Kılıçdaroğlu’nun "Davutoğlu ve Babacan’a grup kurması...

Kılıçdaroğlu'nun "Davutoğlu ve Babacan'a grup kurması için destek veririz" açıklaması CHP'yi karıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'ye verdikleri destek gibi Ahmet Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın partilerine grup kurması için destek verebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı CHP Genel Merkezi'ni karıştırdı. Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna, Genel Merkez'de yaşanan "çok acayip tartışmayı" bugünkü köşesine taşıdı.

16 Mayıs 2020 - 12:08 - Güncelleme: 16 Mayıs 2020 - 12:24

'nun "Davutoğlu ve Babacan'a grup kurması için destek veririz" açıklaması 'yi karıştırdı

Giriş Tarihi: 16.5.2020  11:20 Son Güncelleme: 16.5.2020  11:46

 Genel Başkanı Kemal , İYİ Parti'ye verdikleri destek gibi Ahmet Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın partilerine grup kurması için destek verebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı CHP i'ni karıştırdı. Sabah Gazetesi yazarı , Genel Merkez'de yaşanan "çok acayip tartışmayı" bugünkü köşesine taşıdı.

Kiralilık vekil uygulaması CHP'yi karıştırdı
İşte Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna'nın "Genel Merkez'de çok acayip tartışma" adlı köşe yazısı:

Davutoğlu ve Babacan'a grup kurması için destek veririz..." açıklaması 'i karıştırmıştı.
Her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu.
İçlerinden biri, "Ben gidersem Davutoğlu'nun partisine giderim" dedi, "Hiç değilse liyakatli."
Diğeri, "Gideceğin partinin amblemini biliyor musun bari?" diye takıldı.
"Yaprak!.."
"Ne yaprağı?"
"Bilmiyorum... Artık gidince öğrenirim..." 
"Bence gitmeden öğren ki yapraklara gelmeyesin..."

Birkaç kişi kıkırdayınca Faik Öztrak, "Çok ayıp!" dedi. "Böyle imalar hiç yakışmıyor!"
Ayıplanan vekil şaşırmıştı. "Davutoğlu'nun partisine giderse bir daha geri dönemez demek istedim." dedi. "Bunun neresi ayıp, anlamadım!"
"Neden geri dönemesin?"
"Davutoğlu bırakmaz da ondan. Erdoğan'dan emanet aldığı koskoca partiyi geri vermek istemeyen birinden söz ediyoruz. Grup kursun diye 20 milletvekili veririz sonra borçlu çıkarız, benden söylemesi..."



Masa başında sessizce dinleyen Genel Başkanları bir an için ürperdi!.. Daha önce Akşener'in İP'ine verilen 15 milletvekili arasında yer alanlardan biri sessizliği böldü: "Bu sefer ben hiçbir yere gitmem!.."
 resti çekti: "Ne demek, gitmem? Parti disiplinine herkes uymak zorunda!"
"Bu sefer sen git, biz seni arkadan destekleyelim..."
"Liderim nereye verirse ben hiç düşünmem giderim..."



Engin Özkoç bu cevabının hemen ardından kaçamak bakışlarla Genel Başkanını kontrol etti. Hoşnut olduğunu görünce de mutluluktan yanakları şişti. Ne ki çok geçmeden yeni bir soruyla sarsıldı: "LGBT parti kursa oraya da gider misin?"
Bu soru karşısında sıkışsa da kuyruğunu dik tutmaya çalışarak, "Benim için fark etmez" dedi, "Ha Babacan ha Davutoğlu ha . Seve seve giderim..."
"Ama LGBT'ye gidersin de bir daha geri dönemezsin?.."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

CHP Genel Merkezi'nde  çok acayip tartışma

Genel verici , Davutoğlu ve Babacan için de devrede! Hülleciler iş başında

2018 yılında 'den 15 milletvekili, Genel Başkan 'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katılmıştı. İYİ Parti'ye yapılan bu transfer, 11 Aralık 1977 lerinde siyasetin hafızasına kara bir leke olarak geçen Güneş Motel olayını hatırlatmış, 15 vekil ise tarihe hülleciler olarak geçmişti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün de benzer bir olayın sinyalini vererek İYİ Parti'ye verdikleri destek gibi 'nun ve 'ın partilerine grup kurması için destek verebileceklerini söyledi. Takvim.com.tr'nin özel haberi.

Hülleciler yeniden iş başında!

 Genel Başkanı Kemal , 2018 yılında İYİ Parti'ye verdikleri milletin iradesini hiçe sayan ve büyük tepki çeken destek gibi; 'nun partisi 'ne ve 'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'ne grup kurması için destek verebileceklerini söyledi.

HÜLLECİLİK OPERASYONUNA DEMOKRASİ KILIFI!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplumun iradesini hiçe sayan operasyona demokrasi kılıfını uydurdu. Kılıçdaroğlu, "Baskın erken seçimde İyi Parti'ye yaptığınız gibi Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne de grup kurma desteği verir misiniz?" sorusuna, "Demokrasi için elbette veririz. Seçim barajının kaldırılmasını bu yüzden istiyoruz. Meclis'te her parti temsil edilmeli" yanıtını verdi.

24 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU?
24 Haziran'dan önce İYİ Parti'nin e sokulmayacağı iddia edilmişti. Bunun üzerine CHP'den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti'ye geçmiş ve partinin Meclis'te grup kurmasını sağlamıştı. Partide grubu olduğu için seçimlere girebilen İYİ Parti'ye yapılan bu transfer, toplumun her kesiminden eleştiriyle karşılanmıştı. Seçimlerden sonra ise vekiller, kendi partilerine geri döndü. Seçmenin iradesinin yok sayıldığı utanç veren olay, tarihe ""2'nci Güneş Motel Olayı" olarak geçmişti.



GÜNEŞ MOTEL SKANDALI NEDİR?
5 Haziran 1977 genel seçiminden CHP galibiyetle çıkmıştı ancak kazandığı 213 sandalye tek başına iktidar olmasına yetmiyordu. Bunun üzerine Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, İkinci Milliyetçi Cephe hükümetini kurdu. Fakat 11 Aralık 1977'de yapılan yerel seçimleri de CHP kazanınca dengeler değişmeye başladı. Bu fırsattan yararlanmak isteyen CHP, AP'den istifa edenlerle temas kurdu. 11 eski AP'li ile Florya'daki Güneş Motel'de buluşup hükümete destek karşılığında bakanlık önerildi. Konya Milletvekili Oğuz Atalay hariç 10'u kabul etti. CHP'nin gensorusu ile İkinci MC Hükümeti devrildi. Ardından Ecevit hükümeti güvenoyu aldı. Bu olay tarihe 'Güneş Motel skandalı' olarak geçti.



ERDOĞAN: NASIL OLUYOR DA İRADENİZİ BU KADAR UCUZA SATIYORSUNUZ?
Başkan  İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresinde konuşmuş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'den İP'e geçen vekillere, "Ey 15 milletvekili nasıl oluyor da iradenizi bu kadar ucuza satıyorsunuz!" sözleriyle yüklenmişti.

Takvim.com.tr

 

 

Masa başında sessizce dinleyen Genel Başkanları bir an için ürperdi!.. Daha önce Akşener'in İP'ine verilen 15 milletvekili arasında yer alanlardan biri sessizliği böldü: "Bu sefer ben hiçbir yere gitmem!.."
 resti çekti: "Ne demek, gitmem? Parti disiplinine herkes uymak zorunda!"
"Bu sefer sen git, biz seni arkadan destekleyelim..."
"Liderim nereye verirse ben hiç düşünmem giderim..."

Bu haber 201269 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...