Son dakika haberi: Yunan basını çıldırdı! Ajanslar...

Son dakika haberi: Yunan basını çıldırdı! Ajanslar 'müjdeyi' son dakika koduyla duyurdu

Başkan Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı." müjdesini vererek, "Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı." dedi. Müjde, dış basında da büyük yankı uyandırdı. Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunu açıklaması Yunanistan'ı adeta çıldırttı.

05 Haziran 2021 - 10:08

Son dakika haberi: Yunan basını çıldırdı! Ajanslar 'müjdeyi' son dakika koduyla duyurdu

Giriş Tarihi: 05.06.2021  09:24 Güncelleme Tarihi: 05.06.2021  09:28 

Başkan Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunu açıklaması Yunanistan'ı çıldırttı 

SON DAKİKA KODUYLA GEÇTİLER
Reuters, müjdeyi "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güney Karadeniz'de 135 milyar metreküp ek doğal gaz keşfettiğini ve bölgedeki toplam keşfi 540 milyar metreküpe çıkardığını söyledi." ifadesiyle duyurdu.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunu açıklaması Yunanistan'ı ayağa kaldırdı. Reuters ise açıklamayı acil koduyla duyurdu, dış basında müjde bir numaralı gündem maddesi oldu.

Sıcak gelişme dünya basınında! En büyük keşif

Haberde, "Ankara, 2027 veya 2028'de başlayan sürekli plato üretimiyle 2023'te Sakarya sahasından ana şebekesine gaz pompalamayı hedefliyor. Dönmez, dört aşamalı bir kalkınma planının ardından sahanın tam üretim durumuna ulaşacağını söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfinin daha yapıldığını açıklayınca dünya gündemine oturdu.SON DAKİKA KODUYLA GEÇTİLERSON DAKİKA KODUYLA GEÇTİLER 

Reuters, müjdeyi "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güney Karadeniz'de 135 milyar metreküp ek doğal gaz keşfettiğini ve bölgedeki toplam keşfi 540 milyar metreküpe çıkardığını söyledi." ifadesiyle duyurdu.

Haberde, geçen yıl Fatih sondaj gemisinin ülkenin en büyük keşfi olan Batı Karadeniz bölgesinin Sakarya sahasında 405 milyar metreküp doğal gaz keşfettiği hatırlatıldı.Dünyaca ünlü ajans haberinde, Zonguldak'ta düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın, 'Türkiye'nin Amasra-1 sahasında ek keşif yaptığını ve bölgeden daha fazla iyi haber beklediği' ifadelerine yer verdi.

YUNANİSTANDA YER YERİNDEN OYNADIYUNANİSTAN'DA YER YERİNDEN OYNADI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini hazmedemeyen Yunan basını, çareyi iftira atmakta buldu. Müjdenin duyurulmasının hemen ardından olayı yorumlayan Yunan basını, bu açıklamaya 'inanmadıklarını' aktardı.Yunan medyası, Bloomberg'in dün "Konuya yakın kaynaklar, Türkiye'nin Karadeniz'de daha fazla doğalgaz rezervi keşfettiğini açıklayabilir" haberine yer verdi.

Haberde, Türkiye'nin ilk nükleer reaktörünün 2023'te Akuyu'da faaliyete geçeceği ve bunu yakında diğer projelerin takip edeceği bilgisine yer verildi.KATHİMERİNİ: TÜRKİYE 2023TE GAZ POMPALAMAYA BAŞLAYACAKKATHİMERİNİ: TÜRKİYE 2023'TE GAZ POMPALAMAYA BAŞLAYACAK 

Yunan Kathimerini gazetesi, haberinde "Türkiye, saha gelişimini hızlandırmak için üç sondaj gemisinden ikisini kullanıyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, her sondajdan sonra rezervlerin boyutunun artacağının bir işareti olarak, geçen ay bir sondaj gemisinin rezerv rakamlarını değerlendirmek için yeni test kuyuları açacağını, ikincisinin ise test kuyularını üretim durumuna yükselteceğini söyledi." dedi.

Haberde, "Ankara, 2027 veya 2028'de başlayan sürekli plato üretimiyle 2023'te Sakarya sahasından ana şebekesine gaz pompalamayı hedefliyor. Dönmez, dört aşamalı bir kalkınma planının ardından sahanın tam üretim durumuna ulaşacağını söyledi" ifadeleri kullanıldı.

10ARAB NEWS: ERDOĞAN DOĞAL GAZ KEŞFİNİ DUYURDUARAB NEWS: ERDOĞAN DOĞAL GAZ KEŞFİNİ DUYURDU 

"Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 135 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıkladı" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bölgeden daha fazla iyi haber gelmesini bekliyoruz" ifadelerini ön plana taşıdı.

ABD'li Bloomberg'in haberinde şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye, son yıllarda kıyılarında petrol ve gaz arama çalışmalarını hızlandırdı. Türk sondajcılar geçen yıl Sakarya sahasındaki yakınlardaki Tuna-1 kuyusunda şimdiye kadarki en büyük keşif olan 405 milyar metreküp doğalgaz buldu."Türkiye şu anda yılda tükettiği 50 milyar metreküp gazın neredeyse tamamını ithal ediyor. Yetkililer, yerli üretimin ülkenin gaz talebini yüzde 60 oranında artırarak 2030 yılına kadar yılda 80 milyar metreküpe çıkarmasını bekliyor.Keşiflerin ayrıca Türkiye'nin daha ucuz gaz ithal etmesine ve yıllık ortalama 44 milyar dolarlık enerji faturasını kesmesine izin vermesi bekleniyor."ERDOĞAN: ENERJİ İTHALATINDAN KURTULUYORUZERDOĞAN: ENERJİ İTHALATINDAN KURTULUYORUZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi şu ifadelerle duyurdu: "Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.

Türkiye'nin geçen yıl Karadeniz'de 405 milyar metreküplük gaz keşfinin ardından Sakarya Gaz Sahası'nda rezerv tespiti ve yeni gaz keşfine yönelik sondajlarla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

20İLK MÜJDE FATİHTENİLK MÜJDE FATİH'TEN 

İlk müjde geçen yıl Fatih sondaj gemisinden gelmişti. Fatih'in Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 kuyusundaki gaz keşfi, yılın dünyada derin denizlerdeki en büyük, tüm gaz keşifleri arasında ise ikinci en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti.Uluslararası Enerji Ajansı, keşfin potansiyel ekonomik büyüklüğünün 80 milyar doların üzerinde olduğunu hesapladı. Keşfin ardından bölgede ilk gaz üretiminin 2023'te başlayarak Türkiye'nin doğal gaz şebekesine verilmesi için çalışmalar hızla devam etti.Keşif kuyusu olan Tuna-1'in ardından, Fatih sondaj gemisi Türkiye'nin ilk derin deniz tespit kuyusu olma özelliği taşıyan Türkali-1'de 3 bin 920 metre sondaj derinliğine ulaşarak buradaki çalışmaları 77 günde bitirdi.İkinci derin deniz tespit kuyusu olan Türkali-2'de ise yine 3 bin 950 metre sondaj derinliğine ulaşılmasının ardından rezerv tespit çalışmaları 53 günde tamamlandı. Tespit kuyuları, sahanın özellikleri, sınırları ve rezervin boyutlarının net olarak öğrenilebilmesi için önem arz ediyor.İNSANSIZ ÜRETİMİNSANSIZ ÜRETİM 

Karadeniz'de tam olarak ne kadar yatırım yapılacağı henüz belirlenmedi fakat TPAO'nun Sakarya Gaz Sahası Denizaltı Üretim Tesisleri, Denizaltı Nakil Hatları ve Kara Doğal Gaz İşleme Tesisi Entegre Projesi için hazırlanan ÇED başvuru dosyasına göre, doğal gazın şebekeye iletilmesi için gerekli üretim ve iletim altyapısına 780 milyon lira yatırım yapılacağı hesaplanıyor.Bu kapsamda, gaz denizin yaklaşık 2 bin 200 metre derinliğinde ve Filyos Endüstri Bölgesi'ne 155 kilometre uzaklıkta kurulacak denizaltı üretim tesisinin bulunduğu gaz bloğunda üretilecek. Bu tesis, 2 bin 173 kilometrelik bir alan içerisinde 30-40 üretim kuyusunu birleştirip gazın boru hattına aktarılmasını sağlayacak ve deniz tabanında kurulu bir şebeke şeklinde çalışacak.

İşletme süresince üretim, uzaktan kontrol edilen sistemlerle gerçekleştirilecek ve denizde insan bulunacak herhangi bir tesis kurulmayacak. Burada üretilen gazın karaya ulaştırılması için denizin 2 bin 200 kilometre derinliğinde 155 kilometrelik çift boru hattı kurulacak. Boru hattıyla Filyos'a gelen gaz burada kurulacak işleme tesisiyle Türkiye'nin gaz şebekesinin standartlarına uygun hale getirilecek.ÜRETİMDE KADEMELİ ARTIŞÜRETİMDE KADEMELİ ARTIŞ 

Deniz altına kurulacak üretim sistemine ilk olarak 6 ila 10 kuyu bağlanacak ve bu kuyulardan günlük 10 milyon metreküp gaz üretilecek. Bu miktar yıllık bazda 3,5-4 milyar metreküpe denk gelirken, üretim dünyadaki bu tür sahalarda da olduğu gibi kademeli olarak artacak.

30Karadeniz'deki doğal gazın ardından karada yürütülen çalışmalar da sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece son bir ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfedildiğini duyurdu.Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyularıyla Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularında günlük üretime 6 bin 800 varil ilave sağlandı. Son 3 keşifle birlikte Türkiye Petrolleri'nin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalaması 61 bin varilin üzerine çıktı.TÜRKİYENİN ENERJİ FİLOSUTÜRKİYE'NİN ENERJİ FİLOSU 

Türkiye, enerji piyasasındaki gücünü artırmak ve enerji bağımsızlığı yolunda hızla ilerlemek için 3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Doğu Akdeniz başta olmak üzere denizlerde Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor.

Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikası" kapsamında, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artırılması amacıyla TPAO tarafından satın alınan Yavuz da 2018'de envantere katıldı.Fatih gibi 6. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi olan Yavuz'un uzunluğu da 230 metre ve 36 metre genişliğe sahip. Söz konusu gemi, çift kuleli tasarımla hem asıl hem yardımcı işlerin yapılabildiği eş zamanlı operasyona imkan sağlıyor. Yapımı 2011'de tamamlanan Yavuz, daha önce Tanzanya, Kenya, Malezya ve Filipinler başta olmak üzere farklı ülkelerde görev aldı.Dünya genelinde bu konseptteki 16 gemiden biri olma özelliğini taşıyan Yavuz'da spor ve sinema salonu, dinlenme odaları bulunuyor. Gemide tam zamanlı bir doktorun görev aldığı 4 yataklı mini bir hastane de yer alıyor.ARAŞTIRMA GEMİLERİARAŞTIRMA GEMİLERİ 

Türkiye'nin deniz araştırma, arama ve işletme ruhsat alanlarında sismik veri toplama projeleri sürüyor. Daha önce hizmet alımı şeklinde gerçekleşen bu faaliyet, 2012'nin sonunda TPAO envanterine katılan Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi sayesinde ülke imkanlarıyla yürütülüyor.

Diğer sismik araştırma gemisi MTA Oruç Reis'in inşasına ise 2012'de tamamen yerli imkanlarla başlandı. 23 Haziran 2017'de geçici kabulü yapılan gemi, 2017 yılı Ağustos ayı içinde operasyon test, eğitim ve tecrübe faaliyetlerine başladı.

40Açık denizlerde iki ve üç boyutlu derin sismik araştırmalar yapabilecek kapasitede modern sevk ve manevra sistemleriyle donatılan Oruç Reis gemisi ile petrol ve doğal gaz araştırmalarının yanı sıra kara alanlarının deniz altındaki devamlılıklarının izlenmesi bağlamında kıta sahanlığı gibi stratejik öneme sahip bilimsel araştırmalar da etkin bir şekilde icra edilebiliyor.Oruç Reis ile deniz tabanından itibaren 15 bin metre derinlikteki jeolojik yapılar görüntülenebiliyor. Modern uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile 1500 metre su derinliğindeki deniz tabanı ayrıntılı olarak izlenebiliyor, deniz suyundan ve tabanından numune alınarak ölçüm ve analizler anında yapılabiliyor. 42Boyu 86, genişliği 22 metre olan gemi, yakıt ve su depolarıyla erzak depoları tam dolu şekilde göreve çıktığında 35 gün boyunca denizde kalabiliyor. Ekonomik ömrü 30 yıl olan gemide, 28'i araştırmacı, 27'si gemi adamı olmak üzere 55 personel görev yapıyor. Gemide değişik açılarda aktif 35 kamera bulunuyor.

Davutoğlu hakkında bomba iddia: Seçimleri kaybedince kutlama yaptı! Davutoğlu ve ekibi neyi kutladı?

Gelecek Partisi Genel Başkanı 'nun başbakanlığı döneminde başdanışmanı olan , önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nu ihanetle suçlayan Özkan, “ kaybedilince neyi kutladınız?” diye sordu. Özkan, “Bildiklerimizi anlatırsak sokağa çıkamazsınız.” ifadelerini kullandı. Peki Davutoğlu ve ekibi neyi kutladı? 'te sandıktan koalisyon çıkması kimleri sevindirdi? Gelişmeleri  canlı yayınına katılan  Kahramanmaraş Milletvekili  Ankara temsilcisi , Kamuoyu Araştırmacısı  değerlendirdi.

ÖZEL HABER

Giriş Tarihi: 05.06.2021 Güncelleme Tarihi: 05.06.2021 

Davutoğlu hakkında bomba iddia: Seçimleri kaybedince kutlama yaptı! Davutoğlu ve ekibi neyi kutladı?

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in açıklamaları:

Sayın Cumhurbaşkanımız 'na 'Başbakanlık' gibi çok kıymetli bir makam ikram etti.

Ahmet Davutoğlu bu makamı kendi siyasi hevesleri için kullandı.

3 Mayıs 2016 tarihinde 'nda bir konuşma yaptı. Burada 'Bu dava sadece 'nin değil dünyadaki mazlumların davasıdır. Bir gün ihanet edersem yüzüme tükürün.' demişti.

Aslında bugün bu konuşmasını hatırlatıp bunun gereğini yapmak lazım. Başbakanken bir seçimde alınan eksik oydan medet umarak hangi siyasi oluşumlarla ya da hangi yurt dışı mihraklarla bu hesabın içerisinde oldu da bundan mutlu oldu ve bundan nasıl mutlu olup şuursuzlaştı ve davasından bu kadar uzaklaştı, anlaşılmıyor. Yaptığı bir ihanettir.

Bizim milletimiz davasına ihanet edeni affetmez. Yaptığı bu siyasetin bir geleceği olmaz. Böyle büyük bir davada başbakanlık yapmış birinin siyasi heves içerisinde olması ve bir parti kurarak AK Parti'ye zarar vereceğini düşünmesi midemi bulandırıyor.

Aydınlık Gazetesi Ankara temsilcisi İsmet Özçelik ifadeleri:

Ahmet Davutoğlu'nun bu tavrı alması benim için sürpriz değil. Suriye olaylarının başladığı günlere bakın. O günden beri Davutoğlu Türkiye'yi sürekli bir yerlere sürüklemeye çalıştı.  ile 'çak' ilişkisini hatırlayın.

Ahmet Davutoğlu esas patron olarak Erdoğan'ı görmedi başka yerleri patron olarak gördü. Ona göre bir strateji belirledi. Davutoğlu'nun parti kurarken büyük bir oy almayacağını hemen herkes biliyordu.

Parti kurma amacı parça koparmak. 'nin AK Parti ile ilgili bir hedefi var bununla ilgili görev verdiği insanlar var. Ahmet Davutoğlu da bu isimlerden biri.

Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'ye çok ciddi bir maliyeti var. Şu yaşanan ekonomik sıkıntıların sebeplerinden birisidir. Mülteci sorunu da onunu eseridir. Bu noktada geriye çok iyi bakmak lazım. Başbakanlık yapmış biri yüzde 1-2 oy için mi yola çıkar. Hedefleri çok açık şekilde belli. AK Parti'den parça koparmak.

Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Gelecek ve DEVA partileri kendilerini kamuoyuna sundular ama karşılık bulamadılar. Bir parti için buna CHP de dahil ancak AK Parti konuşunca gündem olur. Ancak AK Parti onları konuşursa gündeme gelebilirler.

Toplumun MHP ile birlikte yüzde 50'den fazlasına hitap eden bir partinin onları konuşması sadece onların iletişimine hizmet eder. Vatandaş onların çerçevesini çizdi bunu yukarı çekmeye çalışmamak lazım.

2015'ten beri dış politikadaki değişime bakın neler olduğunu anlayacaksınız. Türkiye bölgesinde ve dünyada parlayan bir yıldıza döndü.

Müjde Yunan'ı çıldırttı!MÜJDE YUNAN'I ÇILDIRTTI!

Tarihi müjde sonrası gözler Yavuz'daTARİHİ MÜJDE SONRASI GÖZLER YAVUZ'DA

Erdoğan'ın müjdesi sevinçle karşılandıERDOĞAN'IN MÜJDESİ SEVİNÇLE KARŞILANDI

Başkan Erdoğan müjdeyi açıkladı!BAŞ

Bu haber 902639 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...