CHP’nin raporunu haber yapan Cumhuriyet ve Sözcü yine patladı!...

CHP'nin raporunu haber yapan Cumhuriyet ve Sözcü yine patladı! 'Oğluna koyduğu Recep Tayyip adını değiştiremiyor' haberlerine yalanlama

CHP ve algı operasyonlarının, iftiraların bir numaralı merkezi Cumhuriyet ile Sözcü yeni bir yalana imza attı. 2 Haziran'da Çankırı'yı ziyaret eden CHP'li heyet tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan raporda bir vatandaşın oğluna koyduğu Recep Tayyip ismini değiştiremediği iddia edildi. Söz konusu iddia partinin yalan merkezleri Sözcü ve Cumhuriyet'ten de özel haber imzası ile servis edildi. Skandal haber hakkında açıklama yapan Çankırı Valiliği yalanı gözler önüne serdi.

13 Haziran 2021 - 14:02

CHP'nin raporunu haber yapan  ve Sözcü yine patladı! 'Oğluna koyduğu Recep Tayyip adını değiştiremiyor' haberlerine yalanlama

Giriş Tarihi: 13.06.2021 Güncelleme Tarihi: 13.06.2021 

CHP ve algı operasyonlarının, iftiraların bir numaralı merkezi  ile Sözcü yeni bir yalana imza attı. 2 Haziran'da 'yı ziyaret eden CHP'li heyet tarafından 'na sunulan raporda bir vatandaşın oğluna koyduğu Recep Tayyip ismini değiştiremediği iddia edildi. Söz konusu iddia partinin yalan merkezleri Sözcü ve Cumhuriyet'ten de özel haber imzası ile servis edildi. Skandal haber hakkında açıklama yapan Çankırı Valiliği yalanı gözler önüne serdi.

Erken seçim naraları ile ülke gündemini meşgul eden CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı'yı ziyaret etti. 2 Haziran'daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirdiğini iddia eden heyet yeni bir yalana imza attı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan raporda oğluna 'Recep Tayyip' adını koyan bir vatandaş, ''O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, 'Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz' diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum'' dediği iddia edildi.

Karşı mahallenin “SÖZCÜ”sü yine duvara tosladı! “Recep Tayyip adını değiştiremiyorum” haberlerine jet yalanlama..

Karşı mahallenin “SÖZCÜ”sü yine duvara tosladı! “Recep Tayyip adını değiştiremiyorum” haberlerine jet yalanlama..

Çankırı’ya giden CHP heyetinin raporuna göre oğlunun adını ‘Recep Tayyip’ koyan bir vatandaşın isim değişikliği talebinin ‘Tayinimiz çıkarırlar’ endişesiyle yapılmadığı iddiaları yalanlandı.

Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik CHP heyeti Çankırı’yı ziyaret etmiş, 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirilmişti.

Heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor sunmuş, o raporda oğluna ‘Recep Tayyip’ adını koyan bir vatandaşın, ”O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz’ diyorlar. Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum” dediği iddia edilmişti.

“İDDİA TAMAMEN GERÇEK DIŞI”

Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinde yer alan o iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Haberi ilk olarak ​Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Twitter hesabından yalanladı.

Ayaz, “Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup, detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.” dedi.

RANDEVU YA DA BAŞVURU BİLE YOK

Vali Ayaz’ın ardından Çankırı Valiliği’nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Valilik açıklamasında, “Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamını ve taşıdığı bilgileri değiştirecek şerhler konulamaz. Nüfus müdürlüklerimize söz konusu talebe ilişkin randevu ya da herhangi bir resmi başvurunun bulunmadığı tespit edilmiştir.” denildi.

‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum haberlerine yalanlama #1

‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum haberlerine yalanlama #2

‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum haberlerine yalanlama #3

‘Recep Tayyip adını değiştiremiyorum haberlerine yalanlama #4

Söz konusu skandal raporu partinin çamur medyası Cumhuriyet ve Sözcü manşetine taşıdı.

CHP VE ÇAMUR MEDYASI CUMHURİYET'İN YALANI PATLADI
CHP'nin ve yalan üretim merkezlerinden biri olan Cumhuriyet ile Sözcü'nün iftirası Valilik tarafından yalanlandı. Valisi Abdullah Ayaz ve valiliğin resmi hesabından yapılan açıklamada gerçekler gözler önüne serildi.

Vali Ayaz Twitter hesabından yapığı paylaşımda "Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup detaylı açıklama bilahare yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

İŞTE VALİLİKTEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA
"Bazı basın organlarında verilen "Oğluna Recep Tayyip ismini verdi şimdi değiştiremiyor" başlıklı haberlere istinaden açıklama yapılma ihtiyacı duyulmuştur." denilerek bir açıklamada bulunuldu.

Söz konusu haberler hedef alınırken "Bazı Basın Yayın Organlarında yer alan isim değiştirme ile ilgili haberler tümüyle gerçek dışıdır..." ifadelerine yer verildi.

Bu haber 990941 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz