Masumiyeti de meşruiyeti de yoktur...

Masumiyeti de meşruiyeti de yoktur...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum yapan Barzani’ye bir kez daha sert çıktı: “İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz. Biz vanayı kapadığımız anda iş bitti. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Dünya İsrail’den ibaret değil...”

27 Eylül 2017 - 07:31 - Güncelleme: 27 Eylül 2017 - 07:56

Masumiyeti de meşruiyeti de yoktur...

Giriş Tarihi: 27.9.2017
Masumiyeti de meşruiyeti de yoktur...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani için “Bize danışmadan bu kararı aldı. Açıkçası bize ihanet etti” ifadesini kullandı ve ekledi: Sandıklar açılmadan kutlamayı PKK’lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Aklınızı başınıza alın, bu karanlık maceradan vazgeçin

Cumhurbaşkanı , Bölgesel Yönetimi'nin referandumuna karşı ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar tüm ihtimallerin şu anda masada olduğunu belirtti. Erdoğan, "Aklınızı başınıza alın ve bu sonu karanlık olan maceradan vazgeçin " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2017- açılış töreninde özetle şöyle dedi:
DÜNYA İSRAİL'DEN İBARET DEĞİL: Şimdi yaptın. Neymiş yüzde 90-92 ile onaylanmış. Bunun bir kıymet-i harbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? . Dünya İsrail'den ibaret değil ki ya. Kosova'yı 114 ülke kabul etti ama hâlâ Kosova dünyada maalesef devlet olamadı. Hâlâ sıkıntı içinde. Kuzey Irak, sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin? Bunlar siyaseti de bilmiyorlar, devlet nasıl olunur bundan da bihaberler. Ama sadece biz yaptık oldu demekle olacağını zannediyorlar. Olmayacak ya, olamaz zaten.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya İsrail'den ibaret değil!

BU İŞİN MANTIĞI YOK: Şimdi bizim yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti, bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. TIR'lar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Böyle bir duruma girecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun göndersin. Bu sabah güzel bir istihbarat geldi. Bir şoföre sormuş, Kuzey Iraklı. Ne oy verdin? Evet oyu verdim. Peki bağımsızlığınız tanınmazsa ne olacak? Çoluğumu çocuğumu alıp 'ye gideceğim demiş. Bu nasıl iştir. Yani işin mantığı yok.

TÜRKİYE BU BÖLGEDE OYUN KURUCU: (İsrail'e) Nereden çıktı bu Kuzey Irak Yerel Yönetimi'nin şu anda attığı adımı desteklemek. Önce bunu gözden geçirsinler. Bunu gözden geçirmedikçe atacağımız birçok adımı da bundan sonra İsrail ile de atamayız. Yani Türkiye'yi bölgede oyun kurucu olarak görmeyenlerle bizim adım atmamız mümkün değil. Türkiye bu bölgede oyun kurucu.
ÜLKEMİZE İHANETTİR: Memurunun maaşını ödeyemiyorsun. Başbakanlığım döneminde bunlara biz kredi açıyoruz. Yaklaşık 1.5 milyar dolar bunlara kredi veriyoruz, memurunun maaşını öde diye. Sen kalkıp böyle bir adım atarken bir de soralım demiyorsun. Tabii ki Türkiye buradaki sürece yorumlayacaktır, ona göre de bir adım atacaktır. Açıkçası biz son ana kadar Barzani'nin böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk; demek yanılmışız. İlişkilerimizin tarihteki en iyi seviyesinde olduğu bir dönemde, önceden hiçbir danışma ve görüşme yapılmadan alınan bu karar, açıkçası ülkemize de ihanettir.
IRAK'IN BERABERLİĞE İHTİYACI VAR: Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Bu böyle bilinsin. Nasıl ve hangi şartlarda fiiliyata geçirildiği meçhul olan bu referandumla ilgili açıklanan katılım oranı da çıkan sonuçlar da şaibelidir. Çünkü yapılan iş şaibelidir. Irak'ın bölünmeye değil, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, dayanışmasını pekiştirmeye ihtiyacı vardır. Aynı durum için de geçerlidir.
GELİN BU OYUNA DÜŞMEYİN: Buradan Irak'taki ve Suriye'deki tüm aklıselim sahibi kardeşlerimize sesleniyoruz. Gelin, bu oyuna düşmeyin. Gelin kendinizi kullandırtmayın. Bugün sizi kışkırtanlar yarın çekip gidecekler unutmayın. Ama bizler inşallah binlerce yıl birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bugünün hırsı için yarınlarınızı heba etmeyin. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz, bunu bilesiniz.
7 DÜVELLE MÜCADELE EDERİZ: Türkiye'nin gücü ve imkânları bu tür tehditlerle mücadele etmeye ziyadesiyle yeterlidir. Biz sadece meselenin sulh yoluyla çözülmesini istiyoruz. Bu yol kapandığında elimizdeki imkânları kullanmaktan asla tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülkemizi Suriye'de oyaladıklarını, dolayısıyla Irak'ta ilgilenemeyeceğini sananlar bizim en zor zamanımızda dahi gerektiğinde 7 düvelle mücadele edecek gücümüzün olduğunu unutmasınlar. Ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar tüm ihtimaller şu anda masadadır. Hava sahaları, kara, hepsi masadadır. Bütün bu opsiyonlar şu anda masada görüşülmektedir. Ümit ediyorum ki bunların hiçbirine gerek kalmadan Kuzey Irak yönetimi aklını başına alır ve bu sonu karanlık olan maceradan vazgeçer.

ALMANYA VE HOLLANDA'YA: HÜKÜMET KURAMIYORLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'nın seçim sonuçlarıyla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı: "Almanya'da yaptığınız seçimde bizi niye kullanmaya çalışıyorsunuz? Eee, ne oldu? Şimdi hükümet kuramayacaklar bak göreceksiniz. Bu da birkaç aylarını alır. saldırdı, saldırdı, hâlâ hükümet kuramıyor. Niye, dürüst siyaset, dürüst politika, bu çok önemli. Zannediyorlar ki biz Türkiye'ye vurursak çok puan alırız, netice alırız, işte alamıyorsunuz. Ve alamayacaksınız da. Ve kaybedeceksiniz. Ama biz dürüst siyaset yapmaya devam edeceğiz."

"ERDOĞAN'A NOBEL VERİLSİN" ÇAĞRISI
katılımcıları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, verilmesini önerdi. Önceki gün başlayan Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı, dün "Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Nefret Söylemi" başlıklı oturumla devam etti. Katılımcılar, "Güçlünün güçsüzü ezdiği dünya düzenine karşı verdiği mücadele, insanlığa yaptığı katkılar ve mazlumların yükselen sesi olması" dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu. AA

10 YENİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreninde araştırma üniversitesi olarak tespit edilen üniversiteleri de şöyle açıkladı: ", Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Bu alanda yedek olarak belirlenen üniversiteler de şunlar: Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi." Erdoğan, ayrıca YÖK Üstün Başarı Ödülleri'ni almaya hak kazanan öğretim üyelerine ödüllerini verdi.

Dünya İsrail’den ibaret değil Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum yapan Barzani’ye bir kez daha sert çıktı: “İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz. Biz vanayı kapadığımız anda iş bitti. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Dünya İsrail’den ibaret değil...”

Dünya İsrail’den ibaret değil

Türkiye, referanduma giden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne yönelik düğmeye bastı. , referanduma karşı ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar tüm ihtimallerin şu anda masada olduğunu açıkladı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2017- 2018 Akademik Yılı açılış törenine katılan Erdoğan, şu konuşmayı yaptı:

7 DÜVELLE MÜCADELE EDERİZ
"Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? İsrail. Dünya İsrail'den ibaret değil ki ya. Kuzey Irak, sen bir İsrail ile neyi elde edeceksin? Şimdi bizim yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti, bütün geliri, meliri hepsi ortadan kalkıyor. TIR'lar Kuzey Irak'a çalışmadığı anda bunlara yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK'lılar yapıyorsa, orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Türkiye, sınırlarının yanı başında yaşanan böyle bir rezalete sessiz kalamaz. Ülkemizi Suriye'de oyaladıklarını, dolayısıyla Irak'ta ilgilenemeyeceğini sananlar, bizim en zor zamanımızda dahi gerektiğinde 7 düvelle mücadele edecek gücümüzün olduğunu unutmasınlar. Ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar tüm ihtimaller şu anda masadadır. Hava sahaları, kara, hepsi masadadır. Bütün bu opsiyonlar şu anda görüşülmektedir. Ümit ediyorum ki bunların hiçbirine gerek kalmadan Kuzey Irak yönetimi aklını başına alır ve bu sonu karanlık olan maceradan vazgeçer."

Erdoğan müjdeyi verdi: İşte 10 üniversite

Bu haber 148450 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mahmud Ahmedinejad'ın yıllar önce yaptığı açıklama  
Mahmud Ahmedinejad'ın yıllar önce yaptığı açıklama  
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)