Fondaş medyayı köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut...

Fondaş medyayı köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür: Her şey o tarihte başladı!

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Önce gazeteciler mi yoksa siyasetçiler mi kirlendi?" sorusunun cevabı da çok daha derinlere, ABD'yle ikili askeri antlaşmalara ve darbelere kadar uzar. Ama medyanın böylesine açıkça fonlanması meselesi, çok eski değil, 2013 sonrası... O günün Türkiye'sinde şöyle bir tablo vardı: Gezi kalkışması patlamış, çözüm süreci tehlikeye girmiş ve kirli örgüt FETÖ devrede..." diye yazdı.

25 Temmuz 2021 - 08:26

Fondaş medyayı köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür: Her şey o tarihte başladı!

Giriş Tarihi: 25.07.2021  08:12 Güncelleme Tarihi: 25.07.2021  08:17

ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’ın ülkemizde sözde bağımsız ve muhalif 140Journos, Medyascope, Serbestiyet ve P24 gibi medya kuruluşlarına yüz binlerce dolar hibe vererek siyasi tetikçilik yaptırdığı ortaya çıktı. Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Önce gazeteciler mi yoksa siyasetçiler mi kirlendi?" sorusunun cevabı da çok daha derinlere, ABD'yle ikili askeri antlaşmalara ve darbelere kadar uzar. Ama medyanın böylesine açıkça fonlanması meselesi, çok eski değil, 2013 sonrası... O günün Türkiye'sinde şöyle bir tablo vardı: Gezi kalkışması patlamış, çözüm süreci tehlikeye girmiş ve kirli örgüt FETÖ devrede...” diye yazdı.

ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı, Türkiye'de fonladığı medya kuruluşunun listesini yayımladı. Fonlanan kuruluşlar arasında arasında Medyascope140JournosBağımsız Gazetecilik Platformu P24 ve Serbesiyet de bulunuyor.

Konuyu köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Önce gazeteciler mi yoksa siyasetçiler mi kirlendi?" sorusunun cevabı da çok daha derinlere, ABD'yle ikili askeri antlaşmalara ve darbelere kadar uzar. Ama medyanın böylesine açıkça fonlanması meselesi, çok eski değil, 2013 sonrası... O günün Türkiye'sinde şöyle bir tablo vardı: Gezi kalkışması patlamış, çözüm süreci tehlikeye girmiş ve kirli örgüt FETÖ devrede..." diye yazdı.

Mahmut Övür'ün konuyla ilgili yazısından bir bölüm:
ABD'li vakıfların Türkiye'deki gazetecileri fonlaması sadece birkaç gazeteciyle ilgili değil, siyaseti de kapsayan derin bir ilişki bu.


"Önce gazeteciler mi yoksa siyasetçiler mi kirlendi?" sorusunun cevabı da çok daha derinlere, ABD'yle ikili askeri antlaşmalara ve darbelere kadar uzar. Ama medyanın böylesine açıkça fonlanması meselesi, çok eski değil, 2013 sonrası... O günün Türkiye'sinde şöyle bir tablo vardı: Gezi kalkışması patlamış, çözüm süreci tehlikeye girmiş ve kirli örgüt FETÖ devrede...

Bu zeminde başta CHP olmak üzere bütün sol partiler de alesta görev bekliyor. Ama en dikkat çekici çıkışı, HDP-PKK hattı adına konuşan Aysel Tuğluk yaptı:
"Açıkça belirtmek gerekiyor ki, AKP kesin bir şekilde partner olmaktan çıkmıştır. Bu açıdan süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır."


Çözüm sürecini bitirenlerin ve solun cuntacılara davetiydi bu... İşte ne olduysa o tarihten sonra oldu. CHP-ABD trafiği de, ABD-PKKHDP yakınlaşması da, FETÖ'nün hükümete karşı açık tavır alması da o tarihte başladı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ABD sermayesiyle sözde bağımsız gazetecilik yapan çukur medyasına sert tepki: Fonlanmış diller!

Fondaş medyanın çocuğu Ruşen Çakır'a canlı yayında sert soru: Ateizm propagandası için ABD'den ne kadar aldın?

ABD'nin fonladığı muhalefet medyasına çok sert tepkiler yükseliyor: Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını sallar

Fondaş medya skandalının ardından RTÜK harekete geçiyor: Gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini ele almaktayız

Ergün Yıldırım’dan ABD’nin güdümündeki fondaş medyaya perdeleme! Sabah’ı hedef aldı

Mahir Ünal'dan ABD'nin fonladığı medyaya tepki: Fondaş medya Türkiye’nin özgüvenine saldırıyor

Fondaş medyanın çocuğu Ruşen Çakır'a canlı yayında sert soru: Ateizm propagandası için ABD'den ne kadar aldın?

Son Güncelleme: 24.07.2021 02:19

Türkiye'de tek amaçları Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yalan yanlış haberler yapmak olan ve bu vesileyle ABD'den binlerce dolar para alan fondaş medyanın çocuğu Ruşen Çakır'a A Haber ekranlarından çok sert soru... "Memleket Meselesi" programına konuk olan Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, Medyascope'ta yayınlanan ateizm propagandası için ABD'den ne kadar aldın? diyerek tepkide bulundu.

A Haber ekranında yayınlanan "Memleket Meselesi" programına konuk olan Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan KıranABD merkezli Chrest Foundation Vakfı'nın Medyascope başta olmak üzere Türkiye'de medya kuruluşlarını fonlamasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kıran, özellikle gazeteci Ruşen Çakır'ın kucusu Medyascope adlı sosyal medya platformunda yayınlanan bir habere dikkat çekti. Erkek şiddetine uğrayan bir kadının konu edildiği habere tepki gösteren Kıran canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

HİBENİN İÇİNDE ATEİZM PROPAGANDASI DA MI VAR?
Ruşen Çakır, Türkiye'de doğmuş büyümüş, bu ülkenin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir gazeteci. Habere bakar mısınız? Erkek şiddetine uğrayan kadınlar anlatıyor. Başörtülü kadınların fotoğrafını vermiş. 'Babam başıma tencereyle vurarak Kur'an okutmaya çalışırdı, dinden soğumama ve ateist olmama sebep oldu' Bu bir gazetecilik mi? Bu haberin hedefi ne? Bunlar sipariş haberler! Ruşen Çakır bu haber için ABD'li vakıftan ne kadar hibe aldı?

TÜRKİYE ALEYHİNE HER ŞEYİ YAPIYORLAR
Haber kadroları merkez medyada olmayacak kadar gazeteci barındırıyor. Kaz Dağları'ndan eylem oluyor, uluslararası medya orada, Medyascope , P24 orada ülke aleyhtarı bir çalışma varsa ciddi anlamda öne çıkıyorlar.

ABD'nin fonladığı muhalefet medyasına çok sert tepkiler yükseliyor: Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını sallar

Son Güncelleme: 23.07.2021 19:07

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "Erdoğan'ı indirmek için muhalefeti sonuna kadar destekleyeceğiz" itirafının ardından ABD'nin Türkiye'deki medya organlarını fonladığının ortaya çıkması tartışmaları da beraberinde getirdi. Siyasiler, ABD vakıflarından fon alan Medyascope, P24, 140Journos gibi yayın organlarına yönelik tepkilerini dile getirdi. AK Partili ve MHP'li isimler, Chrest Foundation Vafkı'nın milyonlarca dolarlık fon aktardığı medya organlarının sık sık kara propaganda yaptığına dikkat çekti. Haberin detayları...

ABD'nin fonladığı muhalefet medyasına çok sert tepkiler...

ABD merkezli bir vakıf olan Chrest Foundation'ın Türkiye'deki bazı medya ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı hibe yardımlarını açıklamasının yankıları sürüyor.

Sabah'ın aktardığına göre, ABD tarafından desteklendiği ortaya çıkan muhalif medya kuruluşlarına tepki gösteren siyaset dünyası, vakfın milyonlarca dolarlık fon aktardığı medya organlarının sık sık kara propaganda yaptığına dikkat çekti.

YERLİ VE MİLLİ DEĞİLSİNİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal:

Bu ülke Libya'nın bir savaş ağası elinde tarumar edilmesine izin vermemiş, sarsılmaz iradesi ve milletinden aldığı güçle Doğu Akdeniz'i, deniz hudutlarını gasp etmeye kalkanlara haddini bildirmiş, Karabağ'da yıllar süren işgalin durdurulmasında büyük rol oynamıştır. Fonlarınızı sağlayanları derinden üzen bu ve daha nice gelişmelerin sizleri de üzmesi normaldir. Biz kimi üzdüğümüze değil ülkemizin istikbaline bakıyor, onun için çalışıyoruz. Bu çabayı anlayamazsınız. Çünkü yerli ve milli değilsiniz, olmadınız.

MANDACI ZİHNİYETİN ARTIKLARI...

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir:

Türkiye'de muhaliflik kisvesi altında faaliyet gösteren ve zilletin sözcülüğünü yapan; yalan, iftira ve dezenformasyonun her türlü örneğini yansıtan medya kuruluşlarının ipliği pazara çıkmaya başlamıştır. Teslimiyet ve mandacı zihniyetin artıklarını gözler önüne sermektedir.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı:

"Vay fondaş medya vay, vay besleme medya vay, vay dolarcıkları gizlice cebelleş eden medya vay. Yazıklar olsun.

SALDIRMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYORLAR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven:

Hem emperyalizmi diline dola, saldırmak için fırsat kolla, sonra git emperyalistlerin ağa babasından harçlık al. O harçlıkla burada millete düşmanlık et. Nerden baksan hainlik nerden baksan trollük.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can: Yalanın kaynağı, paranın kaynağı mı?

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya: Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını sallar.

MHP Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali: Parayı veren düdüğü çalar.

ABD'nin Teksas eyaleti Irving şehrinde bulunan Chrest Foundation Vakfı, geçen günlerde internet sitesinden hibe verdiği kuruluşların listesini yayımlamıştı.

Bu haber 991288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...