Giriş Tarihi: 6.4.2017 07:46 Güncelleme Tarihi: 6.4.2017 09:21
Kılıçdaroğlu'na kötü haber! Muhtarlıkları CHP kapatmış

Anayasa değişikliği referandumu öncesi kampanyasını yalan ve iftira üzerine kuran Kılıçdaroğlu’na bir kötü haber daha… Cumhurbaşkanlığı Sistemi gelirse, muhtarlıkları bile kapatacaklar propagandası yapan CHP’nin aslında 1934’te muhtarlıkları resmen kapattığı ortaya çıktı.
CHP'nin tek parti iktidarında bir nizamname ile muhtarlıkları kapattığı ortaya çıktı. CHP iktidarı, kapattığı bir muhtarlığın işini; polis, belediye ve sıhhiye gibi kurumlara devretti. Her muhtarlık için Belediye Meclislerinin ikişer kişi görevlendirmesini istedi.
Star gazetesinin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öngören anayasa değişikliği ile ilgili ipe sapa gelmez iddialarda bulunuyor. Bunlardan biri de anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanına muhtarlıkları kapatma yetkisi verdiği. Anayasa değişikliğinde böyle bir yetki yok ancak geçmişte CHP'nin muhtarlıkları kapattığı ortaya çıktı.
1 Kanunisani (Ocak) 1934 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde konuyla ilgili haber şöyle:
KAPILARINA KİLİT
"Bugünden itibaren muhtarlık teşkilatı tarihe karışmıştır. İstanbul'daki bütün muhtarlıklarını işini polis, belediye ve sıhhiye memurları görecektir. Dahiliye Vekaleti tarafından 37 maddelik bir nizamname hazırlanmış ve bütün vilayet ve belediyelere tebliğ edilmiştir. İkamet değiştirmek gibi işlerle, askerlik, vesaiti nakliye, bina iratlarının tahriri, vergi, tahsilat, arazi tevziatı, ziraat, haşaretle mücadele, mahkeme ve tapu işlerine dair bütün vazifeler her mahalle halkından Belediye Meclislerince intihap edilecek ikişer kişi tarafından ifa edilecektir.» Haberde de anlaşılacağı üzere, bir muhtarın tek başına yaptığı iş birden fazla kuruma ve kişiye devredildi. Muhtarlıkların işleri için Belediye Meclislerinin «ikişer kişi» görevlendirmesine karar verildi.
CHP LİDERİ NE DEMİŞTİ
Kemal Kılıçdaroğlu, "16 Nisan'da gidip 'evet' diyenler, şunu düşünmek zorundalar. Bir muhtar arkadaşımız, 'Muhtarlıklar kapanacak mı?' diye sordu. Hiçbir engel yok. Yerel yönetimlerle ilgili yetki verilmemiştir. Belediyeleri kapatamazlar ama muhtarlıklar yerel yönetim değildir. Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir" demişti.
İNCE ATTI FENA BOZULDU
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlarken, zor anlar yaşadı. 'Muhtarlıklar kapatılacak' iddiasıyla ilgili sorular üzerine adeta panikleyen İnce, soruya "Metni yanıma getirmedim. O metni burada okursak kimse anlamaz. İsterseniz dışarıdan getirtelim okuyayım. Vatandaş ondan bir şey anlamayacaktır" diye kaçamak cevap vermeye çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer'deki 'hayır' çadırına girmiş, oradakilerle sohbet etmişti.
KILIÇDAROĞLU DA 'EVET' ÇADIRINA GİRDİ
Referandum çalışmaları kapsamında Gaziantep'e giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da kent merkezine kurulan 'evet' çadırına girdi. Çadırdakilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu neden "Hayır" denmesi gerektiğini anlattı.
Kılıçdaroğlu'ndan 'evet' çadırına ziyaret
Erdoğan CHP'nin 'hayır' standına uğradı haberi
Kılıçdaroğlu: Benim gibi tek adam olsunlar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme dair konuştu.

Referandum sürecini değerlendiren Kılıçdaroğlu, halkın bir kısmının referandumun ne getirip götürdüğünü bilmediğini söyledi. Evet kampanyası yapan siyasilerin "evet"i anlatamadığını, mitinglerde sürekli kendisini eleştirdiklerine değinen Kılıçdaroğlu, "Ben olmasam konuları olmayacak, Ne günah işledik.. Beni eleştirebilirsin, saygı duyarım, Eleştiriyorsan gel televizyonda tartışalım." dedi.
Kılıçdaroğlu: Yahu ne günah işledik
"BENİM GİBİ TEK ADAM OLSUNLAR"
"Referandumdan evet çıkarsa istifa edecek misiniz?" sorusuna "Neden istifa edeyim, bu bir seçim değil ki. Bir anayasa değişikliği oylanıyor." şeklinde yanıt veren Kılıçdaroğlu, bu kadar seçim yenilgisine rağmen koltuğu bırakmadığı için, kendisi hakkındaki 'CHP'nin tek adamı' eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:
"Benim gibi tek adam olsunlar. Bizde kurultaylar var. Ben demokrasiyi savunuyorum. Bizde delegeler özgür iradeleriyle gelir."
YORUMLAR