Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın ölümünde kahreden detay! Acılı anne anlattı
Giriş Tarihi: 29.07.2023 06:53 Güncelleme Tarihi: 29.07.2023 06:53
Mihrace'nin ölümünde kahreden detay! Ailesine zarar gelmesin diye frene basmamış
Diyarbakır'da yaya geçidinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın annesi, 'Kızımı ölümüne neden olan kişi aracı kullanırken ailesi de yanındaymış. Hızı çok olduğundan ailesine zarar gelmesin diye frene basmayınca, benim kızımı aldı benden. Frene dokunsaydı, Mihrace şu an hayataydı.' diye konuştu.
SabahDiyarbakır'da yaya geçidinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın ölümüyle ilgili kahreden detaylar ortaya çıktı. Buğdaycı'nın annesi "Anne-kız kahve sohbeti yaptık. Evden ayrıldı, 2 saat sonra ölüm haberini aldım. Frene bassa Mihracem şu an yaşıyordu" dedi.
Diyarbakır'da yaya geçidinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın ölümüyle ilgili kahreden detaylar ortaya çıktı. Buğdaycı'nın annesi "Anne-kız kahve sohbeti yaptık. Evden ayrıldı, 2 saat sonra ölüm haberini aldım. Frene bassa Mihracem şu an yaşıyordu" dedi.
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
Mihrace'nin ölümünde kahreden detay! Acılı anne anlattı: Göz göre göre ölmüş
Diyarbakır'da yaya geçidinde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın annesi: Anne-kız kahve sohbeti yaptık. Evden ayrıldı, 2 saat sonra ölüm haberini aldım. Frene bassa Mihracem şu an yaşıyordu
Zonguldakspor Basketbol67 takımının başarılı oyuncusu 31 yaşındaki Mihrace Yasemin Buğdaycı, Diyarbakır Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki Hayati Avşar Caddesi'ndeki yaya geçidinden bisikleti ile geçtiği sırada Mazlum K.'nın kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Buğdaycı'nın acılı annesi SABAH'a konuştu. 11 çocuk annesi Emine Buğdaycı (65) yaşadıklarını şöyle anlattı:

Kızımın cinayetini iki gün manşetten veren SABAH Gazetesi'ne teşekkür ediyorum. Kızımın cesedi toprağa verilmeden sürücü Mazlum K.'nın serbest bırakılmasına yüreğim dayanmıyor. Adaletli bir raporun hazırlanarak gereken cezanın verilmesini istiyorum.

Mihrace en güçlü dayanağımdı. Çok azimli ve güçlü bir insandı. İlkyardım sertifikasını almak için üniversiteye gidiyordu. Üniversitede bitirdiği beden eğitimi yüksekokulunda akademisyen olmak istiyordu. Hayalleri vardı. Yine o kara günde, hayallerini konuşurken, anne-kız kahve sohbeti yaptık. Evden ayrıldı, iki saat sonra ölüm haberini aldım. Kızımın yokluğuna nasıl alışacağım, üzüntüden tansiyon gözlerime vurdu. Tansiyon nedeniyle gözlerimi açamıyorum.

FRENE BİLEREK BASMAMIŞ
Kızımı ölümüne neden olan kişi aracı kullanırken ailesi de yanındaymış. Hızı çok olduğundan ailesine zarar gelmesin diye frene basmayınca, benim kızımı aldı benden. Frene dokunsaydı, Mihrace şu an hayataydı.
KARDEŞİM KEFENE DE TABUTA DA SIĞMADI
Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın ablası Süheyla Nurdan Buğdaycı ise "İri yapılı, güzeller güzeli bir kardeşimdi. Morga götürdük, kız kardeşim masaya sığmıyordu. Kefene koymaya çalıştılar kefene sığmadı, ayağını katladılar. Tabuta koydular, tabutta dışarıda kaldı. Ona ölüm yakışmadı. Bu bir cinayet" diye konuştu.













Trafik kazasında ölen Buğdaycı'nın anısı yaşatılacak
26 Temmuz 2023 Çarşamba 17:40 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2023 Çarşamba 17:45 | Kaynak : AA
Diyarbakır'da kullandığı bisiklete otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Zonguldak Spor Basket 67 takımı oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın anısını yaşatmak amacıyla 7 numaralı forması bu sezon giyilmeyecek.
Kulüpte, Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Zonguldak Spor Basket 67 takımının Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmesinde büyük pay sahibi olan 31 yaşındaki Buğdaycı'yı kaybetmenin üzüntüsü yaşanıyor.
Kulübün Buğdaycı'nın anısını yaşatmak amacıyla aldığı karar doğrultusunda, oyuncunun giydiği 7 numaralı forması yeni sezonda başka bir sporcuya verilmeyecek, isminin ve numarasının yazılı olduğu yeni forma sezon boyunca takımla birlikte benchte (yedeklerin üzerinde oturduğu bank) yer alacak.
"Zonguldak Spor taraftarı Mihrace'yi bağrına basmıştı"
Kulüp başkanı Kanat Tan, Mihrace Yasemin Buğdaycı'nın değerli bir oyuncu olduğunu söyledi.
Buğdaycı'nın geçen yılki şampiyon kadrosunda emek veren bir sporcu olduğunu belirten Tan, "Mihrace sezon başında parmağı kırık olduğu halde çok büyük emek verip şampiyonluğa katkısı çok oldu. Bu sezon sonunda kontratı bitiyordu. Bu elim kazada sporcumuzu kaybettik. Camia olarak üzüntülüyüz. Zonguldak Spor taraftarı Mihrace'yi bağrına basmıştı." diye konuştu.
Tan, genç sporcunun takım içerisinde uyumlu, sevilen ve saygı duyulan biri olduğundan bahsederek, "Mihrace yaşam doluydu. Gezmeyi, yeni yerler görmeyi, yürüyüş yapmayı, çocukları, ülkesini seven, insancıl biriydi." dedi.
Buğdaycı'nın anısını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Tan, "Biz bir karar aldık; Mihrace'nin 7 numaralı formasını bu sezon askıya alacağız. Mihrace'ye olan saygımızdan 7 numaralı formayı kimseye vermeyeceğiz. Yeni formalarımızda da onun ismine ve numarasına yer vererek sahamızda ve deplasmanda bizimle benchte olacak. Bu yıl takımımızı şampiyon yapıp kupayı da Mihrace'ye armağan etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Olay
Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinin Fetih Mahallesi Hayati Avşar Caddesi'nde, 24 Temmuz'da M.K'nin (36) kullandığı 35 KSA 08 plakalı otomobil, bisikletiyle seyir halinde olan Mihrace Yasemin Buğdaycı'ya çarpmış, ağır yaralanan Buğdaycı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Buğdaycı'nın cenazesi merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilmiş, gözaltına alınan otomobil sürücüsü M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
YORUMLAR