Son dakika: Çocuk istismarı iddiasında flaş gelişme! 3 kişi...

Son dakika: Çocuk istismarı iddiasında flaş gelişme! 3 kişi hakkında tutuklama talebi! Dava tarihi değişti

Son dakika haberleri... 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti. 6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.’in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

29 Aralık 2022 - 01:30

Son dakika: Çocuk istismarı iddiasında flaş gelişme! 3 kişi hakkında tutuklama talebi! Dava tarihi değişti

Giriş Tarihi: 13.12.2022 Güncelleme Tarihi: 13.12.2022 

Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili açıklama: Tutuklu yargılama talep ettik

Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili açıklamaAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığına yönelik iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yanık, ''Bu katalog bir suç, tutuklu yargılama talebinde bulunduk'' dedi.

Son dakika: Çocuk istismarı iddiasında flaş gelişme! 3 kişi hakkında tutuklama talebi! Dava tarihi değiştiSon dakika haberleri... 6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekliYusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama talep etti. 6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.’in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

6 yaşındaki kız çocuğunun istismarıyla ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında H.K.G.'nin avukatı tutuklama talep etti.

Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarına ilişkin iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İlk duruşma 22 Mayıs'da görülecek. İddianamede Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.

Olayla ilgili H.K.G.'nin avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep edildi. H.K.G.'nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesi istedi.

"TUTUKLU YARGILAMA TALEP ETTİK"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada "6 yaşındaki evlendirme skandalıyla ilgili sanıklar hakkında tutuklu yargılama talep ettik" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK TALEP ETTİ! DAVA TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Bakan Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili açıklamaAnadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "nitelikli cinsel saldırı", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul ederek duruşma tarihini 22 Mayıs 2023 olarak belirlemesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma tarihinin öne çekilmesi için talepte bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme, davanın ilk duruşmasının 30 Ocak 2023'te yapılmasına karar verdi.

Bu arada, mağdur H.K.G'nin avukatı mahkemeye başvurarak, tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Ziya G, Fatıma G. ve Kadir İ'nin tutuklanması talebinde bulundu.

Mağdur avukatı ayrıca dosyada gizlilik kararı verilmesini istedi.



AİLE BAKANLIĞI'NIN "TUTUKLAMA TALEBİ" DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin iddialar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın tamamlamasının ardından açılan davada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülecek davaya ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahillik talebinde bulundu. Bakanlık H.K.G'nin evlendirildiği sanık Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'in tutuklanmasını, 22 Mayıs 2023 günü görülecek duruşmanın yakın bir tarihe çekilmesi ve dosyada gizlilik kararına hükmedilmesi talep etti. Bakanlığın mahkemeye sunduğu talep dilekçesinin detayları ortaya çıktı.

DAVA TARİHİ DEĞİŞTİ

6 yaşındaki kız çocuğu H.K.G.'in istismarı ile ilgili tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in yargılanacağı dava 30 Ocak tarihinde görülecek.

"SANIKLARIN KAÇMA İHTİMALİ VAR"

Sabah'ın haberine göre mağdur H.K.G.'nin can güvenliğinin tehlikede olma ihtimaline dikkat çekilen dilekçede, ilerde mağdur ve çocuğu hakkında olumsuz kanaat oluşturulma ihtimalinin de kuvvetle muhtemel olacağı kaydedildi. Tüm bu nedenler ile mağdur H.K.G. ve çocuğunun üstün yararı göz önüne alındığında sanıkların kaçma şüphesi olduğuna vurgu yapılan dilekçede, sanıkların tutuklanması ve dosyada gizlilik kararı verilmesini talep etmenin zorunlu olduğu kaydedildi.

"SOMUT DELİL VARKEN ADLİ KONTROL ANLAŞILAMADI"

Suçun katalog suçlardan olduğu ve kuvvetli suç şüphesine dair somut delillerin olmasına rağmen sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının anlaşılamadığı ifade edildi. Suçun toplum nezdinde oluşturduğu infial ve suçun hem katalog suçlardan hem de birden çok defa işlendiğine vurgu yapılan dilekçede, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu belirtildi. Talebin ardından İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karar bekleniyor.

İŞTE OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul'da Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin iddialar üzerine yapılan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

H.K.G., 7 Haziran 2022 günü kayda alınan ifadesinde 6 yaşındayken babasının annesini iknaya çalıştığını belirterek "Annem 'o daha küçük' diyordu. Babam beni çağırdı ve 'Kızım büyüdün sen değil mi, kocaman oldun, abla oldun değil mi?' diye sordu. Ben de sevinerek, 'Evet büyüdüm' dedim. Babam anneme 'Bak kızım büyümüş, artık gelin olabilir' dedi. Ertesi gün 29 Şubat 2004'te annem beni hazırladı babam elimden tuttu medreseye indirdi. İçeride iki tanımadığım adam ve Kadir İstekli vardı. Arka tarafa geçmemi istediler. O gün benim nikâhım kıyılmış" dedi.

'BU BİR OYUN DEDİ'

Milliyet'te yer alan habere göre Kadir İstekli'nin ertesi gün kendine cinsel istismarda bulunduğunu anlatan H.K.G. "Sen benim karımsın, ben de senin kocanım. Evliler böyle oyun oynarlar, ama bu oyun kimseye söylenmez, bak annen ile baban kimseye söylemiyor' dedi" ifadelerini kullandı.

'YATAĞINA GÖNDERDİ'

7-8 yaşlarında da tecavüzlerin sürdüğünü belirten H.K.G. şöyle devam etti:

"Sapanca'da bir evimiz bulunuyordu, oraya gitmiştik. Babam beni o gece Kadir'in odasına yatağına gönderdi. Ben odasına gittiğimde Kadir kapıyı kilitledi. Tekrar bana 'oyun oynayalım mı' dedi. Ben 'hayır, abime gitmek istiyorum' dedim, ağladım. Kadir bağırdı, azarladı. Sonra tekme attım, o da sinirlendi, bana saldırdı. Zamanla her şey normalmiş gibi davranılmaya başlandı. Ben çocuklar küçükken evleniyormuş gibi, herkes böyleymiş gibi düşünüyordum. 10 yaşına gelince Arifiye ilçesinde cemaatin Kur'an kurslarından birine yazıldım. Kurstaki hocalarımdan birine 'Hocam ben evliyim' dedim. Hocam üzüldü, bana sarıldı. 13 yaşlarıma geldiğinde nişan yapmaya karar verdiler. 14 yaşımda da düğün yaptılar.

ANNEM AĞZINDAN KAÇIRDI

Kadir ile aynı evde yaşamaya başladıktan birkaç ay sonra ilk adetimi gördüm. 14 yaşındaydım. Annem ve Kadir beni kadın doğum polikliniğine götürdüler. Annem doktorla konuşurken evli olduğumu ağzından kaçırdı.

Doktor polis çağırdı. Polis karakola götürdü. Benim yerime annem ve Kadir ifade verdi. Yaşımın normalde büyük olduğunu, ancak küçük yazıldığını söylemişler. Savcılık kemik testi istedi. Kemik testi için odaya girdiğimde içeride bir kız film çekiliyordu. Sonra öğrendiğime göre o kızın kemik testi benim kemik testimmiş gibi göstermişler.

'KAÇARKEN BABAM DARBETTİ'

Kadir ile aynı evde yaşamaya başladıktan sonra bir radyo programına denk gelmiştim. Burada konuşan kişi, kız çocuklarının evlendirilmelerinden bahsediyordu. Facebook üzerinden bu kişiye ulaştım. Evden kaçmaya karar vermiştim. Tam kaçacakken ailem yakaladı. Babam beni darbetti. Elimden telefonu aldılar. 17 yaşıma gelince hamile kaldım. Resmi nikah yaptılar. Çocuğum 2 yaşına gelince ailem onu benden aldı. Bir gün alışveriş için dışarı gitmiştim, AVM'den telefon aldım. Telefondan yaptığım araştırmalar sonucu Wattpad isimli kitap uygulamasında bir abla ile tanıştım. Ona her şeyi anlattım. O da bana 'delilleri topla devlete sığın' dedi. Beş ses kaydı aldım. Delilleri topladım. Annemi aradım, oğlumu çok özlediğimi, bir gece bende kalmasını istediğimi söyledim. Annem 'tamam' dedi. Sabah uyanınca saat 07.30'da oğlumu uyandırdım, adliyeye geldim. Yaşadıklarımı anlattım.''

ANNE: YAŞ FARKINI SORUN ETMEDİK

H.K.G.'nin annesi Fatıma Gümüşel de, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na şüpheli olarak ifade verdi. Anne Gümüşel şunları söyledi:

Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G'yi istemeye geldiler. Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli'yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu. Kızım H.K. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli'den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli'den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.'yı Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye'de kaldı. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır.

 

 

AK PARTİ VE BAKANLARDAN PEŞ PEŞE TEPKİ: MAĞDURUN YANINDA SUÇLUNUN KARŞISINDAYIZ

Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., '6 yaşında evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldığı'nı belirterek şikâyetçi olmuştu. İddialarla ilgili İstanbul Anadolu Başsavcılığı'nın iddianamesi 30 Ekim'de tamamlandı. İddianamede ŞİMDİ 24 yaşında olan H.K.G.'nin anne ve babası tecavüze göz yummakla suçlandı.

Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel'in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işledikleri belirtildi. Haklarında en az 27'şer yıl hapis istendi.

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olunduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir" denildi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ASLA KABUL EDİLEMEZ, AFFEDİLMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop olayla ilgili "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur" yorumunda bulundu.

AK PARTİ'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER: LANETLİYORUZ

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili AK Parti'den peş peşe çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter'dan, "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların Istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz" paylaşımı yaptı.

BAKAN ERSOY: MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI BİLGİN: SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuyla ilgili şunları söyledi:
"Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor. Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum."

DİYANET'TEN SERT TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "İslam'a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çocuklarımız bizim en hassas emanetimiz ve dokunulmaz değerimizdir. Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun yüksek yararının gözetilmesi dini, hukuki ve insani bir sorumluluktur. Çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumak hem toplumsal hem de kurumsal vazifemizdir. Zira çocuğun örselenmesi, geleceğimizin yara alması anlamına gelir.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır. Ancak konunun yüce dinimiz İslam ile bağdaştırılarak Müslümanların itham edildiği bir sürece dönüştürülmesi son derece rahatsız edicidir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir defa daha ısrarla belirtmek isteriz ki, İslam'a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz. Çocuk istismarı ile mücadeleye kararlılıkla devam eden Başkanlığımız, toplumumuza her alanda olduğu gibi evlilik ve aile konusunda da sahih dini bilgi sunmaya kararlılıkla devam edecektir."

 

 

Son dakika.... 6 yaşındaki çocuğa istismar Bakan Yanık: 2 Aralıkta dava bize ihbar edildi

"DAVANIN TARAFIYIZ, TAKİP EDECEĞİZ"

Bunu gizlilik kuralı gereği açıklamam mümkün değil ama şunu daha önce ifade etmiştim prensipte özellikle altını çizmek istiyorum mağdurun bizden korunma, barınma, gizliliğin sağlanması konusunda talebi olursa her türlü desteği veririz. Hukuksal süreci biz zaten davanın tarafıyız, takip edeceğiz. Ayrıca 2012 yılında mağdurun bir hastaneye müracaatıyla başlayan ardından takipsiz kalan süreç hakkında kemik yaşı tespitiyle alakalı Sağlık Bakanlığı’mız soruşturma başlattı. Adalet Bakanlığı’mız soruşturma başlattı. Mağdurun bir taraf olduğu hukuksal süreçleri bundan sonra biz de takip edeceğiz. Gazeteci arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konunun bir farkındalığı tetiklemek anlamında haberleştirmeleri çok önemli ancak bu konu dava açıldıktan sonra haber oldu. Zaten 2 senedir takip ettiğimiz bir süreç ve bir dava konusu olmuş. Bu anlamda bakanlığımız özelinde baktığımızda her türlü desteği, katkıyı sağladığımız mağdurun kendisinin hukuksal olarak vekaletname ile takip ettirdiği bizim de kanunen dahil olacağımız noktada aynı gün dahil olduğumuz bir süreçten bahsediyoruz.

DAVA TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

Duruşma talebinin öne alınmasını talep ettik, talebimizi bugün itibarıyla kabul edildi. Tutuklu yargılanma talebi dosyada mahkeme inceleyecek ondan sonra karar verecek. 

6 yaşındaki çocuğa istismar olayında yeni gelişme! Duruşma tarihi öne alındı

6 yaşındaki çocuğa istismar olayında yeni gelişme! Duruşma tarihi öne alındıHaberi Görüntüle

'TUTUKLU YARGILAMA TALEBİNDE BULUNDUK'

Tutuklu yargılama yargılanma önlemlerindendir mahkemelerin takdir yetkisi vardır ancak bu olay Türk ceza kanununda katalog suçlardan yani tutuklanması gereken, teşvik edildiği suçlardan birisidir. Zaten böyle olduğu için biz de tutuklu yargılama talebinde bulunduk. Soruşturmanın önceki evreleriyle alakalı değerlendirme yapmayacağım. Bundan sonraki aşamalarda suçun tanımlanış biçimi, oluş biçimi ve mağdurun hukukunun korunması noktasında biz TCK’dan 6292 sayılı kanundan kaynaklı bütün yetkilerimizi mağdur lehine kullanacağız. Çok yakından dikkatle takip ettiğimiz bir dava. Her türlü mevzuattan aldığımız yetkiyi bu davada kullanacağız.

"GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAZ"

Vakfın incelenmesi İçişleri Bakanlığı’nın, çocukları sorumlulukları Milli Eğitim Bakanlığımızın ağırlıklı olarak. Bu vakıf yada herhangi başka vakıf her kim olursa olsun, başkanı yöneticisi, hiç önemli değil. Kim olursa olsun çocukların istismarı, şiddete uğraması, bu ve benzeri eylemin tarafı ise hiç gözünün yaşına bakılmaz. Hiçbir şekilde inzibati işlemin, hukuksal yaptırımın eksik kalmayacağını açık bir biçimde söylüyorum.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAĞINA YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Meclis’te komisyonun kurulması fikri oluştu. 2016 yılında benzeri bir komisyon kurulmuştu. Çocukların cinsel istismarına yönelik mücadelenin araştırılmasına ilişkin bir komisyon 2016’da kuruldu. Komisyon incelemelerini tamamladıktan sonra rapor ortaya çıkardı. Nitekim TCK’nın 103. Maddesinde düzenlenen cezalar artırıldı. Yaş sınırına göre hatta çok ağır birtakım vakalar vardı 11 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı, 12 yaş altında olması durumunda ceza 18 yıldan başlamak üzere artırıldı. Çocuk izleme merkezlerimizin, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulması, sayılarının artırılması, yurtların denetimi Milli Eğitim Bakanlığı’na verildi. Meclisi’miz bunu araştırma komisyonu ile sonuca bağlayacaktır.

"HUKUKUMUZDA EVLİLİK YAŞI BELLİDİR"

Bizim hukukumuza göre evlilik yaşı bellidir. 16 hakim kararıyla 17 ebeveyn izniyle 18 yaşında her bir birey kendisi verebilir. Biz bugünkü sosyal gerçeklik karşısında 16-17 yaşında bile bir kişinin kadın ya da erkek fark etmez eğitim sürecini tamamlamış, psikolojik gelişimini tamamlamış olacağını düşünmediğimiz için erken yaşta evliliklerin en azından kişilerin eğitim süreçlerini tamamlamaları noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Zaten aralıksız bir biçimde çalışmalarımız devam ediyor 2017’nin son çeyreğinden itibaren pilot seçtiğimiz illerde erken yaşta zorla evlilikle ilgili acil eylem planı hazırlıyoruz. 4 ilimizi daha Afyon, Ardahan, Edirne ve Siirt’i risk bölgelerine dahil etmişiz. Sürekli olarak sahayı tarayıp bir bölgede erken yaşta zorla evlilik riski görüyorsak oraya daha yoğun daha özellikli çalışmalarımızı artırıyoruz.

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında flaş gelişme! 3 kişi hakkında tutuklama talebi

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında flaş gelişme! 3 kişi hakkında tutuklama talebiHaberi Görüntüle

6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında yeni gelişme! Kemik yaşı raporu yazan doktora soruşturma

6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında yeni gelişme! Kemik yaşı raporu yazan doktora soruşturmaHaberi Görüntüle

6 yaşındaki kıza istismar skandalı! Tedbir neden yok?

6 yaşındaki kıza istismar skandalı! Tedbir neden yok?Haberi Görüntüle

Cinsel istismar iddialarına tepkiCİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINA TEPKİ

Bakanlıktan cinsel istismar iddialarına ilişkin açıklamaBAKANLIKTAN CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İsmailağa Vakfı’ndan ’istismar’ açıklamasıİSMAİLAĞA VAKFI'NDAN 'İSTİSMAR' AÇIKLAMASI

Açıklama için neden beklendi?AÇIKLAMA İÇİN NEDEN BEKLENDİ?

Bu haber 327306 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan teşkilatlara net mesaj: Partimizi kapris kibir ve şahsi hedeflere kurban etmeyiz
Başkan Erdoğan'dan teşkilatlara net mesaj: Partimizi kapris kibir...
Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişti
Öğretmen Atamalarında Mülakat Sistemi Değişti