Son dakika gelişmeler... İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı...

Son dakika gelişmeler... İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor! AFAD duyurdu....

AFAD'ın verdiği son dakika bilgisine göre İzmir'deki depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi. İzmir’de arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği enkazlardan hem ölü ve yaralı vatandaşlarımıza dair acı haberler hem de sağ çıkarılanlara dair sevindirici mucize haberleri geliyor. İşte tüm Türkiye’yi sarsan İzmir depremine dair son durum ve ölü-yaralı sayısına ilişkin son dakika haberleri...

02 Kasım 2020 - 22:19

İzmir depreminde can kaybı arttı

Giriş Tarihi: 2.11.2020  22:15 Son Güncelleme: 2.11.2020  22:15

Son dakika haberi: İzmir'de hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi

Son dakika haberi: İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi, 147 kişinin tedavisi sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarında 65. saatte bir mucize daha yaşandı. 3 yaşındaki Elif Perinçek enkazın altından yaralı olarak kurtarıldı. Sağlık Bakanı Koca, Elif'in durumunun iyi olduğunu açıkladı. İzmir'de yaşanan tüm önemli gelişmeler haberimizde...

Video Player

00:00 | 00:26

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Son dakika haberi...  depreminde can kaybının 92'ye yükseldiğini, 147 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

<p>İzmir’deki deprem sonrası enkaz çalışmaları sırasında çıkartılan bir çocuk saatinin, depremin meydana geldiği 14.51’de durduğu görüldü.</p>
<p> </p>

İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12'sinde tamamlanırken, 5 binada halen sürüyor.

Son dakika haberi...  depreminde can kaybının 92'ye yükseldiğini, 147 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

İzmir depreminde can kaybı arttı

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (), 'deki depremde vefat edenlerin sayısının 92 olduğunu açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 19.30 itibarıyla, 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki  sonrası 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 1323 artçı sarsıntı kaydedildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden (SAKOM) alınan bilgiye göre, depremde 92 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 994 kişiden 847'si taburcu edildi, 147 kişinin tedavisi devam ediyor.

İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları 17 binadan 12'sinde tamamlanırken, 5 binada sürüyor.

İzmir Seferihisar’dan 6,6'lık depreme ait yeni görüntüler | Tsunami ve vatandaşların panik hali...İZMİR SEFERİHİSAR’DAN 6,6'LIK DEPREME AİT YENİ GÖRÜNTÜLER | TSUNAMİ VE VATANDAŞLARIN PANİK HALİ...
Son dakika gelişmeler...  depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor!  duyurdu...

Son dakika haberi: İzmir'de hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi

'ın verdiği son dakika bilgisine göre 'deki depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi. İzmir’de arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği enkazlardan hem ölü ve yaralı vatandaşlarımıza dair acı haberler hem de sağ çıkarılanlara dair sevindirici mucize haberleri geliyor. İşte tüm ’yi sarsan İzmir depremine dair son durum ve ölü-yaralı sayısına ilişkin son dakika haberleri...

Son dakika gelişmeler... İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor! AFAD duyurdu...

İzmir'de son durum… Seferihisar merkezli depremin ardından hem zemin gevşekliği hem de dayanımı düşük binalar nedeniyle yıkımın yaşandığı İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Seferihisar merkezli depreme ilişkn gelen son habere AFAD tarafından İzmir'de son duruma ilişkin yapılan açıklamada 92 vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

İZMİR'DE SON DAKİKA: 92 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir depremindeki ölü yaralı sayısına dair AFAD'dan alınan son bilgilere göre 92 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin ilk birkaç saatinde 11'i geçmeyen ve tüm Türkiye'nin artmaması için dua ettiği ölü sayısı depremin ardından geçen 3 gün sonrasında arama çalışmaları ile bulunan vefat etmiş vatandaşlarımızla bu noktaya geldi.

AFAD: 847 VATANDAŞIMIZ TABURCU OLDU
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde can kaybının 92'ye yükseldiğini bildirdi. Yapılan son açıklamada, deprem sonrasında büyüklüğü 4'ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 1323 artçı sarsıntı yaşandığı belirtilerek, "SAKOM'dan alınan bilgilere göre; 92 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 847'si taburcu edilmiş olup, 147 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir'de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12'sinde çalışmalar tamamlanmış olup 5 binada çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

BAKAN KURUM'UN AÇIKLAMASI

"Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Konteyner kent kurulum sürecini başlattık. Bayraklı'da 46 bin 300 metrekarelik alana 1000 kişilik konteyner kent kuruyoruz"

Son dakika: İzmir depreminde son durum! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli açıklamalar

Tedavisi devam eden vatandaşların arasında 8'inin durumunun ağır olduğu bilgisi var.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada "SAKOM'dan alınan bilgiler ışığında göre 92 vatandaşımızın vefat ettiği teyit edildi" denildi.

Son dakika: Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan İzmir'de önemli açıklamalar 

5 BİNADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan İzmir'de yıkılan 12 binanın 5'inde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ARTÇI DEPREMLERİN SAYISI BİNİ GEÇTİ

Yapılan Açıklamada, depremin ardından 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere 1323 artçı sarsıntı yaşandığı da kaydedildi.

Son dakika gelişmeler... İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı artıyor! AFAD duyurdu...

İLK 72 SAAT HAYATİ BELİRTİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Tüm depremlerde olduğu gibi ilk 72 saatte yıkılan binaların enkazında bodrum katlara kadar ulaşmayı hedefleyen ekipler canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Bu saat dilimi içerisinde yaşam boşluklarında canlı olarak kalan vatandaşların sağ çıkarılma ümidi devam ediyor.

İDİ VE ELİF BEBEK UMUT OLDU

Depremin 57. Saatinde 14 yaşındaki İdil, 65. Saatinde ise 3 yaşındaki Elif bebek sağ olarak kurtarıldı. İdi ve Elif'in haberi arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler ve tüm Türkiye'ye umut oldu.

Depremle ilgili sıcak gelişmeleri dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz: 

CAN KAYBI 92'YE YÜKSELDİ

20.05 AFAD, İzmir depreminde can kaybının 92'ye yükseldiğini, 147 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

15.50 AFAD, İzmir depreminde can kaybının 91 olduğunu, 155 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

<p>İzmir’de merkez üssü Seferihisar’da meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin en çok hasara uğrattığı noktalardan biri Bayraklı ilçesi oldu. </p>
<p> </p>
<p>Manavkuyu bölgesinde bulunan 8 katlı Rıza Bey Apartmanı’nda enkaz çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı binadan bir çocuğa ait olduğu düşünülen masa saati de çıkartıldı. </p>

14:30 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkazdan 65 saat sonra kurtarılan Elif Perinçek'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi."

Bakan Koca, 14 yaşındaki İdil Şirin'in durumuyla ilgili de açıklama yaptı. Koca, "Bilinci açık, hayati fonksiyonları yerinde, böbrek fonksiyonları normal. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. Tetkikinde omurgasında kırık görülmedi" ifadelerini kullandı. 

EMRAH APARTMANI'NDA ÇALIŞMA BİTTİ: 32 ÖLÜ, 15 YARALI

08:48 İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nda yürütülen arama kurtarma çalışmaları enkaz altında kalan son depremzedenin de çıkartılmasıyla sonlandırıldı. İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde en çok hasar gören Bayraklı ilçesindeki Emrah Apartmanı’ndaki arama ve kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Sabahın ilk ışıklarına kadar enkaz altında nefes arayan ekipler, 14 yaşındaki İdil’in ardında enkazdan sevdirici haber gelmedi.

 65. SAATTE BİR MUCİZE DAHA

08:10 İzmir depreminde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarında 65. saatte bir mucize daha yaşandı. 3 yaşındaki Elif Perinçek enkazın altından yaralı olarak kurtarıldı.

​Elif Perinçek'in annesi Seher Dereli Perinçek ile 10 yaşındaki ikiz ablaları Elzem ve Elif Perinçek de yaklaşık 23 saat sonra enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı.

Ağabeyi 7 yaşındaki Umut ise enkazda yaşamını yitirmişti



06:18: AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre 79 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 962 vatandaşımızdan 743’ü taburcu edilmiş olup, 219 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir. Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 1120 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

ARAMALAR SÜRÜYOR

05:40: İzmir'de deprem faciasında yıkılan Bayraklı ilçesindeki Rızabey apartmanının enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarında saat 05.00 sıralarında bir erkek cesedine ulaşıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda, cenaze moloz yığınının altından çıkartıldı. Yapılan kontrolde, ölen kişinin Ekrem Özgür Duman olduğu tespit edildi. Bölgede arama kurtarma faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

03:22: İzmir’de meydana gelen depremde enkaz altından 58 saat sonra yaralı olarak kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin’in kardeşi İpek Şirin’in cansız bedenine ulaşıldı.

02.08: AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 76, yaralananların sayısının ise 962 olduğu belirtildi.

58. SAATTE MUCİZE

00:59: İzmir'deki Emrah Apartmanı enkazından yaklaşık 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin yaralı çıkarıldı. Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu. İdil Şirin'in sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu haber 490914 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Memur olmak isteyenler dikkat! Kamuya 57.052 personel alımı yapılacak! 17 kurum ilanları yayımladı 
Memur olmak isteyenler dikkat! Kamuya 57.052 personel...
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın gençlerine çağrı:
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye...