Hata yok sistematik hırsızlık var! O ilçelere dikkat!
Giriş Tarihi: 3.4.2019 08:37 Güncelleme Tarihi: 3.4.2019 08:37
Türkiye'nin büyük bir heyecanla adeta nefesini tutarak takip ettiği seçim sürecinin şüphesiz en önemli konusu İstanbul'daki seçim sonuçlarına yapılan itirazlar oldu. AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın kazandığı oyların tutanaklarda ve YSK sisteminde farklı olması akıllara ilk olarak ‘hata’ ya da yanlışlıkla ‘kaydırma’ olabileceği düşüncesini oluştursa da aradan geçen zamanda ortaya çıkan tablo sürecin bir hata değil, sistematik oy hırsızlığı üzerine kurgulandığını gözler önüne serdi. İstanbul’da AK Parti'nin kalesi olarak bilinen yerlerde dahi kimi sandıklarda Binali Yıldırım'a ‘sıfır’ oy çıktığı gözlenirken, bu noktalarda oyların çoğunlukla CHP’ye kimi noktalarda DSP’ye aktarıldığı görüldü. Söz konusu tutanaklara göre Yıldırım'ın 3 bin 859 oy aldığı toplam 30 sandıkta tutanaklara sıfır oy geçirilirken, 12 sandıkta ise Yıldırım'ın aldığı 1269 oy tutanaklara her sandıkta 1 oy olmak üzere 12 olarak geçirildi. İstanbul’un dört bir yanındaki çok sayıda tutanakta benzer işlemlerin yapıldığı görüldü. Geçersiz oylara bakıldığında ise AK Parti'nin daha çok oy aldığı ilçelerde yoğunluk gösteriyor.

Türkiye genelinde yerel seçim maratonu büyük ölçüde tamamlanırken, ülkenin en önemli şehri İstanbul'da başkanlığı kazanan isim henüz netleşmedi.
Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu arasında çok küçük bir oy farkı olması, gözleri hem tutulan tutanaklara hem de geçersiz sayılan oy pusulalarına çevirdi.
AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerindeki sonuçlara itiraz başvurusunda bulunurken, Binali Yıldırım'ın aldığı oyların binlercesinin tutanaklara işlenmediği ya da birleştirme tutanaklarına yansıtılmadığı görüldü.
Örgütlü hırsızlık belgelendi
İstanbul’da sonucu değiştirecek hata ve usulsüzlükler tespit ettiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Şenocak, 39 ilçede seçim kuruluna itiraz ettiklerini açıkladı. Şenocak, Cumhur İttifakı adayı Yıldırım’ın 2 bin 675 oyunun, YSK’ya ‘0’ olarak işlendiğini belgeleriyle ortaya koydu.
OYLAR NASIL KAYDIRILDI?
Vatandaşların oy kullanmasının ardından saat 17 itibariyle sandıkların kapandığı İstanbul'da görevliler oy sayımına başladı.
Sandıklardan çıkan oyların yazıldığı sandık tutanakları ile sandık cetvelinde yazılan oylar arasında tam da bu noktada kaydırmalar yapıldı. İstanbul genelindeki binlerce sandık tutanağı ile sandık cetveli arasındaki rakamlar birbirini tutmadı.
Bu sürecin ardından YSK'ya veri girişleri başladı ve yanlış tutulan kayıtlar, YSK sistemine de bu şekilde yanlış haliyle geçirildi. Burada da YSK'nın birleştirme tutanaklarında kaydırma yapıldığı ve yaklaşık 17 bin oyun sadece bu yöntemle Binali Yıldırım'ın hanesinden silindi ortaya çıktı.
HANGİ SANDIKLARDA NE KADAR OY SIFIRLANDI?
Ortaya çıkan tutanaklar, sandık cetvelleri ve YSK'nın sistemine girilen rakamlar karşılaştırıldığında durumun vahameti bir kez daha gözler önüne serildi.
Cumhur İttifakı Adayı Yıldırım'ın, 30 sandıkta 'sıfır' oy aldığı sisteme girilirken, imza altına alınan tutanaklardaki gerçek rakamlar çok daha farklı çıktı.
Usulsüzlük yapılan sandıkların ilçeleri, sandık numaraları, Binali Yıldırım'ın aldığı gerçek oy ve sisteme geçirilen rakamlar şöyle sıralandı:
SİSTEMDE OYLARIN 'SIFIRLANDIĞI' SANDIKLAR
Kadıköy: 1112 ve 2073 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 234. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Güngören: 1145 ve 1221 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 257. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Çatalca: 1158 numaralı sandık.Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 157. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Beykoz: 1238 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı144. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Arnavutköy: 1458 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 49. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Esenyurt: 1734 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 149. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Avcılar: 2095, 2188 ve 2257 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 394. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Bağcılar: 2106, 2109, 2175, 3196 ve 3299 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 612. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Bayrampaşa: 2114 ve 2121 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 250. Sisteme geçirilen oy sıfır.
Küçükçekmece: 2146, 2325, 3012, 3056 ve 3366 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 901. Sisteme girilen oy sıfır.
Üsküdar: 2195, 2299 ve 2415 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 157. Sisteme girilen oy sıfır.
Ümraniye: 2314 ve 2324 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 401. Sisteme girilen oy sıfır.
Fatih: 3183 numaralı sandık.
Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 154. Sisteme girilen oy sıfır.
12 SANDIKTA SADECE 1 OY YAZILDI
Binali Yıldırım'ın adeta 'sıfırlanan' oyları bunlarla da sınırlı değil. İstanbul'un kimi bölgelerinde Yıldırım'ın oylarıyla ilgili tutulan tutanaklarda sadece 1 oyun kayıt altına alınması, AK Parti'nin itirazlarında ne kadar haklı olduğunu da ortaya çıkarıyor.
SADECE 1 OY OLARAK KAYIT ALTINA ALINAN SANDIKLAR ŞUNLAR:
Maltepe: 1182 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 130. Sisteme girilen oy 1.
Başakşehir: 1185 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 85. Sisteme girilen oy 1.
Bağcılar: 1212 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 131. Sisteme girilen oy 1.
Ümraniye: 1239 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 71. Sisteme girilen oy 1.
Beykoz: 1347, 1401 ve 1427 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 397. Sisteme girilen oy 1.
Arnavutköy: 1487 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 91. Sisteme girilen oy 1.
Üsküdar: 2136 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 78. Sisteme girilen oy sayısı 1.
Bağcılar: 2191 ve 2320 numaralı sandıklar. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 170. Sisteme girilen oy sayısı 1.
Küçükçekmece: 3476 numaralı sandık. Yıldırım'dan çalınan oy sayısı 116. Sisteme girilen oy sayısı 1.
MİLLET İRADESİNİN HİÇE SAYILDIĞI DİĞER BAZI SANDIKLAR
İstanbullu binlerce vatandaşın iradesinin hiçe sayıldığı diğer sandıklarda da Binali Yıldırım'ın aldığı oy ile sisteme yüklenen oylar arasında ciddi farklar göze çarptı.
Örneğin Kartal'daki 1391 numaralı sandıkta Yıldırım'dan 97 oy çalındı, sistemde 2 oy kaydedildi.
Küçükçekmece'deki 2129 numaralı sandıkta Yıldırım'dan 108 oy çalındı, sisteme 3 oy kaydedildi.
Arnavutköy'deki 1263 numaralı sandıkta da Yıldırım'dan 107 oy çalındı ve sisteme 6 oy kaydedildi.
AK Parti'den sandık sonuçlarına büyük itiraz
İstanbul’da Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışta, büyük usulsüzlükler saptandı. 39 ilçede itiraz eden AK Parti, oyların yeniden sayılmasını istedi.

Bunu kim yapıyor ve yapmış ise hukuki olarak da bunun takipçisi olacağız." Geçersiz oyların sayılması noktasında taleplerinin de devam ettiğini kaydeden Şenocak, "Seçim sonucunu etkileyecek 319 bin 578 geçersiz oy durumu ile karşı karşıyayız. Tek zarf uygulaması bu seçimde ilk kez uygulanmıştır. Örneğin vatandaş belediye için oy kullanmış, muhtar için kullanmamışsa zarfın içinde eksik pusula olduğu için binlerce oy geçersiz sayılmış! Değişiklikten sonra bu şekilde bir geçersizliğin olması söz konusu değil. Büyükşehir Belediyesi oylarımızda sadece bin sandıkta 25 bin oy geçersiz olarak kaydedilmiştir" dedi.

Sandık görevlileri, müşahitlerin de gözetiminde oyları seçim sayım-döküm cetveline böyle işledi.

Ardından bu oylar ilçe seçim kuruluna gidecek birleştirme tutanağına eklendi. Ancak bu eklemede asıl sonuç gözardı edildi.

YSK'ya giden ve sisteme eksik girilen sonuçlar CHP'nin internet sitesinden böyle servis edildi.
SANDIKTA SABOTAJ
İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bulunan sadece 17 sandığın seçim sayım döküm cetvelinde, Binali Yıldırım'a ait olduğu tespit edilen 2 bin 467 oyun seçim sandık tutanağına işlenmediği bildirildi.İŞTE BAZI ÖRNEKLER









BELGELER YALAN SÖYLEMEZ
Sandıkta sabotaja yukarıdaki gibi yüzlerce örnek var. Bağcılar 1212 no'lu sandık cetvelinde, AK Parti'ye verilen oy sayısı 131 iken, tutanağa sadece 1 olarak kaydedilmiş. Bu belge İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildikten sonra YSK'ya taranarak böyle gönderilmiş. CHP de YSK'dan aldığı bu belgeyi kendi resmi internet sitesinden servis etmiş. Yani Yıldırım'ın 130 oyu, bir anda buhar olup gitmiş. İmamoğlu'nun aldığı 129 oy, 131'e çıkmış. CHP'nin kendi sitesinden yayınladığı, sandık sabotajlarına örnek yüzlerce belge var...
CHP SAYIMI DURDURTTU
CHP, AK Parti'nin itirazı üzerine İstanbul'un 7 ilçesinde başlatılan sayımın durdurulması için karar aldırdı. İl Seçim Kurulu sayımı durdurunca, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dün gece saat 23.15'te olağanüstü toplandı. Oysaki seçim kanununda sayımlar durdurulamaz hükmü yer alıyor.
SÜRECE SAYGI DUYULSUN
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, herkesin sürece ve sonuçlara saygı duyması gerektiğini belirtti. "Tek patron hukuktur, YSK'dır" dedi. Çelik ayrıca İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinde özel deftere yazdığı 'İBB Başkanı' ibaresinin ise kandırmaca ve saygısızlık olduğunu niteledi.
AK Parti'den CHP'ye hodri meydan
HODRİ MEYDAN
AK PARTİ GENEL BAŞKAN
YRD. ALİ İHSAN YAVUZ: En şaibeli seçimlerden birini yaşadık. Biz verilerimize güveniyoruz. Kesinleşen sonuç ne olursa olsun hepimiz kabul ederiz. Hodri meydan. Seçim kurulları tekrar sayım yapsın. Kamerayla vatandaşımıza da izletsin. Gerçek neyse ortaya çıksın.
TARTIŞMALI ZİYARET
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonuçlanmadan Anıtkabir'i ziyaret etti. Anı defterine Belediye Başkanı olarak imza attı. Milli Savunma Bakanlığı ise "Anıtkabir'de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir" dedi..
Vesayetçi kafa devam ediyor: Usulsüzlük incelemelerini reddeden başkan bakın kim çıktı!
İstanbul'da AK Parti'nin usulsüzlük incelemelerini reddeden seçim kurulu başkanının, 28 Şubat davalarının aktörlerinden Mehmet Gürdal'ın eşi Müberra Gürdal olduğu ortaya çıktı.
TM Dijital Haber Merkezi
1 Mart yerel seçimlerinde oy kaydırılma skandalının ortaya çıkmasının ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde sandıklara itirazda bulunuldu. İstanbul'da AK Parti'nin itirazlarını reddeden seçim kurulu başkanı hakkında ortaya çıkan detay ise dikkat çekti.
31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul'daki usulsüzlük incelemelerini reddeden seçim kurulu başkanı, Star Gazetesi yazarı Yakup Köse'ye ceza veren Mehmet Gürdal'ın eşi Müberra Gürdal olduğu ortaya çıktı.
Gazeteci Yakup Köse, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bilgide, "Usulsüzlük incelemelerini reddeden seçim kurulu başkanı, ben ve Şehit Halil Kantarcı dahil 33 Müslümana ceza veren Mehmet Gürdal’ın eşi Müberra Gürdal. Hep aynı vesayet." ifadelerine yer verdi.
AK Parti'nin usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı itirazlar İstanbul'da 7 ilçede kabul edilmiş ve oyların tekrar sayılması kararlaştırılmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP'nin itirazlarını kabul ederek oy sayımını durdurma kararı almıştı. YSK ise İstanbul'da alınan kararın ardından acil bir toplantı gerçekleştirerek, oy sayımının devamına karar vermişti.
Oy kullandığım sandıkta AK Parti’ye sıfır oy çıkmış!
03 Nisan 2019 Çarşamba
Doğrusunu söylemek gerekirse, her şeyden kuşku duyan, “Acaba farklı bir ihtimal olabilir mi?” diye her şeyi sorgulayan beni bile kandırdılar..
Şöyle düşünmüştüm..
“Canım 8.5 milyon oy kullanılan bir ilde, bir partinin üç tane oyu, beş tane oyu, maddi hata sonucu farklı bir partiye yazılabilir de..
AK Parti teşkilatı gibi seçim işinin profesörü olmuş bir ekibe, seçim sonucunu etkileyecek boyutta bir madik atma operasyonuna, kim cesaret edebilir ki?”
Devam etmiştim kendi kendime, sorgulamaya:
“AK Parti gibi 15 seçim kazanmış bir partinin, teşkilat olarak, tecrübe olarak, hem profesyonellik hem de gönüllü çalışma ruhu olarak.. İktidardaki bir partinin en güçlü ilinin ekibinin adayına, hangi ayak oyunu ile kim kazık atabilir ki?”
Devam ettim: “Hem de 24 bin oy fark atarak AK Parti’ye karşı kim, hile ile seçim kazanabilir ki?”
Bunları düşünüp..
CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun gerçekten seçimi kazandığını düşündüm..
Ta ki..
Dün öğle saatlerinden sonra, kendi oy kullandığım sandığı, hem de CHP’nin sitesinden sorgulayana kadar..
Burada hemen bir özeleştiri de yapalım..
AK Parti, CHP’nin nerede ise iki misli oy alıyor.
17 yıldır ülkeyi yönetiyor.
Kendi kapalı devre sistemleri çok daha sağlıklı olabilir.
Sağlıklı ki, biraz geç de olsa, seçim sonucundaki hileleri dün itibari ile net olarak ortaya koydular..
Ama ben isterdim ki..
CHP’nin yaptığının çok daha güzelini..
AK Parti teşkilatı yapsın..
Vatandaşa açık bir sistemle, CHP’nin verdiği hizmeti kendi tabanına sunarak, sonuçların sorgulanmasını, yanlışlıklar var ise gerekli ihbarların yapılmasınısağlasın..
Maalesef, AK Parti’nin herkese açık böyle bir hizmeti yok..
Kendi teşkilatlarına açtıkları sistemden de, kendi dar kadroları yararlanıyor..
Bu eleştiriyi yaptıktan sonra..
CHP’nin beğendiğimi söylediğim internet sitesinden gördüğümü aktarayım..
Bir hatırlatma daha yapayım..
CHP de, verileri YSK’nın resmi sitesinden aldıklarını söylüyorlar..
Buyrun tabloyu size de aktarayım..
Bağcılar, 3196 sayılı sandıktaki durum..
Tablo şu:
İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri:
Kayıtlı seçmen: 342
Kullanılan oy: 298
Geçersiz oy: 10
Geçerli oy: 288
AK Parti: 181
HDP: 16
İyi Parti: 68
Saadet: 14
Demokrat Parti: 0
DSP: 3
BBP: 3
Belediye Meclisi Seçimleri:
Kayıtlı seçmen: 342
Kullanılan oy: 298
Geçersiz oy: 7
Geçerli oy:291
AK Parti: 183
HDP: 14
İyi Parti: 69
Saadet: 16
Demokrat Parti: 1
DSP: 3
BBP: 2
Gelelim, Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerine..
Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi:
Kayıtlı seçmen: 342
Kullanılan oy: 298
Geçersiz oy: 12
Geçerli oy: 286
CHP: 180
AK Parti: 0 (Yazı ile sıfır)
HDP listede hiç ismi yok..
İyi Parti’nin listede ismi yok..
Saadet: 8
Demokrat Parti: 1
DSP: 0
Buyrun, izah edin bu tabloyu..
Kendim dahil, herkesten şüphe edelim, etmesine de..
Büyükşehir belediye Başkanlığı seçimlerinde, zaten tabloya itibar edersek, 97 geçerli oyu kimin aldığı da yazılı değil..
Tabii ki bir sandığın sonucu, YSK sistemine yanlış girilmiş ise, 24 bin fark bir anda kapanmış olmayacak..
Ama araştırınca gördüm ki..
Bu şekilde binlerce sandık olduğu söyleniyor..
Bizzat kendimin oy kullandığı sandıktaki sonuçlar da, şu an CHP’nin internet sitesinde, gözümün önünde..
•
Ne olabilir?
Tutanaklardaki kaymaları bir kenara bırakın..
Toplamlardaki oynamaları bir kenara bırakın..
Dindar kıyafetteki seçmene, kasten oyunu geçersiz kılmak için, iki tane büyükşehir belediye başkanı pusulası vermeyi ve zarftan iki tane aynı pusuladan çıktığı için oyun geçersiz kılınmasını boşverin..
Şu an tüm partilerin elinde bulunan tutanaklar ile, YSK’nın resmi internet sitesindeki rakamlar farklı ise..
Bunu ben iddia etmiyorum.
CHP’nin kendisi, kendi internet sitesinden ilan ediyorsa..
Burada bir sahtekarlık var demektir..
AK Parti’nin oyları, bir çırpıda “sıfır” olarak sisteme girilerek..
Operasyon tamamlanmış oluyor..
Bu nasıl olabilir?
Tutanaklar bilgisayara işlenirken bilerek bu hata yapılmış olabilir..
YSK sistemine bir yazılım sayesinde, belli sandıklarda AK Parti’nin oyunun sıfır gösterilmesi sağlanmış olabilir..
Hangi yolla bu sahtekarlık yapılmış olursa olsun..
CHP sitesindeki bu tabloya göre Ekrem İmamoğlu seçimin galibi ilan ediliyorsa..
Vah ülkeme vah..
Vah YSK’ya vah..
Vah AK Parti’ye vah..
Vah CHP’ye, vah..
Vah bunlara inanıp da, CHP’nin kazandığını sanan bizlere vah..
Böylesine bir şeytanlık..
Ortaya çıkmaz mı?
Diyelim, iki günlük itiraz süresi içinde çıkmadı..
İtiraz edilmedi, seçimin sahte rakamları kesinleşti..
O tutanakların birer kopyaları tüm siyasi partilerde olduğuna göre..
Bir ay sonra da çıkarılsa..
İki ay sonra da bu sahtekarlık ortaya çıkarılsa..
“Artık geçti” gerekçesi ile, kim o koltukta oturabilir?
Öyle ise, bu kadar açık bir sahtekarlık, niye yapıldı?
“CHP olarak seçimi kazanma ihtimalimiz yok. Bari mide bulandıralım.. Algı oluşturalım.. Sonrasında hakeden koltuğa oturacak olsa bile.. Kafaları karıştırmış oluruz. 5 yıl bunun edebiyatını yaparız!”
Bu kadar açıktan yapılan sahtekarlığa tek izahat bu..
İtirazlar birçok ile seçim kurulu tarafından kabul edildi..
Oy kaymaları, geçersiz oylara varıncaya kadar itirazlar inceleniyor.
Ama şu benim başıma gelen “sıfır oy” skandalı..
Bence hepsinden önemli..
Hepsinden daha fazla mide bulandırıcı!
YORUMLAR