Mersin’de can pazarı! Araçlar birbirine girdi: Çok sayıda ölü...

Mersin'de can pazarı! Araçlar birbirine girdi: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Başkan Erdoğan'dan taziye mesajı

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda yolcu otobüsünün karşı şeride geçip kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada 10 kişi öldü 39 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 10 kişinin kimliği belli olurken, cenazelerin 9'u memleketlerine gönderildi. İşte Mersin'deki zincirleme kazanın detayları...

26 Mayıs 2024 - 23:14

Mersin'de can pazarı! Araçlar birbirine girdi: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Başkan Erdoğan'dan taziye mesajı

Giriş Tarihi: 26.05.2024 Güncelleme Tarihi: 26.05.2024 

Mersin'de katliam gibi kaza: Ölenlerin kimlikleri belli oldu | Soruşturma başlatıldı

Mersin'de zincirleme kaza: 10 ölü, 39 yaralı!

Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazalarında ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda yolcu otobüsünün karşı şeride geçip kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada 10 kişi öldü 39 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 10 kişinin kimliği belli olurken, cenazelerin 9'u memleketlerine gönderildi. İşte Mersin'deki zincirleme kazanın detayları...

Mersin’de can pazarı! Araçlar birbirine girdi: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Başkan Erdoğan’dan taziye mesajıMersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişi yaralandığını bildirdi. Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Başkan Erdoğan mesajında, "İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Mersin-Adana kara yolu Tarsus Yenice Kavşağı'nda bir otobüsün de karıştığı zincirleme kazada ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Mersin'de zincirleme kaza: 10 ölü, 39 yaralı! - Haber 7 GÜNCELZİNCİRLEME FELAKET!

TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, aralarında şehirler arası yolcu otobüsü ile kamyon ve otomobillerin olduğu araçlar zincirleme trafik kazasına karıştı.

Kaza, dün(26 Mayıs) akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Adana istikametinden gelen yolcu otobüsünün devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

Ölü ve yaralıların olduğu bildirilen kaza bölgesine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 10 ÖLÜ 30 YARALI!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 30 kişi yaralandığını bildirdi.

MERSİN VALİSİ A HABER'DE!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan kazayla ilgili son gelişmeleri A Haber'de aktardı.

"YOLUN KAYGANLIĞINDAN DOLAYI..."

Pehlivan yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'dan Adana üzerinden İstanbul'a hareket etmekte olan bir otobüs Tarsus sınırları içerisinde yolun kayganlığından dolayı karşı istikamete geçiyor. Karşı şeritten gelen 2 otomobil ve daha sonrasından bir kamyon ile çarpışarak maalesef elim bir kaza gerçekleşti. Kazada 10 kişi kişi hayatını kaybetti ve 30 kişi yaralandı. Çok elim bir kaza herkese baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mersin'de zincirleme kaza: 10 ölü, 39 yaralı!

SON DAKİKA HABERİ: Mersin-Adana kara yolu Tarsus Yenice Kavşağı'nda bir otobüsün de karıştığı zincirleme kaza gerçekleşti.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı '-Baskan Başkan Erdoğan'dan taziye taziyemesaji mesaji! Tahkikat ivedilikle başlatıldı ETE anan Zincirleme felaket!10 felaket!10đl40yara... MERSİN'DE CAN PAZARI!' görseli olabilir

YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLEREK KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

Alınan bilgiye göre, Adana istikametinden gelen bir otobüsün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle ikisi otomobil, biri kamyonet 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 

Kazanın yaşandığı bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Olay yerinden ilk görüntülerOlay yerinden ilk görüntüler

10 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ!

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 39 kişi yaralandığını bildirdi.

Feci kazada hayatını kaybeden vatandaşların isimleri ise belli oldu. 

Kazada hayatını kaybedenlerin İpek Taraman (33), Serhat Taraman (35), Elif Taraman (3), Ozan Kılıç (29), Birsen Çiftsüren (52), Mehmet Kaplan (34), Sultan Acet (30), Taha Acet (41), Halit Şimşek (41) ve Ayla Çelik Teğmen olduğu belirlendi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: GEREKLİ TAHKİKAT İVEDİLİKLE BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır.

Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.
Bir ‎1 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎MERSİN'DE ZİNCİRLEME FELAKET 10ölü 10ölü40yaralı 10 ölü 40 yaralı Başkan Erdoğan'dan başsağlığı BaşkanErcoğan'danbaşsağiliği iق‎'‎‎ görseli olabilirBAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mersin'de TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkisinde, TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasının, herkesi derinden üzdüğünü belirtti.

Kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

CEVDET YILMAZ VE NUMAN KURTULMUŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mersin'de TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaşamını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mersin-Adana kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Yılmaz, "Mersin TAG Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.


BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsü, Mersin ili Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkisinde otobanda, 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

MERSİN VALİSİ HAMZA PEHLİVAN: YAKIN GÜZERGAHTA BİR KAZA DAHA OLDU

Kaza yerine giden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ekiplerden bilgi aldı.

Pehlivan, incelemesinin ardından gazetecilere, kazanın saat 19.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Bölgeye çok sayıda ekibin yönlendirildiğini ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

"Diyarbakır istikametinden Adana'ya, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine giden yolcu otobüsü, otoyoldayken, tabii yoğun da yağış söz konusu, henüz belirlenemeyen nedenle şerit değiştirmek suretiyle karşı şeride geçti. Orada ilk etapta 2 otomobille çarpıştı. Otobüs o istikamete maalesef devrilerek gitmiş. Orada 2 otomobille çarpıştıktan sonra karşı yönden gelen kamyonun da çarpmasıyla maalesef can kayıplarımız oldu. Şu anda ilk belirlemelere göre maalesef 10 vefatımız, 39 da yaralımız var."

Pehlivan, yaralıların hastanelere sevkinin tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yakın bir güzergahta da bir kaza daha olduğu için yaralı sayısı önümüzdeki dakikalarda, saatlerde güncellenecektir. Bunları da sizlerle paylaşacağız. Çok üzüldük. Kayıplarımıza Allah rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Tabii kaza haberini alır almaz 112 Acil Sağlık, AFAD, itfaiye, polis, jandarma ekiplerimiz olay yerine geldiler. Otoyolda öncelikle bir yandan yaralıların hastanelere taşınması süreci gerçekleştirildi, diğer yandan da otoyolun tekrar trafiğe açılmasıyla ilgili de çalışmalar sürdürülüyor."

Otobüste 28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu bilgisini veren Pehlivan, "Hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun." dedi.

A HABER OLAY YERİNDE!

Mersin'de gerçekleşen zincirleme kaza sonrası oluşan trafikten dolayı bir kaza daha gerçekleşti ve toplam 10 ölü 39 yaralı var. A Haber olay yerine ulaştı ve muhabirimiz Halil İbrahim Uğur olay yerinden son gelişmeleri aktardı. İşte Uğur'un açıklamalarında satır başlıkları;

"Adana istikametinden Mersin üzerinden ilerleyen bir otobüstü. Saat 19.00'da yoldan çıkarak kaza gerçekleşti. Devrilerek ve takla atarak karşı şeride geçmiş. Kazayı duyan vatandaşlarda bölgeye geliyor yakınlarına ulaşmak için. Karşı şeride takla atarak ve sürüklenerek geçerken önce kamyonet ile çarpışıyor ve daha sonrasında otomobillerle çarpışarak zincirleme kaza meydana geldi. Bu kazada 10 kişi hayatını kaybetti ve 34 kişi yaralandı. Zincirleme kazanın ardından trafik durma noktasına geldi ve bundan dolayı da bir kaza daha gerçekleşti. Bu kazada da 5 kişi yaralandı ve yaralı sayısı 39'a yükseldi." ifadelerini kullandı.

"TAHKİKAT İVEDİLİKLE BAŞLATILDI"
Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mersin TAG Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadesini kullandı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9'u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir.

Bu haber 110389 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz açılışı yaptı
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz...
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz açılışı yaptı
Türk bayrakları dalgalandı! Paris'te Olimpiyat kafilemiz...