Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan...

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'tan önemli açıklamalar: Aşı sertifikasında anlaştık

Son dakika haberi... Resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan’a giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın açıklamasında konuştu. Toplantıda, Türkiye ve Yunanistan'ın aşı sertifikası konusunda anlaştığı belirtildi.

31 Mayıs 2021 - 16:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:  ile aşıların karşılıklı tanınması kararı aldık

Giriş Tarihi: 31.05.2021 Güncelleme Tarihi: 31.05.2021 

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'tan önemli açıklamalar: Aşı sertifikasında anlaştık

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı , Yunan mevkidaşı Dendias ile Atina'da basın karşısına geçti. Yunan Bakan Dendias yaptığı açıklamada "Aşı sertifikasında anlaştık." dedi.

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'tan önemli açıklamalar: Aşı sertifikasında anlaştık

Dışişleri Bakanı , Yunan mevkidaşı Dendias ile Atina'da basın karşısına geçti. Bakan Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Dışişleri Bakanı  ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, "Aşı sertifikasında anlaştık. Negatif olan iki ülkenin vatandaşları seyahat edebilecek. İki ülkede aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı aldık. Kararın iki taraflı turizme katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi. Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 'in NATO Zirvesi'nde görüşmesi öngörülüyor." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan'ın başkenti Atina'da mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yunanistan ile yirmi beş maddede ilke olarak görüş birliğine varıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Covid-19 aşılarının karşılıklı tanınması kararını aldık" dedi.



Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias düzenlenen ortak basın toplantısında, "Nikos Dendias'ın da söylediği gibi bugün Covid-19 aşılarının karşılıklı tanınması kararını aldık. Bu konuda hem Türkiye hem Yunanistan farklı ülkelerle anlaşmaya ya da mutabakata varmıştı. Biz de daha önce yine AB üyesi olan Macaristan ve Bulgaristan ile ayrıca Sırbistan ile karşılıklı anlaşmaya varmıştık. Ben inanıyorum ki bugün vardığımız mutabakat, karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır. Bu olumlu adımları önümüzdeki süreçte, özellikle turizm iş birliği konusunda artırmak istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, hem Türkiye'nin hem de Yunanistan'ın iş birliği odaklı somut projeler üzerinde çalışma konusunda iradeye sahip olduğunu vurgulayarak, "Artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. Yirmi beş maddede ilke olarak görüş birliğine vardık. Ulaştırmadan enerjiye, turizmden çevre, ticaret ve geniş yelpazede birçok iş birliği alanında ilgili kurumlarımız bundan sonraki süreçte bir araya gelecek.

İmzalanacak mutabakat zabıtları ve tesis edilecek mekanizmalar aracılığıyla somut iş birliği projelerini hayata geçirmek konusunda mutabık kaldık. Bu konularda Türkiye olarak gerekli iradeye sahip olduğumuzu söylemek isterim.

Yunanistan'da da aynı iradeyi görmekten mutluluk duyduk. Böyle giderse bu konularda hızlı adımlar atabiliriz ve çok hızlı mesafe kat edebiliriz" diye konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ
Bakan Çavuşoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, "Liderlerimizin NATO Zirvesi marjında bir araya gelmesi öngörülüyor. Bu konuda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yine Nikos'un söylediği gibi uzun süredir çözüm bekleyen meselelerimiz var, görüş ayrılıklarımız var. Bunların iyi komşuluk, uluslararası hukuk ve karşılıklı hak ve çıkarlara saygı temelinde çözülmesini istiyoruz. Bunun için de diyaloğumuzun kesintisiz sürmesi gerekiyor. Bu konuda da her iki tarafta da irade vardır. Bugün bir kez daha teyit ettik" dedi.

DENDIAS: BÜTÜN KONULARA İLİŞKİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, iki ülke arasındaki bütün konuların değerlendirildiğini ve görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Dendias, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün dostum ve mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte iki ülke arasındaki bütün konulara ilişkin bir görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk. Sadece ikili ilişkileri değil, Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri konusunu da tartışma fırsatı bulduk. Tabi ki birçok konuda fikir ayrılıklarımız, pozisyon farklılıklarımız var Yunanistan ve Türkiye olarak.

Bugünkü görüşmemizin amacı, bir ilk anlaşma sürecini başlatmaktı. Eğer bu mümkün olabilirse daha sonra da aşamalı olarak zaman içerisinde bir normalleşme yönünde ilerlemek istiyoruz. Bu çerçevede ekonomik iş birliği program listesi üzerinde anlaşma sağlandı. Yine Covid-19 aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık. Her iki ülke vatandaşları da aşı olmuş vatandaşlar ya da test sonuçları negatif olan vatandaşlar, karşılıklı olarak iki ülkeyi ziyaret edebilecekler. Sevgili dostum Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Efes'in dünkü başarısı nedeniyle seni yine tebrik etmek istiyorum."

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'da! Türk bayrağı çektiler

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı , resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ’da Başbakan Kiryakos Miçotakis ve mevkidaşı  ile görüşme gerçekleştirdi. Uluslararası haber ajansı AP, Dışişleri Bakanlığı binasına çekilen Yunan, Türk ve Avrupa Birliği bayraklarının yer aldığı bir kareyi geçti, bakanların görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyeceğini aktardı.

Giriş Tarihi: 31.05.2021 

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan'da! Türk bayrağı çektiler

Dışişleri Bakanı , dün resmi ziyarette bulunmak üzere 'ın başkenti 'ya geldi. Çavuşoğlu, temasları kapsamında Yunan mevkidaşı  ile görüştü.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmede heyetler de hazır bulundu. Görüşmede ikili ilişkiler,  ve 'ndeki gelişmeler ile Yunanistan'ın Türk azınlığa yönelik tutumu ele alındı.

Çavuşoğlu ve Dendias'ın görüşmenin ardından ortak açıklama yapması bekleniyor.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS'LE GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüştü.
Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le görüştük. Diyalog kanallarımızın yeniden canlandırılması olumlu. Sorunlarımızın çözümü için ilişkilerimizin güçlendirilmesi önem arzediyor" dedi.

POZİTİF BİR HAVADA GEÇTİ
Batı Trakya'nın ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerel medya tarafından adım adım izleniyor ve beklendiği gibi manşetlerde.

Bakan Çavuşoğlu, akşam yemeğinde Yunan mevkidaşı Nikos Dendias tarafından Akropolis'te ağırlandı. Yerel medya, iki bakanın kapıda sıcak şekilde kucaklaştığı fotoğrafı yayınladı.

Yunan hükümet kaynaklarından sızan ilk bilgiler, Miçotakis randevusunun pozitif bir havada geçtiği yönünde. CNN Yunanistan'daki bir analizde ise, Dendias'ın Ankara ziyaretinde yaşananlara Türk tarafının karşılık verip vermeyeceğinin bugün belli olacağını belirtip 'Bugün çarpışma testi' başlığını kullandı.

SAMİMİ SOHBET DİKKAT ÇEKTİ
Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP, Maximos Sarayı ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki randevuların onlarca fotoğrafını dünyaya servis ederken, Çavuşoğlu ve Dendias arasındaki samimi sohbet dikkat çekti.

Yunan Skai televizyonu, iki bakanın başbakanlık konutundan Dışişleri Bakanlığı binasına yürüyerek geçmesini canlı yayınla ekrana getirdi.

TÜRK BAYRAĞI ÇEKTİLER
AP ayrıca, Dışişleri Bakanlığı binasına çekilen Yunan, Türk ve Avrupa Birliği bayraklarının yer aldığı bir kareyi geçti, bakanların görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyeceğini aktardı.

Bakan Çavuşoğlu Yunan gazetesine konuştu: VazgeçinBAKAN ÇAVUŞOĞLU YUNAN GAZETESİNE KONUŞTU: VAZGEÇİN

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik ziyaretBAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN KRİTİK ZİYARET

Atina ile masada hangi konular var?ATİNA İLE MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Bu haber 991044 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...