Seçim kararı Resmi Gazete’de! Başkan Erdoğan: Seçimlerin 14...

Seçim kararı Resmi Gazete'de! Başkan Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladım

Başkan Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yapacak adayların öncelikle depremzedeler için AFAD'a yardım bağışı yapacağını açıkladı. Ayrıca Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti. Öte yandan seçim takvimini açıklayan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Seçim 14 Mayıs'ta.

10 Mart 2023 - 17:12 - Güncelleme: 10 Mart 2023 - 17:48

Seçim kararı Resmi Gazete'de! Başkan Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladım 

Giriş Tarihi: 10.03.2023  16:41 Güncelleme Tarihi: 10.03.2023  16:42

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı resmen imzaladı

Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika: Seçim kararı Resmi Gazete'de! Başkan Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladım 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biraz önce anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetki ile 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum.

Son dakika: Seçim kararı Resmi Gazete’de! Başkan Erdoğan: Seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım |Son dakika haberleri... Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Başkan Recep Tayyip ErdoğanAnayasa'nın 116'ncı maddesinde "Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır" hükmünde yer alan yetkisini kullanarak seçim kararını imzaladı. Başkan Erdoğan, imzanın ardından millete sesleniş konuşmasında, "YSK, 2 aylık seçim takvimini başlatacak" dedi. Başkan Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başkan Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçim kararını imzaladı. Başkan Erdoğan, imzanın ardından millete sesleniş konuşmasında bulundu.

.Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını imzaladı: Seçim 14 Mayısta

Başkan Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinde "Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır" hükmünde yer alan yetkisini kullanarak seçim kararını imzaladı. Böylece "Seçim ne zaman?" sorusu yanıt buldu. Başkan Erdoğan, imza töreninde yaptığı açıklamada, "Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle seçim kampanyasında müzik kullanılmayacağını vurguladı. Öte yandan, gelen son dakika haberine göre; TBMM Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinde "Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır" hükmünde yer alan yetkisini kullanarak seçim kararını imzaladı. Başkan Erdoğan imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete’de yayımlandı

"47 BİNİN ÜZERİNDE İNSANIMIZ VEFAT ETTİ"

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Buna göre inşallah 2 ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs'ta milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekilini seçmek için sandık başına gidecektir. Kararı imzaladım yarın Resmi Gazete'de yayımlanacak.

18 Haziran milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren üniversite sınavı ile çakışan bir tarihtir.

 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararını imzaladıYarınki resmi gazetede yayımlanacak bu kararın özellikle ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacaktır. Buna göre inşallah 2 ay sonra ilk pazar günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Ülkemizin 6 Şubat'ta art arda yaşadığı iki büyük deprem seçimöle ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Asrın felaketi, yüreklerimizi yakan can kayıplarına yol açtı.

Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları yıkım alanının büyüklüğü işimizi zorlaştırsa da bir yol açarak insanlarımızın yardımını koştuk. 47 binin üzerinden insanımız vefat ederken, 115 binden fazla insanımız yaralı olarak kurtarıldı.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Şehirlerimizi yerle yeksan eden bu afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da devam eden sarsıntılar nedeniyle evine giremez hale geldi. Devlet olarak tüm depremzedelerimizin yanında olduk. Arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığı yerlerde hemen enkaz akaldırma ve yeni konutların inşası çalışmalarına başladık.

Yiyecek içecekten barınmaya kadar temel ihtiyaçları karşıladık. Konteyner kentlerle depremzedelere nispeten daha iyi barınma imkanı sağlıyoruz.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete’de yayımlandı

SON DAKİKA: Seçim 2023 ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı | Video

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Amacımız ilk etapta 1 yıl içinde 319 bin haneyi tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmektir. Depremin doğrudan ve dolaylı etkilerini bir an önce atlatmalıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı imzaladı: Seçim 14 Mayıs'ta

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

"TÜRKİYE SEÇİM GÜNDEMİNİ BİR AN ÖNCE GERİDE BIRAKMALI"

Ülkenin bir bölümü yaşadığı can kayıplarının altında feryat ederken öteki tarafta bir kesimin kendi siyasi çıkarları için sergilediği aymazlığın faturasını milletimizin tamamına yükleyemeyiz.

Türkiye'nin ne vakit kaybına ne de enerjisini gereksiz yere harcamaya vakti vardır. Şehirlerimizi yeniden inşa etmek için ülkemizin seçim gündemini geride bırakması bir an önce şarttır.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Biraz önce imzaladığımızı kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte YSK takvimi ilan edecek.

Tabii parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerin garip garip konuşmalarını dinliyorum. İlk gün bakan arkadaşlarım, bürokratlarımız deprem bölgelerindeydi. Bütün bunlarla beraber belediye başkanlarımız deprem bölgesindeydi. Ben de hemen ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda da Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey ile bölgeye geldik. Destici ile de bölgedeydik.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

"AK PARTİ'DE ADAY OLMAK İSTEYENLER AFAD'A BAĞIŞ YAPACAK"

Bu sabah Kırıkhan'dan bir hanım kardeşim aradı. Adalet Bakanımıza 'Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum' dedi. Adalet bakanımız bu durumu bana ileti. Kendisiyle görüştüm. O ne güzel bir anlayıştır. 'Cumhurbaşkanımız bizim hiçbir sıkıntımız yok. Her şeyimiz geliyor. Çadırda kalıyorum.' dedi. Doğma büyüme Hataylıyım diyor.

SON DAKİKA: Seçim ne zaman yapılacak? Başkan Erdoğan seçim kararını imzaladı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Şu an konut yapımlarına başladık. Bunlar devam edecek. Genel başkanı olduğum AK Parti'den milletvekili adayı olacaklarla ilgili, Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce, belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracaktır.

Başkan Erdoğan duyurdu: "Seçim kampanyamız müziksiz olacak" | Video

Müziksiz bir seçim kampanyası olacak."

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:
Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum. Buna göre; 2 ay sonraki ilk pazar günü milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir.

Seçimlerin yenilenmesi kararı ülkemize, milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bilindiği gibi seçimin 14 Mayıs güncellenmesi kararını kamuoyuyla zaten paylaşmıştık.

Her şeyden önce 18 Haziran'da üniversite sınav takvimiyle çakışan bir tarihti. Yurt içinde ve yurt dışından vatandaşlarımızın Hac vazifesini gerçekleştireceği tarihe geliyor.

Alternatif olarak 14 Mayıs tarihini teklif ettik. Bu tarihin milletimizin nezdinde hüsnü kabul gördüğünü biliyoruz. Ancak ülkemizin 6 Şubat'ta yaşadığı 2 deprem, Seçim Tarihi ve çalışmalarını gündemimizden çıkardı.

11 ilde yüreklerimizi yakan can ve mal kayıplarına yol açtı.

Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları ve hasar gören altyapı, işimizi hayli güçleştirmiş olsa da yol açarak insanlarımızın yardımına koştuk. 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen depremde 47 binin üzerinde insanımızı vefat ederken 115 binden fazla vatandaşımız da yaralı olarak kurtuldu.

Şehirlerimizi yerle yeksan eden afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da sarsıntılar sebebiyle evine giremez hale geldi.

Cumhurbaşkanıyla, bakanlıklarıyla, belediyeleriyle STK'larıyla dost ülkelerinden gelen kardeşleriyle ilk gününden itibaren depremle uğraştık. Konteyner kentlerimizle, depremzedelerimize daha iyi barınma imkanları sağlıyoruz. Kalıcı konutlarımıza da her gün yeni temeller atarak devam ediyoruz.

319 bin haneyi tamamlayarak hemen hak sahiplerine teslim etmek. Toplamda 800 binden fazla konut barındıran, yıkık, yıkılacak 270 bin binayı ortadan kaldırarak depremde zarar gören şehirlerimizi sıfırdan kurmaktır.

Biz tüm dikkatimizi depremin yaralarını sarmaya ve yeni şehirlerimizi yeniden inşa ederken seçim takvimi de sürüyordu.

KARAR RESMİ GAZETE'DE
Başkan Erdoğan'ın imzası sonrası karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 14 Mayıs seçim süreci resmen başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 116'ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir." denildi.

SEÇİM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?
Başkan Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacağını söylediği cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi takvimine ilişkin detaylar netleşmeye başladı.

Süreç şöyle işleyecek:
Başkan Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinde "Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır" hükmünde yer alan yetkisini kullanarak bugün seçimleri yenileme kararı alacak ve karar Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Kararın aynı gün mükerrer ya da 11 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanması planlanıyor.

YSK TOPLANACAK

Karar üzerine YSK, 11 Mart Cumartesi günü toplanıp seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması kararı alıp kamuoyuna açıklayacak. Seçimin ikinci tura kalması halinde tarih 28 Mayıs olacak.

BÜROKRASİDEN İSTİFALAR
Karar ile birlikte bürokrasiden aday olmak isteyenler için bir haftalık istifa süresi başlayacak.

SEÇİM TAKVİMİ BAŞLAYACAK
YSK, daha sonra seçim takviminin başlangıç tarihini açıklayacak. Bu tarihin 16 veya 18 Mart olarak belirlenmesi bekleniyor.

9 NİSAN'DA LİSTE TESLİMİ
Milletvekili aday listelerinin 9 Nisan'a kadar YSK'ya teslim edilmesi istenecek. Bu tarih seçim takviminin başlangıç tarihine göre değişebilecek.

İTTİFAK PROTOKOLÜ
İttifak protokolü ise seçim takvimi yayınlandıktan sonraki 5 gün içinde YSK'ya sunulacak.

Örneğin seçim takvimi 16 Mart olursa, 21 Mart'a kadar ittifak protokollerinin YSK'ya teslim edilmesi gerekecek. Şu ana kadar resmi olarak açıklanan iki ittifak bulunuyor.

AK PARTİ'DE ADAYLIK SÜRECİ

AK Parti'deki adaylık başvuruları için hızlandırılmış bir takvim uygulanacak. Buna göre, 11 ila 17 Mart tarihleri arasında adaylık başvuruları alınacak. 19 Mayıs'taki temayül yoklamasından sonra hızla komisyonlar oluşturulup aday listeleri hazırlanacak.

AK PARTİ SEÇİME HAZIR

AK Parti 14 Mayıs seçimleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. AK Parti, 81 il ve 957 ilçede kurduğu Seçim Koordinasyon Merkezleri'ni (SKM) seçim çalışmalarını gece gündüz devam ettirmek için devreye soktu.

ADAYLIK ÜCRETLERİ

AK Parti, 2018 seçimlerinde adaylık başvuru ücreti olarak 6 bin lira belirlemişti. Ücretin 15 bin liraya çıkabileceği ya da hiç artış yapılmayabileceği de konuşuluyor.

81 İLDE SKM' LER KURULDU

Pazartesi günü gerçekleştirilen AK Parti seçim işleri başkanları toplantısında SKM'lerin çalışmaları da masaya yatırıldı. SKM'ler genel merkezle koordineli bir şekilde çalışacak.

SKM'ler milletvekili aday adaylarının programlarını yapacak, adayların evraklarını seçim kurullarına teslimini koordine edecek ve yapılan çalışmaları, vatandaşların taleplerini rapor halinde genel merkeze iletecek.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyorTÜRKİYE 14 MAYIS'TA SEÇİME GİDİYOR

Tarihi seçim için tarihi günTARİHİ SEÇİM İÇİN TARİHİ GÜN

Seçim kararı için gözler Külliye’deSEÇİM KARARI İÇİN GÖZLER KÜLLİYE'DE

AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başlıyorAK PARTİ'DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Bu haber 416522 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...