip ederek uzaklaşmasını söyleyen bir göz ifadesiyle kızın Biden'e daha fazla yaklaşmadan ortamı terk etmesini sağlıyor.

BAŞKA ÖRNEKLER DE VAR

Biden'in çocuk yaştaki bireylere kameralar önündeki yaklaşımları Amerikan toplumunda yıldan yıla artış gösteren şekilde daha büyük bir tepkiyle karşılanan bir pedofili endişesinin uzantısı mı olduğu, ya da Biden'in görüntülerdeki vücut dilinde kuşku uyandıracak unsurlar olup olmadıkları, konunun uzmanların yorumunu gerektirecek nitelikte belirsiz bir şekilde gerçekleşiyor.

Benzer yorumlara neden olan farklı videolarda Biden'in çocuk yaştaki genç kızlara olan yaklaşımlarında genelde bir tuhaflık olduğu intibasını pekiştirecek farklı içerikler de bulunuyor.



Farklı zaman ve mekanlarda kayıt altına alınmış görüntülerde, Joe Biden'ın küçük kızlarla duygusal bir bağ kurduğu intibasını güçlendirecek nitelikte görseller karşımıza çıkıyor, bununla birlikte Joe Biden'ın sayısız video ve fotoğrafta karşımıza çıktığı haliyle, genelde kadınlara karşı kolaylıkla taciz olarak yorumlanabilecek nitelikte samimi tavırlar göstermeyi tercih ettiği de bir başka dikkat çekici konu.

ABD seçimleri son durum: Yeni ABD Başkanı kim oldu? 2020 ABD Başkanlık seçimleri kim önde? Biden mı, Trump mı?ABD SEÇİMLERİ SON DURUM: YENİ ABD BAŞKANI KİM OLDU? 2020 ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ KİM ÖNDE? BİDEN MI, TRUMP MI?

ABD'de başkan Joe Biden seçilirse İsrail ve Orta Doğu projesi ne olur? Prof. Dr. Selami Kuran yorumladı...ABD'DE BAŞKAN JOE BİDEN SEÇİLİRSE İSRAİL VE ORTA DOĞU PROJESİ NE OLUR? PROF. DR. SELAMİ KURAN YORUMLADI...

ABD’de seçim sonuçları ne olacak? Trump ve Biden cephesinde yaşananların şifresi ne?ABD’DE SEÇİM SONUÇLARI NE OLACAK? TRUMP VE BİDEN CEPHESİNDE YAŞANANLARIN ŞİFRESİ NE?

Bu haber 591091 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
X'in yapay zekası Grok'a soruşturma! Başkan Erdoğan ve merhum annesini hedef alan skandal yanıtlar
X'in yapay zekası Grok'a soruşturma! Başkan Erdoğan ve merhum...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)