Kılıçdaroğlu’ndan YSK skandalı! 7 hakimin ismini tek tek...

Kılıçdaroğlu'ndan YSK skandalı! 7 hakimin ismini tek tek sayıp CHP'lilere yuhalattı..

YSK'nın İstanbul kararı sonrası partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, YSK hakimleri için "Çete mensubu" benzetmesi yaparak skandala imza attı. Bu sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, 7 hakimin ismini tek tek sayıp CHP'lilere yuhalattı..

07 Mayıs 2019 - 15:15 - Güncelleme: 07 Mayıs 2019 - 18:29

Kılıçdaroğlu'ndan  üyeleri için skandal ifadeler

Giriş Tarihi: 7.5.2019  14:41 Güncelleme Tarihi: 7.5.2019  15:19

 Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında üyeleri için skandal ifadeler kullandı. İstanbul'da seçimin tekrar edilmesi gerektiği yönünde oy kullanan 7 yüksek yargı mensubunu çete olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, bu yargı mensuplarının isimlerini de tek tek okuyarak onları hedef haline getirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu yaklaşımına sosyal medyadan da çok büyük tepki geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK üyeleri için skandal ifadeler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında, YSK üyeleri için skandal ifadeler kullandı. Yüksek yargı mensuplarını hedef haline getiren Kılıçdaroğlu, İstanbul'da seçim yenilensin diyen 7 YSK üyesinin isimlerini tek tek okutarak onları yuhalattı.

DR. Avukat Mehmet Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu skandal çıkışıyla ilgili olarak Ahaber'e çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Sarı'nın o açıklamaları:

Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyelerinin tek tek isimlerini söyleyerek hedef gösterdi!

Kılıçdaroğlu, YSK üyelerini hedef gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında YSK üyeleri için skandal ifadeler kullandı. İstanbul'da seçimin tekrar edilmesi gerektiği yönünde oy kullanan 7 yüksek yargı mensubunu çete olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, bu yargı mensuplarının isimlerini de tek tek okuyarak onları hedef haline getirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu yaklaşımına sosyal medyadan da çok büyük tepki geldi.

"YARGI MENSUPLARI HİÇBİR ZAMAN BÖYLE HAKARETE MARUZ KALMAMIŞTI

Ortada suç işlemeyi siyaset yapmAk olarak algılayan bir düşünce var. Yargı mensupları hiç bir zaman böyle hakarete maruz kalmamışlardı. Bu kararı veren yargıçları çete olarak ifade etmek bir parti başkanına yakışan bir şey değil asla.

SAVCILARIN DERHAL HAREKETE GEÇMELERİ GEREKİYOR

Bu gerçekten ibret verici bir durum. Kamu görevlerini yapanlara böyle hakaret etmesi de ayrı bir suçtur ayrıca. Bu şartlar altında savcıların da derhal soruşturma başlatmaları gerekiyor.

Kılıçdaroğlu'ndan YSK üyeleri için skandal ifadeler

'ndan  skandalı! 7 hakimin ismini tek tek sayıp 'lilere yuhalattı

'nın  kararı sonrası partisinin grup toplantısında konuşan  Genel Kemal , YSK hakimleri için "Çete mensubu" benzetmesi yaparak skandala imza attı. Bu sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, 7 hakimin ismini tek tek sayıp CHP'lilere yuhalattı.

Tehlikeli çıkış! Kılıçdaroğlu YSK üyelerini hedef gösterdi

 Genel Başkanı Kemal , partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yüksek  Kurlunun ( kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, 4'e karşı 7 oyla kararı kabul eden YSK hakimlerine "Çete mensubu" ifadelerini kullandı.​​

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

YSK HAKİMLERİ İÇİN SKANDAL BENZETME
"Sandık kurullarının oluşumunda bir hata var dediler. Sandık kurullarını biz oluşturmadık,  de oluşturmadı. Daha önceki seçimlerde de yaptılar. İtiraz yoktu. Bunların değişmesi lazım dediler. Bunu gerekçe gösterilerek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam satılık adam değildir. Hakim dediğin kişi siyasi baskılara boyun eğmez. Vicdanıyla adaletle karar verir. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz. Devletin temeliyle oynadılar. 7 tane hakim aracılığıyla yaptılar. Kumpası CHP yapmadı, onu anlamışlar. Bu işte bir gariplik var onun için itiraz ediyoruz diyorlar. Ne oluyor peki? Oturuyorlar YSK içindeki 7 çete mensubu hakim iptal karar veriyorlar. 7çete mensubu arka kapıdan AK Parti'nin belirli çevreleriyle diyalog kurarak seçimi iptal ediyorlar."

7 HAKİMİN İSMİNİ TEK TEK SAYIP CHP'LİLERE YUHALATTI
Bu sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu, 7 hakimin ismini tek tek sayıp CHP'lilere yuhalattı.

.CHP, seçime katılma kararı aldı!

YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik kararının ardından, milletvekillerinin de katılımı ile yapılan olağanüstü CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

YSK'nin kararının ardından dün akşam saatlerinde Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bugün de PM olağanüstü toplandı.

Tüm CHP milletvekillerinin de davet ettiği toplantıya, YSK kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan İmamoğlu, çok verimli ve güzel bir toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıya PM üyeleri ve milletvekillerinin katıldığını aktaran İmamoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nın CHP TBMM Grup Toplantısı'nda gerekli açıklamayı yapacağını bildirdi.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir ve tedavi etmeliyiz. Elbette sürece karşı tepkilerimiz var. Tüm süreci Genel Başkanımız en net şekliyle grup toplantısında açıklayacaktır. Milletimize, İstanbul'umuza şunu söyleyelim ki gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız. Hem demokrasi adına hem İstanbul'umuz adına."

Boykot yok

Öte yandan toplantının açılışında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun YSK'nin yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ve önceki seçimlerdeki "mühürsüz oy" kararına atıfta bulunduğu belirtildi.

Milletvekilleri ve PM üyelerinin de söz aldığı toplantıda, seçimlerin boykot edilmemesi ve sevgi dili kullanılarak kampanya sürecinin götürülmesi gerektiği kararının alındığı öğrenildi.

'dan, YSK'nın  kararına ilişkin açıklama

Giriş Tarihi: 7.5.2019  13:41 Güncelleme Tarihi: 7.5.2019  17:17

, yenilenecek  seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının  olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran'a kadar İstanbul'da süreci Vali Ali Yerlikaya'nın götüreceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin açıklama.

"Seçim yenilenene kadar İstanbul'da kim görevde olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu açıklandı. İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya bu süreci götürecek. Konuyla ilgili zaten açıklama yapıldı. Şu anda İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya Bey de bu konuda görevine başladı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, YSK'nın İstanbul kararına ilişkin açıklama.Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşüp görüşmediği sorulan Erdoğan, "Az önce kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Hem ramazan-ı şeriflerini kutladım hem de verilen kararın ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundum." ifadelerini kullandı.

"Bahçeli ile yine bir ortak miting bekleyelim mi?" sorusuna Erdoğan, "Onları henüz daha görüşmüş değiliz. Tabii bu arada bir araya gelip bu süreci değerlendirmemiz, inanıyorum ki İstanbul'umuz için çok çok faydalı olacaktır." cevabını verdi.

- "ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM BEY'DİR"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın adaylığıyla ilgili pek çok yorum yapıldığı hatırlatılarak, "Siz ne diyorsunuz? Karar nedir? Başka bir ismin aday olma ihtimali var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bu soruları soranlar herhalde seçim kanunlarını hiç bilmiyorlar. Hiç bilmediklerinden dolayı da bu tür yollara başvuruyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. İstanbul'daki bu seçimin adayları bellidir, şu anda bizim adayımız da Binali Yıldırım Bey'dir." dedi.

Muhalefet partilerinin 24 Haziran seçimlerinin de iptal edilmesi yönünde değerlendirmelerinin olduğu hatırlatılması üzerine Erdoğan, "O değerlendirmelerin hepsi bizim değerlendirmelerimizin dışında. Biz artık tek değerlendirme yapıyoruz, o da İstanbul'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimidir." karşılığını verdi.

Erdoğan, "ABD Başkanı Trump'ı Türkiye'ye davet etmiştiniz. Netleşen bir tarih var mı?" sorusu üzerine ise ziyarete ilişkin henüz netleşen bir tarih olmadığını bildirdi.

"Grup toplantısındaki konuşmanızda Meclise seçimlerle ilgili yeni bir kanun teklifi geleceğini söylediniz. Ne gibi değişiklikler olacak?" sorusuna Erdoğan, "O ayrı bir konu, şu anda yapılacak bir şey değil. Onlar artık tamamıyla yeni dönemde masaya yatırılacak olan konulardır." yanıtını verdi.

- "ÇÖZÜM SÜRECİ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bir gazetecinin "8 yıl aradan sonra Öcalan'ı, avukatlarının İmralı'da ziyaret etmesi muhalefet tarafından 'yeni bir çözüm süreci' olarak da yorumlandı." demesi üzerine Erdoğan, "Bir çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"8 yıl oldu mu?" diye soran ve "Avukatları öyle açıkladı." yanıtını alan Erdoğan, "Avukatları için öyle olabilir de avukatların dışındaki aile için? Daha geçenlerde kardeşini gönderdik. Biz müsaade ettik ona. Mehmet (Öcalan) gitti. Onu saymıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

- KIBRIS'TAKİ SONDAJ FAALİYETLERİ

ABD ve Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye gelen, Akdeniz'de sondaj arama gemilerini durdurması çağrısına yorumu sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz şu anda kendi programımızı uygulamaya devam ediyoruz. Aynen devam ederiz. Bir yerler nasıl talimat veriyor, nasıl bakıyor, nasıl değerlendiriyor. Böyle bir şey bizim değerlendirmelerimizin içinde değil. Biz özellikle de Doğu Akdeniz'de, Güneydoğu Akdeniz'de, Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımızın hakları ne ise bu haklarını orada garantör bir ülke olarak aramanın gayreti içerisindeyiz. O sularda çıkacak olan bütün imkanlardan Kıbrıs'ın tüm halkı, güneyde de kuzeyde de eşit miktarda hak sahibidirler ve bu eşit miktardaki haklarını korumak için Kuzey Kıbrıs'taki soydaşlarımızın hakkının aranması mücadelesini veriyoruz."

23 Haziran'a kadar istanbul'a Vali Ali Yerlikaya vekalet edecek

BaÅ?kan ErdoÄ?an'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki grup toplantısının ardından İstanbul'a geldi. Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım'ı da makam aracına alarak Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na geçti. İl binasına gelenler arasında Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak da yer aldı.

Bu haber 201524 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Terörsüz Türkiye’de yeni aşama! İşte yeni aşamanın yol haritası | Devlet 7/24 takipte.
Terörsüz Türkiye’de yeni aşama! İşte yeni aşamanın yol...
Terörsüz Türkiye’de yeni aşama! İşte yeni aşamanın yol haritası | Devlet 7/24 takipte.
Terörsüz Türkiye’de yeni aşama! İşte yeni aşamanın yol...