Söğüt ruhu 15 Temmuz’da yeniden dirilmiştir

Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir

-Başbakan Binali Yıldırım, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinde konuştu. Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz zorbalığa, darbeye karşı, milletin demokrasi aşkı ile verdiği en güzel cevaptır. Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir, yeniden dirilişin mihrabıdır 15 Temmuz" dedi.

11 Eylül 2017 - 05:16 - Güncelleme: 11 Eylül 2017 - 05:40

Söğüt ruhu ’da yeniden dirilmiştir

Giriş Tarihi: 11.9.2017
Söğüt ruhu 15 Temmuz’da yeniden dirilmiştir

“Millet mukaddes emanetine bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkacaktır” diyen Başbakan Yıldırım: Birliğimize kasteden alçaklara sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız

Başbakan , 736'ncı Söğüt 'yi Anma ve Yörük ve Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, 'nün darbe girişimini hatırlatırken, "Genç kuşaklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Söğüt ruhu, 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yükselişin miladıdır 15 Temmuz" dedi. Konuşmasına, "Kayı boyunun bir evladı olarak köyüm Kayı'daki komşularımdan size selam getirdim" diyerek başlayan Yıldırım şu mesajları verdi:

7 ASIRDIR ÜÇ KITAYI SERİNLETEN ÇINAR: 736 yıl önce bu topraklarda birbirinden müstakil yaşayan, anlaşmazlıklarla gücünü zayıflatan beyliklerden bir cihan devleti çıkaran ecdadın dayanışma ruhu bugün de aynı şekilde Söğüt'ün bu meydanında kendini gösteriyor.

BİRLİĞİMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ: 736 senedir ilahi bir name gibi semaya yükselen bereketli bir tohum gibi toprağa kök salan işte bu devlet bilgeliği bugüne kadar bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak. Gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz, birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara Söğüt Meydanı'ndan sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız. Bu milleti, kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız.

SÖĞÜT RUHU 15 TEMMUZ'DA TEKRAR DİRİLMİŞTİR: 15 Temmuz gecesi bu millete acı yaşatmak istediler. 80 milyon vatandaşı ile alçaklara geçit vermedik. Demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkan bu büyük millet Türk milletidir. Genç kuşaklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Söğüt ruhu, 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yükselişin miladıdır 15 Temmuz.



BAŞBAKAN YILDIRIM, ATA BİNDİ
Başbakan Yıldırım, program öncesi Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde dua etti. Yıldırım, alanı dolaşarak etkinliği izlemeye gelen vatandaşları selamladı. Etkinliğin sonunda Başbakan Yıldırım, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk tarafından getirilen "Kosovalı" adlı ata bindi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÖĞÜT BİZE IŞIK TUTUYOR
da, 736'ncı Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne mesaj gönderdi. Mesajında, "Söğüt'te temelleri atılan yönetim anlayışı aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden ödün vermeden hayata geçirdiği adalet, özgürlük ve bağımsızlık ilkeleri günümüzde cumhuriyetimizi daha parlak bir geleceğe taşımakla mükellef olan bizlere de ışık tutmaktadır. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, değerlerimizi, hasletlerimizi ve aziz milletimizi bir arada tutan zenginliklerimizin hatırlanmasına vesile olan çok önemli bir buluşmadır" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 736'ıncısı düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Birliğimize kasteden, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara Söğüt'ten sesleniyorum; asla kazanamayacaksınız.

Aziz hatırasını andığımız Ertuğrul Gazi'ye layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

 
 
Başbakan Yıldırım, alanı dolaşarak, etkinlikleri izlemeye gelen vatandaşları selamladı.n

"15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir"

FETÖ mensupları, 15 Temmuz gecesi bu millete acı yaşatmak istedi, aziz milletin istiklaline kastetti. 15 Temmuz zorbalığa, darbeye karşı, milletin demokrasi aşkı ile verdiği en güzel cevaptır. Söğüt ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirilmiştir, yeniden dirilişin mihrabıdır 15 Temmuz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir.

Arakan'a, Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkacağız. Biz ecdadımızdan bu mirası devraldık, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

Anma töreninden renkli görüntüler
 
Anma töreninden renkli görüntüler
Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin son gün etkinliklerine katılarak ata bindi. Alandaki gezintisi sırasında renkli görüntüler objektiflere yansıdı. Başbakan Yıldırım daha sonra alanda bulunan vatandaşlarla kucaklaştı.

    Bu haber 148728 defa okunmuştur.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum
    Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
    İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
     CANLI Sırrı Süreyya Önder'e acı veda
     CANLI Sırrı Süreyya Önder'e acı veda
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti manşetlerde! “Bir damga daha vuruyoruz”
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti manşetlerde! “Bir...