HDP’ye kapatma davasının detayları ortaya çıktı: Devletin...

HDP'ye kapatma davasının detayları ortaya çıktı: Devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldi

Son dakika haberi: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açtığı davanın iddianamesiyle ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. Yüksek Mahkeme'ye gönderilen iddianamede HDP'nin, PKK terör örgütü ve bağlı örgütlerle birlikte hareket ettiği, örgütün uzantısı olarak faaliyetlerde bulunduğu vurgulandı. İddianamede, HDP ile PKK/KCK arasında bir fark olmadığı, HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısı olduğu belirtildi.

18 Mart 2021 - 12:34

'ye nın detayları ortaya çıktı: Devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldi

Giriş Tarihi: 18.03.2021 Güncelleme Tarihi: 18.03.2021 

 haberine göre nın iddianamesinde, 'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede, HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi. İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

HDP'ye kapatma davasının detayları ortaya çıktı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin () kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamede,  Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP'nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedilerek, partinin temelli kapatılması ve hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

İşte HDP iddianamesinin detayları

HDP üyeleri hakkında çeşitli mahkemelerdeki iddianameler ve mahkeme kararları, "6-8 Ekim Olayları", "çukur eylemleri" ile tüm dosya kapsamında ortaya konulan delillerden, HDP'nin daha önce Anayasa Mahkemesince kapatılan partiler gibi tamamen PKK/KCK'nın güdümünde bulunduğu ve PKK'nın legal görünümlü bir yan kuruluşu olduğunun ortaya konulduğu ifade edildi.

HDP'ye kapatma davası iddianamesinin detayları belli olduİddianamede, davalı partinin teşkilat kongreleri ve büyük kongreleri ile tüm gösteri ve toplantılarının, Anayasa ve yasalara göre kurulmuş bir siyasi partinin olması gereken parti kongreleri ve toplantıları gibi değil, bölücü terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılan alanlar haline getirildiği kaydedildi.

Kongre salonlarının, örgüt kampları gibi terörist fotoğrafları ve sözde terör örgütü bayrakları ile donatıldığı anlatılan iddianamede, "Davalı partinin kongrelerinin bir siyasi partinin kongresinden ziyade terör örgütünün propagandasının yapıldığı, ölen teröristlere saygı duruşlarında bulunulduğu, Anayasal düzenimize ve üniter devlet yapımıza yönelik açıkça düşmanlığın sergilendiği adeta 'PKK kongreleri' şeklinde cereyan etmiştir." denildi.

İddianamede, bunun son örneğinin, 23 Şubat 2020 tarihli partinin 4. Olağan Büyük Kongresi olduğu, bu kongreyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı.

İddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Davalı HDP, terör örgütü PKK-KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunmuştur. Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın emir ve talimatları doğrultusunda faaliyet yürüten, yaptıkları veya yapmadıkları bakımından halka değil terör örgütü PKK/KCK'ya hesap veren, terör örgütünün siyasi görünümlü bir uzantısı, organıdır. Başka bir deyimle HDP, PKK'nın partisidir. Partinin Eş Genel Başkanlığını yapmış Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş HDP'nin terör örgütü lideri Öcalan'ın projesi olduğunu, Öcalan'ın HDP fikriyatında büyük emeği olduğunu belirterek bunu açıkça söylemekten çekinmemişlerdir. Bu hususu örgüt elebaşı da kabul etmektedir.

Örnek olarak yer verilen eylemler ile iddianamenin tamamında yer alan diğer eylemleri gerçekleştirenler sıradan kişiler değil, partide genel başkanlık, milletvekilliği, MKYK üyeliği, MYK üyeliği, MDK üyeliği, belediye başkanlığı, teşkilat kademelerinde yönetici gibi davalı partide üst düzey görev almış kişiler olduğundan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığı, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün ne kadar büyük bir tehdit altında olduğu daha iyi anlaşılacaktır."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ’nin kapatılması istemiyle iddianame düzenleyerek Anayasa Mahkemesine gönderdi. İddianamenin detayları da ortaya çıktı. Son dakika bilgilere göre iddianamede HDP ile PKK arasında bir fark olmadığı vurgulandı.

Son dakika: HDP'nin kapatılması için AYM'ye dava açıldı! İşte iddianamenin detayları

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede, "Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır." ifadeleri kullanıldı. HDP iddianemesinde 687 kişi için 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi. Siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

Son dakika: HDP'nin kapatılması için AYM'ye dava açıldı! İşte iddianamenin detayları

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi.

İşte iddianamenin ayrıntıları:

-Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır.

-Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP'nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedildi.

-Davalı parti hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almamış, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih etmiştir.

- PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etmekte HDP'nin aktif rol oynadığı belirtildi.

- HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

-Siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor.

-HDP kongreleri örgütün propagandasının yapıldığı, teröristlere saygı duruşunda bulunulduğu 'PKK kongreleri' şeklinde cereyan etmiştir.

-HDP, terör örgütü PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunmuştur.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA KALDIĞI DÜŞÜNÜLEMEZ"

HDP'nin hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almadığı, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih ettiği belirtilerek "Terör örgütünü, terörü lanetlemeyi bırakın tek bir eleştiri cümlesi bile kurmayan veya kuramayan davalı partinin şiddeti, terörü, teröristi öven, onları kutsayan beyanatlarının ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı düşünülemez" denildi.

Son dakika haberi: HDP'ye kapatma davası! İddianamede PKK ile 'ortak hareket' vurgusu

HDP Türk Silahlı Kuvvetlerinin gayesi ve kapsamı belli olan operasyonlarını işgal girişimi gibi göstermeye çalışıldığının belirtildiği iddianamede HDP'nin terör örgütüne destek sağladığı, HDP yöneticileri ısrarla PKK terör örgütüne "terör örgütü" ve onun aktif olarak bölücü yıkıcı eylemlerine katılan elemanlarına da terörist diyemediği vurgulandı.

SİYASET YASAĞI İSTENEN İSİMLER

İddianamede, HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması, Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder gibi isimlere de siyasi yasak getirilmesi istendi.

Son dakika haberi: HDP'ye kapatma davası! İddianamede PKK ile 'ortak hareket' vurgusu

Batı ülkelerine İngilizce HDP mesajı"BATI ÜLKELERİNE İNGİLİZCE HDP MESAJI"

HDP için açılan kapatma davasıyla ilgili Bozdağ’dan değerlendirmeHDP İÇİN AÇILAN KAPATMA DAVASIYLA İLGİLİ BOZDAĞ'DAN DEĞERLENDİRME

Türkiye Afrine halkın rızası olmadan girdi"TÜRKİYE AFRİN'E HALKIN RIZASI OLMADAN GİRDİ"

CHP'li Selin Sayek Böke'nin HDP'de yaşananlar sonrası ağlamaklı halleri

CHP'li Selin Sayek Böke'nin HDP'de yaşananlar sonrası ağlamaklı halleri

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine CHP'li Selin Sayek Böke, canlı yayında ağlamamak için kendisini zor tuttu.

Bu haber 990883 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147 kişi yakalandı 
Bakan Yerlikaya duyurdu! Terör örgütüne BOZDOĞAN-30 darbesi! 147...
Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme: Korhan Berzeg'e ait çıktı! DNA sonucu açıklandı
Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme: Korhan Berzeg'e ait...