Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat...

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Bölükbaşı kanser tedavisi görüyordu.

21 Mart 2018 - 10:35 - Güncelleme: 21 Mart 2018 - 10:45

Deniz Bölükbaşı vefat etti

Giriş Tarihi: 21.3.2018 08:29 Güncelleme Tarihi: 21.3.2018 10:35

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti.

Deniz Bölükbaşı vefat etti

Eski büyükelçi ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatına gözlerini yumdu.

KRONİK RAHATSIZLIKLARI VARDI

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Bölükbaşı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Ahmet Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk babasıydı.

Deniz Bölükbaşı vefat etti

Son dakika! Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

Son dakika! Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören eski diplomat ve siyasetçi Deniz Bölükbaşı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Öte yandan geçen pazartesi günü de siyasetin renkli isimlerinden biri olan ve uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi gören 73 yaşındaki Hasan Celal Güzel hayatını kaybetmişti.

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Ahmet Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 

18-03/21/20180321_2_29358763_31882706.jpg

Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

18-03/21/20180321_2_29358763_31882711.jpg

MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk babasıydı. 

Deniz BölükbaşıEmekli büyükelçi Ahmet Deniz Bölükbaşı vefat etti
 

Eski MHP milletvekili ve emekli büyükelçi Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti.

Eski Demokrat Parti milletvekillerinden ve önemli siyasetçilerden Osman Bölükbaşı'nın oğlu, eski büyükelçi ve MHP'li Ahmet Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti. Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Bölükbaşı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Bölükbaşı'nın vefat haberini sosyal medya hesabından, "Türkiye’nin ağabeyi Deniz Bölükbaşı Rahmeti Rahman’a kavuştu. Adını Deniz koyarken babası yıkasın kirli dünyayı temizlesin diye koymuştu o da öyle değerler üreterek gitti ki yalan dünyadan meşale olup aydınlatacak eserleriyle geride kalanları. Deniz Abi seni unutmayacağız" ifadeleriyle duyurdu.

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

Bölükbaşı'nın TBMM'nin sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

"Ahmet Deniz Bölükbaşı, 25 Ekim 1949'da Ankara'da doğdu. Babasının adı Hacı Osman, annesinin adı Mediha'dır.

Büyükelçi; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri'nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lizbon Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu. Yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

23. Dönem'de Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Bölükbaşı, evli ve 2 çocuk babasıdır."

Bu haber 148412 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Terör örgütü PKK kendisini feshettiğini duyurdu! Terörsüz Türkiye dönemi.
Terör örgütü PKK kendisini feshettiğini duyurdu! Terörsüz...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)