ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi. Resmi Gazete'de Başkan Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla da ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

03 Ağustos 2022 - 07:55

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı

Giriş Tarihi: 03.08.2022 Güncelleme Tarihi: 03.08.2022 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen KPSS sınavına ait bazı soruların bir yayınevi tarafından daha önce yapılan denemelerde kullanıldığına ilişkin iddialar değerlendirildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındıResmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevinden alındı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı.

ÖSYM'nin pazar günü yaptığı 2022 KPSS lisans sınavında, bir yayınevine ait deneme sınavındaki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, sosyal medyada gündem oldu.

ÖSYM, sorularla ilgili iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

Erdoğan, inceleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların hedefi olan soruların incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna ilişkin talimat verdi.

"SINAV SORULARI YAYINEVİ DENEMESİ İLE AYNI" İDDİASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçen hafta sonu gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'yla ilgili (KPSS), "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN İNCELEME TALİMATI VERMİŞTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan KPSS'deki bazı soruların daha önceden yayınlandığına ilişkin iddialar sonrası Devlet Denetleme Kurumu'na inceleme talimatı vermişti.

Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar'da doğdu.

1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı.

Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

TEK BİR EVLADIMIZIN MAĞĞDUR OLMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı

ÖSYM’den ’KPSS’ açıklaması: İddialar asılsızÖSYM'DEN 'KPSS' AÇIKLAMASI: İDDİALAR ASILSIZ

Başkan Erdoğan’dan KPSS talimatıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN KPSS TALİMATI

Bu haber 400698 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...