Fox TV’nin algı operasyoncusu Fatih Portakal’dan ’İmar...

Fox TV'nin algı operasyoncusu Fatih Portakal'dan 'İmar Barışı' itirafı..

Fox TV'nin algı operasyonu sunucusu Fatih Portakal, itiraflarıyla gündeme oturdu. Manipülatif haberleriyle gündem değiştiren Portakal'ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıkmıştı. Fatih Portakal Twitter hesabından her şeyi itiraf etti..

16 Mayıs 2020 - 08:06

Fatih Portakal'ın kaçak çiftliği

Giriş Tarihi: 16.5.2020  07:20 Son Güncelleme: 16.5.2020  08:46

Sözcü Gazetesi yazarı  ve firari sanık 'ın 'daki villalarında giriştikleri usulsüzlüklerden sonra FOX'un sunucusu 'la ilgili de benzer bir skandal ortaya çıktı.

FATİH PORTAKAL'IN KAÇAK ÇİFTLİĞİHer fırsatta sunduğu ana haberde "İmar Affı'na", "'na" karşı olduğunu dile getiren Portakal'ın İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan 8.3 dönümlük çiftlik evindeki 3 kaçak yapıyı İmar Barışı'na soktuğu belirlendi.



TARLAYA KAÇAK ÇİFTLİK
Portakal'ın Seferihisar'daki lüks çiftlik evinde 3 kaçak yapısı olduğu ortaya çıktı. Eşi  ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan 'ın, hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi. Portakal, 'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttı. Çiftin 'Torlak Çiftliği' adını verdikleri ve 2015 yılında yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmaya gittiği kaydedildi.



Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın çiftlik evindeki 3 kaçak yapı için 2018'de e-devlet üzerinden başvuru yaptığı öğrenildi. Portakal çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' aldı. Yaklaşık 4 milyon lira değerindeki çiftlik içindeki 3 kaçak yapının imar barışı sayesinde yasal hale geldiği belirlendi.

 sunucusu  da “kaçak”çı çıktı! ’deki çiftliğine 3 ruhsatsız yapı diktiği anlaşıldı

Sözcü yazarı  ve firari ’ın ardından  sunucusu  da “kaçak”çı çıktı. Portakal’ın ’deki çiftliğine 3 ruhsatsız yapı diktiği anlaşıldı.

Ekrana çıktığında mangalda kül bırakmayan  sunucusu  da villa sahibi çıktı. Eşi  ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarlayı 2015'te alan Portakal'ın, imarsız araziye bir çiftlik evi ile 3 kaçak yapı kondurduğu anlaşıldı.


Portakal'ın tarla vasfındaki bu araziye diktiği binaların üçü kaçak olarak yapıldı. İmar Barışı sayesinde kayıt belgesi alıp sonradan yasal hale getirildi...

4 MİLYON LİRA
Çiftin '' adını verdikleri ve 2015'te yerleştikleri arazideki kaçak yapılar için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp,  sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.


Fatih Portakal eşi Armağan Portakal ile sık sık kaçak çiftliğine giderek zeytin ağaçları ile ilgileniyor. Kangal köpeğini seviyor.

İNCELEME YAPILACAK
Basında çıkan haberlerin üzerine harekete geçen İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki çiftliğini mercek altına aldı. İmar barışı sırasında e-devlet üzerinden beyan ettiği bilgiler karşılaştırılacak ve tutarlılık gösterip göstermediğine bakılacak. Beyana aykırı imalat tespit edilirse Portakal hakkında yasal süreç başlatılacak. Usulsüzlük tespiti halinde ise Portakal'ın yapı kayıt belgesinin iptali söz konusu olacak.

FOX TV sunucusu Fatih Portakal da “kaçak”çı çıktı! İzmir’deki çiftliğine 3 ruhsatsız yapı diktiği anlaşıldı

YASAYI ELEŞTİRDİ, KENDİSİ DE YARARLANDI
İmar barışı yasası için 2019 yılında sosyal medya hesabından " gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" ifadelerini kullanmıştı.

Sabah

Güncel:15.05.2020 21:09

FOX TV’nin ‘kaçakçı’sı  eleştirdiği ’ndan faydalandığını itiraf etti!

Manipülatif haberleri ve algı operasyonlarıyla gündemi meşgul eden Fox TV Ana Haber sunucusu ’ın ’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıkmıştı. Fox’un manipülatör sunucusu Portakal “yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler” diyerek eleştirdiği 'ndan da yararlandığını itiraf etti.

Yerden yere vurduğu yasadan faydalanmış!

Manipülatif haberleri ve algı operasyonlarıyla gündemi meşgul eden Fox TV Ana Haber sunucusu 'ın da İzmir 'daki lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için 'ndan faydalanan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

3 KAÇAK YAPI KONDURDU
Eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edilmişti.

YERDEN YERE VURDUĞU YASADAN FAYDALANMIŞ!
FOX'un manipülatör sunucusu Portakal "yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler" diyerek eleştirdiği İmar Barışı'ndan da yararlandığını itiraf etti.

Portakal, imar barışını eleştirirken, "Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" ifadelerini kullanmıştı.

İTİRAF ETTİ
Portakal eleştirdiği İmar Barışından faydalandığını da Twitter üzerinden itiraf etti.

Portakal, "İtibar cellatlarının bel altı vuruşlarına gelince,olay şu: Dronla çektikleri arazimin fotosunda imar barışından yararlandığımız yerler: altinda 7 m2 konteyner olan sundurma, 8 m2 temelsiz oda ve ahşap kütükler üzerine oturtulmuş kaldır/kondur ahşap alan." İfadelerini kullandı.

TAKVİM.COM.TR

'nin provokatörü  ‘kaçakçı’ çıktı

Her fırsatta algı operasyonu yapan  Ana Haber sunucusu ’ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük ne, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıktı. Portakal’ın zamanında eleştirdiği ’ndan da faydalandığı belirlendi.

Sözcü Gazetesi yazarı  ile ilgili kaçak villa skandalı gündemdeki yerini korurken, Özdil gibi yine algı operasyonlarıyla tanınan 'nin Ana Haber Sunucusu 'ın da İzmir Seferihisar'daki lüks ndeki ı için 'ndan faydalanan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı. Eşi  ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.

Portakal, Yılmaz Özdil'in villası için yaptığı gibi çiftliğin tapusunu eşi Armağan Portakal'ın üzerine çıkarttırmış.

YASALARA AYKIRI YAPILAŞMA
Çiftin '' adını verdikleri ve 2015 yılında yerleştikleri araziyi telle çevirdiği, sonrasında da açık mutfak ve oturma alanlarında yasalara uygun olmayan şekilde yapılaşmaya gittiği kaydedildi. İmar Barışı Yasası için 2019 yılında sosyal medya hesabından "Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" ifadelerini kullanan Portakal'ın, çiftlik evindeki kaçak yapılar için 2018 yılında zaman kaybetmeden harekete geçtiği de belirlendi. Portakal'ın çiftlik evine yerleştirdiği yaşam ve atölye binası gibi 3 kaçak yapı için yasa çıktıktan hemen sonra 'Yapı kayıt belgesi' alıp, İmar Barışı sayesinde bu 3 kaçak yapıyı yasal hale getirdiği ortaya çıktı. Şu an Seferihisar Camikebir bölgesinde böyle bir arazi bulmanın neredeyse imkansız olduğu, buradaki imarsız arsa fiyatlarının metrekaresinin 300-350 liradan başladığı belirtildi. Tapuda Armağan Portakal adına kayıtlı olan Torlak Çiftliği'nin değerinin en az 4 milyon lira olduğu ifade edildi.

çılar, çiftliğin değerinin en az 4 milyon lira civarında olduğunu ifade etti.

'ŞU ANDA BÖYLE BİR YER BULAMAZSINIZ'

Seferihisar'da faaliyet gösteren Enter Emlak'ın sahibi Özay Öz, Portakal'ın çiftlik evinin bulunduğu bölgenin değerine dikkat çekti. Öz, "Sığacık, Camirkebir gibi Seferihisar'da yer alan bu bölge gerçekten kıymetli arazilerin olduğu bir bölge. Şimdi böyle bir yer bulmanız çok zor. Camikebir Mahallesi'nde üzerinde yapı olan bu tür arazilerin metrekaresi en az 300-350 liradan başlıyor. Elektriği suyu bağlı böyle bir yapı en az 4 milyon liradan alıcı bulabilir" dedi.

Portakal ailesinin araziye hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edildi.

MEGA STAR TARKAN'IN DA ARAZİSİ BULUNUYOR
Akustik Emlak sahibi Atilla Akgün, imarlı arsalardaki kat izinlerinin de fiyatı artırdığını belirtti. "Eğer 4 kat imar varsa metrekare fiyatı bin 500 liraya kadar çıkabilir" diyen Akgün, "Portakal ailesininki gibi bir çiftlik yapmak için kişinin İmar mevzuatındaki şartları yerine getirmesi ve ilgili kurumlardan belge alması gerekiyor. Seferihisar bölgesi ünlü isimler tarafından rağbet gören bir yer. Megastar Tarkan başta olmak üzere tanınmış isimlerin bu bölgede çiftlik evi yaptıkları arazileri var" dedi.



TARLA ÜZERİNE BİNA YAPTIRDI
İmar kanunu gereğince imarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlalara inşaat yapılabiliyor. Mevzuata göre; inşaat alanı katsayısının yüzde 5'den fazla olmaması, yapı inşaat alanları toplamının hiçbir koşulda 250 metrekareyi geçmemesi, saçak seviyelerinin zeminden yüksekliğinin 6.5 metreyi ve 2 katını aşmaması gerekiyor. Yola ve parsel sınırlarına 5 metreden fazla yaklaşmamak şartı ile tarlaya ev inşaatı yapılabiliyor.

'AKLIMI SEVEYİM' DEDİ
Torlak Çiftliği'ne ait internet sitesinde Önce Sağlık başlığıyla kaleme aldığı yazısını paylaşan Fatih Portakal'ın, "Benim önceliğim çekirdek ailemin sağlığı. Yıllar önce iyi ki, sakin bir köşede bir toprak parçası edinmişiz. Gidip tasarrufumuzu gereksiz şeylere sahip olmak için yatırmamışız. Ne yalan diyeyim aklımı seviyorum. Üreten, bize sağlık bahşeden bu toprağın kıymetini koronalı günlerde daha çok idrak ediyoruz. Ve şükrediyoruz..." ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

YENİ ASIR

Fox TV'nin algı operasyoncusu Fatih Portakal'dan 'İmar Barışı' itirafı

Fox TV'nin algı operasyonu sunucusu , itiraflarıyla gündeme oturdu. Manipülatif haberleriyle gündem değiştiren Portakal'ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıkmıştı. Fatih Portakal Twitter hesabından her şeyi itiraf etti.

Giriş Tarihi: 16.05.2020 

FATİH PORTAKAL'DAN 'İMAR BARIŞI' İTİRAFI

Takvim.com.tr'nin haberine göre; manipülatif haberleri ve algı operasyonlarıyla gündemi meşgul eden Fox TV Ana Haber sunucusu 'ın da İzmir Seferihisar'daki lüks çiftlik evindeki kaçak yapıları için İmar Barışı'ndan faydalanan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Fatih Portakal’ın çiftliğinde inceleme! Kaçak inşaat yaptığı ortaya çıkmıştıFATİH PORTAKAL’IN ÇİFTLİĞİNDE İNCELEME! KAÇAK İNŞAAT YAPTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

3 KAÇAK YAPI KONDURDU

Eşi Armağan Portakal ile birlikte Seferihisar'da 8 bin 394 metrekarelik tarla vasfındaki arsayı 2015'te alan Fatih Portakal'ın, İmar Kanunu'nun kendisine verdiği yasal haktan da faydalanarak imarsız araziye 150 metrekarelik 3 odalı ve tek katlı bir çiftlik evi ile bunun yanına da ayrıca hukuksuz bir şekilde 3 kaçak yapı kondurduğu tespit edilmişti.

Son dakika: FOX TV sunucusu Fatih Portakal’ın kaçak çiftliği |VideoSON DAKİKA: FOX TV SUNUCUSU FATİH PORTAKAL’IN KAÇAK ÇİFTLİĞİ |VİDEO

YERDEN YERE VURDUĞU YASADAN FAYDALANMIŞ!

FOX'un manipülatör sunucusu Portakal "yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler" diyerek eleştirdiği İmar Barışı'ndan da yararlandığını itiraf etti.

Portakal, imar barışını eleştirirken, "Deprem gerçekliği yaşayan bu ülkede, hem oy uğruna hem devletin boşalan kasasına para girsin diye imar barışı çıkardılar. Tüm kaçak ve çürük yapıları sözde yasal hale getirdiler. Çıkarlar şimdi buna da yalan derler" ifadelerini kullanmıştı.

İTİRAF ETTİ

Portakal eleştirdiği İmar Barışından faydalandığını da Twitter üzerinden itiraf etti.

Portakal, "İtibar cellatlarının bel altı vuruşlarına gelince,olay şu: Dronla çektikleri arazimin fotosunda imar barışından yararlandığımız yerler: altinda 7 m2 konteyner olan sundurma, 8 m2 temelsiz oda ve ahşap kütükler üzerine oturtulmuş kaldır/kondur ahşap alan." İfadelerini kullandı.

(Takvim.com.tr)

Fox TV'nin algı operasyonu sunucusu , itiraflarıyla gündeme oturdu. Manipülatif haberleriyle gündem değiştiren Portakal'ın Seferihisar’daki 8.3 dönümlük çiftlik evine, yasalara aykırı şekilde 3 kaçak yapı diktiği ortaya çıkmıştı. Fatih Portakal Twitter hesabından her şeyi itiraf etti.

Bu haber 201665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın gençlerine çağrı:
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye...
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a...