Sadece teröristler hedef alınacak

Sadece teröristler hedef alınacak

Zeytin Dalı için neden 72 uçak havalandı? İşte o 72'nin sırrı... TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde 72 Türk savaş uçağı havalandı ve 108 terör hedefini vurdu. Hareket için havalanan uçak sayısının özel bir anlamı da bulunuyor.

21 Ocak 2018 - 08:38 - Güncelleme: 21 Ocak 2018 - 10:09

Sadece teröristler hedef alınacak

Giriş Tarihi: 20.1.2018 17:59 Güncelleme Tarihi: 21.1.2018 08:49

›› Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Karargah’tan bizzat yönettiği Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterileceğini söyledi

›› Harekâtın, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde icra edileceğini bildiren Akar, “Sadece teröristler hedef alınacak” dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nı, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki harekât merkezinden bizzat yönetiyor. Akar ile birlikte harekât merkezinde; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal da bulunuyor. Bölgedeki askerlerle de görüntülü irtibat kuran Akar, şunları kaydetti:

AMAÇ İSTİKRARI SAĞLAMAK: Türk Silahlı Kuvvetleri hudutlarımızda ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye kuzey batısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/YPG/PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost, kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı harekâtını icra etmeye başlıyoruz.

TSK'nın Afrin'de PYD/PKK hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde terör hedefleri havadan vuruldu. Dün saat 17.00'de başlayan harekatta TSK'nın açıklamasına göre Türk savaş uçakları 18.30 itibarıyla belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Harekata 72 uçak katıldı. Harekata katılan uçak sayısı Türkiye'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nı akıllara getirdi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ'e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" saat 17.00'den itibaren "Zeytin Dalı Harekatı" başlatıldı. 

  • Harekat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar tarafından anbean takip ediliyor.

  • Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden Zeytin Dalı Harekatı'nı sevk ve idare ediyor. 

  • TSK, harekat kapsamında sivillerin zarar görmemesi izin azami özen gösteriyor. "Akıllı" mühimmatların da kullanıldığı harekatta hedefler, hassas sistemlerle tek tek tespit ediliyor. 

  • Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor.
  • TSK tarafından yeni düzenleme kapsamında kamuflaj üniformalarında değişikliğe de gidildi.

  • Yeni kamuflajlar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve komuta kademesi tarafından ilk defa Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinde kullanıldı.

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Genelkurmay Karargahı'na geçti.
  • Başbakan Yıldırım, burada harekatla ilgili Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.
  • Öte yandan, harekatın komuta merkezinden paylaşılan fotoğraflarda bazı harita ve belgelerin kapatıldığı görüldü.

  •  

    SİVİLLER İÇİN HASSASİYET: Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararları, Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele konusunda aldığı terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesi’nin 51. maddesindeki yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve fakat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir. Harekatın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, araç, silah, gereç vs hedef alınacak. Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir.

KAHRAMANCA MÜCADELE: Milletimiz ne zaman ihtiyaç duyduysa, ‘Peygamber Ocağı’ olarak da adlandırılan silahlı kuvvetlerimiz, kahraman silahlı kuvvetler mensupları, ordumuz, yani sizler her zaman göreve hazır oldunuz. Binlerce yıllık tarihimizin şanlı timsali al bayrağımızın ister kara vatan ister mavi vatanda özgürce dalgalanması için gerektiği zaman göğsünüzü siper ettiniz. Ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışı ile çıktığınız bu yolda, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, ülkemizin güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz.

ŞU ANDA DA YARALILARIMIZ VAR: Vatanımız için, milletimiz için, silahlı kuvvetlerimizin vazifezini icra için, cumhuriyet için, vazife için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı, güvenlik mensuplarımızı, korucularımızı, saygıyla, şükranla, minnetle, rahmetle anıyorum. Tabii şu anda bile bazı yaralılarımız var, onlara da saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. 

72 şehit için jet kalktı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında, Afrin bölgesine düzenlenen hava operasyonuna 72 uçağın katıldığı, 108 hedefin imha edildiği bildirildi. Uçakların emniyetle üslerine döndüğü kaydedilen açıklamada, “Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” denildi. 72 jetin Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen 72 asker anısına havalandıkları öğrenildi.

Zeytin Dalı için neden 72 uçak havalandı? İşte o 72'nin sırrı...
TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde 72 Türk savaş uçağı havalandı ve 108 terör hedefini vurdu. Hareket için havalanan uçak sayısının özel bir anlamı da bulunuyor.

TSK'nın Afrin'de PYD/PKK hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününde terör hedefleri havadan vuruldu. Dün saat 17.00'de başlayan harekatta TSK'nın açıklamasına göre Türk savaş uçakları 18.30 itibarıyla belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Harekata 72 uçak katıldı. Harekata katılan uçak sayısı Türkiye'nin Suriye'de DEAŞ'a karşı yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nı akıllara getirdi.

24 Ağustos 2016'da başlayan ve 7 ay 5 gün sonra yani 29 Mart 2017'de tamamlanan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 72 şehit vermiştik. 20 Ocak 2017 itibarıyla başlatılan ve Zeytin Dalı adı verilen harekatın ilk gününde havalanan 72 uçak, Fırat Kalkanı'nda şehit olan 72 Mehmetçik'e bir anlamda saygı duruşu oldu.

"BİR REKOR DÜNYADA BENZERİ YOK"

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım da dikkat çekti. Ağar operasyona katılan uçak sayısına dikkat çekerek "Afrin karasalına 72 savaş uçağı ile gerçekleştirilen hava akınının bir benzeri yakın tarihte görülmedi. En son 2007’de Irak’ın kuzeyine yapılan harekata 50 uçak katılmıştı. 113 hedefin % 95.57 bir isabetle 108’inin vurulması ise bir rekor. Dünyada benzeri yok" ifadelerini kullandı.

..

Bu haber 149075 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Ömer Çelik'ten Leman Dergisi'ndeki skandal karikatüre tepki: 'Hesap edilmemiş olamaz'
Ömer Çelik'ten Leman Dergisi'ndeki skandal karikatüre tepki:...