Giriş Tarihi: 16.05.2017 19:47 Son Güncelleme Tarihi: 17.05.2017 02:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump'ın görüşmesi başladı

TRUMP, ERDOĞAN'I KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump tarafından karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Donald Trump Beyaz Saray'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştiriyor.
Gözler artık Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılacak ve Türkiye-ABD ilişkileri ve Ortadoğu'nun geleceği için kritik öneme sahip olacak görüşme için Washington'a çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'virgül değil nokta olacak' ifadeleriyle tanımladığı görüşmede YPG/PKK konusu ile FETÖ elebaşı Gülen'in iadesinin masaya yatırılması bekleniyor.
Türk Amerikan ilişkileri yanısıra bölgesel anlamda da çok önemli hale gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi başladı. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.
Erdoğan-Trump görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'da bir araya geldi.

TRUMP, ERDOĞAN'I KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump tarafından karşılandı.

- 113
- 134
ABD'NİN PYD DESTEĞİ MASADA
Liderler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ağır silahlar verilmesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gibi kritik konuları masaya yatıracak.
20 dakikalık görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek Erdoğan ve Trump, Beyaz Saray'da öğle yemeği yiyecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Stratejik müttefiksek ittifakla karar alırız" sözleriyle Çin'den mesaj yolladığı Trump'a PYD'ye ABD desteği, DEAŞ'a Rakka operasyonu ve FETÖ elebaşısının iadesini soracak.
TÜRKİYE'NİN İKİ TALEBİNİ NET BİR ŞE KİLDE MASAYA KOYACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump bugün ilk kez bir araya gelecek. Beyaz Saray'da gerçekleştirilecek görüşmede Erdoğan, ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü YPGPYD'ye ağır silah desteği verilmesi kararıyla ilgili Türkiye'nin hassasiyetlerini en üst düzeyde Trump'a iletecek. Erdoğan, PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın uzantısı olduğunu, PKK tarafından yönetildiği, militanların ortak olduğu, silah ve istihbarat paylaşımı yaptıklarını, her iki örgütün hedefinin de Türkiye olduğunu belgeleriyle ortaya koyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak için geldiği Çin'in başkenti Pekin'deki temaslarının ardından ABD Başkanı Trump ile görüşmek üzere başkent Washington'a gitti.
YORUMLAR