Karadeniz gazında tarihi gün! Başkan Erdoğan: 2023’ün ilk...

Karadeniz gazında tarihi gün! Başkan Erdoğan: 2023'ün ilk çeyreğinde sistemde olacak

Bugün ülkemizin şu ana kadar en büyük doğalgaz keşfi olan Karadeniz gazında kritik bir safhaya ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yıl önce müjdemiz, açıkladığımızda yerli gazımızın 2023'te milletimizin hizmetine sunacağımızı ifade etmiştik. Gemilerimiz Fatih'in açtığı sondaj kuyularının alt ve üst sondaj çalışmalarını gerçekleştirdiler. Geçen yıl temelini attığımız doğalgaz işleme tesisimizin inşası süratle devam ediyor.

09 Temmuz 2022 - 02:00

Son dakika: Karadeniz gazını karaya taşıyacak borular mavi sularla buluşacak! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Giriş Tarihi: 13.6.2022  17:13 Son Güncelleme: 13.6.2022  20:01
SON DAKİKAKaradeniz Gazı için tarihi adım! Başkan Erdoğan: Günlük 10 milyon metreküp gaz sisteme girecek
Başkan Erdoğan: Karadeniz gazı, 2023'ten itibaren evlerde kullanılacak

Türkiye için tarihi gün Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk gaz 2023te sistemde olacak
Başkan Erdoğan, Zonguldak'ta Karadeniz gazının evlere ulaşmasını sağlayacak boruların suyla buluşması törenine katıldı. Erdoğan, Karadeniz gazının 2023'te kullanıma gireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazı, 2023'ten itibaren evlerde kullanılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakarya Gaz Sahası pik üretime 2026'da ulaşacak. Sahada açılacak 40 kuyuyla birlikte günlük gaz kapasitemizi 40 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazı, 2023'ten itibaren evlerde kullanılacakZonguldak’ta Karadeniz gazı denize ilk boru indirme ve kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023’ün ilk çeyreğinde ilk fazda üretilecek günlük 10 milyon metreküplük doğalgazı milli iletim tesisimize aktaracağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dördüncü sondaj gemisinin adını da açıkladı.

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip ErdoğanFilyos'taki Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor. Başkan Erdoğan, "2023'ün ilk çeyreğinde günlük 10 milyon metreküp doğal gazı milletimize aktarmış olacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Erdoğan 4. sondaj gemisinin isminin Sultan Abdülhamid Han olduğunu açıkladı.
 

Son dakika: Karadeniz gazını karaya taşıyacak borular mavi sularla buluşacak! Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalarBaşkan Recep Tayyip ErdoğanKaradeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İlk gazın 2023'te sistemde olacağını söyleyen Başkan Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası'nın pik üretime 2026 yılında ulaşacağını ifade etti. Erdoğan, "Sahada açılacak 40 kuyu ile birlikte günlük gaz üretim kapasitesini 40 milyon metreküpe çıkartacağız." dedi.

SON DAKİKA! Karadeniz Gazı için tarihi adım! Başkan Erdoğan: Günlük 10 milyon metreküp gaz sisteme girecek

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 2023'te günlük 10 milyon metreküp gazın sisteme gireceğini belirten Başkan Erdoğan, "Sakarya Gaz Sahası pik üretime 2026'da ulaşacak. Sahada açılacak 40 kuyu ile birlikte günlük gaz üretim kapasitesini 40 milyon metreküpe çıkartacağız." dedi. Erdoğan, dördüncü sondaj gemisinin adının 'Abdülhamid Han' olduğunu söyledi, "Bu dördüncü gemimizle filomuzu çok çok güçlü hale getirdik." dedi.

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz gazı için tarihi adım! Erdoğan: 2023'te sistemde olacak

İlk gazın 2023'te sistemde olacağını söyleyen Başkan Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası'nın pik üretime 2026 yılında ulaşacağını ifade etti. Erdoğan, "Sahada açılacak 40 kuyu ile birlikte günlük gaz üretim kapasitesini 40 milyon metreküpe çıkartacağız." dedi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Bugün ülkemizin şu ana kadar en büyük doğal gaz keşfi olan Karadeniz Gazı'nda kritik bir safhaya daha ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yıl önce müjdemizi açıkladığımızda bir hedef belirlemiş, yerli gazımızın 2023 yılında milletimizin hizmetine sunulacağını belirtmiştik.

Başkan Erdoğan dördüncü sondaj gemisinin ismini açıkladı | Video

Deniz tabanı etüt çalışmalarını bitirirken, teslimatı uzun sürecek ekipmanların siparişini verdik. Teslimatlarımızı almaya başladık. Yavuz Sondaj Gemimiz açılan kuyulardaki gaz akışını ölçecek sistemleri yerleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta sığ deniz kısmına boru serimini yapacak gemi Türkiye'ye ulaştı. Bugün ilk boruları denize indiriyor ardından da ilk kaynağımızı yapıyoruz.

Derin deniz tarafında da ilk kaynağı önümüzdeki ay vuracağız. Karadaki boru hattının da yapımına başlıyoruz.

Bu projenin ilk etabında doğal gaz işleme tesisine gelen gazın ölçümlenmesi için Batı Karadeniz Gaz Ölçüm İstasyonu'nu ve Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı Faz-1'i inşa ediyoruz.

Doğalgaz boruları denize iniyor! | Video

İLK GAZ 2023'TE SİSTEMDE

2023'te günlük 10 milyon metreküp gaz sisteme girecek. Sakarya Gaz Sahası pik üretime 2026'da ulaşacak. Sahada açılacak 40 kuyu ile birlikte günlük gaz üretim kapasitesi 40 milyon metreküp olacak.

Tünelleri, köprüleri, barajları milletimize kazandırdığımız her hizmeti engelleme gayretlerine rağmen hayata geçirdik. Zonguldak'ın merkezinde tüneller mi vardı? Bunları yapmak bize nasip oldu.

Kimi zaman vesayet odakları ile kimi zaman terör örgütleri ile mücadele ettik. Ama her defasında bir yol bularak milletimize asırlardır hasretini çektiği yatırımlara ve eserlere kavuşturduk.

Özellikle bundan iki sene önce Karadeniz Gazı'nın müjdesini verdiğimizde bu hazımsızlığın zirve yaptığını gördüm. Her seçim öncesi gaz keşfediyorlar diyen aklıevveller oldu. Sözde ekonomistler ortaya çıktı.

Biz bunların hiçbirine kulak asmadık. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürdük. Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Berat Albayrak ile halefi Fatih Dönmez, bu süreçte büyük bir gayret sarf ettiler. Bugün o diratyetli duruşumuz ve sabrımızın meyvelerini topluyoruz.

ENERJİ FİYATLARI

Enerji fiyatlarındaki tırmanma enflasyon oranlarına da yanısıdı. Şu an küresel ekonominin temel sorunu enerji arzını sağlamak ile enflasyonu dizginlemektedir. Bu dönemde vatandaşlarımızı korumak için destek mekanizmalarını devreye aldık. Küresel riskleri minimalize etmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yakın çevresi zengin hidrokarbon kaynakları ile dolu bir ülke olarak altına bakılmak bir taş bırakmamakta biz kararlıyız.

Şimdiye kadar 3 adet sondaj gemisi ile iki adet sismik araştırma gemisini envanterimize kattık. Sondaj gemisini 4'e çıkardık. Mevcutla yetinmiyoruz. Yeni gemilerle filomuzun gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Bu dördüncü gemimizle filomuzu çok çok güçlü hale getirdik.

Dördüncü sondaj gemimizin adının Abdülhamid Han olmasına karar verdik.

Doğu Akdeniz'de de mevcudiyetimizi hissettiriyoruz. Kıbrıs Türkleri'nin hakkını her alanda savunuyoruz."

SON DAKİKA! Karadeniz Gazı için tarihi adım! Başkan Erdoğan: Günlük 10 milyon metreküp gaz sisteme girecek | Video

SON SEVKİYATIN BU AY İÇİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

"Kömürün başkenti" olarak bilinen, son keşifle doğal gazın da başkenti olarak anılmaya başlayan Zonguldak'ın, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki limanda çalışmalar 7 gün 24 saat esasına göre ilerliyor.

Şu ana kadar 12 metre uzunluğunda yaklaşık 21 bin borunun limana indiği Filyos'ta son sevkiyatın da bu ay içinde tamamlanması planlanıyor.

GÜNLÜK 10 MİLYON METREKÜP GAZ ÜRETİLEREK 2023'TE ŞEBEKEYE VERİLECEK

Sakarya Gaz Sahası'nda deniz altına kurulacak üretim sistemine ilk olarak 6 ila 10 kuyu bağlanacak ve bu kuyulardan günlük 10 milyon metreküp gaz üretilerek 2023'te Türkiye'nin doğal gaz şebekesine verilecek. Bu miktar yıllık bazda 3,5-4 milyar metreküpe denk gelirken, üretim dünyadaki bu tür sahalarda da olduğu gibi kademeli olarak artacak.

KARADENİZ'DEKİ DOĞAL GAZ REZERVİ 540 MİLYAR METREKÜPE ULAŞTI

Başkan Erdoğan, 21 Ağustos 2020'de Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz keşfettiğini açıklamıştı. Bu keşif, Türkiye'nin tarihindeki en büyük gaz keşfi olarak kayıtlara geçmişti.

Erdoğan, 17 Ekim 2020'de Tuna-1 kuyusunda saptanan 85 milyar metreküp artışla toplam rezerv miktarının 405 milyar metreküpe ulaştığını açıklamıştı.

Karadeniz'deki gaz rezervi, Amasra-1 kuyusundaki 135 milyar metreküplük keşfin ardından toplam 540 milyar metreküpe ulaşmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de gelecek yıl Karadeniz gazının mutfaklarda kullanılacağını açıklamıştı. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri





Filyos’ta tarihi günFİLYOS'TA TARİHİ GÜN

Türkiye’nin 25 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak!TÜRKİYE'NİN 25 YILLIK DOĞALGAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK!
Doğalgaz ne zaman çıkarılacak?DOĞALGAZ NE ZAMAN ÇIKARILACAK?

Bu haber 990570 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...