Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı: 2 katil...

Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde silahlı saldırı: 2 katil zanlısı yakalandı! 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi

Provokasyonun adresi dün Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ydi. Ayin sırasında kiliseye gelen maskeli 2 kişi 52 yaşındaki Tuncer Cihan’ı öldürdü. Geldikleri araçla kaçan 2 DEAŞ üyesi saldırgan akşam saatlerinde polis operasyonuyla yakalandı. Ocak ayı başında İstanbul’daki sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığı yapan 25 DEAŞ’lı yakalanmış 8 Ocak’ta ise Ömer Salgın isimli saldırgan Fatih Camisi imamı Galip Usta ile hafızlık öğrencisi Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştı.

29 Ocak 2024 - 06:24

Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde silahlı saldırı! 2 katil zanlısı yakalandı, 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi
Giriş Tarihi: 28.01.2024 12:56 Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 06:21
Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde silahlı saldırı: 2 katil zanlısı yakalandı! 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi
Şimdi de kiliseye saldırı: Saldırganlar saatler içinde yakalandı
Sarıyer’deki kilisede silahlı saldırı
Provokasyonun adresi dün Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ydi. Ayin sırasında kiliseye gelen maskeli 2 kişi 52 yaşındaki Tuncer Cihan’ı öldürdü. Geldikleri araçla kaçan 2 DEAŞ üyesi saldırgan akşam saatlerinde polis operasyonuyla yakalandı. Ocak ayı başında İstanbul’daki sinagog ve kiliselere saldırı hazırlığı yapan 25 DEAŞ’lı yakalanmış 8 Ocak’ta ise Ömer Salgın isimli saldırgan Fatih Camisi imamı Galip Usta ile hafızlık öğrencisi Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştı.
Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı! 2 katil zanlısı yakalandı, 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi
Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken yaşanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya gün içinde 30 adrese baskın yapıldığını belirtti ve yakalanan 2 katil zanlısının yabancı uyruklu olduklarını açıkladı.
Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı! Bakan Yerlikaya: 2 katil zanlısı yakalandı

KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILACAK
Olayın üzerinde 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetine ve polislere teşekkür eden Yerlikaya, "Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum. Medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere, mezheplere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine; ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız.

Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Son olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz, azimle, kararlılıkla. DEAŞ'la ilgili 1 Haziran 2023 tarihinden bugüne bin 46 operasyon yaptık. 2 bin 86 gözaltı, 529 tutuklu, 404 adli kontrol kararı alındığını da belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Mustafa İlhan
Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya ilişkin gün boyu emniyet güçlerinin 30 ayrı adrese baskın düzenlediğini ve şu ana kadar 47 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Son olarak ise saat 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz." dedi. Öte yandan Başkan Erdoğan ise kilisenin rahibi ile görüşerek başsağlığı dileklerini iletti.

Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında iki saldırgan ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı: 2 katil zanlısı yakalandı! 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi

Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ayine katılan bir kişinin kar maskeli 2 kişi tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını da duyuran Yerlikaya, "Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi. Başkan Erdoğan da Kilise rahibi ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede; "Faillerin kısa sürede yakalanması için gerekli adımlar atılıyor" dedi.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır" açıklamasını yaptı. Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum da kilisedeki saldırı sonrası Rahip Anton Bulai’i arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sabah saatlerinde Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki saldırının faillerinin yakalanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde silahlı saldırı! 2 katil zanlısı yakalandı, 47 kişi gözaltına alındı | Saldırıda DEAŞ şüphesi

Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında iki saldırgan ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde yaşandı. Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi yaralandı.

Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı.

Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan silahlı saldırı kamerada

Yaralı şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Kaçan saldırganların yakalanması için de çalışmalar sürüyor.


Maskeli katillerin kiliseye geliş anı saniye saniye kameralara yansıdı.
Öte yandan hayatını kaybeden kişinin ismi de açıklandı. Kilise saldırısında can veren ismin Murat Cihan Tuncer olduğu öğrenildi.

"KİMSEYE DÜŞMANLIĞI YOKTU"
Saldırıda vefat eden C.T' nin dayısı olduğunu iddia eden Kazım Aydemir, "Bir düşmanı yoktu. Benimle beraber de ayine gelirdi zaman zaman. Temiz, çok iyi bir insandı. Tanrı yanına erken aldı. Kimseye düşmanlığı yoktu. Ben de başka bir kilisedeydim, haberi telefonla aldım ve hemen buraya geldim" diye konuştu.

"SUİKAST DEĞİL KADER"
Öldürülen C.T.'nin amcası olduğunu belirten Çağın Cihan, "Hiçbir şekilde politikayla hiçbir kişiyle kötü bir şey yapmadı. Oraya sadece ziyarete geldi ve tesadüfen ona denk geldi" dedi. "Husumetlisi var mıydı" sorularına olmadığını söyleyen Cihan, "Masum, sade biriydi, basit biriydi. Kesinlikle masum bir kurbandı. Hiçbir şekilde suikast falan değil, kader" diye konuştu. Amcasının çocuğu olmadığını, Alibeyköy'de annesiyle yaşadığını, hafif zihinsel engelli olduğunu belirtti.

"MELEK GİBİ BİRİYDİ"
Olay sonrası kiliseye ilk giren kişilerden olduğunu söyleyen Jak Mutlu, "Kilisenin kapısının kilitli olduğunu gördüm. Fakat o saat kapalı olmamalı, ayin bitmeden kilisenin kapısı kapanmaz genelde, hatta ayinden sonra bile uzun süre açık bırakılır. Netice itibariyle çok şaşırdık, arkadaşımla beraber girdik. Kapıyı tıktıkladık, bir daha tıktıkladık sonra rahip açtı kapıyı. Fakat beti benzi atmış, 'Çabuk girin içeri falan' dedi. Çok pırıl pırıl bir kişiydi. Mütevazı, hani derler ya melek gibi bir kişiydi. Düzenli gelirdi, hafta içi pek görmezdik ama hafta sonları gelirdi. Pazardan pazara gelirler, ayinden sonra bir çay kahve içeriz, ayaküstü bir sohbet ederiz" dedi.

Santa Maria İtalyan kilisesinde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir.

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.

Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

1 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI
Sarıyer'de, bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile asayiş ve ilçe emniyet ekipleri, Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında yapılan silahlı saldırının şüphelilerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında saldırıyı gerçekleştiren zanlıların bindiği aracı bir hafta önce kullandığı belirlenen 1 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

2 KATİL ZANLISI YAKALANDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.

▶️ Bakan Yerlikaya duyurdu: "2 saldırgan yakalandı"

BAKAN YERLİKAYA'DAN KRİTİK AÇIKLAMALAR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sabah saatlerinde Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki saldırının faillerinin yakalanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

▶️ Bakan Yerlikaya açıkladı! "DEAŞ'tan şüpheleniyoruz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

CİNAYET ZANLISI 2 KİŞİ YAKALANDI
Yerlikaya, "Bildiğiniz üzere bugün Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğini, yaşanan hadiseyi şiddetle kınadığımızı belirtmiştik.

Menfur saldırı sonrası İstanbul Emniyetimiz çok hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı. Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şuana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00 sıralarında belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her 2 şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklu DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILACAK
Olayın üzerinde 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetine ve polislere teşekkür eden Yerlikaya, "Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum. Medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere, mezheplere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine; ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Son olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz, azimle, kararlılıkla. DEAŞ'la ilgili 1 Haziran 2023 tarihinden bugüne bin 46 operasyon yaptık. 2 bin 86 gözaltı, 529 tutuklu, 404 adli kontrol kararı alındığını da belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


YERLİKAYA OLAY YERİNDE
İçişleri Bakanı Yerlikaya, silahlı saldırının meydana geldiği Santa Maria Kilisesi'nde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından burada bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, olayın kovuşturulması ve araştırılması için emniyetin çalıştığını söyledi.

Bakan Yerlikaya Sarıyer'deki kiliseye ziyarette bulundu

İstanbul'da pek çok ibadethane olduğunu, her birinde özgürce, huzur ve güven ortamında ibadetlerin yerine getirildiğini aktaran Yerlikaya, bütün dini cemaatlerin bu huzur ve güven ortamından fevkalade memnun olduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya kastedenler hiçbir şekilde başarılı olamayacaktır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz, her zaman İstanbul'umuz başta olmak üzere ülkemizin her yerinde huzur ve güven ortamında birbirimize güvenerek yaşamaya devam edeceğiz. Bu saldırıyı kimler yaptıysa bilin ki onları da en kısa zamanda tespit edip, adalete teslim etmek bizim görevimizdir ve bunu yapmaya da kararlıyız." diye konuştu.

Olayı ilk duydukları andan itibaren, valilik, emniyet, istihbarat teşkilatı ve devletin bütün kademelerinin uyum içinde çalıştığına dikkati çeken Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da Eskişehir'e giderken ilk açıklamayı yaptı. İlk andan itibaren kendilerine bilgi vermeye gayret ediyoruz. Gelişmelerle ilgili milletimize en kısa zamanda bilgi vereceğiz. Santa Maria Kilisesi'nin pederlerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tekrar bu kilisenin cemaatine de 'Geçmiş olsun' diyorum ve başsağlığı diliyorum. Allah tekrarından hepimiz korusun diyorum."

Başkan Erdoğan'dan önemli görüşme

"FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN ADIM ATILIYOR"
Başkan Erdoğan Sarıyer'de Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki saldırıyla ilgili kilisenin rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından Başkan Erdoğan'ın telefon görüşmelerinin yer aldığı videoyu paylaşarak "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti" ifadelerini kullandı.

"ASLA EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kiliseye yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.


RAHİBİ ARADI TAZİYE DİLEKLERİNİ İLETTİ
Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, kilisedeki saldırı sonrası Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kurum, "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesindeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

Kilise saldırısı hakkında Vali Gül'den önemli açıklamalar

"CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN TAKİP EDİYOR"
İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada "Saldırı yapılan 1 kişi hayatını kaybetti, yaralı yok. Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor" dedi.

Gül şu ifadeleri kullandı;

İçişleri Bakanımız açıklamayı yaptı. Hepimizin başı sağolsun. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşımız 52 yaşındaydı, vefat etti.

Polisimiz çalışması devam ediyor. Yaralı yok. Tek bir kişiye saldırı olmuştur.

İçeri girilmiş. İçerideki bir kişiye saldırıda bulunulmuş.

Sayın Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor.

Herkes görevini yapıyor. İnşallah failler bulunup adalet önüne çıkarılacak.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı kınadığını, olayın aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." ifadelerini kullandı.



Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan olayı kınayan bir açıklama geldi.

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı kınıyor ve hayatını kaybeden kişinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk makamlarının saldırının faillerini yakalayacağından en ufak bir şüphem yoktur" açıklamasında bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde ayin esnasında yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu haber 236694 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara ziyaretini bekliyor! Başkan Erdoğan'ın o sözlerine flaş değerlendirme
Komşuda Türkiye heyecanı! Yunanistan Miçotakis'in Ankara...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet...