Galatasaray’da kim başkan olacak? Taht oyunları... İşte favori...

Galatasaray'da kim başkan olacak? Taht oyunları... İşte favori isim

Galatasaray'da seçim süreci devam ediyor. 19 Haziran'da yapılacağı açıklanan seçimde altı aday başkanlık için yarışacak. Kritik genel kurul öncesi kulislerde yapılan görüşmelerde bir adayın ismi ön plana çıktı. Hangi aday favori, hangi aday çekilebilir? İşte detaylar... Delegelerin bir çoğu ise Abdurrahim Albayrak'ın Aday olması için ikna etmeye çalışıyorlar!

30 Mayıs 2021 - 10:03 - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 - 11:10

'da kim başkan olacak? Taht oyunları... İşte favori isim

Giriş Tarihi: 30.05.2021 Güncelleme Tarihi: 30.05.2021 

'da seçim süreci devam ediyor. 19 Haziran'da yapılacağı açıklanan seçimde altı aday başkanlık için yarışacak. Kritik genel kurul öncesi kulislerde yapılan görüşmelerde bir adayın ismi ön plana çıktı. Hangi aday favori, hangi aday çekilebilir? İşte detaylar...

Galatasaray'da kim başkan olacak?

Galatasaray'ın iki kez ertelenen ve yeni tarihi 19 Haziran olarak belirlenen kongresi için son düzlüğe girildi. Başkan adayları bir kez daha resmi olmayan listelerini Divan Kurulu'na teslim etti. Yiğit Şardan ve İbrahim Öztürk'ün dahil olmasıyla aday sayısı altıya yükseldi. Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas, Metin Öztürk ve Işın Çelebi de diğer adaylar... Seçime daha 20 gün var ama adayların açıklamaları ve oluşturulan yönetim kurulu listeleri, kongrede oy kullanacak üyelerin tercihini şekillendirmeye başladı. Tarihi kongre öncesinde Türk spor basınının bir numarası FOTOMAÇ, kongre kulislerinin nabzını tuttu. Hangi aday öne geçti, hangi adaylar kararsız ve çekilebilir? İşte Galatasaray kulislerinden sızan ilk bilgiler:

BURAK ELMAS FAVORİ HALE GELDİ
Fatih Terim en güvendiği kişi olan avukatı Rezan Epözdemir'i, Burak Elmas'ın listesine soktu. Rengini belli etti. Adeta "Beni seven Burak'ı seçer" dedi. Burak Elmas'ı, İnan Kıraç ve çevresinden memnun olmayan "liseliler" destekliyordu. Bu isimlerin yanına Terim sayesinde "atkılıların" bir bölümü de eklendi. Elmas'ın Kıraç'a çektiği, "Hamamcıoğlu ile birleşmiyorum" resti de işe yaradı.

ELMAS'IN RAKİBİ YİĞİT ŞARDAN
Atkılıların öne çıkan ismi Adnan Polat'ın desteklediği Yiğit Şardan dikkat çekici bir aday. Abdurrahim Albayrak ile birlikte Mustafa Cengiz'in kurullarındaki 17 ismi listesine dahil etti. Polat'ın oğlunu da yazdı. 'Mevcut yönetimin devamı' gibi görünmesi dezavantaj yaratabilir. Liseliler gibi atkılılar arasında da Cengiz'le arası açık olan bir grup var. Ancak 'Albayrak' faktörü gidişatı değiştirebilir.

EŞREF HAMAMCIOĞLU GÜÇ KAYBETTİ
Ünal Aysal'ın çağrısıyla Ortaköy'de yapılan toplantının amacı; Burak Elmas'ı Eşref Hamamcıoğlu'nun listesine dahil etmekti. Ancak ters tepti. "Çıktığımız yol; Galatasaray mücadelesi, iktidar mücadelesi değil" diyen Elmas öne çıktı. Liselilerin bu müdahalesi diğer üyelerin Hamamcıoğlu'ndan uzaklaşmasına yol açtı. O toplantıya kadar kongrenin favorisi görünen Hamamcıoğlu üçüncü sıraya düştü.

METİN ÖZTÜRK ARADAN SIYRILABİLİR
Ne liselilere ne de atkılılara yakın olamayan bir aday... İki tarafa da mesafeli ve önceliğini 'Galatasaray' olarak belirlemiş durumda… Tarafsız Galatasaraylılar için iyi bir alternatif olarak görülüyor... Parasal konular başta güçlü mesajlar veriyor. Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu ve Yiğit Şardan'ın çarpışması durumunda Metin Öztürk'ün aradan sıyrılabileceğine inanan bir kesim var.

ÖZDEMİR VE ÇELEBİ ÇEKİLEBİLİR
İbrahim Özdemir sürpriz bir şekilde aday oldu. 'Desteği yok' denilecek kadar az... Işın Çelebi ise atkılıların adayıydı. Ancak Polat'la ayrıştı. Güçlü bir yönetim için adayların birleşmesini sağlamaya çalıştı ama hedefine ulaşamadı. İki adayın da seçimden önce çekilmesi veya farklı bir listeye dahil olma ihtimali yüksek görülüyor.

GERİ ADIM ATMADILAR
Galatasaray'ın kongresi ilk olarak 26 Aralık 2020'de yapılması planlanmış ve Metin Öztürk ile Burak Elmas ilk adaylığını açıklayan iki isim olmuştu. Uzun süredir başkanlığa hazırlanan Öztürk ve Elmas'ın bu kararlılığı, taraftarların gözünde öne çıkmalarını sağladı. Ayrıca iki adayın, "A ve B planımız Fatih Terim" açıklamaları da tecrübeli hoca ile devam edilmesini isteyenleri kendilerine çekti.

GÖZLER KABİNEDE
Galatasaray'da seçim büyük önem taşıyor. Herkes planlarını 19 Haziran'a göre yaptı. Ancak bir erteleme daha gelebilir. Yarın yapılacak kabine toplantısından çıkacak yeni pandemi kuralları bu konuda belirleyici olacak. Beklendiği gibi 'normalleşmeye' gidilir ve özellikle de hafta sonu yasakları kalkarsa Galatasaray'ın da önü açılmış olacak. Aksi takdirde belirsizlik daha da büyüyecek.

Delegelerin bir çoğu ise Abdurrahim Albayrak'ın Aday olması için ikna etmeye çalışıyorlar!

Son dakika spor haberleri:  başkan adayı 'ın listesinde  bulunuyor!

'da 19 Haziran'da yapılacak genel kurul ve başkan seçimlerinde 6. aday  oldu. Şardan ve ekibi listesini  Başkanlığı'na verdi. Yiğit Şardan’ın listesinde Galatasaray 2. Başkanı  da yer aldı. Peki Galatasaray'ın başkan adaylarından Yiğit Şardan kimdir? Yiğit Şardan kaç yaşında ve ne iş yapıyor? İşte Şardan hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar...

Son dakika spor haberleri: Galatasaray başkan adayı Yiğit Şardan'ın listesinde Abdurrahim Albayrak bulunuyor!

'da 19 Haziran'da yapılacak genel kurul ve başkan seçimlerinde adaylar çoğalıyor. Sarı-kırmızılıların 6. başkan adayı  oldu.

LİSTEDE ABDURRAHİM ALBAYRAK DA YER ALIYOR!
'in seçime girmeyeceğini açıklamasının ardından mevcut yönetimden bazı isimlerin Yiğit Şardan'ın listesine girebileceği ifade edilmişti. Galatasaray 2. Başkanı 'ın Şardan'ın listesinde yer aldığı öğrenildi.

İŞTE YİĞİT ŞARDAN'IN LİSTESİNDEKİ İSİMLER
Yönetim kurulu asil üyeler
Özcan Çetinsoy, Abdurrahim Albayrak, Murat Yalçındağ, Ahmet Aslan, Ömer Mafa, Mete Serkan Sevim, Dorukhan Acar, Begüm Özkan, Murat Özkaya, Murat Erkul

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI
Galatasaray'da başkanlık seçimi büyük bir heyecana sahne olacak. Sarı-kırmızılılarda son anda bir değişiklik olmadığı takdirde  ve Yiğit Şardan başkan olmak için yarışacak.



YİĞİT ŞARDAN KİMDİR?
Galatasaray'ın 6. başkan adayı Yiğit Şardan, 1963 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Şardan, İlkokulu Bursa Özel İnal Ertekin'de, ortaokulu Galatasaray Lisesi'nde, liseyi Robert College'de, üniversiteyi ise İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği'nde okudu. 2004 yılında Güzel Sanatlar Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Yiğit Şardan; Güzel Sanatlar / Saatchi&Saatchi, MG Inıatıve, Content Media, Med Yapım Televizyon Yapımcılık, Ping, Coolshark, Netbook Media, Blab, Ideas Sports Marketing ve Spark Stratejik Planlama şirketlerinin ortağı.

Kendisi de milli bir sporcu olan Yiğit Şardan Galatasaray Spor Kulübü'nde başkan yardımcılığı, Basketbol Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği yaptı ve halen F1 Komitesi kurucu üyesi. Öte yandan Şardan 2009-2011 yılları arasında Reklamcılar Derneği Başkanlığı yaptı.

Bu haber 902721 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...