CHP ile DEM arasında kirli pazarlık belgelendi! Kirli ittifakın...

CHP ile DEM arasında kirli pazarlık belgelendi! Kirli ittifakın adı: Yunusemre

Manisa'da DEM Parti İl Teşkilatı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kendi adaylarını çıkararak seçime girme kararı aldı. Karar, yönetim kurulu defterine işlenerek imza altına alındı. Ancak kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Manisa ziyaretinin ardından DEM Parti Genel Merkezi, İl Yönetiminin kararına rağmen iki ilçede adaylarını geri çekti ve Manisa Büyükşehir Belediyesinde aday çıkarmadı. Yapılan bu kirli ittifak, belgelerle kanıtlandı.

21 Mart 2024 - 08:39

CHP ile DEM arasında kirli pazarlık belgelendi! Kirli ittifakın adı: Yunusemre

Giriş Tarihi: 21.03.2024  07:53 Güncelleme Tarihi: 21.03.2024  08:10

CHP Kandil'le anlaştı| Kirli ittifak belgelendi! Özgür Özel'in ziyaretinin ardından DEM Parti adayını geri çekti

Kirli ittifakın adı: Yunusemre!Manisa'da DEM Parti İl Teşkilatı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kendi adaylarını çıkararak seçime girme kararı aldı. Karar, yönetim kurulu defterine işlenerek imza altına alındı. Ancak kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Manisa ziyaretinin ardından DEM Parti Genel Merkezi, İl Yönetiminin kararına rağmen iki ilçede adaylarını geri çekti ve Manisa Büyükşehir Belediyesinde aday çıkarmadı. Yapılan bu kirli ittifak, belgelerle kanıtlandı.

CHP Kandil’le anlaştı| Kirli ittifak belgelendi! Özgür Özel’in ziyaretinin ardından DEM Parti adayını geri çektiCHP’nin kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile yaptığı kirli ittifak bir kez daha gözler önüne serildi. Manisa’da DEM Parti İl Teşkilatı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kendi adaylarını çıkararak seçime girme kararı aldı. Karar, yönetim kurulu defterine işlenerek imza altına alındı. Ancak kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa ziyaretinin ardından DEM Parti Genel Merkezi, İl Yönetiminin kararına rağmen iki ilçede adaylarını geri çekti ve Manisa Büyükşehir Belediyesinde aday çıkarmadı. Yapılan bu kirli ittifakın belgeleri ortaya çıktı.

CHP ile DEM arasında kirli pazarlık belgelendi! Kirli ittifakın adı: YunusemreCHP’nin kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile yaptığı kirli ittifak bir kez daha gözler önüne serildi. Manisa’da DEM Parti İl Teşkilatı, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde kendi adaylarını çıkararak seçime girme kararı aldı. Karar, yönetim kurulu defterine işlenerek imza altına alındı. Ancak kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisa ziyaretinin ardından DEM Parti Genel Merkezi, İl Yönetiminin kararına rağmen iki ilçede adaylarını geri çekti ve Manisa Büyükşehir Belediyesinde aday çıkarmadı. Yapılan bu kirli ittifakın belgeleri ortaya çıktı.

CHP Kandil’le anlaştı| Kirli ittifak belgelendi! Özgür Özel’in ziyaretinin ardından DEM Parti adayını geri çektiCHP'nin kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile yaptığı kirli ittifak bir kez daha gözler önüne serildi. Manisa'da DEM Parti il örgütü, 19 Şubat günü yönetim kurulunu topladı.

Toplantının konusu, "belirlenen adaylarla seçime girmek ve ittifak görüşmeleri" olarak kayda geçti.

DEM Parti Manisa İl Başkanı Hüseyin Kılıç önderliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından yönetimdeki 7 isim kendi adaylarıyla seçime girmek yönünde oy kullanırken 4 isim ise aday çıkarılmaması için oy kullandı.

Buna göre Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde oy çokluğu ile aday çıkarılması kararı alınarak yönetim kurulunca imza altına alınıp karar defterine işlendi. Aday başvurularının son günü olan 20 Şubat günü ise İlçe seçim kurullarına aday dosyaları verildi.

İŞTE KİRLİ İTTİFAKIN BELGESİ

SABAH, Manisa'da hangi pazarlık ve şartlar altında gerçekleştiği bilinmeyen o kirli ittifakın belgelerine ulaşmayı başardı.

KİRLİ İTTİFAKIN ADI: YUNUSEMRE

Manisa'da DEM Partinin 19 Şubat günü aldığı kararın ardından İl Başkanı Hüseyin Kılıç, 22 Şubat günü bir basın açıklaması yaparak, AkhisarGölmarmaraAlaşehirSalihliTurgutluSaruhanlıKırkağaç, Yunusemre ve Şezadeler ilçelerinde aday çıkarttıklarını duyurdu.

Bu açıklamadan sadece 1 hafta sonra 2 Mart günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, apar topar Manisa'ya geldi. Burada yaptığı bir konuşmada, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'yi işaret ederek, "Bu Çerçi'yi yenmek için Yunusemre ittifakı altında birleşmeye ihtiyaç var" dedi.

Bunun üzerine DEM Parti Genel Merkezi, İl yönetiminin aldığı karara rağmen, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde adaylarını geri çekti. Manisa Merkezde de CHP adayını destekleme kararı aldı.

MECLİS LİSTESİ AÇIKLAMASI

Daha önce iki ilçede aday çıkaracaklarını açıklayan DEM Parti Manisa İl Eş Başkanı Hüseyin Kılıç, Manisa'da Şehzadeler ve Yunusemre'de belediye başkan adayı çıkarmayacaklarını, Şehzadeler'de 6'ncı Sıra belediye meclis üyeliği için CHP'nin listesinde Cevdet Işık'la temsil edileceklerini, Yunusemre'de ise meclis üyeliği için aday listesi hazırladıklarını açıkladı

CHP Kandil'le anlaştı| Kirli ittifak belgelendi! Özgür Özel'in ziyaretinin ardından DEM Parti adayını geri çekti

İşte CHP ve DEM kirli ittifakının perde arkası! Destek verin ama görünmeyinTürkiye, yerel seçimlere sayılı bir zaman dilimi kala CHP - DEM hattındaki kirli pazarlıklara şahitlik ediyor.

CHP'nin kent uzlaşısı adı altında terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti ile yaptığı kirli ittifak bir kez daha belgelendi. Manisa'da DEM Parti il örgütü, 19 Şubat günü yönetim kurulunu topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatımoğulları ve Tuncer Bakırhan

ADAY ÇIKARMAK İÇİN ORTAK KARAR ALINDI
Toplantının konusu, "belirlenen adaylarla seçime girmek ve ittifak görüşmeleri" olarak kayda geçti.

DEM Parti Manisa İl Başkanı Hüseyin Kılıç önderliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından yönetimdeki 7 isim kendi adaylarıyla seçime girmek yönünde oy kullanırken 4 isim ise aday çıkarılmaması için oy kullandı.

Buna göre Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde oy çokluğu ile aday çıkarılması kararı alınarak yönetim kurulunca imza altına alınıp karar defterine işlendi. Aday başvurularının son günü olan 20 Şubat günü ise İlçe seçim kurullarına aday dosyaları verildi.

KİRLİ İTTİFAK BELGENDİ
Manisa'da hangi pazarlık ve şartlar altında gerçekleştiği bilinmeyen o kirli ittifakın belgelerine ulaşıldı.

DEM Parti Manisa İl Yönetiminin karar defterinde, ittifak görüşmelerinin yapıldığı açık ve net bir şekilde kayda alındı.
Doldurulan karar defterinin, "toplantının konusu" bölümünde "ittifak görüşmeleri" başlığı atıldı.

CHP- DEM ittifakının belgesiCHP- DEM ittifakının belgesi


KİRLİ İTTİFAKIN ADI: YUNUSEMRE
Manisa'da DEM Partinin 19 Şubat günü aldığı kararın ardından İl Başkanı Hüseyin Kılıç, 22 Şubat günü bir basın açıklaması yaparak, Akhisar, Gölmarmara, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı, Kırkağaç, Yunusemre ve Şezadeler ilçelerinde aday çıkarttıklarını duyurdu.

ÖZGÜR ÖZEL MANİSA'YA GİTTİ
Bu açıklamadan sadece 1 hafta sonra 2 Mart günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel, apar topar Manisa'ya geldi.

Burada yaptığı bir konuşmada, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'yi işaret ederek, "Bu Çerçi'yi yenmek için Yunusemre ittifakı altında birleşmeye ihtiyaç var" dedi.

Bunun üzerine DEM Parti Genel Merkezi, İl yönetiminin aldığı karara rağmen, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde adaylarını geri çekti. Manisa Merkezde de CHP adayını destekleme kararı aldı.

MECLİS LİSTESİ AÇIKLAMASI
Sabah'ta yer alan habere göre; daha önce iki ilçede aday çıkaracaklarını açıklayan DEM Parti Manisa İl Eş Başkanı Hüseyin Kılıç, Manisa'da Şehzadeler ve Yunusemre'de belediye başkan adayı çıkarmayacaklarını, Şehzadeler'de 6'ncı Sıra belediye meclis üyeliği için CHP'nin listesinde Cevdet Işık'la temsil edileceklerini, Yunusemre'de ise meclis üyeliği için aday listesi hazırladıklarını açıkladı.

CHP ile DEMden Esenyurtta ortak aday kararı! Ayşegül Doğandan İtiraf geldi... Mersin ve Akdeniz de listede!CHP ile DEMden Esenyurtta ortak aday kararı! Ayşegül Doğandan İtiraf geldi... Mersin ve Akdeniz de listede!

Kent uzlaşısı maske...CHP direkt Kandille anlaştı! İstanbulda Bir oy DEMe bir oy İmamoğluna formülü | Önce Esenyurt şimdi de AdalarKent uzlaşısı maske...CHP direkt Kandille anlaştı! İstanbulda Bir oy DEMe bir oy İmamoğluna formülü | Önce Esenyurt şimdi de Adalar

DEM İSTEDİ CHP ADAY DEĞİŞTİRDİ

İstanbul ve Esenyurt'un merkeze alındığı kirli pazarlık hayli dikkat çekici bir hal aldı. DEM Parti istedi ve CHP Esenyurt'ta DEM Partili bir ismi aday gösterdi. Ayrıca DEM Parti İstanbul'da yarışın daha başa baş geçeceği tahmin edilen 22 ilçesinde aday göstermedi. Bu yöntemle CHP'li aday desteklenecek.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ SÜRÜYOR

Her iki taraftan "danışıklı dövüş" olarak tabir edilen açıklamalar da gelmeyi sürdürüyor. Son olarak DEM Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık, kirli pazarlıkla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sakık, CHP'nin DEM'den destek istediğini ama bu desteğin "gizlilik" içerisinde verilmesini talep ettiğini söyledi.

DEM'Lİ SAKIK: CHP "DESTEK VERİN AMA GÖRÜNMEYİN" DİYOR

Sakık bir canlı yayında CHP yandaşı Barış Yarkadaş'a verdiği demeçte ittifakı itiraf etti ve ilginç ifadeler kullandı. Sakık, "2019'da da kayıtsız şartsız destek verdik. CHP sürekli bizden şunu bekliyor. Gelin bize destek verin ama bizimle de hiçbir şekilde görünmeyin diyor." şeklinde bir açıklamada bulundu.

"MASADAN KALKARSAK AKŞENER GİBİ OLURUZ"

Yarkadaş ayrıca DEM Partili isimlerle görüştüğünü ve bu isimlerin CHP ile hala ittifak masasında olduklarını söylediklerini belirtti. Yarkadaş, DEM'lilerin "Masadan kalkarsak Meral Akşener gibi oluruz" ifadesini kullandığını da sözlerine ekledi.

.Kaynak:Sabah

Bu haber 145153 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...