Son dakika: Başkan Erdoğan orman yangınlarıyla ilgili...

Son dakika: Başkan Erdoğan orman yangınlarıyla ilgili bölgedeki bakanlardan bilgi aldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yangın bölgesindeki bakanlardan bilgi aldı. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti. Erdoğan, yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirtti.

29 Temmuz 2021 - 20:30 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 23:49

Son dakika: Başkan Erdoğan orman yangınlarıyla ilgili bölgedeki bakanlardan bilgi aldı

Giriş Tarihi: 29.7.2021  20:06 Son Güncelleme: 29.7.2021  20:26

Son dakika haberi… Başkan Erdoğan, Türkiye'deki farklı noktalarda çıkan yangın hakkında bölgelerindeki bakanlardan bilgi aldı. Başkan Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu bildirdi. Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti..

Son iki günde Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Maraş, Muğla, Kütahya, Kocaeli, Aydın, Hatay, Kayseri ve Kilis'te ormanlık alanlar alevlere teslim oldu. Yangınları yakından takip eden Başkan Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda sürekli görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında anlık şekilde bilgi alıyor.

Devletimiz yangınlara karşı seferber!

Son iki günde AntalyaMersinAdanaOsmaniye, Maraş, Muğla, Kütahya, Kocaeli, Aydın, Hatay, Kayseri ve Kilis'te ormanlık alanlar alevlere teslim oldu.

Yangınları yakından takip eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan bölgede bulunan bakanlardan bilgi aldı.

ERDOĞAN'DAN YAKIN TAKİP
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması çalışmalarını yakından takip ediyor.

Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda sürekli görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında anlık şekilde bilgi alıyor.

DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SEFERBER
Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Başkan Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

BAKANLAR BÖLGEDE
Antalya'nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğmuş ilçelerindeki orman yangınlarının ardından devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu.

Manavgat'ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınları rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Karaöz, Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahalleleri boşaltıldı. Yangına ilk etapta 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

Orman yangınları sonrası Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu bildirdi.

Orman yangınları sonrası Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması çalışmalarını yakından takip ediyor. 

Son dakika: Başkan Erdoğan yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor: Devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu

Son dakika: Başkan Erdoğan yangın söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor: Devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu

Son dakika haberine göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yangın bölgesindeki bakanlardan bilgi aldı. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti. Erdoğan, yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirtti.

Son dakika haberleri: Başkan Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması çalışmalarını yakından takip ediyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda sürekli görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında anlık şekilde bilgi alıyor.

Yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti.

Yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti

Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu bazı evler kullanılamaz hale geldi, ahır ve bahçelerdeki hayvanlar telef oldu, bazı araçlarda, iş makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar oluştu. Yangın ilerleyen saatlerde daha geniş alana yayıldı.

Manavgat'taki yangını söndürme çalışmaları devam ederken Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Kepezbelen Mahallesi'nde 00.30 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın Manavgat ilçesi Oymapınar Barajı çevresine kadar geldi.

Yangın nedeniyle Akseki'nin Kepezbeleni Mahallesi ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı mahallelerindeki evler boşaltıldı. Kepezbeleni Mahallesi'ndeki evlerin büyük bir bölümü yandı. Mahallede mahsur kalan 13 kişiden 12'si kurtarıldı, 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinden itibaren havadan ve karadan söndürme çalışmalarına devam edildi.

Kepezbeleni'ndeki alevlerin yayılması üzerine komşu mahalle Kepez'deki evler de tahliye edildi. Vatandaşlar ve hayvanları gerek kendi gerekse belediye imkanlarıyla mahalleden ayrıldı. İlçedeki Kocaköy ile Murtiçi mahallelerinde de teyakkuza geçildi.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI
Akseki'deki yangının Manavgat'ın Oymapınar Barajı yakınlarına sıçraması üzerine bölgede mahsur kalan 10 kişi, AFAD ekiplerince kurtarıldı, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı. Yangından etkilenen 183 kişi hastanelere başvurdu ve 15 kişinin hastanelerde tedavileri devam ediyor, diğerleri ise taburcu edildi.

Manavgat Devlet Hastanesinde entübe 10 kişi ise yangın nedeniyle yoğunluk ihtimaline karşı başka kamu hastanelerine sevk edildi.

Alanya ilçesine bağlı Konaklı bölgesi Yeniköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Öte yandan Gündoğmuş ilçesinde de Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın bölgesindeki Yukarı Mahalle de tedbir amaçlı boşaltı.

BAKANLAR İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRDÜ
Manavgat'taki yangının çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bölgeye geldi. İki gündür bölgede inceleme yapan Pakdemirli ile Çavuşoğlu'na bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik etti.

Havadan ve karadan yangın bölgelerindeki incelemelerini sürdüren, ekipleri de duruma göre yönlendiren bakanlar, yangınla ilgili gelişmeleri de belirli aralıklarla kamuoyuna duyurdu.

Bir yandan yangın söndürme çalışmaları devam ederken diğer taraftan da hasar tespitlerine başlanıldı. 76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğu tespit edildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ekiplerince de bölgede inceleme yapılarak, evlerini kaybeden vatandaşların yaralarının sarılması için çalışma başlatıldı.

VATANDAŞLAR İÇİN YURTLAR TAHSİS EDİLDİ, YARDIM MERKEZLERİ OLUŞTURULDU
Yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenler için Manavgat'ta 720 kapasiteli yurt tahsis edildi. Ancak vatandaşların büyük bir bölümü akrabaları tarafından misafir edildi.

Vatandaşlara yardım ulaştırmak için AFAD'ın koordinasyonunda bir lojistik merkez oluşturuldu. Kızılay tarafından sıcak yemek servisi için 6 nokta belirlendi. Vatandaşların giyecek gibi diğer ihtiyaçlarının karşılanması hususunda da muhtarlarla iletişim ağı kuruldu.

Son dakika: Başkan Erdoğan orman yangınlarıyla ilgili bakanlardan bilgi aldı! "Devlet yangınlara karşı seferber"

Son dakika: Başkan Erdoğan orman yangınlarıyla ilgili bakanlardan bilgi aldı! "Devlet yangınlara karşı seferber"

Son dakika haberi… Başkan Erdoğan, Türkiye'deki farklı noktalarda çıkan yangın hakkında bölgelerindeki bakanlardan bilgi aldı. Başkan Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu bildirdi. Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

SON DAKİKA: Türkiye'deki yangın kabusu sürüyor. Başkan Erdoğan, orman yangınlarının kontrol altına alınması çalışmalarını yakından takip ediyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAKANLARLA ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Başkan Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda sürekli görüşerek, yangınların kontrol altına alınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar ve gelişmeler hakkında anlık şekilde bilgi aldı.

GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Öte yandan yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti.

BAŞKAN ERDOĞAN: DEVLET YANGINLARA KARŞI SEFERBER

Yangınların kontrol altına alınması ve tamamen söndürülmesi için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Başkan Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Yangın bölgesinde bulunan bakanlardan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için vatandaşların yanında olduklarını ifade etti.

Yangınlar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangından etkilenen bölgelerdeki halka geçmiş olsun temennilerini iletti.

Balıkesir ve İzmir'de ormanlara giriş yasaklandı

Balıkesir ve İzmir'de ormanlara giriş yasaklandı

Son günlerde çıkan yangınların ardından Balıkesir ve İzmir'de ormanlara girişin yasaklandığı açıklandı.

Balıkesir Valiliğinin mesire yerleri ve tabiat parklarının dışında ormanlık alanlara giriş çıkışları ve ateş yakılmasını yasakladığı bildirildi.

Ayrıca İzmir'de de ormanlara girişler valilik kararınca yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacak.

VALİLİKLERDEN PEŞ PEŞE 'ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI' KARARI

Buna göre mesire yerleriyle tabiat parklarının dışında ormanlara girilemeyecek.

Orman alanları içinde mangal, semaver, ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek, avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için ormanlara giriş çıkış yasağı uygulanacak.

Kamp yerleri hariç izin verilen mesire ve tabiat parklarında da mangal, semaver ve ateş yakılmasına saat 20.00'den sonra müsaade edilmeyecek.

Mersin'in 2 ilçesinde orman yangın VİDEO

ORMANLARA YAKIN BÖLGELERDE YANICI MADDE KULLANIMINA DA YASAK

Ormanlık alan yakınlarında yerlerde anız yakılmasına ve ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün gibi benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına da müsaade edilmeyecek.

Açıklamada, konuyla ilgili vatandaşların duyarlılığının artırılması için broşürler dağıtılacağı ve cami hoparlörlerinden de duyuru yapılacağı kaydedildi.

Didim'in İmbat Koyu'nda yangın VİDEO

Balıkesir ve İzmir de ormanlara giriş yasaklandı #1

TUNÇ SOYER DUYURDU

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de ormanlara girişlerin Valilikçe yasaklandığı açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım." ifadelerini kullandı.

Balıkesir ve İzmir de ormanlara giriş yasaklandı #2Son dakika: Marmaris'teki yangın için flaş iddia! 2 çocuk pedagog eşliğinde dinlenecek

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Öte yandan yangının çıkış nedeni ile ilgili flaş bir iddia ortaya çıktı.

Son dakika: Marmaris'teki yangın için flaş iddia! 2 çocuk pedagog eşliğinde dinlenecek

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 13.15 sıralarında Marmaris ilçesine bağlı Armutalan mevkisinde çıkan orman yangınına ilişkin, "Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, yangın tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir." ifadesine yer verildi.

başkan Erdoğan yangınlarla ilgili bakanlardan bilgi aldıBAŞKAN ERDOĞAN YANGINLARLA İLGİLİ BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Mahalle küle döndü! Yapan varsa gözü kör olsunMAHALLE KÜLE DÖNDÜ! "YAPAN VARSA GÖZÜ KÖR OLSUN"

Yangın otellere yaklaştı! Müşteriler teknelerle tahliye edildiYANGIN OTELLERE YAKLAŞTI! MÜŞTERİLER TEKNELERLE TAHLİYE EDİLDİ

İyi haber! Yangın kontrol altına alındıİYİ HABER! YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bu haber 990755 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye tutuklanma talebi
1 Mayıs provokatörleri polise saldırmıştı: 52 kişiye...