CHP’de Bay Kemal devri kapandı! Büyük hesaplaşmayı Özgür...

CHP'de Bay Kemal devri kapandı! Büyük hesaplaşmayı Özgür Özel kazandı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ile birlikte yeni genel başkan belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu mu, Özgür Özel mi genel başkan seçildi? soruları kurultayda yapılan oylamaların sonuçlarının açıklanması ile birlikte netleşti. Son dakika haberine göre; İlk turda salt çoğunluğun sağlanamamasının ardından yapılan ikinci tur seçimlerinde Özgür Özel 812 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylelikle CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel seçildi.

05 Kasım 2023 - 04:03

CHP'de Bay Kemal devri kapandı! Büyük hesaplaşmayı Özgür Özel kazandı

Giriş Tarihi: 04.11.2023 Güncelleme Tarihi: 05.11.2023 

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yeni genel başkan belli oldu! Özgür ÖzelKemal Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı

Son dakika...CHPnin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultayda genel başkanlık seçimi için yeterli imzayı toplayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel aday oldu. Kurultayda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Özgür Özel "CHP'de hançer yok hançerleyecek de kimse yok" yanıtını verdi. Genel başkanlık seçimi ikinci turda tamamlandı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci turun sonunda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Oy sayımının ardından kurultay salonunda bir açıklama yapan Özgür Özel, "Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım" ifadelerini kullandı. İşte CHP kurultayında dakika dakika yaşananlar...

Son dakika! CHP'de yeni başkan belli oldu! İşte Kılıçdaroğlu ve Özel'in aldığı oylarCHP yeni Genel Başkanını seçti. Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki büyük hesaplaşmayı tavşan aday Özgür Özel kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu 13 yılın ardından CHP Genel Başkanlık koltuğunu kaybetti. Açıklanan seçim sonuçlarına göre Özgür Özel 812 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

SON DAKİKA GÜNDEM HABERİ |

Cumhuriyet Halk Partisi'nde dananın kuyruğu kopuyor. Binbir kavga, dövüş ve 'değişim' tartışmalarının gölgesinde yeni genel başkan belli oldu.

Son dakika...CHPnin 8. Genel Başkanı Özgür Özel olduİŞTE DAKİKA DAKİKA CHP KURULTAYINDA YAŞANANLAR;

YENİ GENEL BAŞKAN ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi:

"Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunu Cumhuriyet'in 100. yılında. Hatta Türkiye'nin 100. yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ile ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP'liler adına size teşekkür ediyorum.

"BEN SİZLERE GÜVENİYORUM"

Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Deniz Baykal'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak onların emanetine sahip çıkmak benimle beraber sizin görevinizdir. Ben sizlere güveniyorum.

"ANNEME, BABAMA, EŞİME, KIZIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerinin aksine yanımda olan, beni yetiştiren, anneme, babama, kardeşime, sevgili eşim Didem'e biricik kızım İpek'e ve Özel, Okay ve Menemenlioğlu ailelerine yürekten teşekkür ediyorum.

İlkokul öğretmenimden yatılı okuldaki öğretmenime kadar beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, bugün beni yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede, bu saatte bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize tüm CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.

"CHP'NİN HARİKA BİR GRUBU VAR"

CHP'nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Kol kola, omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın başkanım müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

"ZORLU BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK"

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Büyük bir travmanın ardından umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek. Buna inandık, arkadaşlarımızla inandık. Sizlere inandık. Siz de inandınız. Umudu yükselttiniz. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim, süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa affola.

"YEREL SEÇİM SÜRECİNE ODAKLANACAĞIZ"

Hep birlikte 5 ay sonraki yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz Cumhuriyet'in 100. yılında yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek, yüzleri güldürmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için örgütümüzde yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum. Durmayacağız, çalışacağız. omuz omuza çalışacağız. Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız. Ben buna inanıyor ve bunun için sizlere güveniyorum.

"ÖRGÜTE VERDİĞİM SÖZLERİ TUTACAĞIM"

Kendi adıma iki sözü tutacağımı ifade ederek sözlerimi sonlandırayım. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım. Yarın sabah 9.30'da 81 il başkanımla yarınki PM sürecini görüşmek üzere toplantı koydum, kendilerini davet ediyorum. 

02:54 05 Kasım 2023

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

Sonuç ne olursa olsun CHP kazandı. Sayın Özgür Özel 812 oy, Sayını Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Partimizin yeni genel başkanı Sayın Özgür Özel olmuştur. Kendisini kutluyorum. Milletimize, demokrasimize hayırlı uğurlu olsun.

03:11 CHP'DE KILIÇDAROĞLU DÖNEMİ BİTTİ

Kemal Kılıçdaroğlu: Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum.

CHP'nin genel başkanı seçilen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na fark attı

Özgür Özel, CHP 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci turunda 812 oy alarak genel başkan seçildi.

02:10 Kemal Kılıçdaroğlu 2. tur sonuçları belirlenmeden salondan ayrıldı

01:35 CHP 'KILIÇDAROĞLU ÇEKİLECEK' İDDİALARI YALANDI

01:10 Ekremci medyadan Kılıçdaroğlu çekil baskısı

00.27 CHP Genel Başkan seçiminin 2. tur oylaması saat 00.30'da başlayıp 02.30'da sona erecek.

23.30 İKİNCİ TURA KALDI

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı ve seçim ikinci tura kaldı.

ÖZEL'DEN KÜRSÜDE SKANDAL KONUŞMA

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan sonra Özgür Özel'de HDPKK'ya selam çaktı

ÖRSAN ÖYMEN DE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Örsan Öymen kürsüde yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Öymen, X adresinden "KAMUOYUNA DUYURU: CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların "yarışına" dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı'ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay'da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur." açıklaması yaparak adaylıktan çekildi.

CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ: YARIŞ ANTİDEMOKRATİK

Gelen sıcak bilgiye göre; eski milletvekili İlhan Cihaner ise adaylıktan son anda çekildi.

Sosyal medyadan CHP'yi topa tutan Cihaner, yarışın antidemokratik olduğunu ifade ederek, "Bu antidemokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz" cümlelerine yer verdi.

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYENLER AYRI TRİBÜNLERDE

Partililer sabah erken saatlerden itibaren kurultayın yapılacağı salona gelmeye başladı.

Genel başkan adaylarının konuşma yapacağı sahneye büyük bir ekran yerleştirilirken, salon kurultayın sloganı olan "Demokrasi ve Birlik Kurultayı" afişleri ile süslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'i destekleyen partililer farklı tribünlerde kurultayı izlerken, herhangi bir pankart kısıtlamasına gidilmedi.

Kurultay salonunda, "Kılıçdaroğlu halktır, halk yenilmez", "Emekçiler, kadınlar ve gençlik Bay Kemal'de birleştik", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak kolay değildir", "Birleşerek güçleneceğiz, yenilenerek başaracağız" pankartları yer aldı.

Özgür Özel'i destekleyenlerin bulunduğu tribünde, "Özgür CHP, Özgür Türkiye", "Sokağın sesine kulak ver" , "Güçlü örgüt, Özgür gelecek", "CHP değişirse Türkiye değişir", "Mustafa Kemal'in izinde Özgür CHP" pankartları dikkati çekti.

Peki, CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi olacak? İşte detaylar…

SON SEÇİMLE BAY BAY KEMAL SANDIĞA GÖMÜLDÜ

14-28 Mayıs seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tarihi bir hezimet alan ve koalisyonun başını çektiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu iyice sallandı.

CHP'DE "DEĞİŞİMCİLİK" ADI ALTINDA KOLTUK SAVAŞI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan son seçimde destek alan Kılıçdaroğlu, yenilgi sonrası "değişimcilik" adı altına hareket başlatan CHP'lilerin gazabına uğradı.

DEĞİŞİMCİLERİN ADAYI:ÖZGÜR ÖZEL

CHP'de kazan iyice kaynadı ve İmamoğlu destekli 'değişimciler'in Genel Başkan Adayı Özgür Özel olarak ilan edildi.

Tüm yaşananlar kamuoyunda şok etkisi yaratırken CHP'de bir kez daha nefesler tutuldu ve bütün gözler bugünkü kurultaya çevrildi.

DELEGELER 'KEMAL KILIÇDAROĞLU MU, ÖZGÜR ÖZEL Mİ?' DİYECEK

100. yaşını kutlayan CHP'de bugüne kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay gerçekleştirildi.

Bugün CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışacak.

DELEGELERE MARKAJ

Kurultayda 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek.

CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imzası gerekecek.

Kurultay öncesi her iki adayın da delegelerin desteğini almak için attıkları adımlar dikkati çekiyor.

Bu kapsamda Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görüştü.

Çelik, 185 İstanbul delegesinin Özel'i destekleyeceğini açıkladı.

Dün de CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol önderliğinde 55 il başkanı, kurultay delegelerini temsilen Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini deklarasyon yayımlayarak duyurdu.

Özgür Özel'in kendisine destek için il başkanlarıyla görüşmelerini sürdürdüğü belirtilirken Kılıçdaroğlu'nun ise bugün Ankara'da bulunan kurultay delegeleriyle yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.

PM VE YDK ÜYELERİ DE BELİRLENECEK | İŞTE CHP'NİN KURULTAY SLOGANI
"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılacak 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

KILIÇDAROĞLU, 33. OLAĞAN KURULTAY'DA SEÇİLDİ

Deniz Baykal'ın istifası sonrası 2010'daki 33. Olağan Kurultay'dan bu yana genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü CHP'de, bugüne kadar 7 genel başkan görev yaptı.

Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay'da tek aday gösterilerek yeniden genel başkanlığa seçilmişti.

CİHANER YARIŞTAN ÇEKİLDİ: ANTİDEMOKRATİK YARIŞIN PARÇASI OLMAYI REDDEDİYORUZ!

Gelen sıcak bilgiye göre; eski milletvekili İlhan Cihaner ise adaylıktan son anda çekildi.

Sosyal medyadan CHP'yi topa tutan Cihaner, yarışın antidemokratik olduğunu söyledi.

Cihaner şunları kaydetti:

"Kamuoyuna ve 38. Kurultay delegelerine, CHP'nin değerli üyelerine Partimizin geçmiş muhasebesinin yapılması, geleceğe ve iktidara giden yolun tartışılması, politik doğrultunun belirlenmesi gereken 38. Kurultayımız, maalesef partiyi bugüne getirenlerin ikiye ayrılarak, ilerletici bir dönüşümün ve yeniden inşanın boğulduğu bir açmaza mahkum edilmiştir. Siyasi yaklaşımların tartışılması, yetkin kadroların belirlenmesi yerine belediye olanaklarının yarıştırıldığı çirkin bir ortam yaratılmıştır. Öte yandan yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı "siyasetsiz" bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. "Vatan Cephesi" katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüştürülerek diğer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir. O kadar ki "diğer adaylara imza desteği verileceği" dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri şaibeli hale getirilmiştir.

BU ANTİ DEMOKRATİK, SİYASETSİZ VE KİŞİLERE İNDİRGENMİŞ YARIŞIN PARÇASI OLMAYI REDDEDİYORUZ! Bize imza ve omuz veren tüm yoldaşlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yolumuz uzun ve meşakkatli. Çoğu büyük mücadelelerden gelen Kurultay Delegelerimizin tüm bu anti demokratik koşullara rağmen en doğruyu tercih edeceklerine dair umudumuzu diri tutuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet! Gelecek İçin Biz."


Kılıçdaroğlu: Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim

 

CHP kurultayı Türk siyaseti adına ne vaat ediyor?

CHP’deki pankart sosyal medyayı salladı

Son dakika! CHP'de yeni başkan belli oldu! İşte Kılıçdaroğlu ve Özel'in aldığı oylar

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda bugün genel başkan için seçim yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasındaki liderlik yarışında başkanlık seçimi 2. tura kaldı. 2. tur sonunda kazanan ismi Ekrem İmamoğlu açıkladı.

CHP'nin kritik kurultayında genel başkan belli oldu. CHP’nin liderliği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özel çekişme yaşadı.

1366 delegeden 812 oy alarak 38'inci Olağan Kurultay'da Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2'inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

03:1305 Kasım 2023

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZGÜR ÖZEL'E TEBRİK

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.

02:5605 Kasım 2023

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

Özgür Özel seçim zaferinin ardından şu açıklamaları yaptı: Hayatımın en büyük gurur ve onurunu yaşıyorum. Oy birliği ile hepinizin yürekten desteklediği şekilde, bu onurlu görevi layıkı ile yerinize getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra, o daha önce pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla 2. tura kalan seçim sonrası, oraya geleyim Özgür Özel'in elini kaldırayım diyen, Adalet Yürüyüşünü başlatan sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bu haber 327290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...