PKK’yı besleyen ABD’den Pençe-Kılıç Harekatı sonrası...

PKK'yı besleyen ABD'den Pençe-Kılıç Harekatı sonrası skandal açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütünün Türkiye’ye yönelik roket saldırılarını kınamazken konuya ilişkin yazılı açıklamasında "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verdi. PKK/PYD terör örgütüne destek veren silah ve eğitim desteği veren ABD'ye G20'de tepki gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele bahanesi adı altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır." dedi.

22 Kasım 2022 - 11:11 - Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 11:20

Son dakika: ABD'den skandal terör örgütü PKK/YPG açıklaması!

Giriş Tarihi: 22.11.2022  08:04 Son Güncelleme: 22.11.2022  08:28

PKK'yı besleyen ABD'den Pençe-Kılıç Harekatı sonrası skandal açıklama!

PKK/PYD'nin vurulmasından rahatsız oldular... TSK havadan vurdu ses ABD'den geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Pençe Kilit Harekatı operasyonu ABD'yi rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin terörü bitirme konusunda başlattığı Pençe-Kılıç Harekatı ile ilgili skandal bir açıklamada bulundu.

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin terörü bitirme konsusunda başlattığı Pençe-Kılıç Harekatı konusunda skandal bir açıklamada bulundu. PKK/YPG terör örgütünün Türkiye’ye yönelik roket saldırılarını kınayaman ABD Dışişleri Bakanlığı "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verdi.

PKK’yı besleyen ABD’den Pençe-Kılıç Harekatı sonrası skandal açıklama!13 Kasım Pazar günü İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonra TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hain teröristlere Pençe Kılıç Hava Harekatı düzenledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütünün Türkiye’ye yönelik roket saldırılarını kınamazken konuya ilişkin yazılı açıklamasında "Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybeden siviller için samimi taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verdi. PKK/PYD terör örgütüne destek veren silah ve eğitim desteği veren ABD'ye G20'de tepki gösteren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele bahanesi adı altında terör örgütüne destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır." dedi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerimizin intikamını almak için cumartesi gecesi PKK/YPG'nin mevzilerine hava harekatı düzenledi.

TSK'nın hain saldırısı sonrası teröristler Gaziantep Karkamış'taki yerleşim yerlerini hedef alıp, biri öğretmen biri çocuk olmak üzere 3 kişiyi şehit etti.

PKK'nın Gaziantep Karkamış’a saldırısı sonrası HDP’den açıklama

PKK'nın Gaziantep Karkamış’a saldırısı sonrası HDP’den açıklama

Gaziantep Karkamış'ta 3 kişinin hayatını kaybettiği terör örgütü PKK'nın hain saldırısıyla ilgili HDP, "Kobani ve Rojava'yı savunmaktan ve sahiplenmekten bir an bile vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Karkamış’a roketli saldırıKarkamış’a roketli saldırı

Pençe-Kılıç Hava Harekatı’yla büyük darbe vurulan terör örgütü PKK/YPG, dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketler ve havan toplarıyla saldırı düzenledi. Saldırılarda anaokulu öğrencisi Hasan Karataş ve öğretmen Ayşenur Alkan şehit oldu, 19 kişi de yaralandı. Roketlerin atıldığı bölgeler TSK tarafından bombalandı.

Karkamış’a roketli saldırıİstiklal Caddesi saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına düzenlenen Pençe-Kılıç Hava Harekatı’yla büyük darbe vurulan terör örgütü PKK/YPG dün Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Ayn El Arap (Kobani) bölgesinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine sivil yerleşim yerlerini hedef alarak roketler ve havan toplarıyla saldırı düzenledi. Saldırıda biri anaokulu öğrencisi, biri öğretmen iki kişi şehit oldu, 2’si ağır 19 kişi de yaralandı.

Son dakika: ABD’den skandal terör örgütü PKK/YPG açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'nin Gaziantep'in Karkamış ilçesi ile Kilis'teki sivilleri hedef alan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'de sivilleri hedef alan roket saldırılarının kınanmadığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten taziyelerini ifade eder. Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ'ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz."

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG/PKK SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği başarılı operasyonlar sonrasında bitme noktasına gelen terör örgütü, sivilleri hedef alıyor.

Hasan’a kıydılar PKK/YPG yine sivil öldürdü

Hasan’a kıydılar! PKK/YPG yine sivil öldürdü

Hasan’a kıydılar PKK/YPG yine sivil öldürdüTerör örgütü PKK/YPG, Gaziantep’in Karkamış ilçesine roket ve havanla saldırdı. Suriye’nin Kobani (Ayn el-Arab) bölgesinden yapılan saldırıda öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu, 2’si ağır 19 kişi yaralandı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen eli kanlı terör örgütü, Gaziantep ve Kilis'te de sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik dün 10 havan/roketli saldırı düzenledi. Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti, bazı roketler ise boş araziye düştü.

Saldırıda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 2 sivil hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. İlk anda yaşamını yitirdiği açıklanan hamile kadının entübe durumda olduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi. Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine 3 roket atıldı. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca önceki gün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin önceki akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket de boş alana isabet etmişti.

Eli kanlı terör örgütü, böylelikle önceki günden bu yana çocuk yaşlı gözetmeden sivillere yönelik 18 roketli/havanlı saldırı düzenledi. Hain saldırılarda 2 sivil hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

PENÇE KILIÇ HAREKATI'NDA 184 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG/PKK SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği başarılı operasyonlar sonrasında bitme noktasına gelen terör örgütü, sivilleri hedef alıyor.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen eli kanlı terör örgütü, Gaziantep ve Kilis'te de sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik dün 10 havan/roketli saldırı düzenledi.

Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti, bazı roketler ise boş araziye düştü.

Saldırıda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 2 sivil hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. İlk anda yaşamını yitirdiği açıklanan hamile kadının entübe durumda olduğu, tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Okullar hasar gördü

Teröristlerin ateşlediği roket ve havanlar Kocatepe İlkokulu, Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karkamış Anaokulu ile 2 eve isabet etti. Patlayan roket ile havan mermilerinin şarapnelleri ve oluşan basınç nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve okulda hasar meydana geldi. Saldırı sırasında Kocatepe İlkokulu’nda öğretmenler odasında bulunan öğretmen Ayşenur Alkan (22), şarapnel parçalarının isabet etmesiyle şehit oldu. Nigar Ertürk Anadolu Lisesi’nde ise öğrenciler, sığınaklara yönlendirilerek saldırılardan korundu. 

Karkamış’a roketli saldırı

Saldırılar sırasında bir roket ise Etiler Mahallesi’nde yaşayan Karataş ailesinin evine isabet etti. Patlamada evde bulunan anaokulu öğrencisi Hasan Karataş (5) şehit oldu, 5 aylık hamile olan yengesi Büşra Karataş ise ağır yaralandı. Yapılan müdahale ile hayata geri döndürülen Büşra Karataş ile bebeğinin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Saldırıda yaralanan 19 kişiden 7’sinin tedavileri devam ediyor. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan bir TIR da saldırının hedefi oldu. Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. 

Karkamış’a roketli saldırı

 

Saldırının ardından terör mevzilerine yapılan atışlarda obüs mermilerinin üzerine şehit Ayşenur Alkan ve Hasan Karataş’ın isimleri yazıldı.

Karkamış’a roketli saldırı

 

Terör hedefleri vuruldu

Gaziantep ve Kilis’e yönelik roketli saldırılar sonrası sınır hattında tedbirler artırıldı. Teröristlerin bulunduğu noktalar, Türk savaş uçakları ve sınır birlikleri tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

Öncüpınar’a 2 roket

Tel Rıfat bölgesinden teröristlerce dün ateşlenen iki roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş arazide patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Önceki akşam ateşlenen bir roket polis özel harekat yerleşkesine isabet etmiş, patlamada 1 asker ile 7 polis yaralanmıştı.

Karkamış’a roketli saldırı

 

Yüreğimiz yanıyor

Saldırıda sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan (22) ile anaokulu öğrencisi Hasan Karataş (5) şehit oldu. Karataş’ın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni olduğu öğrenildi. Milletvekili Polat, sosyal medyadan “Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun” mesajını paylaştı.

Karkamış’a roketli saldırı

 

Soylu: Bedelini ödeyecekler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, roketli saldırıların yaşandığı Gaziantep Karkamış’ta incelemelerde bulundu. Soylu “Bugün 11:15 sıralarından bu yana kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti. Hem Karkamış içerisinde sivil yerleşim yerlerine hem de aynı zamanda gördüğünüz gibi okullarımıza bir saldırı söz konusu. 5 yaşındaki çocukların masum sivil vatandaşların üzerine bomba yağdıranlar, havan atanlar elbette bedel ödeyeceklerdir. Ödüyorlar da ödemeye de devam edeceklerdir” dedi. Bakan Özer de ilçede okulların bir hafta boyunca tatil edilediğini duyurarak, “Buradaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz ve ailelerine psikolojik destek vererek, hızlı bir şekilde okulumuzu onaracağız” ifaderini kullandı.

Siyasilerden başsağlığı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Terör örgütü ve destekçileri asla karanlık emellerine ulaşamayacak, kahraman ordumuz hain saldırıların hesabını misliyle soracaktır.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Alçakça düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Terörün her türlüsüne karşı en güçlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz.

Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine 3 roket atıldı. Saldırıda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca önceki gün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin önceki akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket de boş alana isabet etmişti.

Eli kanlı terör örgütü, böylelikle önceki günden bu yana çocuk yaşlı gözetmeden sivillere yönelik 18 roketli/havanlı saldırı düzenledi. Hain saldırılarda 2 sivil hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

PENÇE KILIÇ HAREKATI'NDA 184 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

PKK/PYD'nin vurulmasından rahatsız oldular... TSK havadan vurdu ses ABD'den geldi

PKK/PYD'nin vurulmasından rahatsız oldular... TSK havadan vurdu ses ABD'den geldiTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Pençe Kilit Harekatı operasyonu ABD'yi rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin terörü bitirme konusunda başlattığı Pençe-Kılıç Harekatı ile ilgili skandal bir açıklamada bulundu.

İstanbul Beyoğlu’nda patlamaİSTANBUL BEYOĞLU'NDA PATLAMA

Beyoğlu’ndaki patlama sonrası görüntüler!BEYOĞLU'NDAKİ PATLAMA SONRASI GÖRÜNTÜLER!

NYT’den Türkiye’yi karalama kampanyasıNYT'DEN TÜRKİYE'Yİ KARALAMA KAMPANYASI

New York Times’tan skandal haberNEW YORK TİMES'TAN SKANDAL HABER

İşte teröristin yakalandığı evİŞTE TERÖRİSTİN YAKALANDIĞI EV

PKK hedefleri bombalanıyorPKK HEDEFLERİ BOMBALANIYOR

Harekat resmen başladı: TSK PKK’nın inlerini vurduHAREKAT RESMEN BAŞLADI: TSK PKK'NIN İNLERİNİ VURDU

Bu haber 416608 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...