Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin görüşmesi başladı. Görüşmede, S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alınacak. Cumhurbaşkanı Rusya'dan sonra Kuveyt ve Katar'da temaslarda bulunacak. -Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmesi saat 17.20'de başladı. Kritik zirveden ilk açıklama geldi: Bölgedeki dayanışmamız güvenimizi arttırıyor

13 Kasım 2017 - 18:02 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 18:19

Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

Giriş Tarihi: 13.11.2017 17:06 Güncelleme Tarihi: 13.11.2017 18:01

Siyasi temaslarda bulunmak için Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le bir araya geldi.

Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşme, saat 17.20'de başladı. Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat 16.30'da Rusya'nın Soçi kentine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmesi saat 17.20'de başladı.

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmesi saat 17.20'de başladı.

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.
 

Görüşmede, iki liderin Suriye başta olmak üzere bölgesel ve Türkiye ve Rusya'nın ikili ilişkileriyle ilgili konuları görüşmesi bekleniyor.

DAYANIŞMAMIZ ARTIYOR
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, "Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor" dedi.



İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, "Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

HAVALİMANINDA KARŞILAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı'na gelişinde, Krasnodar Valisi Vinyamin Kondratyev, Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Novorossisk Başkonsolosu Yunus Emre Özigci ve diğer yetkililer karşıladı.

BÜYÜK BİR HEYET EŞLİK EDİYOR
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Soçi'ye geldi.

Görüşem sonrası iki liderin düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Soçi'den Kuveyt'e hareket edecek.

RUSYA - TÜRKİYE İLİŞKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, "Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor." dedi.

Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

İkili görüşmenin başında konuşan Putin, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tam kapasiteyle canlandığını söyleyebileceklerini ifade etti.

GÜNDEMDE SURİYE VAR

Bir yılda 8. kez bir araya gelinen görüşmede, iki liderin Suriye başta olmak üzere bölgesel ve Türkiye ve Rusya'nın ikili ilişkileriyle ilgili konuları görüşmesi bekleniyor.

Erdoğan - Putin görüşmesi başladı

HEYETLERİN TOPLANMASINDAN SONRA ORTAK AÇIKLAMA YAPILACAK

Putin ve Erdoğan'ın Soçi'deki devlet başkanlığı konutunda yapacakları birebir görüşmenin ardından heyetlerin katılımıyla toplanmaları ve daha sonra da ortak bir basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin görüşmesi başladı. Görüşmede, S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alınacak. Cumhurbaşkanı Rusya'dan sonra Kuveyt ve Katar'da temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç ülkeyi kapsayan önemli bir tura çıktı. Cumhurbaşkanı, ilk durağı Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putinle görüşüyor. Görüşme Türkiye saati ile 17.20'de başladı. 

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le kritik konular konuşulacak. Suriye ve Irak'taki gelişmeler, terörle mücadele ve S-400 anlaşması ele alınacak konular arasında.

Görüşme Soçi'deki Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile baş başa görüşmesinde, "Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor. Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek" dedi.

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.

PUTİN: İLİŞKİLERİN ESKİ HALİNE DÖNDÜĞÜNÜ SÖYLEYEBİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz. Ticaret hacmimiz, geçen yıl yaşanan düşüşten sonra bu yılın ilk 8 ayında yüzde 30'dan fazla arttı. Türkiye ve Rusya, Suriye krizi dahil olmak üzere tüm konular üzerinde birlikte çalışıyor" açıklamasını yaptı.

PYD'NİN KATILACAĞI TOPLANTI ERTELENMİŞTİ

Moskova yönetimi Soçi'de yapılacak, Suriye toplantısına PYD'yi de davet etmiş, Ankara'nın tepki göstermesi üzerine o toplantı ertelenmişti. Görüşmede bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Kritik ziyaret öncesi yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İkili ilişkiler başta olmak üzere, Suriye ve bölgesel konular ele alınacak" dedi.

Kalın, Rusya ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İKİNCİ DURAK KUVEYT ARDINDAN KATAR

Erdoğan, Rusya'nın ardından, körfez krizinde arabulucuk yapan Kuveyt’i ziyaret ederek, Kuveyt Emiri el-Sabah ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı'nın 3. ve son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite üçüncü toplantısına katılacak. Ziyarette körfez krizi de gündemde olacak.

Kalın, "Türkiye, bu gerginliğin bir an önce barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" açıklamasında bulundu.

Bu haber 148831 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Son dakika.... Barış masası İstanbul'da kurulacak! Zelenski tarih verdi: Putin ile Türkiye'de görüşeceğim
Son dakika.... Barış masası İstanbul'da kurulacak! Zelenski tarih...