Son dakika... ABD’den sınıra korkunç yığınak! Atina...

Son dakika... ABD'den sınıra korkunç yığınak! Atina büyükelçisi 'Böylesi ilk' dedi

Borç batağında olmasına rağmen bölgede Türkiye ile rekabet edebilmek için olağanüstü askeri harcamalara yönelen Yunanistan'da basın, bir an evvel özel bir birlik kurulması gerektiğini yazdı. Fransa'dan alınan Rafale jetleriyle ilgili Türkiye'ye savrulan küstah tehdit ise dikkatlerden kaçmadı..

03 Kasım 2021 - 10:32

Son dakika... ABD'den sınıra korkunç yığınak! Atina büyükelçisi 'Böylesi ilk' dedi

Giriş Tarihi: 03.11.2021  10:14 Güncelleme Tarihi: 03.11.2021 10:21

Son dakika haberlere göre, Türkiye sınırına sadece 45 kilometre mesafede, Dedeağaç'ta görülmemiş bir yığınak başladı. ABD'ye tahsis edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği üse, rekor sayıda helikopter ve tank sevk edildi.

Türkiye'ye küstah tehdit! Yunan basını çizgiyi aştı

Borç batağında olmasına rağmen bölgede Türkiye ile rekabet edebilmek için olağanüstü askeri harcamalara yönelen Yunanistan'da basın, bir an evvel özel bir birlik kurulması gerektiğini yazdı. Fransa'dan alınan Rafale jetleriyle ilgili Türkiye'ye savrulan küstah tehdit ise dikkatlerden kaçmadı.

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Son dönemde İsrail ve ABD ile yakınlaşmasının yanı sıra, Fransa'ya da her fırsatta göz kırpan Atina yönetimi, provokatif tavrını kısa süre içinde terk edeceğe benzemiyor.

Özellikle İtalyan basınında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'da geçen hafta sonu düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin "kazananı" olduğu yorumları yapılması, komşu ülkeyi iyice tedirgin etmiş görünüyor.

Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dedi

Yunanistan'ın İskeçe kentinde bulunan "Triantaphyllides Kampı"nda gerçekleştirilen tatbikata, geçtiğimiz günlerde Romanya'dan Bulgaristan ve Dedeağaç'a tırlarla taşınan savaş araçlarına, Amerikan tarafı da katıldı.

2Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Roma’da görüştüğü ABD Başkanı Joe Biden’a Dedeağaç konusundaki rahatsızlığını ilettiğini belirterek “Sayın Biden’a da Macron’a da bu konuyu söyledik. Dedik ki ‘Bu Dedeağaç olayı nedir? Burada böyle bir üssün kurulması bizi, halkımızı ciddi manada rahatsız ediyor" ifadelerini kullanmıştı.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile 14 Ekim’de ABD'nin Yunanistan'daki faaliyet alanını genişleten güncel ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İş birliği Anlaşması'nı imzalamıştı.

4Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediYunanistan, Meriç’te Türkiye sınırına 45 kilometre mesafedeki Dedeağaç’ta (Aleksandrupolis) bulunan, kara kuvvetlerine ait ‘Yanuli’ karargâhını, üs olarak kullanabilmesi için ABD’ye tahsis etti. ABD finansmanı ile karargâhta 300-400 Amerikan askerini barındırabilecek şekilde ek tesisler inşa edilecek.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediAynı protokol çerçevesinde ayrıca Girit Adası’ndaki ABD Suda Deniz Üssü sahası genişletilecek. Selanik’e 92 kilometre mesafede, Litohoro ilçesindeki atış talim sahası da ABD’nin kullanımına tahsis edildi. Larisa şehri yakınındaki Stefanovikio askeri havaalanı civarında bulunan ‘Yeorgula’ piyade taburu karargâhı da yine ABD Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına verildi.TATBİKATLARIN ARTMASI BEKLENİYORTATBİKATLARIN ARTMASI BEKLENİYOR 

Yunan basınında çıkan haberlere göre, beş yıllık yeni Savunma İşbirliği Anlaşması'nın imzalanmasından sonra, sadece burada değil Trakya'nın diğer bölgelerinde de ortak tatbikatlarda artış olması bekleniyor.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediEvros-news.gr'den alınan bilgiye göre, ABD helikopter ve araçları büyük nakliye gemileri ile taşınacak ve Dedeağaç limanında indirildikten sonra Balkanlara ve diğer bölgelere yönlendirilecek.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediAmerika'nın Atina büyükelçisi Jeffrey Payat, bu operasyona atıfta bulunarak şunları söyledi: "Kasım ayında Dedeağaç'a büyük bir çıkarmamız olacak, bu şimdiye kadar limandan getirdiğimiz en yüksek sayıdaki uçak ve helikopter."120 HELİKOPTER, 1000 TANK120 HELİKOPTER, 1000 TANK 

Kasım ayı ortasında Dedeağaç limanından hareket edecek olan ABD Silahlı Kuvvetlerine ait toplam helikopter sayısının 120, tank sayısının da yaklaşık 1000 olacağı bildirildi.

10ANKARANIN HAMLELERİ TELAŞLANDIRDIANKARA'NIN HAMLELERİ TELAŞLANDIRDI 

Son dönemde İsrail ve ABD ile yakınlaşmasının yanı sıra, Fransa'ya da her fırsatta göz kırpan Atina yönetimi, provokatif tavrını kısa süre içinde terk edeceğe benzemiyor.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediÖzellikle İtalyan basınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'da geçen hafta sonu düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin "kazananı" olduğu yorumları yapılması, komşu ülkeyi iyice tedirgin etmiş görünüyor.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediYunan medyasında "Erdoğan'ın hamleleri, acil ve hızlı harekete geçmeyi gerektiriyor" ifadeleriyle verilen haberde, Ankara'nın hamlelerine bir an evvel karşılık geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Haber şöyle devam etti:

Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dedi

Türkiye'nin bölgedeki meydan okumaları, Ege'de eylem için Yunanistan'ın yıldırım hızıyla tepki vermesini gerektiriyor. Evros, herhangi bir saldırı hamlesine "kapalı" olduğundan, ne olursa olsun yaşanacaklar sadece adaları ilgilendirecek.TAM DONANIMLI BİRLİK OLUŞTURULMALITAM DONANIMLI BİRLİK OLUŞTURULMALI 

Bu nedenle birçok uzman, uygun askeri teçhizatla desteklenen Subaylar ve Astsubaylar'dan oluşan tam donanımlı bir Deniz Piyadeleri bölümü oluşturmamız gerektiğine inanıyor. Bu oluşum, en kısa sürede herhangi bir adaya doğrudan nakledilebilecek şekilde tasarlanmalı.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediBu amaçla gerekli tüm lojistik altyapının (nakliye-saldırı helikopterleri, modern tanklar, TOMA, modern silahlar, uçaksavar fırlatıcıları) hazır olması ve uçaklarımızla desteklenmesi gerek.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediBu, adalar bölgesinde yaşanabilecek olaylarla başa çıkmanın ve niyetimizi belli etmenin en iyi yolu olarak tercih edilmeli ve olası bir saldırı daha gerçekleşmeden önlenmeli.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediAnkara'nın iddiaları, kayalık ve ıssız küçük adalar ve buraların silahsızlandırılmasın içeriyor, şu anda Türk Savunma Bakanlığı'ndan her hafta buna ilişkin açıklamalar görüyoruz.

18YUNAN BASININDAN NÜKLEER TEHDİTYUNAN BASININDAN 'NÜKLEER' TEHDİT 

Washington'a geçen yıl F-35 savaş uçakları için resmen başvuran Yunanistan, ayrıca Türkiye korkusuyla bir diğer sıkı fıkı müttefiki Fransa'dan 18 Rafale jeti satın aldı. Yunan basını bu jetlerle ilgili provokatif bir iddiada bulundu.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dedi"Özellikle Erişim Yasağı ve Engelleme (A2 / AD) ile ilgili teknolojik gelişmeler göz önüne alındığında, Rafale için bir F5 standardının geliştirilmesi gerekli olacak" denilen haberde, jetin nükleer silahla donatılmasının planlandığı vurgulanarak "her halükarda, jetin nükleer caydırıcılık potansiyeli onu Ankara için endişe noktalarından biri haline getiriyor" denildi.

20ÇATIŞMA GERÇEK BİR OLASILIK'ÇATIŞMA GERÇEK BİR OLASILIK' 

Türkiye'yi provoke etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan Yunanistan'da basın, geçtiğimiz günlerde artık iki ülke arasındaki çatışmanın gerçek bir olasılık olduğunu belirtti. Haberde şu ifadeler kullanıldı:Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediFransızlar ve ABD daha sonra müdahale edene kadar karada, havada ve denizde Türkiye'nin askeri hamleleriyle karşı karşıya kalacağız. NATO ise, Ege ve Akdeniz'de bir Yunan-Türk çatışması olasılığı için gerçekten korkunç bir ikilem yarattı.

22Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dedi

"Böyle bir çatışmada NATO kendini çok zor bir durumda bulacaktır. Bu gerçeği kabul eden ittifak, yeni gerilimlerin tırmanmasını önlemek için başlangıçta bir mekanizma kurdu.ÇATIŞMA OLURSA NATO KARIŞMAYACAK'ÇATIŞMA OLURSA NATO KARIŞMAYACAK' 

Ancak bu mekanizma, iki ülkenin denizcilik farklılıklarını çözmelerine yardımcı olmadı ve NATO taraf tutmaktan kaçındı. Enstitüden bir uzman, "Ancak bu Yunan-Fransız savunma anlaşmasıyla Fransa, silahlı çatışma da dahil olmak üzere Yunanistan'ın tarafını tutmaya kararlı" dedi.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediHabere göre, ikisi de NATO üyesi olan Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanabilecek bir çatışma, hiç de uzak bir ihtimal değil. Özellikle NATO bu kadar zor durumdayken, Türkiye ile Yunanistan arasındaki çatışma gerçekten de mümkün ve böyle bir şey olduğunda, NATO'nun bunu durdurmak için sahada en ufak bir şey yapmayacağı neredeyse kesin.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediTürk Tuğgeneral Nejat Eslen, NATO'nun artık sadece Yunanistan gibi ülkelere hizmet ettiğini vurguladı. Bugün Rusya'ya karşı yeni cephe olan Polonya, Romanya, Bulgaristan'ın da NATO nezdinde öneminin arttığına dikkat çekti.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediEslen, "Dolayısıyla bugün NATO'nun çekirdeğinin ABD, Birleşik Krallık, Baltık ülkeleri, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan oluştuğu söylenebilir" diye konuştu.NATO, ABDYE HİZMET EDİYOR'NATO, ABD'YE HİZMET EDİYOR 

Aslında ittifak, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurduğu ve öncelikle ABD'nin güvenlik çıkarlarına hizmet eden yeni dünya düzeninin kurumlarından biridir." diye konuştu.

Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dedi"NATO, Ankara'nın Kıbrıs, Suriye ve Libya'daki hamlelerine izin verdi, şimdi de aynısını Kıbrıs'ta yapıyor" denilen haberde, Yunan silahlı kuvvetlerinin olası bir savaşa hazır olduğu iddia edildi.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediMüttefiklerini Ege Denizi'ne davet edip Sakız'dan Meis'e kadar Türkiye kıyısındaki adalarda ateşle oynayan Yunanistan'da medya, 'Kıyamet' başlıkları atıyor. Yunanistan'ın Rafale jetleri ve Belharra savaş uçakları satın aldığı Fransa ile yaptığı savunma anlaşması bugün parlamentoda milletvekilleri tarafından oylanıyor. Anlaşmayı parlamento kürsüsünde savunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, paktın üçüncü bir ülkeden gelebilecek bir saldırıya karşı ortak savunmayı da öngördüğünü açıkladı.

30TÜRKİYEYİ İMA ETTİTÜRKİYE'Yİ İMA ETTİ 

Yunan milletvekillerine seslenen Miçotakis, "Üçüncü bir tarafın iki devletten birine saldırması halinde askeri yardım olacağı ilk kez net bir şekilde ifade edilmiştir" ifadesini kullandı. Türkiye'yi ima eden Yunan Başbakan, "Akdeniz'de kimin kimi 'savaş nedeni-casus belli' ile tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz" diye konuştu.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediYunan Kathimerini gazetesine konuşan analistler, Paris ile Atina yönetimleri arasındaki anlaşmanın Türkiye'ye güçlü ve açık bir mesaj verdiğini ileri sürüyor. Provokatif haberleriyle bilinen New Post yayın organı, Türkiye'nin ABD'den savaş uçağı talep ettiğini, Rusya'nın da muhtemel aday olduğunu yazdı.

32Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediNew Post, Rafale jetleri alan, F-16'larını modernize eden ve son olarak Belharra'ya imza atan Yunanistan karşısında arayı kapatmak için Türkiye'nin 'doğu çarşısı' kurduğunu iddia etti. Yayın organı ayrıca, Ege Denizi'nin ortasına konuşlandırılacak İsrail füze sistemi Spike NLOS füze sisteminin Ankara'nın kabusu olacağını da ileri sürdü.

33Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediTo Vima, üç Türk savaş gemisinin bölgede olduğunu ve hiçbir şeyin yaklaşmasına izin vermediğini yazdı. Gazete, buna karşılık Türkiye'nin NAVTEX ilan ettiği alanın üzerinde Fransız ve Yunan jetlerinin uçtuğunu iddia etti.

34Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediEylül ayı sonunda Türk donanması tarafından Girit Adası açıklarından kovulan Nautical Geo, Kıbrıs'ta da Türk deniz sahasına girince aynı kaderi yaşamıştı. To Vima, Girit Adası ve Kıbrıs arasında Yunanistan, İtalya, Fransa ve Güney Kıbrıs'ın gemiler ve savaş uçaklarıyla tatbikat yaptığı alanı da gösteren bir harita yayımladı.

35Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediKathimerini gazetesi ise, sahadaki restleşmeye rağmen Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde 63. randevunun Ankara'da gerçekleştiğini geniş bir haberle aktardı. Yunanistan'ın en etkili yayın organlarından Kathimerini, uzun yıllar yapılmayan ve 2021'in başında bir kez daha hayata geçirilen istikşafi görüşmelerin 'nafile' olduğu yorumunda bulundu.

36EGE DENİZİNİN ORTASINA ABD ÜSSÜEGE DENİZİ'NİN ORTASINA ABD ÜSSÜ 

Doğu Akdeniz'de köşeye sıkışan Yunanistan'ın imdadına koşan ABD, uçak gemisiyle çıkarma yaptığı Girit Adası'nda yeni bir üs kurmaya hazırlanıyor. Batı Trakya ve Ege Denizi'nde atılacak adımlar ise, gündeme bomba gibi düştü. Washington ve Atina arasında görüşmelerin sürdüğünü aktaran Kathimerini gazetesi, Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne yeni bir deniz üssünün inşa edileceğini özel haberiyle duyurdu.

37Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediİnşa edilecek yeni deniz üssüyle Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de kalıcı olmayı hedeflediğini kaydeden Kathimerini'ye göre, Atina yönetimi devasa bir savaş gemisi filosunu söz konusu üsse konuşlandırmayı planlıyor.

38Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediKathimerini, Yunanistan'ın Ege Denizi'nin ortasındaki İskiri Adası (Skyros) ile Suda Üssü arasında bir birleşme için ABD tarafına yoğun şekilde baskı yaptığını da yazdı. Habere göre, Atina yönetimi halihazırda Suda Üssü'nde bulunan ABD birliklerinin Yunanistan'ın ortasındaki Larissa veya daha kuzeydeki Dedeağaç'a yerleşmesini talep ediyor.Son dakika... ABDden sınıra korkunç yığınak Atina büyükelçisi Böylesi ilk dediAncak Yunanistan'ın bir numaralı hedefi, ABD güçlerinin Ege'nin tam ortasında yer alan İskiri Adası. Kathimerini, taraflar arasındaki müzakerelerin 14 Ekim'de sonuçlanacağını bildiriyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın söz konusu günlerde Washington'a gitmesi beklenirken, ortak askeri işbirliği anlaşmasının beş yıllık bir dönemi kapsayacağı kaydediliyor.

Bu haber 975956 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Ahmet Albayrak'ın annesi Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna dualarla uğurlandı
Ahmet Albayrak'ın annesi Gülbeyaz Albayrak son yolculuğuna...