Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında, ekonomideki gelişmeler ve alınan kararlar, erken seçim tartışmaları, Türkiye-BAE arasında yeni dönem ve salgınla mücadelede son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

30 Kasım 2021 - 22:27

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar 

Giriş Tarihi: 30.11.2021 Güncelleme Tarihi: 30.11.2021 

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına ekonomideki son gelişmeleri değerlendirerek başladı.

Ekonominin 3. çeyrekte de büyüdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye özellikle bu 3 çeyrekte de çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Yıl sonu itibariyle de bu pozitif ayrışmayı devam ettireceği inancındayız." dedi.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’dan flaş açıklamalarSon dakika… Başkan Recep Tayyip ErdoğanTRT ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Ekonomideki gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye ile BAE arasında yeni dönem, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki adımları... İşte Başkan Erdoğan'ın mesajları...Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında, ekonomideki gelişmeler ve alınan kararlar, erken seçim tartışmaları, Türkiye-BAE arasında yeni dönem ve salgınla mücadelede son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

YIL SONU NASIL BİR BÜYÜME BEKLENİYOR?

"Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye özellikle bu 3 çeyrekte de çok farklı bir ayrışma ortaya koydu. Türkiye'nin yıl sonu itibariyle de bu pozitif ayrışmayı devam ettireceği inancındayız. Sadece biz değil, OECD'de söylüyor. Üçüncü çeyrekte de güçlü görünümünü korudu. Bu beklentileri de aşarak böyle bir konuma gelmiş olması, aç kurtlar gibi bekleyenleri şaşırttı. Biz şaşırmadık. Gerek ikinci çeyrekte, gerekse üçüncü çeyreğin sinyalini ikinci çeyrekten aldık.

Faizi düşürmek suretiyle yatırım, istihdam, üretim... Bu 4 anabaşlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 ama bu 10'un üzerine çıkabilir. Bazı dostlarımız 10'un üzerine çıkabileceğimiz düşüncesini bizimle paylaşıyor. Yıl sonu itibariyle enflasyonla kendisini gösterecek. Faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşüyoruz, enflasyonun da düştüğünü hep birlikte göreceğiz.

SON DAKİKA: Ekonomideki gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye ile BAE arasında yeni dönem, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki adımları...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Başkan Erdoğan'dan TRT ortak yayınında önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan'dan TRT ortak yayınında önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Başkan Erdoğan, TRT ortak yayınına konuk oluyor. Ekonomideki gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye ile BAE arasında yeni dönem, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki adımları gibi konuların yer aldığı yayında Başkan Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"(Yıl sonu büyüme) Beklentimiz, 10'u bulacağız. Bizim tahminimiz asgari 10 ama üzerine de çıkabilir."

"Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz."

İKİ DESTEK PAKETİ

"İki önemli destek paketi hazırladık. 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza yeni istihdam için 100 bin liraya kadar krediye erişim sağlıyoruz."

"Amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak."

KUR-FAİZ SPEKÜLASYONU

"Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz."

"Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız."

UZUN VADELİ YATIRIM

"Yabancı yatırımcılar için uzun vadeli yatırımların zamanıdır. Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır."

"3, 4, 5 ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilde yatırım yaparak istihdam oluşturacak girişimcilere 7 puana kadar faiz desteği verilecek."

Küresel salgın döneminde her şeyden önce Türkiye özellikle bu 3 çeyrekte de farkıl bir ayrışım ortaya koydu. Yıl sonu itibarıyla da pozitif ayrışmayı devam ettireceği inancındayım. Bunu sadece biz değil OECD'de söylüyor açıklıyorlar. Beklentileri de aşarak böyle bir konuma gelmiş olması da özellikle aç kurtlar gibi bekleyenleri de şaşırttı. Biz şaşırmadık. İkinci ve üçüncü çeyrekte aldığımız sinyallerle beklentimiz 10'u bulacağız. Şüphemiz yok.

"FAİZİ DÜŞÜRÜYORUZ VE ENFLASYONUN DA İNŞALLAH DÜŞTÜĞÜNÜ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

Şu anda performansta üzerinde durduğum, hep söylüyorum diyorum ki faizi düşürmek suretiyle biz yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme. Bu dört ana başlık bize büyümeyi getirecek. Bizim tahminimiz asgari 10 fakat bunun üzerine de çıkabilir. Bazı dostlarla yaptığımız özel görüşmelerde de bunun 10'un üzerine çıkabilir düşüncesini bizimle paylaşıyorlar. Yıl sonu itibarıyla enflasyonda da kendisini gösterecek Buna inanıyorum. Faiz sebep enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz ve enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz.

"ÜLKEMİZ CENDEREYE ÇEKİLMEK İSTENİYOR BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"

  • Zengini zengin yapan model 'faizcilik'tir. Özellikle Türkiye ne zaman yüksek faiz kıskacından çıkmak için adım atmışsa döviz kuru üzerinden manipülatif bir baskıya maruz kalmıştır. Ülkemiz bir cendereye çekilmek isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz. Yüksek faiz kazancı için ülkeye giren sıcak para var. Ve bu sıcak para döviz kurunu geçici olarak düşürebilir. Ama bu bizim için ideal değildir.

"BİZ BU SARMALDAN ÇIKACAĞIZ"

Kur-faiz spekülasyonlarını ancak biz engelleriz. Biz kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine izin vermeyeceğiz. Biz bu sarmaldan çıkacağız. Küresel sermaye iş birlikçileri bu sefer bunu başaramayacaklar.

Bizim ekonomik verilerimiz zayıf değil, iyi durumda. Biz buradan geriye dönmeyeceğiz. Salgın sonrası dünya ekonomisinde oluşan yeni dengeler de bu süreci hızlandırmıştır. Bu olay sadece ülkemizde mi var? ABD'de Almanya'da, İngiltere'de, Hollanda'da var. Biz hamdolsun bundan ciddi bir oranda sıyrıldık.

Son dönemde yabancı yatırımcılar Türkiye için harekete geçti. Türkiye'ye uzun dönem yatırım yapan yatırımcılar kazançlı çıkmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e taziye telefonu: Şehit olan 14 Azerbaycan askeri için başsağlığı diledi

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e taziye telefonu: Şehit olan 14 Azerbaycan askeri için başsağlığı diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göreceksiniz enflasyon nerelere
düşecek

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göreceksiniz enflasyon nerelere düşecek

 

Bu haber 890679 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...