Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6’lı koalisyonda demokrasi...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6'lı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı

Başkan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. "6'lı koalisyonda demokrasi tarihinde görülmemiş kavga çıktı. Masanın altı üstüne geldi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada fol yok yumurta yokken, bunların gösterdikleri kibiri insanlık adına oradaki mağdurlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür kepazeliklere şahit olacağız."

15 Mart 2023 - 15:24

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz...

Giriş Tarihi: 15.3.2023  12:23 Son Güncelleme: 15.3.2023  15:13

Başkan Erdoğan'dan 6'lı koalisyondaki koltuk kavgasına gönderme: Bu millet cevabı 14 Mayıs'ta verir

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili konuştu: Bakalım ne tür kepazeliklere şahit olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim milletim bunları yutmaz!Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili konuşan Erdoğan, 'Masanın altı üstüne geldi. Bu kavgada söylenen sözlerin, edilen tehditlerin çetelesini tutanlar herhalde yeterince kalın bir dosya sahibi olmuşlardır. Bu rezil kavganın ardından CHP'nin 2 büyükşehir belediye başkanını da sürece katarak adaylarını ilan ettiler. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür kepazeliklere şahit olacağız.' dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalarBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesinde vatandaşlar ile kucaklamak yerine siyaset yapmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, 'Deprem turisti' ifadesini kullandı. Erdoğan, hiçbir depremzedenin mağdur edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Başkan Erdoğan'dan 6'lı koalisyondaki koltuk kavgasına gönderme: Bu millet cevabı 14 Mayıs'ta verir

Başkan Erdoğan’dan 6’lı koalisyondaki koltuk kavgasına gönderme: Bu millet cevabı 14 Mayıs’ta verirSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş depremiyle ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Erdoğan, "2 milyon 400 bin insanımıza barınma imkanı sağlıyoruz" dedi. Muhalefete kentsel dönüşüm çıkışı yapan Başkan Erdoğan, "Buradan anamuhalefete sesleniyoruz. Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz, siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz orası ayrı." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, 6'lı koalisyon masasında yaşanan "koltuk kavgası"na da değinirken; "Bu millet cevabı 14 Mayıs'ta verir." dedi. Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Başkan Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili olarak "Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız." dedi. "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusunu da cevaplayan Erdoğan, "Takip edeceksiniz, duyacaksınız." dedi.

Başkan Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Kahramanmaraş depremi ile başlayan Erdoğan, deprem bölgesini 1 yılda ayağa kaldırma sözünü verdiklerini yineleyerek "650 bin afet konutu yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz." dedi. Muhalefetin kentsel dönüşüm projelerine engel olmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, "Buradan anamuhalefete sesleniyoruz. Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz, siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz orası ayrı." açıklamasında bulundu. Altılı koalisyon amsasındaki koltuk kavgasına da değinen Başkan Erdoğan, "Masanın altı üstüne geldi. Bu millet cevabı 14 Mayıs'ta verir." dedi.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında açıklamalar yaptı. Erdoğan, depremzedelerin evlerinin 1 yıl içinde teslim edileceğini, hiçbir depremzedenin mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Erdoğan, deprem bölgesinde siyasi şov yapan Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, 6'lı masnaın 'Yıpranır' diyerek uzun süre açıklamadığı adayın Kılıçdaroğlu olmasını da tiye aldı.

"GÖNÜLLÜLER İLE BİRLİKTE YARIM MİLYON İNSAN DEPREM BÖLGESİNDEYDİ"

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Afet üstüne afet yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Felakette hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bakanlarımız koordinasyonu sağlıyor. Rabbim beterinden korusun.

Başkan Erdoğan, 6'lı koalisyonun halini bu video ile ortaya serdi "Onlar ne yaptı, biz ne yaptık" | Video

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarFelaket bölgesi 600'e yakın müstakil deprem büyüklüğünde artçı ile sarsılmayı sürdürdü. Ağır kış şartları döneminde felakete yakalandık. Yıkımın ve kışın zorluklarını aşarak bölgeye koştuk. Bakanlarımız felaketten birkaç saat sonra deprem bölgesine ulaşarak çalışmaları koordine etmeye başladı. Mülki idare amirlerimiz, sahadaki personellerle çalışmaları destekledik. Ülkemizdeki tüm arama kurtarma ekiplerini, 90 ülkeden gelen arama kurtarma ekiplerini, belediyelerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, ormancılarımız, DSİ'cilerimizi, STK'larımızı, gönüllülerimizi, ihtiyaç duyulan kim varsa bölgeye yönlendirdik. Sadece arama kurtarma ekibi olarak 35 bin personeli bölgeye yönlendirdik. 272 bin kamu görevlimiz, gönüllülerimiz ile yarım milyon insanımızı görevlendirdik.

"MİLLETİMİZ ASRIN FELAKETİNDE ASRIN FEDAKARLIĞINI GÖSTERDİ"

Yıkım öylesine büyüktü ki, her bir arama kurtarma personelini bir inşaat göndersek, yine de yıkıma yetişmek mümkün değildi. Türkiye bugüne kadar dünyada bir depremde görülen en büyük arama kurtarma ekibini bir araya getirmiştir. Yıkımın altında kalan vatandaşlarımız buna rağmen söylemlerinde haklıdır.

Milletimizin, alicenaplığı, metaneti ve bize güveni karşısında diyecek söz bulamıyorum. İnşallah milletimize mahçup olmayacağız. Ölenleri geri getirmek elbette elimizde değil ama geride kalan vatandaşlarımızı yaşama bağlamak için yapılabilecek her şeyi yapmaktayız. 11 ilimizde evleri yıkılan, hasar göre ya da evlerine giremeyenlerin gıda ve barınma ihtiyaçları konusunda ihtiyaçları giderdik. Milletimiz asrın felaketinde asrın fedakarlığını gösterdi.

"EĞİTİMİ ŞARTLARIN UYGUN OLDUĞU BİNALARDA BAŞLATACAĞIZ"

Otelleri, misafirhaneleri, boş evleri, yurtları bu depremzedelerimizin barınması için açtık. Deprem bölgesinde kalan 2 milyon 400 bin insanımıza 433 bin çadırda ve sayıları her geçen gün artan konteynerlerde barınma imkanı sağladık.

Konteyner kentleri yaygınlaştırarak vatandaşlarımızı daha insani şartlarda yaşatmak için çalışıyoruz. Taşınma ve kira yardımları ile kendi barınma ihtiyaçlarını sağlayanlara yardımcı oluyoruz. Vefat edenlerin yakınlarına 100'er bin lira destek ödemesi yapıyoruz. 3.7 milyon öğün yemek çıkarıyoruz. Psiko sosyal destek gruplarımız 9500'ü aşkın personelle depremzedelerimizin yanında yer alıyor. Üretim ve istihdamı desteklemek için, üreticilerimiz, çiftçilerimiz, sanayicilerimiz için ayrı ayrı programlar açıklayarak devreye alıyoruz.

Üretim ve istihdamı artırmak için her türlü desteği sağlamakta kararlıyız. Depremde hasar gören, yol, su , doğal gaz, haberleşme altyapısını kısa sürede hizmet verebilir hale getirdik.

Geçici barınma merkezlerinde okul öncesinden başlayarak her seviyede etkinlikler başlattık. Deprem şehirlerinde kademeli olarak 1 Mart'tan itibaren okulları açtık. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da şartlar uygun olduğu takdirde, uygun olan binalarda eğitimi 27 Mart'ta başlatmayı planlıyoruz.

Sahra hastaneleri başta olmak üzere, kurduğumuz geçici merkezlerl, vatandaşlarımıza hizmetleri kesintisiz veriyoruz.

DEPREMZEDELERE ADRES GÜNCELLEME ÇAĞRISI: SON GÜN 17 MART

Bir hususun altını çizmek isterim. Nüfus kayıtlarını gittikleri yerlere aldıran depremzedeler, oy kullanabilmeleri için ikamet kayıtlarını raya aldırmaları gerekiyor. E-Devlet veya Nüfus Müdürlükleri üzerinden 17 Mart'a kadar tamamlanmalıdır.

Hasar tespitlerinde sona gelinmektedir. 1 yılda 319 bin konut, toplamda 650 bin konut yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Bir kısmı zemin artı 3 bir kısmı ise zemin artı 4 olarak planlıyoruz. Köylerde ise ahırı ve bahçesi ile köy evi olarak tasarlıyoruz.

"HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Laf ola beri gele yok. Biz icraatlarımız ile konuşuyoruz. 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Hazırlıları tamamlanan yerlerde ilk kazmalar vuruldu. TOKİ'nin kurumsal birikimi ve inşaat sektörümüzün kapasitesi 1 yılda tamamla sözü verdiğimiz konutlara fazlası ile yeterlidir.

MUHALEFETE KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNDERMESİ

Buradan anamuhalefete sesleniyoruz. Biz kentsel dönüşümden bahsediyoruz, siz kendinizi rantsal dönüşüm olarak tanımlıyorsunuz orası ayrı.

Biz bu mücadelelerle, bu gayretlerle bugünlere geldik. Ülkemizde başlattığımız kentsel dönüşümlerin bir bölümünün nasıl yalanlarla engellendiğini hiçbir zaman unutmayacağız. İdeolojik bağnazlıklarla nasıl sabote edildiğini iyi hatılıyoruz. Bu projelere her kesimden samimi ve etkin destek görüyoruz. Depremler bizim aramızdaki tartışmalarımızı bitirmemizi beklemiyor. Bir an önce binaları dönüştürmezsek o yıkıntıların altında kalabiliriz. Bu meselenin üstesinden kısa sürede el birliği ile gelebileceğimize inanıyorum.

"BUNUN DERDİ NE ÜLKEDİR, NE MİLLETTİR, NE DEPREMZEDELERDİR"

Sadece konuşan, sadece ezberlerini, yalanlarını tekrarlayan deprem turistleri ile kendimizi kıyaslayamayız. Bu kıyas bize de, depremzede vatandaşlarımıza da haksızlık olur. Biz Hatay'ı ile, Kahramanmaraş'ı ile, Adıyaman'ı ile deprem bölgesine insanlarımızla dertleşmeye, çalışmaları koordine etmeye, talimatlarımızı vermeye gideriz. Bundan sonraki süreçte de çalışmaları yerinde görecek, depremzedelerimiz ile kucaklaşmaya devam edeceğiz. Bu zatın seçim kampanyasını deprem yıkıntıları önünde başlattığı siyasi arsızlığı, utanmazlığı bir tarafa bıraktık diyelim. Gece gündüz depremin ilk gününden beri orada çalışan bakanlarımıza, valilerimize iftira atmasına ne diyeceğiz? Yarısı yalan yarısı yanlış bir konuşma depremde evi yıkılan hangi vatandaşımızın sorunlarına çözüm getirir? Böyle birisinin derdi ne ülkedir, ne milletir, ne de depremzedelerdir.

"MİLLETİMİZ GEREKEN CEVABI SİZE 14 MAYIS'TA VERECEK"

Daha ortada fol yok, yumurta yok, bunların kendilerini kaptırdıkları ihtiras rüzgarlarına oradaki mazlumlar ve mağdurlar adına biz utandık. Yazıktır, günahtır. Siyaset kurumunu bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunların her işi aynı. 6 parti bir araya gelip güya seçim ittifakı kurdular. Konuştular toplandılar, dağıldılar. Amaç neydi, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve vekil listesi için çerçeveyi çizmek. Cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi yürütmeyi temsil edecek, millete karşı sözü olacak kişidir. Soruyorlar kaç yardımcın olacak? 1 olur, 10 olur, 500 olur. Ben bir tane başkan yardımcısı atadığımda bir başkan yardımcısı ile bu ülke nasıl yönetilecek diyordu. Şimdi birden 1500'e kadar başkan yardımcısı olabilirmiş. Böyle olması çok çok önemli. 6'lı masanın etrafında toplananlara bir şeyler dağıtılacak. Bu asıl millet bunları yutmaz, size gereken cevabı da 14 Mayıs'ta verir.

"BAY BAY KEMAL'E EMEKLİLİK KOLTUĞUNU VERECEĞİZ"

Uzun ve meşekkatli sürecin sonunda pek bir yıpranacak, pek bir örselenecek, son anda açıklanınca bunlardan kurtulan bir isim çıktı. Kim bu isim, aylardır aday olacağını söyleyen, medyada yazdıran CHP Genel Başkanı. Bay Bay Kemal nihayet bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. Kendisine gereken koltuğu vereceğiz. EYT'yi çıkardık. Siyasette buna gerek yoksa da, bu kanun kendisine örnek olur diye düşünüyorum.

Deprem yaralarının süratle sarılması, kalıcı konutların inşası yapacaklarımıza eklendi. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan en ufak bir sapma göstermeyeceğiz. Milletimizi hayallerine bir bir kavuşturuyoruz.

İşte Türkiye'nin otomobili TOGG. Hani fabrika diyordu? İşte muhteşem bir fabrika. Yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı zirvesi ülkemizde olacak. Cumartesi Finlandiya Başbakanı geliyor. 18 Mart'ta Çanakkale'deyiz. Sonra Balıkesir'de ülkemiz için son derece önemli olan bor fabrikasını açıyoruz.

Birileri üstad Necip Fazıl'a garip yakıştırmalar yapıyor. Üstad Necip Fazıl'ı buna kim takdim ediyor. Doğru takdim et. Önce vatanım ve milletim diyen herkes iş birliği yaparak, ortak bir zeminde buluşmanın yollarını arayacağız. İstikametimiz aydınlıktır.

 

"DAHA NE TÜR KEPAZELİKLERE ŞAHİT OLACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yılda yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldırmanın peşinde olduklarını, muhalefetin derdinin ise başkalarının emeğinin üzerine konmak olduğunu dile getirdi.

Ortaya çıkan tablonun bile tek başına, kimin nerede durduğunu, kimin ufkunun ve çapının ne olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, "Ortada fol yok yumurta yokken bunların kendilerini kaptırdıkları ihtiras rüzgarları, sergiledikleri kibir, takındıkları bencilce tavır karşısında insanlık adına, oradaki mazlumlar ve mağdurlar adına biz utandık. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler görecek, neler duyacak, ne tür kepazeliklere şahit olacağız. Yazıktır, günahtır. Milletimizin geleceğini emanet ettiği siyaset kurumunu bu seviyeye düşürmeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin bir yıl önce Millet İttifakı adı altında bir araya geldiğine, defalarca toplanıp dağıldığına işaret ederek seçim ittifakının gereğinin, cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve milletvekilliği listelerindeki muhtemel işbirliğinin çerçevesini çizmek olduğunu vurguladı.

"BU ASİL MİLLET BUNLARI YUTMAZ"
Milletvekili listesinin belirlenmesinin seçim takviminin başlamasıyla da olabileceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama cumhurbaşkanı adayı dediğiniz kişi yürütmeyi temsil edecek. Dolayısıyla millete karşı söyleyeceği sözü olan kişidir. Soruyorlar 'Kaç yardımcın olacak?' Ne diyor, 'Cumhurbaşkanının bir yardımcısı olabilir, 5, 10, 15, 500, 1500 olabilir' Buradan milletime sesleniyorum, ben bir tane başkan yardımcısı atadığımda ne demişti? 'Bir başkan yardımcısıyla bu ülke nasıl yönetilecek?' Şimdi geldik bugüne. Birden 1500'e kadar başkan yardımcısı atanabilirmiş. Tabii böyle olması çok çok önemli, neden? Altılı masanın etrafında toplananlara bir şeyler dağıtılacak. Bu dağıtımı yapabilmek için de yeteri sayıda başkan yardımcısı olması lazım. Bu anlayışla zannediyor ki benim milletim gafil. Bu asil millet bunları yutmaz, gereğinin cevabını da 14 Mayıs'ta size verir. Olay bu kadar basit. Türkiye gibi, içeride ve dışarıda pek çok gündemi olan bir ülkede bu sözün seçim takvimindeki iki aya sığdırılması mümkün değil. Altılı koalisyon, aylar boyunca cumhurbaşkanı adayını belirleyemeden toplanıp dağılırken 'Adayımız hazır ama yıpranmasın diye açıklamıyoruz.' dediler. Şimdi yardımcıları da yine yıpranmasın diye açıklamıyorlar. Sonuçta artık kaçacak, göçecek, erteleyecek, topu taca atacak yerleri kalmayınca artık bu isimleri de açıklamak için herhalde tekrar tekrar bir araya gelecekler."

Erdoğan, bu toplantılarda çıkan bir kavganın eşi benzerinin demokrasi tarihinde olmadığını, masanın altının üstüne geldiğini dile getirdi. Birilerinin önce masadan kalktığını, sonra her nasılsa tekrar oturduğunu veya oturtulduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu kavgada söylenen sözlerin, ortaya atılan ithamların, edilen hakaretlerin, yapılan tehditlerin çetelesini tutanlar herhalde epeyce kalın bir dosya sahibi olmuşlardır. Nedeni ve nasılı bizi ilgilendirmeyen bu rezil kavganın ardından CHP'nin iki büyükşehir belediye başkanını da işin içine katarak zar zor adaylarını ilan ettiler. Bu uzun ve meşakkatli sürecin sonunda maşallah gerçekten erkenden açıklansa pek bir yıpranacak, pek bir örselenecek, sona saklanması sayesinde tüm bunlardan kurtulacak bir isim çıktı. Kim bu isim? Aylardır cumhurbaşkanı adayı olduğunu hem kendisi bizzat izhar eden hem partisindeki tüm yöneticilerine söyleten hem medyada yazdıran CHP Genel Başkanı. Sonunda bay bay Kemal, birilerini öne sürmek, birilerinin arkasına saklanmak yerine karşımıza çıkacak, bizimle er meydanında yarışacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar altılı koalisyonun adayıyla demokratik bir şekilde yarışacak, ondan sonra da inşallah kendisine gereken koltuğu vereceğiz."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Önce vatanım ve milletim) diyen herkesle işbirliği yapmanın, ortak bir zeminde buluşmanın yollarını arayacağız." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kanunu çıkardıklarını hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmasına değinen Erdoğan, "Her ne kadar siyaseten emeklilikte bu kanuna gerek yok ise de yine bu durum kendisine örnek ve teşvik olur diye umuyorum." ifadesini kullandı.

"Altılı masa toplanıp toplanıp dağılır ve sonunda Kılıçdaroğlu'na teslim olurken biz ne yapıyorduk?" diye soran Erdoğan, eserden esere, hizmetten hizmete, açılıştan açılışa, mücadeleden mücadeleye koştuklarını belirtti.

Ülkeye ve millete zerre kadar hizmeti dokunmayanların akılla, mantıkla izahı olmayan afaki rakamlar ve yalan yanlış bilgilerle depremzedelerin kafalarını karıştırma gayretlerini üzüntüyle izlediklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adaylık ve liste kavgasından fırsat bulup deprem bölgesine turistik gezi mahiyetinde uğramasını da garipsemiyoruz. Kabul edemediğimiz şey, oradaki insanların acılarına yaptığı saygısızlıktır, insanların umutlarını baltalamaya kalkışmasıdır. Hep söylediğim gibi, bizim cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla, milletvekilleriyle, hükümet ve Cumhur İttifakı olarak yapacak çok işimiz var. Yılbaşında seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklarken göz önüne aldığımız mülahazaların tamamı geçerliliğini koruyor. Bunların üstüne bir de deprem yaralarının süratle sarılması, geçici barınma alanlarının oluşturulması, kalıcı konutların inşası ihtiyacı eklendi. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan en küçük bir sapma, en küçük bir taviz göstermedik, göstermiyoruz. Nitekim bir yandan depremin yaralarını sararken vizyon projelerimizi birer birer hayata geçirerek milletimizi hayallerine, hedeflerine kavuşturuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan depremin yaralarını sararken vizyon projelerini birer birer hayata geçirerek milleti hayallerine, hedeflerine kavuşturduklarını ifade ederek, "İşte Türkiye'nin otomobili Togg. Ne diyordu? 'Hani araba, hani fabrika?' Fabrika yerinde. Muhteşem bir fabrika ve vadettiğimiz gibi Türkiye'nin otomobili Togg, yarından itibaren ön sipariş almaya başlıyor." şeklinde konuştu.

"CUMA GÜNÜ FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI GELİYOR"
Türk Devletleri Teşkilatının olağanüstü zirvesinin Türkiye'nin ev sahipliğinde yarın Ankara'da yapılacağını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cuma günü Finlandiya Cumhurbaşkanı geliyor, cumartesi günü Çanakkale'deyiz. Pazar günü ülkemizin savunma sanayine güç katacak önemli bir tesisin, Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Milletimize taahhüdümüz olan emeklilik düzenlemesinden kamuya borçların yapılandırılmasına kadar birçok konuyu çözdük, çözüyoruz. Durmuyoruz, üretiyoruz, çalışıyoruz. Enerjiden ulaştırmaya kadar her alanda tamamlanan yatırımlarımızı açmak için gün sayıyoruz.

Deprem bölgesindeki imar ve ihya faaliyetlerini sürdürürken 81 ilimizi ve ilçelerini kapsayan 500 bin toplu konut, 1 milyon altyapılı arsa, 50 bin iş yeri projemizin kura çekimleri de devam ediyor. Sabit gelirlilerimiz başta olmak üzere milletimizin her kesiminin, küresel krizin ülkemize etkileri nedeniyle yaşadığı refah kaybının telafisine, üretimin ve istihdamın güçlendirilmesine yönelik programımızdan herhangi bir sapmaya mahal vermiyoruz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan her gelişmeyi yakından takip ederek ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinin gerektirdiği şekilde konum alıyoruz."

Erdoğan'dan son dakika Finlandiya açıklaması: Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız!"BU BORCU 14 MAYIS SEÇİMİNDEN ZAFERLE ÇIKARAK ÖDEYEBİLİRİZ"
Gençlerin heyecanları ve umutlarının, vizyon, program ve projelerinin ana taşıyıcısı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bilimin, teknolojinin, yenilikçiliğin rehberliğinde, hak, hakkaniyet, ehliyet ölçüleri içinde, maddi kalkınmayı manevi ruhla teçhiz ederek ülkemizi adım adım hedeflerine yaklaştıracağız. Yönümüzü 'doğruya doğru' dönerek 'Türkiye için hemen şimdi' kararlılığıyla hareket ederken bir kez daha 'Durmak yok, yola devam.' diyoruz. Bu inançla Cumhur İttifakı'nın her bir mensubundan, AK Parti'deki tüm dava arkadaşlarımdan, bizimle yol yürüyen tüm kardeşlerimizden 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışmalarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye 20 yılda kazandırdıkları eser ve hizmetleri, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının dinamosu haline dönüştürecekleri yeni bir döneme girerken herhangi bir kazaya asla meydan veremeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, "Kendimize, çocuklarımıza ve gençlerimize karşı, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında hayallerine kavuşmayı bekleyen herkese karşı borçluyuz. Bu borcu da ancak 14 Mayıs seçiminden zaferle çıkarak ödeyebiliriz. Önümüz Ramazan, bu mübarek ayı inşallah hem bereketinden ve feyzinden istifade edeceğimiz hem de 85 milyon insanımızın her biriyle gönül köprülerimizi güçlendireceğimiz bir iklime dönüştüreceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Necip Fazıl'a enteresan yakıştırmalar yaptığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Üstadı da ona kim takdim etti, onu da bilmiyoruz. Takdim ediyorsun, bari doğru takdim et. 14 Mayıs'a, Üstat Necip Fazıl'ın o veciz ifadesiyle 'pekleşerek' yani safları sıklaştırarak, birbirimize kenetlenerek, kalbimizde her bir insanımıza yer açarak hazırlanacağız. 'Önce vatanım ve milletim' diyen herkesle işbirliği yapmanın, ortak bir zeminde buluşmanın yollarını arayacağız. Şayet samimiyetle çalışırsak vatandaşımıza layıkıyla hizmet edersek Allah'ın izniyle istikametimiz de istikbalimiz de aydınlıktır."

Cumhur İttifakı’ndan stratejik hamle!

Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

 

Kılıçdaroğlu’ndan Necip Fazıl gafı

Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamaBAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Bu millet cevabı 14 Mayıs’ta verir"BU MİLLET CEVABI 14 MAYIS'TA VERİR"

Biz can onlar mal derdinde"BİZ CAN ONLAR MAL DERDİNDE"

Muhalefete kentsel dönüşüm tepkisiMUHALEFETE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEPKİSİ

Şanlıurfa'yı sel vurdu! Belediye Başkanı Abidin Beyazgül'den uyarı | Video

Bu haber 327327 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...