Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir

Cumhuriyet'in 100. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Başkent Ankara'da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkânı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel defterine "Aziz Atatürk, 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyet'imiz, hiç olmadığı kadar güvendedir." yazdı.

29 Ekim 2023 - 11:26

Cumhuriyet 100 yaşında | Başkan Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

Giriş Tarihi: 29.10.2023 Güncelleme Tarihi: 29.10.2023 

Son dakika: Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı: Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvende

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşlara çağrıda bulunarak İstanbul Boğazı'na davet etti.

Cumhuriyet 100 yaşında... Erdoğan ve beraberindeki devlet erkânı Anıtkabirde

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'daki yürüyüşünü tamamlayan Erdoğan liderliğinde devlet erkanı, Atatürk'ün mozalesine ay yıldızlı çelenk bıraktı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başkan Erdoğan, "21 yıllık iktidarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi, tarihinin yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet 100 yaşında | Başkan Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret ettiSon dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek özel programlara katılacak. Günün ilk programında Başkan Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Başkan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde özel defteri imzaladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"CUMHURİYETİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜVENDEDİR"

Aziz Atatürk, milletçe en büyük eserim dediğiniz cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın gurunu yaşıyoruz. Zatı alinizi, silah arkadaşlarınızı, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize hizmet ile geçen 21 yıllık iktidarımızda emanetinize sahip çıkmaya çalıştık. En büyük yatırım hamlelerinde bulunarak Cumhuriyet'imizin 2. asrını Türkiye yüzyılı ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun, Cumhuriyet'imizin 100. yılı kutlu olsun

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser" Yağlı Boya Resim Sergisi'ne katılacak Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul edecek.

TBMM'de "100. Yıl Resmi Geçit Töreni"ne iştirak edecek Erdoğan, Donanma ve Türk Hava Kuvvetlerinin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100. Yıl Hitabı" ile vatandaşlara seslenecek.

Son dakika: Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı: Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvende

MHP lideri Devlet Bahçeliden cumhuriyetin 100. yılı mesajı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'daki yürüyüşünü tamamlayan Erdoğan liderliğinde devlet erkanı, Atatürk'ün mozalesine ay yıldızlı çelenk bıraktı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başkan Erdoğan, "21 yıllık iktidarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi, tarihinin yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Başkan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı: Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvende

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'daki yürüyüşünü tamamladı. Atatürk'ün mozalesine ay yıldızlı çelenk bırakıldı ve İstiklal Marşı okundu.

"CUMHURİYETİMİZ HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜVENDEDİR"

Başkan Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Her bir anı ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi, tarihinin yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz, hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir."

Türkiye'de Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusu

DONANMA TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK GEÇİT TÖRENİ

Cumhuriyet Bayramı'nda saat 17.00'de, başta TCG Anadolu olmak üzere 100 gemiyle Boğaz'da geçit töreni yapılacak. Bu törene, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek.

Geçit töreninde ayrıca 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek. Bu, donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

"Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi" etkinliğiyle de Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası), Etnografya Müzesi, Saat Kulesi, Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanlar ile Efes Antik Şehri, Kapadokya gibi turistik mekanlar, özel ışık gösterileriyle renklendirilecek.

Bu mekanlarda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen "100. Yıl Marşı" yankılanacak.

DRON, HAVAİ FİŞEK VE IŞIK GÖSTERİLERİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, 2023 dron ile İstanbul Boğazı'nda ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.



İstanbul Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulacak "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak.

Türkiye Yüzyılı logosundan esinlenerek oluşturulan "Türkiye Yüzyılı" enstalasyonu da 29 Ekim'in parçası olacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ" MESAJI: CANIGÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Başkan Erdoğan: Bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı canıgönülden tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşındaTÜRKİYE CUMHURİYETİ 100 YAŞINDA

TCG Anadolu Boğaz geçişi yapacakTCG ANADOLU BOĞAZ GEÇİŞİ YAPACAK

Bu haber 236628 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Memur olmak isteyenler dikkat! Kamuya 57.052 personel alımı yapılacak! 17 kurum ilanları yayımladı 
Memur olmak isteyenler dikkat! Kamuya 57.052 personel...
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın gençlerine çağrı:
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs'ta Türkiye...