Giriş Tarihi: 21.02.2017 03:49 Son Güncelleme Tarihi: 21.02.2017 04:39
FETÖ'cü o hakim ve savcılar hakkında karar verildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı.
FETÖ'cü hainler tutuklandı
FETÖ'nün hücre evinde yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı.
Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yargıtay 16. Ceza Dairesine yaklaşık 4 saat ifade verdi.
Kısa bir aradan sonra Daire, mevcut delil durumu, kaçma şüphesinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalması ve hakkındaki suçların katalog suçlardan olması nedeniyle Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya'nın, ''silahlı terör örgütüne üye olma'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini yıkmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya tutuklandı.
2 GÜN ÖNCE GÖZALTINA ALINDILAR
İki gün önce gözaltına alınan eski hakim Gündoğdu ile eski savcılar Çimen ve Sarıkaya ek gözaltı süresi boyunca Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldu.
SEGBİS İLE İFADELER ALINDI
Bu sabah da adliyeye getirilen şüpheliler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne bağlanarak ifade verdi.
TUTUKLAMA KARARI
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Adnan Çimen, Dursun Ali Gündoğdu ve Sadrettin Sarıkaya'nın 'Darbeye teşebbüs' ve 'Örgüt üyeliği' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
"RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK"TEN TUTUKLAMA TALEBİ
Ayrıca, şüpheli Gündoğdu ve Sarıkaya hakkında, yakalandıkları sırada evde çıkan pasaportlar ve Çimen'in üzerinde bulunan ''Ramazan Karaaslan'' adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı nedeniyle ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren Gündoğdu, evde pasaportu ele geçirilen firari eski Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Hasan Kılıç'ın kendilerini ziyarete geldiğini ifade ederek, ''Hasan Kılıç bir ara bizi ziyarete geldi. Pasaportunu burada unutmuş.'' diye konuştu. Adnan Çimen ise ifadesinde, "Tanımadığım, bilmediğim bir kişiden para karşılığı yaptırdım.'' dedi.
Savcılık, Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya'yı ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.
EV TEMİN EDENE TUTUKLAMA TALEBİ
Bunun yanı sıra şüphelilere ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erol Yılmaz İrfanoğlu da ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçundan tutuklaması talebiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Öte yandan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, eski hakim Gündoğdu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında da eski savcı Sarıkaya, örgüt üyeliği suçundan ifade verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Çimen'in FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara'ya getirilmesini istedi.
Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen'in, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna götürüleceği öğrenildi.
FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranan Gündoğdu ile Sarıkaya, Kayaşehir'de bir evde, Çimen ise Bakırköy'de sokakta yürüdüğü sırada yakalanmıştı.
OPERASYONUN GELİŞİMİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcının, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", ''gizli kalması gereken bilgileri açıklama'', ''suç uydurma'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal etme'', ''hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme'', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından, ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, şüpheli 49 hakim ve savcı hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartmıştı. Mahkeme, son soruşturmanın açılmasına karar vererek, dosyayı 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtaya göndermişti.
Bu hakim ve savcıların yargılaması da Yargıtay 16. Ceza Dairesince, Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılıyor.
FETÖ'den aranan 1 hakim ve 2 savcı için ek gözaltı süresi

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Gündoğdu ile savcılar Çimen ve Sarıkaya için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2 gün ek gözaltı süresi verdi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yakalanan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2 gün ek gözaltı süresi verdi.
FETÖ firarileri Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya yakalandı
''Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptıklarına ilişkin haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcı Sadrettin Sarıkaya, Kayaşehir'de birlikte saklandıkları evde yakalanmış. eski savcı Adnan Çimen de Bakırköy'de bir sokakta yürüdüğü sırada gözaltına alınmıştı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler için 2 gün ek gözaltı süresi verdi.
Yakalanan Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya, pazartesi günü Bakırköy Adliyesine getirilecek.
Soruşturma kapsamında, E.Y.İ, Gündoğdu ve Sarıkaya'ya ev temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Gündoğdu ve Sarıkaya'nın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport, farklı kişilere ait nüfus cüzdanları, Fetullah Gülen'e ait kitaplar, örgütsel doküman ele geçirildi.
Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen'in, SEGBİS sistemiyle Yargıtay 16. Ceza Dairesine ifade vereceği öğrenildi.
Savcı Sadrettin Sarıkaya Türkiye'ye darbe için gelmiş

2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağırarak devletin zirvesinde kriz yaratan eski Savcı Sadrettin Sarıkaya’nın 2015 yılında Almanya’ya gidip 15 Temmuz’dan kısa bir süre önce yurda döndüğü ortaya çıktı.
İstanbul İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, meslekten ihraç edilen hakim Dursun Ali Gündoğdu ile yine ihraç edilen savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen'in Başakşehir ve Kayaşehir bölgesinde yargı mensuplarının da kaldığı bir sitede olduğu bilgisini aldı. Bölgede yürütülen araştırmalar sırasında sokakta ilk olarak eski savcı Adnan Çimen görüldü. Çimen takip edilerek gizlendiği ev belirlendi.
YUNANİSTAN PLANI
Çimen'in sokakta yakalanmasının ardından ardından aynı bölgede başka bir evde de eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın gizlendiği belirlendi. Evlere yapılan operasyonda üç şahıs gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Emniyet yerleşkesine götürüldü. Gündoğdu ile Sarıkaya'nın yakalandığı evdeki iki boş pasaporta, "Ramazan Karahan" adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve internet bağlantısını sağlayan aparatlara el konuldu. Şüphelilerin Yunanistan'a kaçmak üzere hazırlık yaptıkları belirtilirken Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen için iki gün ek gözaltı süresi vermişti. Üçlünün haklarında Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde süren dava kapsamında SEGBİS ile sorguları yapılmak üzere bu sabah Bakırköy Adalet Sarayı'na çıkarılmaları bekleniyor.
BİR TÜRLÜ ÇIKAMADI
Savcı Sarıkaya ile ilgili ise ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Sadrettin Sarıkaya'nın 27 Ekim 2015 tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'ya gittiği, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden kısa bir süre öncede yurda döndüğü belirlendi. Darbe teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanınca da Sarıkaya'nın yurt dışına kaçamayarak uzun süre yakalanmamak için saklandığı tespit edildi.
YARGI MENSUPLARININ KALDIĞI SİTEDE
Meslekten ihraç edilen hakim Dursun Ali Gündoğdu ile yine ihraç edilen savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Adnan Çimen'in Başakşehir ve Kayaşehir bölgesinde yargı mensuplarının da kaldığı bir sitede olduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, Çimen'i sokakta, Gündoğdu ve Sarıkaya'yı ise bu apartmanda yakalamıştı.
7 ŞUBAT MİT KRİZİ
Sadrettin Sarıkaya, HSYK'nın 6 Ocak 2011 tarihli kararnamesiyle önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Sarıkaya, Paralel Yapı'nın HSYK'da etkili olduğu dönemde Beşiktaş'taki Özel Yetkili Savcılık'ta görevlendirildi. Bu göreve geldikten kısa bir süre sonra 7 Şubat 2012 günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağıran Sarıkaya, dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın talimatıyla ifadeye vermeye gitmeyen Fidan dışındaki görevliler hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Ardından Fidan'ın ifadesinin alınması için ise Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılmıştı. Bu girişimiyle devlet krizine neden olan Sarıkaya, önce İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevlendirilmiş ve geçtiğimiz yıl da Erzurum'a tayin edilmişti. (Vatan)
Son dakika: Gazeteci Cem Küçük’ün evine silahlı saldırı

Gazeteci yazar Cem Küçük, Güngören’deki evine yönelik silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı.
Evine yönelik silahlı saldırıya ilişkin konuşan Gazeteci Cem Küçük, "DHKP-C, PKK, FETÖ gibi örgütlerin saldırısı ise vız gelir tırıs gider" dedi.
Edinilen bilgiye göre Cem Küçük'e ait olan ancak kardeşi Osman Küçük'ün oturduğu Güngören'deki eve silahla ateş açıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce akşam saatlerinde yapılan saldırıda evin camları patladı. Pompalı tüfekle gerçekleştirildiği belirtilen silahlı saldırı sırasında evde bulunan Osman Küçük'ün eşi ve çocuğu şans eseri yara almadı. Silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Terörle mücadele ekipleri de saldırı bölgesinde incelmelerde bulunurken, olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Cem Küçük açıklama yaptı
Ekipler evin çevresinde inceleme yaparken Gazeteci Cem Küçük de olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayın planlı bir saldırı olduğunu aktaran Küçük, "Olay 19.05'te olmuş Ben yayındaydım. 4 el ateş açılmış. Tesadüfi görülmüyor. İstanbul Emniyet Müdürümüz ve yardımcıları aradılar. Olayı araştırıyorlar. Eğer bir terör eylemiyse, DHKP-C, PKK, FETÖ gibi örgütlerin saldırısı ise vız gelir tırıs gider. Şahsıma yapılan bir şeyse bu benim gibi birini korkutmaz. Tesadüf gibi görülmüyor. Terör örgütlerinin şahsımı korkutma eylemi ise bu korkutmaz. Kardeşimi korkutma, yengemi korkutma, polislerin araştırması sonucunda belli olacak. Saldırı sırasında evde biri 7 yaşında biri 10 aylık olmak üzere kardeşimin iki çocuğu ve eşi bulunuyordu" dedi.
YORUMLAR