New York Times: Bu bir savaş suçudur

New York Times: Bu bir savaş suçudur

Amerikan New York Times gazetesi, (Filistinli hemşire Rezzan en-Neccar'ın öldürülmesi) ile ilgili olarak "Bu ateş, hiç kimsenin cezalandırılmadığı, muhtemel bir savaş suçu" diye yazdı. New York Üniversitesi Savaş Hukuku Profesörü Ryan Goodman da, "Savaş hukuku, herhangi bir askeri personelin kasıtlı olarak sağlık personellerinin bulunduğu alana ateş açmasını istemiyor. (Rezzan'ın şehit edilmesi) Bu durumun, (savaş suçu) sınıra yakın olduğunu söylemiyorum, bunun bu sınırı geçtiğini söylüyorum"

31 Aralık 2018 - 23:28 - Güncelleme: 01 Ocak 2019 - 00:44

Times: Bu bir savaş suçudur

Giriş Tarihi: 31.12.2018 20:03 Güncelleme Tarihi: 31.12.2018 23:06

Amerikan Times gazetesi, (Filistinli hemşire Rezzan en-Neccar'ın öldürülmesi) ile ilgili olarak "Bu ateş, hiç kimsenin cezalandırılmadığı, muhtemel bir savaş suçu" diye yazdı. New York Üniversitesi Savaş Hukuku Profesörü Ryan Goodman da, "Savaş hukuku, herhangi bir askeri personelin kasıtlı olarak sağlık personellerinin bulunduğu alana ateş açmasını istemiyor. (Rezzan'ın şehit edilmesi) Bu durumun, (savaş suçu) sınıra yakın olduğunu söylemiyorum, bunun bu sınırı geçtiğini söylüyorum" dedi.

New York Times: Bu bir savaş suçudur

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, İsrail askerleri tarafından Gazze sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek olmak için gönüllü olarak görev yaparken şehit edilen 21 yaşındaki Filistinli hemşire Rezzan en-Neccar'ın ölümüne ilişkin, "(Rezzan'a açılan) bu ateş, hiç kimsenin cezalandırılmadığı, muhtemel bir savaş suçu." değerlendirmesinde bulundu.

NYT'de David M. Halbfinger imzasıyla Rezzan'ın hayatını anlatan ve öldüğü güne dair detaylı bilgilere yer verilen bir haber yayımlandı.

Haberde, Rezzan'ın İsrail askerlerinin kurşunlarının hedefi olduğu günün sabahından başlanarak, genç kızın hayatına dair yaşam kesitleri de sunuldu.

Haberde görüşlerine yer verilen yakınları, Rezzan'ın cesur ve zeki bir kız olduğunu vurgularken, 17 yaşındaki komşusu Necva Ebu Abdu, "Ben de Rezzan gibi, cesur, güçlü ve herkesin yardımına koşan birisi olmak istiyorum." diye konuştu.

Rezzan'ın Gazze Şeridi'nde yıllardır yaşanan dramın ve 30 Mart'tan bu yana devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün sembolü haline geldiğinin vurgulandığı haberde, genç kızın vurulma anlarına dair çarpıcı detaylar da gözler önüne serildi.

"AÇILAN BU ATEŞ, HİÇ KİMSENİN CEZALANDIRILMADIĞI MUHTEMEL BİR SAVAŞ SUÇU"

Haberde, "Rezzan'ın ölümü, İsrail'in, 200'den fazla Filistinlinin yaşamına mal olan protestoları kontrol etmek için savaş silahları kullanma politikasının bir başka bedeliydi. " görüşüne yer verildi.

Yapılan araştırmada Rezzan'ın ölümüne yol açan kurşunun İsrailli bir keskin nişancının silahından çıktığının belirlendiği aktarılan haberde, bu keskin nişancının, aralarında sağlık yetkililerinin de olduğu bir grubu hedef aldığı vurgulandı.

Haberde, kalabalığın içindeki kişilerin çektiği yüzlerce video ve fotoğrafın incelendiğine işaret edilerek şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Bu kanıtlar, hem sağlık görevlilerinin hem de çevresindeki insanların, İsrailli askerlere yönelik herhangi bir tehdit arz etmediğini gösteriyor. Her ne kadar İsrail, daha sonra Rezzan'ın ölümünün kasıtlı olmadığını açıklamış olsa da açılan ateş en iyimser görüşle, pervasız. Ayrıca bu ateş, hiç kimsenin cezalandırılmadığı, muhtemel bir savaş suçu."

"BU DURUM, (SAVAŞ SUÇU) SINIRINI GEÇTİ"

Haberde görüşlerine yer verilen New York Üniversitesi Savaş Hukuku Profesörü Ryan Goodman, sivillere zarar verme olasılığının yüksek olduğunu bile bile bir keskin nişancının ateş etmesinin savaş suçunun temel faktörü olduğunu vurguladı.

Goodman, "Savaş hukuku, herhangi bir askeri personelin kasıtlı olarak sağlık personellerinin bulunduğu alana ateş açmasını istemiyor. (Rezzan'ın şehit edilmesi) Bu durumun, (savaş suçu) sınıra yakın olduğunu söylemiyorum, bunun bu sınırı geçtiğini söylüyorum." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLERİN YARDIM MELEĞİYDİ

Filistinlilerin "yardım meleği" olarak isimlendirdiği gönüllü hemşire Rezzan en-Neccar, 1 Haziran Cuma günü Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösteriler sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

Filistinliler, 30 Mart 2018'den itibaren abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenlemeye başladı.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 225'ten fazla Filistinli şehit oldu. Aynı dönemde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli hayatını kaybetti.

’nin "yardım meleği" son yolculuğuna uğurlandı

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

askerleri tarafından dün sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek olmak için gönüllü olarak görev yaparken şehit edilen 21 yaşındaki Filistinli , gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 10. haftasında Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin sınırında düzenlenen gösterilerde yaralanan Filistinlilerin yardımına koşarken İsrail keskin nişancılarının hedefi olan 'ın Huzaa beldesinde düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.

 
Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

Filistinlilerin "yardım meleği" olarak isimlendirdiği 'ın naaşı, Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi'den alınarak, ailesinin yaşadığı Gazze sınırının yakınında bulunan eve getirildi.

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

'a karşı son görevlerini yerine getirmek için toplanan meslektaşları, ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

Huzaa beldesindeki İbad er-Rahman Camisinde kılınan cenaze namazının ardından 'ın naaşı omuzlarda belde kabristanına taşındı. Cenazede sık sık aleyhine sloganlar atıldı.

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, dün yaptığı yazılı açıklamada, gönüllü 'ın, askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda göstericilere ateş açması sonucu şehit olduğunu belirtmişti.

Gazze’nin yardım meleği son yolculuğuna uğurlandı

'ın cenazesi, beldedeki İbadul Rahman camisinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Gazze’nin

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, askerlerinin söz konusu Filistinlilere ateş açtığı ve bazı Filistinlilerin yaralandığı belirtildi. Ancak yaralananların sayısına ve durumlarına ilişkin bilgi verilmedi.

Gazze’nin

Cenazenin defnedilmesinin ardından Filistinliler, sınıra yürüyerek 'ın fotoğrafını açtı. askerleri göstericilere ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdi.

Gazze’nin
 
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin
Gazze’nin

Gazze’nin

..

Bu haber 148849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski AK Parti Milletvekili İsmail Bilen Evinde Ölü Bulundu
Eski AK Parti Milletvekili İsmail Bilen Evinde Ölü Bulundu
Önce ateş açtı, sonra kendini patlattı... Şam’da kiliseye bombalı saldırı! 
Önce ateş açtı, sonra kendini patlattı... Şam’da kiliseye...