Son dakika: Başsavcılığın "Boğaziçi" raporu ortaya...

Son dakika: Başsavcılığın "Boğaziçi" raporu ortaya çıktı! Rektöre 4 saat 50 dakikalık abluka

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesi'ni karıştıran provokatörlerin rektörlük binasını işgal girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı rapor ortaya çıktı. Rapora göre rektör 5 saat makamında alıkoyuldu, rektörün aracının lastikleri indirildi. Yine tespitlere göre, grubun Rektörlük Binasını kuşatması nedeniyle binadan çıkmaları engellenen rektörlük çalışanları olayların 17:00'den 22:00'ye kadar sürdüğünü kaydetti.

07 Şubat 2021 - 17:02 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 08:20

Son dakika: Başsavcılığın "Boğaziçi" raporu ortaya çıktı! Rektöre 4 saat 50 dakikalık abluka

Giriş Tarihi: 04.02.2021 Güncelleme Tarihi: 04.02.2021 

Son dakika haberi... 'ni karıştıran provokatörlerin rektörlük binasını işgal girişimine ilişkin 'nın hazırladığı rapor ortaya çıktı. Rapora göre rektör 5 saat makamında alıkoyuldu, rektörün aracının lastikleri indirildi. Yine tespitlere göre, grubun Rektörlük Binasını kuşatması nedeniyle binadan çıkmaları engellenen rektörlük çalışanları olayların 17:00'den 22:00'ye kadar sürdüğünü kaydetti.

Rektöre 4 saat 50 dakikalık abluka

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektörlük Binasına yönelik işgal girişiminde bulunan provokatörlere yöneltilen suçlamalar belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili hazırladığı sevk yazısında, işgalci öğrencilerin 5 saat rektörü makamında alıkoydukları, makam aracını da lastiklerini indirerek hareket ettirmez hale getirdikleri kaydedildi.

Sabah'ın haberine göre Başsavcılıkça hazırlanan sevk yazsında, Boğaziçi Güney Kampüsü'nde 1 Şubat günü 'Kayyum Rektör İstemiyoruz' sloganıyla sosyal medya üzerinden yapılan toplanma çağrısı üzerine, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde Covid-19 tedbirleri kapsamında miting, yürüyüş, oturma eylem, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı vb. faaliyetlerin yapılmasının 1 ay süreyle yasaklanması kararına binaen aynı gün saat 08:00 itibariyle Üniversite çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alındığı kaydedildi.

REKTÖRLÜĞÜN 3 KAPISINI DA ABLUKA ALTINA ALDILAR
Savcılıkça yapılan tespitlere göre, saat 16:45 sıralarında yaklaşık 50 kişilik grup Güney Kampüs Ana Kapısı'ndan gelerek Rektörlük Binası'na girmek istedi. Rektörlük kapısına dayanan öğrencilere özel güvenlik görevlilerince müdahale edildi. Öğrencilerin rektörlüğe girmeleri engellendi. İlerleyen dakikalarda öğrenciler rektörlüğün 3 kapısını da abluka altına alarak slogan ve alkışlar eşliğinde Rektörlük Binasına giriş ve çıkışı tamamen engelledi.

MAKAM ARACININ LASTİKLERİNİ İNDİRDİLER
Bu esnada rektörlük binasını ablukaya alan grubun rektörlük makamına ait aracın lastik havaları indirilip hareket kabiliyetini kısıtlandı. Rektörlük Binasını abluka altına alan grup, 'Rektör dışarı çıkana kadar, gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar, basın açıklaması yapmamızı izin verilene kadar kapıları terk etmiyoruz' şeklinde açıklama yaptı. Rektörlük Binası etrafını ablukaya almaya devam ettiler. Bu durum üzerine rektörlük makamının talebi doğrultusunda saat 21:35 itibariyle kolluk kuvvetlerince rektörlük önüne gelindi.

Rektörlüğü abluka altına alan öğrencilere ses yayın aracıyla yüksek sesle 3 defa uyarıda bulunuldu. Dağılmamakta ısrar eden gruba önce özel güvenlik görevlilerince müdahale edildi. Yetersiz kalması üzerine Çevik Kuvvet görevlileri tarafından rektörlük önünden kale kapı istikametine kaçış alanı bırakılarak grup dağıtılmaya çalışıldı. Dağılmamakta ısrar eden gruba zor kullanılarak 51 şüpheliye yakalama işlemi gerçekleştirildi.

Yine tespitlere göre, grubun Rektörlük Binasını kuşatması nedeniyle binadan çıkmaları engellenen rektörlük çalışanları olayların 17:00'den 22:00'ye kadar sürdüğünü kaydetti.

Öte yandan kolluk fezlekesine göre olaylara müdahale sırasında polis kalkanlarının da zarar gördüğü öğrenildi.

Son dakika: "Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın" çağrısında bulunan Milletvekili  hakkında soruşturma

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağımsız Milletvekili 'ın  protestolarını bahane ederek "Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın" çağrısında bulunması üzerine hakkında "suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Ahmet Şık hakkında soruşturma!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca,  Bağımsız Milletvekili  hakkında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında, İstanbul Milletvekili Şık'ın "Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yapıldığı" belirtildi.

Bunun üzerine, Şık, hakkında TCK 214. Maddesi kapsamında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "Bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında; Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın Boğaziçi protestolarını bahane ederek, 'bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yer alması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından, 27. Dönem Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık hakkında TCK 214. maddesi kapsamında 'suç işlemek için alenen tahrik' suçundan soruşturma başlatıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Boğaziçi provokatörlerini DHKP-C terör örgütünün avukatları savundu!

İstanbul Valiliğinden Kadıköy'deki olaylara ilişkin açıklama: 65 şüpheliden 58’i farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı

 

 

 

SON DAKİKA: Kadıköy'de polis araçlarına saldıran provokatörlerle ilgili flaş gelişme: 8 şüpheliden 5'i yakalandı

SON DAKİKA: İzmir'deki Boğaziçi provokasyonu: 51 gözaltıdan 39'unun terörden kaydı var

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Boğaziçi provokatörlerine sert tepki: Öğrenci misiniz terörist misiniz?

Antalya’da 20 yaşındaki 1 çocuk annesi kadına kocasından akılalmaz işkenceler

Giriş Tarihi: 04.02.2021 Güncelleme Tarihi: 04.02.2021 

Antalya ’da bir çocuk annesi 20 yaşındaki Büşra D, 2 yıl önce kaçarak evlendiği eşinin sürekli tekme, tokat, demir borulu şiddetine maruz kaldı. Ağzı bantlanan, kafası su dolu leğene batırılan, saldırgan köpeklerin önüne atılmakla tehdit edilen genç kadının, son atılan tekmede burnu kırıldı.

Antalya’da 20 yaşındaki 1 çocuk annesi kadına kocasından akılalmaz işkenceler

Kepez ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi 20 yaşındaki ev hanımı Büşra D, ortaokul ve lise yıllarındaki sevgilisi 22 yaşındaki S.D. ile kaçarak evlendi. İddiaya göre ikili arasında bir ay sonra başlayan tartışmalar kısa sürede şiddete dönüştü. Cep telefonu dahi olmayan ve dört duvar arasında hapis hayatına mahkum olduğunu iddia eden genç kadının hayatı kısa sürede kabusa dönüştü. S.D, telefonuyla ailesini aradığı için ve geçmişteki fotoğraflardan kıskançlık krizine girerek Büşra D'yi sık sık dövmeye başladı.

Tokat, yumruk, tekme, taş, odun, elektrikli süpürgenin demir borusu ile dayak yiyen genç kadın, aldığı ölüm tehditleri karşısında hep susmak zorunda kaldı. Komşular şiddetin sesini duymasın diye ağzı bile bantlanan Büşra D, ailesinin kaçtığı için kendisini istemeyeceğini düşünerek geri de dönemedi. Hamile olduğu zamanlarda bile sürekli eşi tarafından darp edilen genç kadın, yerlere dökülen kanları kendisi temizledi. Yasaklı cins köpek besleyen eşi tarafından bu hayvanların önüne atılmakla tehdit edilen Büşra D'nin kafası banyoda su dolu leğenin içine defalarca batırılıp çıkarıldı.

Bir süre önce yine Büşra D., eşinin telefonundan ablasını aradı. Bunu gören S.D, salonda tekme tokat dövmeye başladığı eşinin götürdüğü yatak odasında attığı tekme ile burnunu kırdı. Bu olayın ardından komşuların aileye haber vermesiyle durum polise bildirildi. Ailesinin yanında olduğunu gören Büşra D, daha önce şikayetçi olmaktan defalarca vazgeçtiği eşinden şikayetçi olmaya karar verdi. Baba ocağına dönen Büşra D, ailesinin de desteği ile hukuk mücadelesi başlattı. İlk olarak bir aylık uzaklaştırma kararı aldıran Büşra D, eşinden hem boşanmak hem de en ağır cezayı almasını istedi. Yüzünde, yanağında morluklar olan, gözlerinin altı simsiyah olan Büşra D'in burnunda ise yara izlerinin olduğu görüldü. Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan genç kadın, adaletin yerini bulmasını istedi.

Büşra D, ortaokul yıllarında tanıştığı eşiyle ilerleyen yıllarda kaçarak evlendiklerini söyledi. Ailesinin bu birlikteliği kabul etmediğini, her zaman eşini ailesine karşı savunduğunu dile getiren Büşra D, "Ailem bana kızarken eşim beni korur kollar diye düşünmüştüm. Kaçarak evlendik. Her tehlikeye karşı beni koruyacağını zannettim ama öyle olmadı. Kısa süre sonra eşimle aramızda tartışmalar başladı. Evlenmeden önceki fotoğraflarımı görerek eşim kıskançlık krizlerine girmeye başladı. Beni her yerde aşağılamaya başladı. 'Benim her istediğimi yapmak zorundasın, nikahım altındasın, seni döverim de söverim de hiçbir şekilde gidemezsin. Çocuğunu elinden alırım' diyordu. Çocuğumuzun doğumunu bile sevinçle karşılamadı. Hep alttan aldım, her yaptığına 'evet' dedim" diye konuştu.

Her dayak yediğinde odasına çekilip ağladığını ve çocuğuna sığındığını dile getiren Büşra D, "'Allah'ım yardım et, beni bundan kurtar' diye dua ederdim. Kendince bahaneler bulur hep beni döverdi. Elektrik süpürgesinin demir borusuyla dövdü. Saçımdan tutup yatak başlığına, dolap başlarına, yerlere vururdu. Bu sırada da hep ağzımı bantlardı. Akan kanlarımı hep kendim sildim. Bir defasında içirdiğim su çocuğumun boğazına sıçradı. Buna kızan eşim beni banyoya götürdü ve içi su dolu leğene başımı defalarca batırıp çıkardı. Telefonum bile olmadı. Beni köpek yerine koyuyordu. Eskiden kalma bir fotoğrafı görünce beni arabayla ormana götürdü. Kayanın üzerine oturttu ve vurmaya başladı. Aldattı, aileme hakaretler ederdi, döverdi susardım. En son, 'Bu kadar yeter diğer kadınlar gibi olmayacağım. Bende ölmek istemiyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

Mutlu bir evlilik hayali kurarken hayatının kabusa döndüğünü ifade eden Büşra D, eşinin kendisini ezdiğini, hizmetçi yerine koyduğunu ve kölesi gibi gördüğünü kaydetti. Eşinin hiçbir iş yapmadığını, saldırgan köpek tutkusu olduğunu anlatan Büşra D, "Her kavgamızda köpeklerin yanına beni götürür, 'Bak seni bu köpeklere yediririm, işkence yaptırım, kemiklerini bile köpeklere yediririm' derdi" dedi.



Eşinden ayrılmaya karar verdiği olayı da anlatan Büşra D, "En son yine bir kıskançlık olayında dayak yedim. Onun telefonundan ablamla görüştüğüm için beni tekme ve yumrukla dövdü. Yatak odasında attığı tekmeyle burnum çatladı. Polisler geldi, şikayetçi oldum. Kaçarak evlendiğim için ailem beni geri kabul etmez diye düşünüyordum. Ama yanılmışım. Ailem de arkamda olunca kendime güvenim daha çok geldi. Boşanmak, tüm haklarımı almak istiyorum. İsmini bile duymak istemiyorum. Bana yaşattıklarının cezasını almasını istiyorum" diye konuştu.

1 aylık uzaklaştırma kararına rağmen içinde bir korku olduğunu anlatan Büşra D, eşinin yaptıklarının cezasız kalmamasını ve tutuklanmasını istedi.
Büşra D'nin avukatı Gözde Özsoy ise müvekkilinin uzun süredir cebir, tehdit ve şiddet eyleminin mağduru olduğunu söyledi.

Bu anneye yapılan işkenceler filmlerde bile yokBüşra D'nin yaşadığı şiddetin dayanılmaz boyutlara ulaştığını dile getiren Özsoy, "Müvekkilim konuyu artık adli makamlara taşımıştır. Bizde Cumhuriyet Başsavcılığına koruma tedbir talepli başvurumuzu yaptık. Hukuki ve yasal süreci titizlikle yürüteceğiz. Şüpheli, kadına şiddet failidir. Müvekkilim erken davranarak adli makamlara başvurdu ve kendini koruma altına aldı. Şu durumda koruma tedbir kararı müvekkilimi koruyamamaktadır. Biz suç duyurumuzda tutuklama tedbiri de talep edeceğiz. Müvekkilim daha üst bir korumaya muhtaç. Şu an bir aylık bir uzaklaştırma kararı var. Biz bir kadın cinayeti daha olmasın diye tutuklama kararı talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cani koca genç kadının hayatını kararttı!

Son dakika haberi... ’da, tüyler ürperten bir olay yaşandı. Bir çocuk annesi 20 yaşındaki Büşra D, 2 yıl önce kaçarak evlendiği eşinin sürekli tekme, tokat, demir borulu şiddetine maruz kaldı. Ağzı bantlanan, kafası su dolu leğene batırılan, saldırgan köpeklerin önüne atılmakla tehdit edilen genç kadının, son atılan tekmede burnu kırıldı. Yüzü morluklar içinde olan talihsiz kadın, eşinin uyguladığı akılalmaz işkenceleri şöyle anlattı...

Cani koca genç kadının hayatını kararttı!

Kan donduran olay Antalya'da yaşandı... Kepez ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi 20 yaşındaki ev hanımı Büşra D, ortaokul ve lise yıllarındaki sevgilisi 22 yaşındaki S.D. ile kaçarak evlendi. İddiaya göre ikili arasında bir ay sonra başlayan tartışmalar kısa sürede şiddete dönüştü. Cep telefonu dahi olmayan ve dört duvar arasında hapis hayatına mahkum olduğunu iddia eden genç kadının hayatı kısa sürede kabusa dönüştü. S.D, telefonuyla ailesini aradığı için ve geçmişteki fotoğraflardan kıskançlık krizine girerek Büşra D'yi sık sık dövmeye başladı.

Tokat, yumruk, tekme, taş, odun, elektrikli süpürgenin demir borusu ile dayak yiyen genç kadın, aldığı ölüm tehditleri karşısında hep susmak zorunda kaldı. Komşular şiddetin sesini duymasın diye ağzı bile bantlanan Büşra D, ailesinin kaçtığı için kendisini istemeyeceğini düşünerek geri de dönemedi. Hamile olduğu zamanlarda bile sürekli eşi tarafından darp edilen genç kadın, yerlere dökülen kanları kendisi temizledi. Yasaklı cins köpek besleyen eşi tarafından bu hayvanların önüne atılmakla tehdit edilen Büşra D'nin kafası banyoda su dolu leğenin içine defalarca batırılıp çıkarıldı.

Bir süre önce yine Büşra D., eşinin telefonundan ablasını aradı. Bunu gören S.D, salonda tekme tokat dövmeye başladığı eşinin götürdüğü yatak odasında attığı tekme ile burnunu kırdı. Bu olayın ardından komşuların aileye haber vermesiyle durum polise bildirildi. Ailesinin yanında olduğunu gören Büşra D, daha önce şikayetçi olmaktan defalarca vazgeçtiği eşinden şikayetçi olmaya karar verdi. Baba ocağına dönen Büşra D, ailesinin de desteği ile hukuk mücadelesi başlattı. İlk olarak bir aylık uzaklaştırma kararı aldıran Büşra D, eşinden hem boşanmak hem de en ağır cezayı almasını istedi. Yüzünde, yanağında morluklar olan, gözlerinin altı simsiyah olan Büşra D'in burnunda ise yara izlerinin olduğu görüldü. Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan genç kadın, adaletin yerini bulmasını istedi.

ÇOCUĞUYLA TEHDİT ETTİ
Büşra D, ortaokul yıllarında tanıştığı eşiyle ilerleyen yıllarda kaçarak evlendiklerini söyledi. Ailesinin bu birlikteliği kabul etmediğini, her zaman eşini ailesine karşı savunduğunu dile getiren Büşra D, "Ailem bana kızarken eşim beni korur kollar diye düşünmüştüm. Kaçarak evlendik. Her tehlikeye karşı beni koruyacağını zannettim ama öyle olmadı. Kısa süre sonra eşimle aramızda tartışmalar başladı. Evlenmeden önceki fotoğraflarımı görerek eşim kıskançlık krizlerine girmeye başladı. Beni her yerde aşağılamaya başladı. 'Benim her istediğimi yapmak zorundasın, nikahım altındasın, seni döverim de söverim de hiçbir şekilde gidemezsin. Çocuğunu elinden alırım' diyordu. Çocuğumuzun doğumunu bile sevinçle karşılamadı. Hep alttan aldım, her yaptığına 'evet' dedim" diye konuştu.

"ALDATTI, HAKARETLER ETTİ"
Her dayak yediğinde odasına çekilip ağladığını ve çocuğuna sığındığını dile getiren Büşra D, "'Allah'ım yardım et, beni bundan kurtar' diye dua ederdim. Kendince bahaneler bulur hep beni döverdi. Elektrik süpürgesinin demir borusuyla dövdü. Saçımdan tutup yatak başlığına, dolap başlarına, yerlere vururdu. Bu sırada da hep ağzımı bantlardı. Akan kanlarımı hep kendim sildim. Bir defasında içirdiğim su çocuğumun boğazına sıçradı. Buna kızan eşim beni banyoya götürdü ve içi su dolu leğene başımı defalarca batırıp çıkardı. Telefonum bile olmadı. Beni köpek yerine koyuyordu. Eskiden kalma bir fotoğrafı görünce beni arabayla ormana götürdü. Kayanın üzerine oturttu ve vurmaya başladı. Aldattı, aileme hakaretler ederdi, döverdi susardım. En son, 'Bu kadar yeter diğer kadınlar gibi olmayacağım. Bende ölmek istemiyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

Mutlu bir evlilik hayali kurarken hayatının kabusa döndüğünü ifade eden Büşra D, eşinin kendisini ezdiğini, hizmetçi yerine koyduğunu ve kölesi gibi gördüğünü kaydetti. Eşinin hiçbir iş yapmadığını, saldırgan köpek tutkusu olduğunu anlatan Büşra D, "Her kavgamızda köpeklerin yanına beni götürür, 'Bak seni bu köpeklere yediririm, işkence yaptırım, kemiklerini bile köpeklere yediririm' derdi" dedi.



"YAŞATTIKLARININ CEZASINI ÇEKSİN"
Eşinden ayrılmaya karar verdiği olayı da anlatan Büşra D, "En son yine bir kıskançlık olayında dayak yedim. Onun telefonundan ablamla görüştüğüm için beni tekme ve yumrukla dövdü. Yatak odasında attığı tekmeyle burnum çatladı. Polisler geldi, şikayetçi oldum. Kaçarak evlendiğim için ailem beni geri kabul etmez diye düşünüyordum. Ama yanılmışım. Ailem de arkamda olunca kendime güvenim daha çok geldi. Boşanmak, tüm haklarımı almak istiyorum. İsmini bile duymak istemiyorum. Bana yaşattıklarının cezasını almasını istiyorum" diye konuştu.

Kaçarak evlendiği eşi, genç kadına kabusu yaşattı

1 aylık uzaklaştırma kararına rağmen içinde bir korku olduğunu anlatan Büşra D, eşinin yaptıklarının cezasız kalmamasını ve tutuklanmasını istedi.
Büşra D'nin avukatı Gözde Özsoy ise müvekkilinin uzun süredir cebir, tehdit ve şiddet eyleminin mağduru olduğunu söyledi. Büşra D'nin yaşadığı şiddetin dayanılmaz boyutlara ulaştığını dile getiren Özsoy, "Müvekkilim konuyu artık adli makamlara taşımıştır. Bizde Cumhuriyet Başsavcılığına koruma tedbir talepli başvurumuzu yaptık. Hukuki ve yasal süreci titizlikle yürüteceğiz. Şüpheli, kadına şiddet failidir. Müvekkilim erken davranarak adli makamlara başvurdu ve kendini koruma altına aldı. Şu durumda koruma tedbir kararı müvekkilimi koruyamamaktadır. Biz suç duyurumuzda tutuklama tedbiri de talep edeceğiz. Müvekkilim daha üst bir korumaya muhtaç. Şu an bir aylık bir uzaklaştırma kararı var. Biz bir kadın cinayeti daha olmasın diye tutuklama kararı talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber 902784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj: Kumpasçılarla işimiz olmaz! 
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj:...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Fatura, eczane ve marketlerde indirim, KYK'da bedava konaklama...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu:...