Manisa 6. Kitap Fuarı açıldı!

Manisa 6. Kitap Fuarı açıldı!

Fuar Merkezi’nde başlayan Kitap fuarı 1 Ekim’e kadar açık kalacak. Fuarda binlerce kitap yeni okuyucularını bekliyor. 80’den fazla yazar imza günü ve söyleşi gerçekleştirecek. Fuar Merkezi’nde gerçekleşen açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Vali Vekili Erhan Günay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yurtelli, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap

22 Eylül 2023 - 17:42

Manisa 6. Kitap Fuarı açıldı!

Giriş Tarihi: 22.09.2023  16:56 Güncelleme Tarihi: 22.09.2023  17:37

Manisa’nın en büyük kültür şöleni olarak kabul edilen Manisa Kitap Fuarı, kapılarını 6. kez Manisalılara açtı. Fuarın bu yılki onur konukları Çağdaş Türk romancıları arasında yer alan Buket Uzuner ile AK Parti Manisa Milletvekili aynı zamanda Manisalı ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

Image

Manisa 6. Kitap Fuarı açıldı! Binlerce kitap okuyucusunu bekliyor. Manisa’nın en büyük kültür şöleni olarak kabul edilen Manisa Kitap Fuarı, 6. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.  SNS Fuarcılık ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen fuarın bu yılki onur konukları Çağdaş Türk romancıları arasında yer alan Buket Uzuner ile Manisalı ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu

Image

.Manisa’nın en büyük kültür şöleni olarak kabul edilen Manisa Kitap Fuarı, 6. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.  SNS Fuarcılık ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen fuarın bu yılki onur konukları Çağdaş Türk romancıları arasında yer alan Buket Uzuner ile Manisalı ünlü yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.

Image Fuar Merkezi’nde başlayan Kitap Fuarı 1 Ekim’e kadar açık kalacak. Fuarda binlerce kitap yeni okuyucularını bekliyor. 80’den fazla yazar imza günü ve söyleşi gerçekleştirecek.  Fuar Merkezi’nde gerçekleşen açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Vali Vekili Erhan Günay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap katıldı. 

Image

KİTAP YAZMAK İÇİN AVUKATLIK MESLEĞİNE SON VERDİM  Fuarın onur konuğu olan yazar, aktör, avukat ve siyasetçi Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap fuarlarına her zaman verdiğini açıkladı. Bu tür fuarların şehirler için vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu, 28 yıllık avukatlık mesleğine kitap yazmak için son verdiğini ifade etti. Yenişehirlioğlu, “Çünkü içimde inanılmaz bir kitap yazma isteğim vardı. İnsanların beni okuyup okumaması önemli değildi benim kendimi mutlu etmem gerekiyordu. İnananlar için söylüyorum. Dikkat etmeleri gereken şey okumaktır” dedi. 

İŞ ADAMLARI ÇOCUKLARA KİTAP KONUSUNDA YARDIMCI OLSUN  İş adamlarına seslenen Yenişehirlioğlu, herkesin kitap alma imkanı olmadığını, bundan dolayı bu tür kitap fuarlarına çocukları getirerek kitap almaları konusunda yardımcı olmalarını istedi. 

ŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL AÇIDAN GELİŞMESİNE DESTEK OLUYORUZ  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise böyle önemli bir fuara destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını açıkladı.  Ergün, “İstanbul’u fetheden, çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, tarih kaynaklarının yedi yabancı dil bildiğini yazdığı; alim, şair ve sanatçılara değer veren devrinin en büyük alimlerinden biriydi. Biz, bu neslin torunlarıyız. Nutuk, Geometri ve Tarih gibi birçok kitabı bilgi hazinemize dahil eden, cephedeki ağır koşullarda dahi kitap okumayı asla bırakmayan Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir dehanın çocuklarıyız.

 Eğitimi, bilimi, okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi bu denli önemseyen kahraman atalarımızı hepimizin örnek alması gerektiğine inanıyorum. Bu güzel şehrin belediye başkanı göreve geldiğimiz ilk günden bu yana proje ve hizmetlerimizle şehrimizin kültürel, sosyal ve sportif açıdan gelişmesine de özen gösterdik. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Spor Tesisleri, Spor Okulları, Tarihe Saygı Projeleri, Sanat ve Meslek Edindirme Kursları gibi sayısız çalışmayla başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, her yaştan Manisalı hemşehrimizin yanında olduk. Bununla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yayınlarla şehrimizin kültür arşivine eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz.  Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkumdur' sözünün ışığında, Manisa Celal Bayar Üniversitemizden 2 değerli profesör hocamız ve 38 akademisyenimizle birlikte Manisa'nın yakın tarihine ışık tutacak 4 ciltlik 'Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa' isimli eseri yayınladık.
2023/09/17694202411695394175.jpgÇarşının Öyküsü, Manisa’da Tarihi Mekanlar, Mezar Taşları ve Kitabeler ile Manisa’da Osmanlı Dönemi Hazireleri gibi sayısız birçok eseri okuyucularla buluşturduk. Bu fuarlar, çocuklarımıza kitapları sevdiren, okuyucuları yeni kitaplarla ve yazarlarla buluşturan önemli bir kültürel buluşma alanıdır. Bu yönüyle de okuma kültürünün yaygınlaşmasına ve insanlarımızın kitap okumaya teşvik edilmesine büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Kitap fuarımızın düzenlenmesinde başta SNS Fuarcılık olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Onur Konuğu olarak burada yer alacak değerli yazarlarımız Sayın Buket Uzuner ve Manisalı yazarımız, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu başta olmak üzere, fuara katılan tüm yayınevlerine, imza günü vesilesiyle fuara katılan tüm yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
2023/09/11339737131695394174.jpg

2023/09/12217318311695394172.jpg

Onur Konuğu Yenişehilioğlu
Fuarın onur konuğu olan yazar, aktör, avukat ve siyasetçi Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap fuarlarına her zaman verdiğini açıkladı. Bu tür fuarların şehirler için vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu, 28 yıllık avukatlık mesleğine kitap yazmak için son verdiğini ifade etti. Yenişehirlioğlu, “Çünkü içimde inanılmaz bir kitap yazma isteğim vardı. İnsanların beni okuyup okumaması önemli değildi benim kendimi mutlu etmem gerekiyordu. İnananlar için söylüyorum. Dikkat etmeleri gereken şey okumaktır” dedi. 
İş adamlarına seslenen Yenişehirlioğlu, herkesin kitap alma imkanı olmadığını, bundan dolayı bu tür kitap fuarlarına çocukları getirerek kitap almaları konusunda yardımcı olmalarını istedi.  

Bu haber 327337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...