Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başkan Erdoğan’dan...

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başkan Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Son yapılan Kabine Toplantısı ile 1 Temmuz'dan itibaren koronavirüste normalleşmeye geçilirken Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşlar Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Bugün toplanan Kabine Toplantısı'nın ardından milyonların merak ettiği soru yanıt bulacak. Başkan Erdoğan kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

05 Temmuz 2021 - 20:23

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası duyurdu! FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Türkiye'ye getirildi

Giriş Tarihi: 5.7.2021  19:38 Son Güncelleme: 5.7.2021  20:20

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası duyurdu! FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Türkiye'ye getirildi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kabine toplantısı sonrasında son dakika açıklamaları! Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada FETÖ'nün üst düzey mensuplarından olan Orhan İnandı'nın yakalandığını duyurdu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kabine toplantısı sonrasında son dakika açıklamaları! Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında canlı yayında son dakika açıklamalarında bulundu. Emeklilere yönelik maaş ve ikramiye müjdesi veren Başkan Erdoğan zamlı maaşların hesaba yatacağı tarihi de duyurdu. Diğer yandan FETÖ'nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı'nın MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini söyleyen Başkan Erdoğan, teröre karşı mücadelenin de tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası duyurdu! FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Türkiye'ye getirildiSon dakika haberi: Kabine toplantısı sona erdi, Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. 3,5 saat süren toplantı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından açıklama yaptı.

Video Player

00:17 | 10:16

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 16.00’da toplandı. Milyonların merak ettiği ‘Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?’ sorusu kritik Kabine Toplantısı’nda ele alındı. Toplantıda ayrıca, 1 Temmuz itibarıyla başlayan yeni normalleşme dönemi sonrası koronavirüs salgınında son durum ve aşılamada gelinen son durum ele alındı. Gelen son dakika haberine göre; Kabine Toplantısı sona erdi. İşte detaylar…

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni topladı. Toplantı saat 16.00 sıralarında başladı. Bakanlar, kendi alanlarındaki konular ile ilgili sunum yaparken, toplantıda 1 Temmuz itibarıyla başlayan normalleşme sonrası vakalardaki son durum, aşılamada gelinen son durum ele alındı. Toplantıda milyonlarca vatandaşın merak ettiği 'Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?' sorusu da yanıt buldu.

Gelen son dakika haberine göre; Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

AŞI ÇAĞRISI

"Biz salgının başından beri ücretsiz test hizmeti sunduk. Buradan tüm vatandaşlarımıza, artık 18 yaşın üzerindeki herkese açılmış olan aşı randevularını alarak bu musibetten kendilerini koruması çağrısında bulunuyorum. Aşıdan başka korunma tedbiri yoktur.

Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar hep birlikte temizlik- mesafe ve maske başta olmak üzere kurallara uymaya devam etmeliyiz. Salgın döneminde milletimizin her kesimine destek olduk.

"DOĞRUDAN DESTEKLERİN TUTARI 150 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ"

Bütçeden de çeşitli fonlardan sunduğumuz doğrudan desteklerin tutarı 150 milyar lirayı aşmış durumda. Yıl sonuna kadar bu tutarın 196 milyar liraya, yani milli gelirimizin yüzde üç buçuğuna ulaşmasını bekliyoruz. Kullandırılan ve tüm ertelenen krediler ile vergi ve sosyal güvenlik primleri yoluyla da 524 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirdik. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşımızdan çalışanımıza, üreticimize, yatırımcımıza kadar kimseyi yalnız bırakmadık. Tarım desteğinde toplam desteğin 15 milyar lirasını ilk 6 ayda üreticilerimizin hesaplarına yatırdık.

Hem alım yaptığımız ürünlerin kapsamını genişlettik, hem de çiftçimizin yüzünü güldürecek fiyatları açıkladık. Toprak mahsulleri ofisi hasat nedeniyle haziranda ara verdiği uygun fiyatlı arpa ve buğday gibi yem hammaddesi satışına, temmuzda devam edecek. Bu uygulamadan yetiştirici, besici ve yem üreticilerinin tamamı faydalanacak. Hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yem bitkileri desteğimiz devam ediyor. Bu destekler sayesinde ülkemizde yem bitkileri ekim alanı 2 buçuk milyon hektara yükseldi. Salgın ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan durumu istismar ederek hububat ile et, süt fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

"TÜRKİYE 2020 YILINI BÜYÜME İLE KAPATTI"

Her alanda aynı tutarlı ve kararlı yaklaşımı sergiliyoruz. Bu bütüncül yaklaşım sayesinde dünya küçülürken, AB ülkeleri küçülürken, biz 2020 yılını büyüme ile kapattık. Sanayide de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Hamdolsun 2021'e de oldukça iyi başladık. İlk çeyrekte yüzde 7'lik bir büyüme performansı yaşadık. Özellikle de burada makine, teçhizat yatırımlarının artıyor olması önemlidir.

"TARİHİMİZDE İLK DEFA İHRACATTA 200 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ"

Sahip olduğumuz bütüncül yaklaşım sayesinde dünya, AB ülkeleri küçülürken biz 2020'yi büyümeyle kapattık. Sanayi üretiminde de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Açıklanan son verilerde bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gözüküyor. 2020'de de oldukça iyi başlattık. İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyüme performansı yakaladık. Büyümede dış talep ile iç talep arasında arzuladığımız dengeleme de başlamıştır. İkinci çeyreğe ilişkin öncü gösteriler baz etkisinin de devreye girmesiyle yıllık yüzde yirmi civarında büyümeye işaret ediyor. Bunun tamamını ise orta vadeli program hedefimiz olan yüzde 5,8'in üzerinde bir büyümeyle kapatacağımız görülüyor. Bu gidişle ihracatta yıl sonunda tarihimizde ilk defa 200 milyar doların üzerinde bir ihracata imza atacağız. Cari açığın da gerilemesini bekliyoruz. Böylelikle dış finansman cephesinde elimiz rahatlamış olacak.

EMEKLİYE BAYRAM ÖNCESİ ZAMLI MAAŞ

Emeklilerimizin aylıklarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesi ödeyeceğiz. Emekli maaşlarına yüzde 8,45 artış yapmış bulunmaktayız. Zamlı maaş ve ikramiyeleri bayram öncesi vereceğiz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.

Türkiye ekonomisinin en sağlam alanlarından birisi de kamu maliyesidir. Vergi politikasında dengeyi korumaya özen gösteriyoruz. Girişimcileri engelleyecek vergi yükünün ortaya çıkmasını istemiyoruz.

"VERGİ YÜKÜNÜ AZALTTIK"

Asgari geçim indirimi uygulaması getirerek çalışanın vergi yükünü düşürdük. Son olarak, ekonomi reform programımız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışında bırakıyoruz. İstihdam maliyetinin yaklaşık yüzde 36'sına tekabül eden 1556 lirayı devlet olarak biz ödüyoruz. Bu desteği kadın, genç ve engelli istihdamında 18 ay olarak uyguluyoruz.

OSB'ler, küçük sanayi siteleri, endüstri bölgeleri ve serbest bölgeler başta olmak üzere her alanda yatırımı, istihdamı, ar-ge'yi, tasarımı ve yenilikçiliği destekleyen pek çok düzenleme yaptık. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların vatandaşlarımıza yansımasını en aza indirmek için gerekli tedbirleri aldık. Bugün mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz. Her bir akaryakıt alımında vatandaşımızı litrede en az 2 lira destekliyoruz. Tüplerde ise hiç ÖTV almıyoruz. Toplam 46 milyar liralık KDV ve ÖTV vergisi gelirinden feragat ediyoruz. Avrupa'da benzinin ve motorinin hem en ucuz olduğu hem de en az vergilendirildiği ülke biziz.

"GELİR VERGİSİNE İLİŞKİN EN YÜKSEK VERGİ ORANINI YÜZDE 40'A İNDİRDİK"

Yunanistan, Macaristan, Portekiz, Estonya, Şili gibi ülkelerde dolaylı vergi oranları çok daha yüksektir. Ülkemizde uygulanan vergi oranları ile OECD ülkelerinde vergi oranlarına bakıldığında bunun da yalan olduğu görülecektir. Gelir Vergisine ilişkin en yüksek vergi oranını yüzde 40'a indirdik.

"KURUMLAR VERGİSİ ORANI 2023'TE YÜZDE 20'YE DÜŞECEK"

Kurumlar vergisi oranını 2023'ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Bu ülkede kurumlar vergisi oranı biz geldiğimizde yüzde 33'tü. Bugün ülkemizdeki belli bölgelerde, üretimi desteklemek amacıyla yatırımcıların kurumlar vergisi yüzde 2'ye kadar iniyor. Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz.

Başkan Erdoğan'dan emeklilere müjde | Video

Şu gerçeğin unutulmaması şarttır; güçlü bir ekonomi için bankacılık sektörü kaynakları doğru projeleri yatırım olarak aktarılmalıdır. Finansman sağlarken, üretilecek katma değer, oluşulacak istihdam kapasitesi mutlaka dikkate alınacaktır. Tüketimi teşvik eden cari açığı artıran finansman faaliyetlerinin azaltılması gerekiyor. Bu kapsamda gereken önlemleri aldık, almaya devam ediyoruz.

Şirketlerimizin bilançolarını öz kaynak finansmanı ile güçlendirmesine önem veriyoruz. Bu yılın ilk 6 ayında 23 şirket halka arz oldu. Halkımızın halka arz yoluyla finansmanlarını güçlendirmeye çalışan bu şirketlere sahip çıkacağına inanıyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE

Ülkemizin bekasını tehdit eden güvenlik sorunlarıyla da mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz. Terör örgütlerine karşı tarihimizin en başarılı operasyonlarını veriyoruz. PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlere göz açtırmıyoruz. Milli güvenliğimizi tehdit eden yapılara darbe vuruyoruz.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Bahar Kalkanı Harekatları, terörü kaynağında yok etme strateijimizin en önemli göstergesidir. Operasyonlar neticesinde PKK üst düzey kadrosu hareket edemez hale gelmiştir. MİT terörle mücadeleyi sınır ötesine taşıdı. PKK için artık hiçbir yer güvenli değildir.

MİT, FETÖ'NÜN ORTA ASYA SORUMLUSU ORHAN İNANDI'YI TÜRKİYE'YE GETİRDİ

FETÖ'yü kökünden kazıma çalışmalarına da kararlılıkla devam ediyoruz. Yurt içinde saklanan kripto FETÖ'cülerin önemli bir kısmını belirleyerek kamudan ve toplumdan temizledik. Bu mücadelenin uzun solukklu olduğunun bilinciyle FETÖ'yü ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz. Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışamalarda, bugüne kadar 100'ün üzerinde birçok kişinin Türkiye'ye getirildiğini söyleyebiliriz. Selahaddin Gülen ve Ahmet Yiğit, İsmail Okkalı, FETÖ'nün PKK ile ilişkisini sağlayan Gürbüz Sevilay, ülkemize getirilen isimlerden bazılarıdır. MİT, son olarak FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'yı ülkemize getirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede önemli adımlar attık. Gümrüklerimizde yakalanan uyuşturucu miktarı 7 tonu buldu.

TOPLANTIDA ELE ALINAN KONULAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması öngörülen toplantıda, 3. doz aşılama ve ülke genelinde aşı programında gelinen noktanın değerlendirildiği belirtildi.

BAYRAMDA TATİL OLACAK MI?

Kritik toplantıda ayrıca Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı da ele alınan diğer bir konu oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN NORMALLEŞMEYİ DUYURMUŞTU

"Tamamı da 1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

KISA ÇALIŞMA VE İŞSİZLİK ÖDENEĞİ HESAPLARA YATTI

Haziran ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödeneklerinin bugün vatandaşların banka hesaplarına yatırılacağı ve IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağı açıklandı.

TELAFİ EĞİTİMİ DE BAŞLIYOR

Sorumluluk sınavlarının tamamlanmasının ardından, 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı 5 Temmuz-31 Ağustos'ta yapılacak.

İllerde 19-25 Haziran'da 100 bin nüfusta görülen Kovid-19 vaka sayıları, yüksekten düşüğe doğru şöyle sıralandı:

"Ağrı 136,52, Eskişehir 112,85, Kütahya 102,48, Bitlis 96,58, Rize 95,54, Erzurum 95,22, Kırıkkale 89,7, Ankara 83,64, Sivas 78,32, Bolu 74,65, Kayseri 74,5, Ardahan 72,79, Isparta 69,04, Çorum 68,85, Kars 67,39, Gümüşhane 67,04, Kırşehir 65,83, Van 65,25, Sakarya 63,78, Artvin 59, Düzce 57,12, Tokat 56,87, Zonguldak 55,99,

Diyarbakır 55,34, Hakkari 54,9, Trabzon 54,44, İstanbul 54,3, Erzincan 52,89, Yalova 52,89, Kocaeli 51,97, Denizli 51,01, Siirt 50,44, Mardin 48,55, Kastamonu 47,82, Bilecik 46,64, Konya 46,44, Burdur 46,05, Çankırı 45,21, Bartın 44,23, Bayburt 43,95, Malatya 43,29, Elazığ 43,2, Bursa 43,14, Ordu 42,95, Yozgat 42,23, Afyonkarahisar 41,52, Niğde 41,15, Nevşehir 40,66, Tekirdağ 37,74, Muş 37,46, Batman 37,08, Bingöl 35,14, Balıkesir 34,91, Samsun 34,36, Karabük 33,66, Antalya 32,96,

Uşak 32,21, Giresun 31,87, Kırklareli 31,79, Manisa 30,75, Aksaray 30,73, Amasya 28,61, İzmir 27,4, Şırnak 26,78, Karaman 26,68, Çanakkale 26,41, Şanlıurfa 25,53, Gaziantep 25,08, Tunceli 22,77, Muğla 21,48, Sinop 20,33, Mersin 18,3, Iğdır 17,39, Aydın 14,57, Kahramanmaraş 14,55, Kilis 14,01, Edirne 11,28, Adana 9,61, Hatay 6,99, Adıyaman 6,96, Osmaniye 4,92."

 

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

..

Bu haber 991514 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı
Adana'da korkutan fabrika yangını! Alevler gökyüzünü sardı