Mardin’de TIR dehşet saçtı: 20 kişi hayatını kaybetti, çok...

Mardin'de TIR dehşet saçtı: 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var! Kaza anından korkunç görüntüler...

Türkiye dün Gaziantep ve Mardin’den gelen iki benzer kaza haberiyle yasa boğuldu. İki şehirde de kaza yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'deki kaza ile ilgili olarak bölgede yaptığı inceleme sonrası 2 sürücünün gözaltına alındığını belirtti. Bakan Soylu gece boyunca kaza ile ilgili çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü, Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin

21 Ağustos 2022 - 10:37

Derik'teki kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı, Bakan Soylu bölgede
Giriş Tarihi: 20.8.2022  20:30Son Güncelleme: 21.8.2022  09:17
Son dakikaMardin'de TIR dehşet saçtı: 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var! Kaza anından korkunç görüntüler...
Mardin'de freni patlayan kamyon kıraathaneye girdi! Çok sayıda can kaybı ve yaralı var
Derik'teki kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı, Bakan Soylu bölgede
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde dün meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ ise Derik'teki iki ayrı tır kazasıyla ilgili adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Video Player

00:44 | 04:20

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Bakan Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Derik Kaymakamı Evren Çakır ile Üçyol mevkisinde kazanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştü.

Mardin’de freni patlayan kamyon kıraathaneye girdi! Çok sayıda can kaybı ve yaralı varMardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirirken hayatını kaybedenlerin arasında çocukların da olduğu belirtilmişti. Saatlerin ilerlemesiyle Mardin'den acı haberler peş peşe geldi. Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ardından da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca can kayıplarının arttığını duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 00.34'te yaptığı açıklamada can kaybının 20'ye yükseldiğini ifade etti.
Kaza üstüne kaza acı üstüne acı!Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.
Mardin Derik'te feci kaza: 2 gözaltı
Mardin Derik'te feci kaza: 2 gözaltı
Mardin’in Derik ilçesinde 20 kişinin hayatını kaybettiği kazaya neden olan 2 şoför tedavilerinin ardından gözaltına alındı.


Mardin'de katliam gibi kaza! TIR apartmana çarparak durabildi: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgede açıklama yaptı. Öte yandan Bakan Bozdağ, "Mardin Derik’teki kazaya ilişkin Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

Mardin'de katliam gibi kaza! TIR apartmana çarparak durabildi: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberleri: Gaziantep'in Nizip ilçesinde 16 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın ardından bir acı haber de Mardin'den geldi. Mardin'in Derik ilçesinde yoldan geçen TIR, freninin patlaması ile kazaya müdahale eden ekiplerin üzerine daldı. Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Soylu, burada yaptığı açıklamada, "Kazada ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Kazayla ilgili iki şoför gözaltına alındı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları..

Son dakika: Mardin’de TIR dehşet saçtı: 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var! Kaza anından korkunç görüntüler...

Bakan Soylu: Kaza ile ilgili iki gözaltımız var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, 20 kişinin öldüğü kazada iki gözaltı olduğunu açıkladı.

Bakan Soylu: Kaza ile ilgili iki gözaltımız var
Bakan Soylu: Kaza ile ilgili iki gözaltımız var
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ülkenin Ardahan’dan Edirne’ye kadar hem yası, hem de acısının Derik’te olduğunu ifade etti.

 

Gaziantep’te elim, acı bir trafik kazası olduğunu anımsatan Bakan Soylu, “Gün boyu onun acısıyla ıstırap içinde olurken akşamüstü Derik’ten böyle bir haber aldık. İki TIR'ın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Yaralılarımıza Cenabı Allah’tan şifa diliyorum. Olay bütün yönleriyle birlikte savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her ne ise bütün süreç tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çaba içerisindedirler” dedi.

 

İKİ GÖZALTI VAR

İnsanın boğazı düğümlediğini dile getiren Bakan Soylu, “Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda kimin ihmali varsa tüm tespitleri, Emniyet Genel Müdürümüz, Valimiz ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför” ifadelerinde bulundu.

 Kaza Mardin-Derik karayolu üzerindeki Üç Yol Mevkiinde meydana geldi.

Gaziantep'te 16 kişinin can verdiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi.

Mardin'de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı

Mardin'de katliam gibi kaza: 20 ölü, 26 yaralı

Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişi de yaralandı.
Zincirleme felaket Gaziantep ve Mardinde trafik kazası: 35 ölü, 57 yaralı

Son dakika: Bir acı haber de Mardin'de! Freni patlayan TIR, dehşet saçtı: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Video

İlçe merkezinde geçen Mardin Karayolunda freni patlayan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Mardin Derik'teki feci kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı | Video

Kazada 20 kişi vefat ederken çok sayıda kişi ise yaralandı.

3 ARAÇ KAZAYA KARIŞTI

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde 3 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. Kaza yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Son dakika: Bir acı haber de Mardin'de! Freni patlayan TIR, kıraathaneye daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Video

TOPLANAN KALABALIĞIN ARASINA BAŞKA BİR TIR DALDI

Olay yerinde kısa zaman büyük bir kalabalık toplanırken, Mardin-Derik kara yolundan hızla gelen başka bir tır ise bu kalabalığın arasına daldı.
Can pazarının yaşandığı feci olayda, ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından komşu il ilçe hastanelerine kaldırıldı.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik'te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı

BAKAN KOCA VEFAT SAYISININ ARTTIĞINI DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin'in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı." dedi. Koca, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz."

Bakan Soylu Mardin'de kaza bölgesinde: 20 ölü | Video

Bakan Koca vefat sayısının arttığını duyurdu | Video

BAKAN KOCA: ÖLÜ SAYISI 19'A YÜKSELDİ

Yeni bir paylaşım daha yapan Bakan Koca, ölü sayısının 19'a yükseldiğini berlirtti. Koca, "Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19'a yükseldi. 6'sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26'dır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Mardin'de Derik ilçesinde vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı kazayı üzülerek öğrendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulundu.

ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ: BAKAN SOYLU BÖLGEDE

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye gitti.

Bakan Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Derik Kaymakamı Evren Çakır ile Üçyol mevkisinde kazanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla görüştü.

İçişleri Bakanı Soylu, burada yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki elim kazanın ardından akşam saatlerinde Derik'ten üzücü bir haber aldıklarını anlattı.

"20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Soylu, "26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt, her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimiz de bu konudaki çabanın içerisindedir." dedi.

"İnsanın boğazı düğümleniyor. Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine aslında insanın söyleyecek sözü kalmıyor." diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün devletimizin imkan ve kabiliyetiyle kazazedelerimizin ve ailelerimizin yanındayız. Bunun bilinmesini arzu ederiz. Öncelikle sabır diliyorum ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Geçmiş olsun, Allah rahmet eylesin. Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de bu konuda kimin ihmali varsa ihmalle ilgili de tüm tespitleri, arkadaşlarımızla, Emniyet Genel Müdürümüz burada hem Valimiz hem buradaki arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin."

2 ŞOFÖR GÖZALTINDA

Kazada bir polisin de şehit olduğunu kaydeden Soylu, "Bir önceki kazayla ilgili nasıl Gaziantep'te sağlık görevlilerimiz o kazaya müdahale esnasında hayatlarını kaybetmişlerse, şehit olmuşlarsa burada da yine ilk kazaya müdahale esnasında bulunan bir polisimiz hayatını kaybetti ve şehit oldu. Böylelikle 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gözaltı konusunda 2'si de yaralı, onlar hastanedeler ve tedavi altındalar, 2 gözaltımız var, 2 şoför." diye konuştu.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, daha sonra kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Soylu Mardin'in Derik ilçesinde katliam gibi kazada hayatını kaybeden vatandaşların cenaze ve defin törenine katıldı.

ÖLÜ SAYISI 20'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 20'ye yükseldi. 6'sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26'dır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İSA AYEBE

İBRAHİM HAS

İRFAN AKTAŞ

ŞEHİT POLİS MEMURU YAHYA ERGİN

ŞEHİT POLİS MEMURU 1 HAFTA ÖNCE DERİK'E TAYİN OLMUŞ

Öte yandan ilk kazaya müdahale sırasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Yahya Ergin'in 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu belirtildi. Çanakkale Ezine doğumlu olan 33 yaşındaki polis memuru Ergin'in 1 çocuk babası olduğu ve TEM Şube Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca; Mardin'in Derik ilçesinde 19 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı ağır 26 kişinin yaralandığı dehşete düşüren kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kazada, yaşanan can pazarı kameraya anbean yansıdı.

Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, 20 kişinin öldüğü kazada iki gözaltı olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanı Soylu, ülkenin Ardahan'dan Edirne'ye kadar hem yası, hem de acısı bugün Derik'te olduğunu ifade etti.

Bugün sabah Gaziantep'te elim, acı bir trafik kazası olduğunu anımsatan Bakan Soylu, "Gün boyu onun acısıyla ıstırap içinde olurken akşamüstü Derik'te böyle bir aldık. İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Yaralılarımıza Cenabı Allah'tan şifa diliyorum. Olay bütün yönleriyle birlikte savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her ne ise bütün süreç tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çaba içerisindedirler" dedi.

"İKİ GÖZALTI VAR"
İnsanın boğazı düğümlediğini dile getiren Bakan Soylu, "Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin bütün imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu, hem de bu konuda imin ihmali varsa tüm tespitleri arkadaşlarımız ve Emniyet Genel Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Bir önceki kazayla ilgili bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yaralı hastanedeler, iki gözaltımız var. İki şoför" ifadelerinde bulundu.
BAKAN BOZDAĞ: ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: BAKAN SOYLU BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle bölgeye gittiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Bakan Soylu, Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye geldi.

Bakan Soylu ve beraberindekiler kazada hayatını kaybedenlerden İsa Ayebe’nin ailesinin evine giderek, başsağlığı diledi. Ardından hastanedeki yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Soylu gece boyunca kaza ile ilgili çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü, Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin diyoruz. Buradaki ilk kazaya müdahale esnasında 1 polisimiz şehit oldu. Sürücülerin 2’si de yaralı, tedavi altındalar. 2 sürücü de gözaltında” dedi.

KAMERAMAN: KAÇIN DİYE BAĞIRDIM

Büyükşehir Belediyesi kameramanı Bekir Özdemir, kazadan yaralı kurtuldu: “Yolda kaza vardı. Yardım etmek için durduk. Araç dereye uçmuştu. Bir cenaze vardı. Yaralıyı çıkartmak için 1 saate yakın uğraştık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben ambulansın ön tarafından dolandım. Bir ara kafamı kaldırdım. Otobüsün devrilerek geldiğini gördüm. ‘Kaçın’ diye bağırdım. Sonrasını hatırlamıyorum.”

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otobüs şoförü Abdulkadir Memiş hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

ADLİ TIP ÖNÜNDE ACI
Hayatını kaybeden 15 kişinin sağlık görevlileri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden; itfaiye erleri Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt; İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile Aziz Birdal, Yakup Birdal, Muhammet Ersek, Umut Ersek, Nuran Tanrıkulu, Melik Kaya ve Mehmet Özsoy olduğu belirlendi. Adli Tıp Kurumu önünde oluşacak yoğunluk için de hazırlık yapıldı.
 

Zincirleme felaket Gaziantep ve Mardinde trafik kazası: 35 ölü, 57 yaralı
MUHABİRİN GÖZYAŞLARI

Canlı yayında kazayı anlatan İHA Muhabiri Said Vakkas, gözyaşları içinde konuştu: “Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Burası savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Diyecek bir şey bulamıyoruz , çok zor.”

Zincirleme felaket Gaziantep ve Mardinde trafik kazası: 35 ölü, 57 yaralı

KAZAYA MÜDAHALE EDENLERE TIR ÇARPTI: 20 ÖLÜ

Gaziantep’teki kazanın bir benzeri saatler sonra Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Saat 17.00 sıralarında freni boşalan gübre yüklü TIR, 2 araca çarparak devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplandı. Ekiplerin çalışmasının sürdüğü sırada gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da olduğu 19 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Feci kazanın ardından soruşturma başlatıldı.

Zincirleme felaket Gaziantep ve Mardinde trafik kazası: 35 ölü, 57 yaralı

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERDEN 3’Ü TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin’in Derik ilçesinde iki TIR’ın neden olduğu kazada hayatını kaybeden 20 kişiden İsa Ayebe (40), İrfan Aktaş (40) ve İbrahim Has (75), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Mahmut Demirtaş ve Kaymakam Evren Çakır’ın da katıldığı cenaze töreninden sonra Derik İlçe Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Zincirleme felaket Gaziantep ve Mardinde trafik kazası: 35 ölü, 57 yaralı

ŞEHİT POLİS MEMURU 1 HAFTA ÖNCE DERİK’E TAYİN OLMUŞ

Öte yandan ilk kazaya müdahale sırasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Yahya Ergin’in 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu belirtildi. Çanakkale Ezine doğumlu olan 33 yaşındaki polis memuru Ergin'in 1 çocuk babası olduğu ve TEM Şube Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenildi.
BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

ERDOĞAN: YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

* Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kazaların ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum” dedi.

* Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sosyal medya hesabından her iki kazadan sonra da başsağlığı ve taziye mesajları paylaştı: “Görevleri başında hayatlarını kaybeden fedakâr, cefakâr sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun.”

* TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından paylaştığı mesajında her iki kazada da hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

* Aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de bulunduğu çok sayıda bakan ve siyasetçi de kazaya ilişkin mesajlar yayınlayıp hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

BASIN KONSEYİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI

Basın Konseyi’nden yayımlanan mesajda, şunlar kaydedildi: “Zincirleme trafik kazasında, İhlas Haber Ajansı muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver’i de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Haber peşinde koşarken yaşamlarını yitiren meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve İhlas Haber Ajansı mensuplarıyla basın camiasına başsağlığı dileriz.”

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Gaziantep'in ardından Mardin'in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun.


İşte o görüntüler;

(Mardin'deki kazanın yeni görüntüleri)

(Mardin'deki kazanın yeni görüntüleri)

(Mardin'deki kazanın yeni görüntüleri)

(Mardin'deki kazanın yeni görüntüleri)

 

Mardin’deki kazadan yeni görüntüler!
Mardin’de freni patlayan TIR dehşet saçtı!MARDİN'DE FRENİ PATLAYAN TIR DEHŞET SAÇTI!
Mardin’deki kazadan yeni görüntüler!MARDİN'DEKİ KAZADAN YENİ GÖRÜNTÜLER!
Mardin’deki kaza nasıl oldu?MARDİN'DEKİ KAZA NASIL OLDU?

Bu haber 300675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli, evli mi?
Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti yeni Genel Başkanı...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...